آیا کنترل برخی از آپشن های خودرو با صدا (Voice Control) امکان پذیر است؟
مدت زمان تخمینی مطالعه: ۹ دقیقه
استفاده از سیستم های گفته شده در موبایل ها و کامپیوترها کارآمد است اما حیاتی نیست، اما هنگام رانندگی شما نیاز دارید تغییراتی در بخش های مختلف خودرو ایجاد کنید. برای ایجاد تغییرات باید دکمه ای را فشار دهید یا درجه ای را بچرخانید، انجام این کارها حواس شما را از رانندگی پرت می کند و ممکن است خطری به وجود آید و شما در آن لحظه نتوانید عکس العمل مناسبی را داشته باشید. عکس العمل نابههنگام شما ممکن است جان شما و سرنشینان را به خطر بیاندازد، بنابراین برنامه ای در بخش کنترلی خودرو نصب شد تا با شنیدن صدا و دریافت دستورات، تغییرات لازم را در بخش های مختلف خودرو به وجود آورد.
این روزها تلفن های همراه و همچنین کامپیوترهای شخصی مجهز به تکنولوژی دستورپذیری با صدا شده اند، به این صورت که، شما با کلمه ای مشخص، تکنولوژی مورد نظر را فعال می کنید و سپس کاری را که می خواهید به آن می گویید و سپس دستگاه شما دستورتان را انجام می دهد. تلفن های اپل (Apple) دارای سیستم سیری (Siri)، دستگاه هایی که سیستم عامل آن ها ویندوز است دارای سیستم کورتانا (Cortana) و در تلفن های اندروید از اُکی گوگل (OK Google) استفاده می شود.
چرا از کنترل صدا در خودروها استفاده می شود؟
استفاده از سیستم های گفته شده در موبایل ها و کامپیوترها کارآمد است اما حیاتی نیست، اما هنگام رانندگی شما نیاز دارید تغییراتی در بخش های مختلف خودرو ایجاد کنید. برای ایجاد تغییرات باید دکمه ای را فشار دهید یا درجه ای را بچرخانید، انجام این کارها حواس شما را از رانندگی پرت می کند و ممکن است خطری به وجود آید و شما در آن لحظه نتوانید عکس العمل مناسبی را داشته باشید.
عکس العمل نابههنگام شما ممکن است جان شما و سرنشینان را به خطر بیاندازد، بنابراین برنامه ای در بخش کنترلی خودرو نصب شد تا با شنیدن صدا و دریافت دستورات، تغییرات لازم را در بخش های مختلف خودرو به وجود بیاورد.
چه بخش هایی از خودرو را می توان با کنترل صدا مدیریت کرد؟
قسمت ها و آپشن هایی از خودرو که می شود با سیستم کنترل صدا (Voice Control) مدیریت کرد بسیار متفاوت است و به خودرویی بستگی دارد که این سیستم بر روی آن نصب شده است، اما به طور کلی، کنترل سیستم صوتی مانند کم و زیاد کردن صدای سیستم صوتی، عوض کردن موسیقی و عوض کردن موج رادیو از کارهایی است که می توان در خودروهایی که مجهز به سیستم کنترل صدا هستند انجام داد.
در خودروهای هوشمندتر با کنترل صدا می شود تهویه خودرو، ناوبری یا GPS و تماس های تلفنی را نیز مدیریت کرد و در صورت نیاز تغییرات لازم را به وجود آورد.
همه کارهایی که تابهحال گفته شود برای بخش های آفلاین خودرو بود، اما خودروهایی هستند که به اینترنت متصل اند و می شود با کنترل صدا کارهایی مانند چک کردن وضعیت آب و هوا، نوشتن یا خواندن یک پیامک، پیدا کردن جای پارک و همچنین رزرو میز در یک رستوران را انجام داد که البته بعضی از این کارها در ایران انجام پذیر نیست.
اما کنترل پدال گاز و فرمان خودرو را نمی شود با کنترل صدا انجام داد، زیرا این بخش ها بسیار حساس اند و حساسیت سیستم کنترل صدا بسیار بالاست، همین قضیه موجب می شود در صورت متصل بودن این بخش ها با کنترل صدا، اگر خطایی در گفتار رخ دهد به دنبال آن تغییر در سرعت و جهت حرکت خودرو به وجود آید که مطابق خواسته راننده نباشد و حادثه ای رخ دهد.
به طور کلی، علت به کارگیری سیستم کنترل صدا در خودروها این بود که مدیریت بخش هایی از خودرو که کنترل آن ها در طول رانندگی ممکن است موجب حواس پرتی شود، توسط صدای راننده انجام شود و برای کنترل آن ها نیازی به زدن دکمه یا تغییر در موقعیت درجه ای نباشد تا تمام توجه راننده صرف رانندگی و کنترل خودرو شود و ایمنی رانندگی برای راننده و سرنشینان بیش تر شود.
تغییرات سیستم کنترل صدا از گذشته تا امروز چگونه بوده است؟
تکنولوژی کنترل صدا حدوداً از سال ۲۰۰۰ در برخی از خودروها قرار می گرفت، اما در نسخه های اولیه آن نیاز بود دستورات خاصی همراه با وضوح بالا به خودرو داده شود تا تکنولوژی به کاررفته دستورِ دادهشده را تشخیص دهد و خواسته شخص را انجام دهد.
تکنولوژی کنترل صدای به کاررفته در خودروهای روز بسیار حرفه ای تر هستند و کار کردن با آن ها هم بسیار آسان است. کنترل صدای جدید توانایی فهم گفتارهای روان و سلیس را دارد، حتا در برخی از شرکت ها می بینیم که سیستم کنترل صدا نحوه حرف زدن و تیکه کلام های راننده را به عنوان الگو در خود ذخیره می کند و متناسب با حرف های راننده خود به خود به روزرسانی می شود. برای مثال، در سیستم MBUX مرسدس بنز اگر از خودرو بپرسید “فردا هوای پوشیدن تی شرت است یا نه؟”، سیستم کنترل صدا تشخیص می دهد که باید پیش بینی وضع هوا را به راننده اطلاع دهد.
فعال سازی سیستم کنترل صدا در برخی از خودروها با زدن دکمه ای انجام می شود و در برخی دیگر با صدا کردن اسم سیستم انجام می شود ، مانند هِی سیری (Hey Siri) در سیستم عامل IOS یا هِی کورتانا (Hey Cortana) در سیستم عامل ویندوز.
آیا می شود در خودروهای معمولی هم از کنترل صدا استفاده کرد؟
همه تلفن های همراه روز دنیا به سیستم کمکی صوتی مجهزند (اُکی گوگل و سیری) و در صورت اتصال آن ها به اینترنت، با گفتن نامِ آن ها فعال می شوند و شما می توانید برخی از بخش های تلفن را مدیریت کنید. حال اگر سیستم صوتی خودروی شما نرم افزارهای Android Auto و Apple CarPlay را پشتیبانی کند، شما می توانید با استفاده از نرم افزارهای تلفن خود، برخی کارها مانند برقراری تماس، فرستادن پیام، اطلاعات آب و هوایی و… را انجام دهید.
برای این کار تنها لازم است سیستم صوتی یا مانیتوری را در خودروی خود نصب کنید که Android Auto و Apple CarPlay را پشتیبانی کند، با این کار می توانید در معمولی ترین خودروها هم برخی از اطلاعات را از طریق تلفن همراه خود دریافت کنید.
محمد جبارزاده شیاده
پایگاه خبری اسب بخار
قسمت ها و آپشن هایی از خودرو که می شود با سیستم کنترل صدا (Voice Control) مدیریت کرد بسیار متفاوت است و به خودرویی بستگی دارد که این سیستم بر روی آن نصب شده است، اما به طور کلی، کنترل سیستم صوتی مانند کم و زیاد کردن صدای سیستم صوتی، عوض کردن موسیقی و عوض کردن موج رادیو از کارهایی است که می توان در خودروهایی که مجهز به سیستم کنترل صدا هستند انجام داد.
در خودروهای هوشمندتر با کنترل صدا می شود تهویه خودرو، ناوبری یا GPS و تماس های تلفنی را نیز مدیریت کرد و در صورت نیاز تغییرات لازم را به وجود آورد.
همه کارهایی که تا به حال گفته شود برای بخش های آفلاین خودرو بود، اما خودروهایی هستند که به اینترنت متصل اند و می شود با کنترل صدا کارهایی مانند چک کردن وضعیت آب و هوا، نوشتن یا خواندن یک پیامک، پیدا کردن جای پارک و همچنین رزرو میز در یک رستوران را انجام داد.
همه تلفن های همراه روز دنیا به سیستم کمکی صوتی مجهزند (اُکی گوگل و سیری) و در صورت اتصال آن ها به اینترنت، با گفتن نامِ آن ها فعال می شوند و شما می توانید برخی از بخش های تلفن را مدیریت کنید. حال اگر سیستم صوتی خودروی شما نرم افزارهای Android Auto و Apple CarPlay را پشتیبانی کند، شما می توانید با استفاده از نرم افزارهای تلفن خود ، برخی کار ها مانند برقراری تماس ، فرستادن پیام ، اطلاعات آب و هوایی و … را انجام دهید. برای این کار تنها لازم است تا سیستم صوتی یا مانیتوری را در خودروی خود نصب کنید که Android Auto و Apple CarPlay را پشتیبانی کند، با این کار می توانید در معمولی ترین خودروها هم برخی از اطلاعات را از طریق تلفن همراه خود دریافت کنید.
در میان خودروسازها، شرکت هایی مانند مرسدس بنز، ب ام و، فولکس واگن و… از این سیستم به عنوان یک آپشن سفارشی در خودروهای خود استفاده می کنند.
مطلب جالبی بود
اما آیا میدانستید چانگان از سال ۲۰۱۸ به چنین آپشنی مجهز شده ؟؟؟!! محصولات رده بالای چانگان مثل cs95 و cs75 پلاس ، یونی تی و یونی کی و همچنین اوشانگ x7 از این آپشن دارن. درواقع چانگان اولین برند چینی بودش که این آپشن رو در خودرو هاش گذاشت اونم به طور استاندارد ! ( این آپشن تو محصولات “بنز و bmw “سفارشی هست ! 🤣)
این آپشن در محصولات رده بالای چانگان هستش و شما میتونی بالا و پایین رفتن شیشه ها ، باز و بسته کردن سقف پانورما ، روشن یا خاموش کردن کولر یا بخاری ، تنظیم فرمان ! تنظیم صندلی رو , با صدا کنترل کنید ! اونم تو محصولات چانگان ! باورتون میشه ؟؟؟
البته یه گزینه دیگه هم هست مثلا میگوید من گرسنه هستم یا هتل میخوام هوش مصنوعی خودرو سریع در کمتر از ۶ ثانیه نزدیک ترین مکان رو پیدا میکنه !
به قول یه نفر تو سایت اسب بخار ، پرچم چانگان بالاس ! 🙋🙋
.
.
اما اینجاش برام جالبه این آپشن در بنز و بی ام و به صورت استاندارد وجود نداره !!!
باید مبلغ ۱۰ هزار دلار بپردازید تا براتون بزارنش !!
(تازه اونم نه همه محصولاتش…. بعضی هاش!!)