چرا ایران خودرو به دنبال واردات خودرو نیست؟

واردات ایران خودرو
واردات ایران خودرو

با آغاز زمزمه های آزاد شدن واردات خودرو، همواره شاهد بودیم که شرکت های بسیاری در تلاش برای اخذ مجوز واردات بودند، اما در این بین، آبی پوشان جاده مخصوص چندان میلی به این عمل، یعنی واردات خودرو، از خود بروز ندادند. در این محتوا قصد داریم به بررسی این مورد و دلایل آن بپردازیم.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

شرکت های خودروساز همواره به دنبال گسترش سبد محصولات خود هستند و از راه های گسترش این سبد، می توان به مواردی از قبیل طراحی و تولید محصول، مونتاژ خودرو از برندهای دیگر و در نهایت، واردات مستقیم خودرو اشاره کرد.

مدیران 777 مدیران 777

با شروع تحریم های غرب علیه ایران، عمده خودروسازان بخش خصوصی در راستای گسترش سبد محصولات خود به سراغ راه حل دوم یعنی مونتاژ محصولات چینی رفتند و با شروع صحبت درباره واردات خودرو، به سرعت خود را به صف متقاضیان اخذ مجوز برای خودروهای وارداتی رساندند. در این بین، ایران خودرویی ها هیچ گاه واکنش چندانی به واردات خودرو نشان ندادند و حتا برخلاف سالیان گذشته، سراغی از شریک بدعهد و دیرینه خود، پژو، نیز نگرفتند و این مورد را شاید بتوان نشانه هایی از بلوغ و خودباوری در این واحد صنعتی برشمرد.

به بیان دیگر، می توان اذعان کرد، توان طراحی و توسعه محصول در ایران خودرو این باور را به این شرکت داده است که با تکیه بر دانش و تجربه خود می تواند نیاز بخش بزرگی از بازار را تأمین کند و از طرف دیگر، گستردگی سبد محصولات این شرکت از بازه حدود ۱۵۰ میلیون تا بیش از یک میلیارد تومان (قیمت شرکتی پژو ۲۰۶ تیپ ۲ تا قیمت احتمالی هایما ۸S) سبب شده است خود را از واردات خودروهای رده پایین از برندهای دیگر و قرار دادن آن ها در مقابل محصولات خود بی نیاز ببیند.

واردات ایران خودرو
واردات ایران خودرو

به عنوان مثال، ایران خودرو هم اکنون در بازه قیمت های گوناگون از اقتصادی تا محصولات بالای یک میلیارد تومان، محصولاتی چون خانواده ۲۰۶ و ۲۰۷، پژو پارس، رانا پلاس، سورن پلاس، تارا دنده ای و اتومات، دنا پلاس دنده ای و توربو و اتومات و همچنین در رده کراس اوورها، هایما S5 و S7 و ۸S را در خطوط تولید خود دارد و به زودی کراس اوور جذاب و خوش چهره ری را نیز به این سبد افزوده خواهد شد.

واردات؛ عاملی برای رقابت

البته گفتنی است طبق اظهارنظرهای مسئولان شرکت ایران خودرو، واردات عاملی برای رقابت در بازار است و این شرکت از واردات خودرو و ایجاد بازار رقابتی استقبال می کند، اما خود برنامه ای را برای واردات ندارد و عمده تمرکز خود را بر افزایش کیفیت و رقابت پذیری محصولات فعلی و آتی خود معطوف کرده است.

مهندسان ایران خودرو پس از طراحی تارا، ری‌را و TF21 به این خودباوری رسیده اند که با تلاش و تکیه بر دانش و تجارب خود، می توانند سبد محصولات فعلی شرکت را به روزرسانی کنند و از طرف دیگر، آن را گسترش بخشند و ما نیز امید داریم روزی فرا رسد که محصولات داخلی مان بتوانند رو در روی محصولات روز جهانی در کلاس خود بایستند و با آن ها رقابت کنند.

۴.۵ امتیاز از ۲۲ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.