ارزش خرید آمیکو آسنا توربو و بررسی دلایل خرید

آمیکو آسنا توربو
آمیکو آسنا توربو

آمیکو آسنا توربو یکی از پیکاپ های تازه نفس بازار است، که پس از عرضه نسخه های معمولی و اتوماتیک، به عنوان سومین عضو خانواده آمیکو آسنا به بازار معرفی شد. در این محتوا قصد داریم به ارزش خرید این پیکاپ بزرگ آمیکو بپردازیم و ببینیم نسبت به رقبا ارزش خرید دارد یا خیر. 

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

پیکاپ ها در میان خودروهای آفرودی از جمله سگمنت هایی است که بسیار محبوب است و به سبب فضای بار زیاد توانسته است همچنان محبوبیت خود را حفظ کند. در ایران نیز از سال ها قبل این کلاس خودرویی بسیار محبوب و پرطرف‌دار بود و اقشار مختلفی به سراغ خرید این دست از خودروها می رفتند که این را می توان از حضور بی‌شمار تویوتا هایلوکس دریافت، اما همزمان با ممنوعیت واردات خودرو، پیکاپ ها نیز از ترکش های این تصمیم غیر عقلانی در امان نماندند و بازار کم رونقی را تجربه کردند، تا این که با سیل عظیم ورود پیکاپ های چینی در بازار روبه‌رو شدیم. 

ارس خودرو دیزل یکی از بزرگ‌ترین شرکت های صنعتی خصوصی در کشور است که سال ها به تولید خودروهای سنگین کار و تجاری تحت برند آمیکو فعال است. این شرکت در اواخر سال ۱۳۹۶ با معرفی یک پیکاپ وارد حوزه خودروهای کار و تجاری سبک شد و نام آن را آسنا نامید. آمیکو آسنا در اصل، محصول شرکت Huanghai چین است که توسط ارس خودرو‌ دیزل ابتدا در نسخه دنده ای و سپس در نسخه اتوماتیک البته با تیراژ محدود تنها در ۱۰۰ دستگاه به بازار ایران عرضه شد و در نهایت، در سال ۱۴۰۱ نسخه توربو دنده ای آن به بازار راه پیدا کرد. آمیکو آسنا توربو اکنون یکی از گزینه ها میان پیکاپ های صفرکیلومتر بازار است که رقابت را برای دیگر هموطنانش سخت کرده و تبدیل به رقیبی گردن کلفت میان پیکاپ های صفرکیلومتر دنده دستی شده است. 

طراحی ظاهری؛ همان آمیکو قبلی با اندکی تغییرات

آمیکو آسنا توربو از نظر طراحی ظاهری تفاوت فاحشی با نسخه های قبلی خود ندارد و از همان ظاهر ساده اما باابهت قبلی پیروی می کند. در نمای جلو همچنان چراغ‌ های اصلی ظاهری مربعی شکل و بزرگی دارند که به جلوپنجره متصل شده و قاب داخلی آن ها نیز مشکی رنگ است. تنها تغییر این خودرو نسبت به قبل، به کار رفتن عبارت ASENA به جای AMICO است و البته نورپردازی نیز به جلوپنجره این خودرو اضافه شده است تا ما را یاد پیکاپ های غول پیکر آمریکایی اندازد. همچنین بر روی سپر هم یک دیفیوزر نسبتاً ساده کرومی، ورودی هوای ثانویه موتور و دو چراغ مه شکن به همراه چراغ های دی‌لایت تعبیه شده‌اند. 

در نمای کناری همچنان اولین موردی که به چشم می خورد طول کشیده و بلند این پیکاپ نسبت به دیگر پیکاپ های بازار است که سبب شده فضای بار بیش تری هم داشته باشد. در نمای عقب همچنان ظاهر خودرو دست نخورده باقی مانده است و چراغ‌ های اصلی به صورت مستطیلی عمودی و یک تکه طراحی شده‌اند. درِ صندوق نیز طراحی یک تکه و ساده ای دارد، که زیر دستگیره آن، نشان آمیکو با ابعادی بسیار بزرگ قرار گرفته و سپر نیز همرنگ با بدنه به همراه دو شب نما، محل نصب پلاک و سنسورهای دنده عقب طراحی شده است. 

لازم به ذکر است که به دلیل شباهت پلتفرم این پیکاپ با تویوتا هایلوکس و البته بهره گیری برخی دیگر از پیکاپ های چینی بازار از پلتفرم پیکاپ ژاپنی شاهد آن هستیم که ابعاد و فضای کابین آسنا توربو و قالب ستون ها مشابه برخی از هم‌وطنانش باشد. در مجموع، آسنا توربو دنده ای در بخش ظاهری سادگی را الگوی خود قرار داده است، اما حجم‌پردازی هایی که در نماهای مختلف دارد باعث شده است عضلانی تر از رقبایش باشد. 

کابین آمیکو آسنا توربو؛ جهش مثبت نسبت به گذشته

با ورود به کابین این پیکاپ تازه نفس شاهد یک داشبورد به نسبت مدرن هستیم که نسبت به نسخه تنفس طبیعی ظاهر بسیار جذاب تر و بهتری پیدا کرده است. تا پیش از تولید آمیکو آسنا توربو دنده‌ای انتقادهای زیادی نسبت به طراحی کابین و داشبورد این پیکاپ در نسخه تنفس طبیعی می شد، که به همین علت، آمیکو تصمیم گرفت نسخه جدید آسنا را با داشبوردی جدید نسبت به قبل تولید کند. داشبورد میانی حالا ظاهری بهتر از قبل پیدا کرده است و یک نمایشگر بزرگ لمسی در قسمت بالای آن قرار گرفته و پس از آن نیز پنل کنترل سیستم تهویه مطبوع تعبیه شده است. 

تریم داخلی حالا در این تیپ به صورت مشکی به همراه قطعات دکوراتیو کرومی درآمده است و در بعضی از نقاط داشبورد هم شاهد استفاده از چرم مصنوعی هستیم که یک نکته مثبت محسوب می شود. فرمان در این نسخه به صورت Dکات است و در دل خود یک غربیلک سه‌شاخه به همراه کلیدهای کنترلی را جای داده است. کلاستر نیز به صورت دوگانه آنالوگ – دیجیتال است و همچنین طرح رودری ها نیز بهتر از قبل شده اند. 

فضای کابین نسبت به سایر نسخه های آسنا تغییری نداشته است و همان کابین جادار را شاهدیم که در هر دو ردیفش فضای قابل قبولی دارد و همان طور که اشاره کردیم با دیگر رقبای هموطنش یکی است. فضای بار این خودرو هم مشابه دیگر تیپ های آمیکو آسنا فضایی بزرگ و جادار است و از بسیاری پیکاپ های هم‌رده‌اش بالاتر و بیش تر است. متریال به‌کاررفته در داشبورد و کابین آسنا توربو دنده‌ای برخلاف نسخه تنفس طبیعی وضعیت بهتر و کیفیت بالاتری دارد که کاملاً ملموس است. 

مشخصات فنی آمیکو آسنا توربو

پیشرانه آمیکو آسنا توربو دنده ای
پیشرانه آمیکو آسنا توربو دنده ای

آسنا توربو در بخش مشخصات فنی بیش ترین تفاوت را با همتای تنفس طبیعی‌اش پیدا کرده است. زیر کاپوت این پیکاپ عظیم الجثه حالا یک قلب تپنده ۴ سیلندر ۲.۴ لیتری توربو شارژ با کد ۴K22 ساخت میتسوبیشی قرار گرفته که توانایی تولید ۲۱۸ اسب بخار قدرت و ۳۲۰ نیوتن متر گشتاور را داراست. جعبه دنده این خودرو نیز از نوع ۶ سرعته دستی است که در صورت نیاز قدرت را به هر چهار چرخ خودرو منتقل می‌ کند. یکی از نکات مثبت این پیکاپ، که در برخی پیکاپ های دیگر بازار نیز مشاهده می شود، استفاده از پیشرانه با تکنولوژی میتسوبیشی است که سبب شده پیشرانه عمر مفید بیش تری داشته باشد. 

همچنین در این پیکاپ قفل دیفرانسیل اتوماتیک محور عقب نیز در نظر گرفته شده که یک آپشن واقعاً کاربردی است. سیستم تعلیق آسنا توربو دنده ای در چرخ های جلو از نوع جناغی دوبل و‌ در چرخ های عقب از نوع فنر تخت است، که سواری نسبتاً خشکی را مانند دیگر پیکاپ ها تولید می کند، اما در صورت بارگیری در فضای عقب سواری نرم تر خواهد شد. همچنین مصرف سوخت ترکیبی این خودرو حدود ۱۰.۴ لیتر اعلام شده و ظرفیت باک آن نیز حدود ۷۰ لیتر است. 

امکانات رفاهی و ایمنی آمیکو آسنا توربو

آسنا توربو در بخش امکانات رفاهی و ایمنی نسبت به نسخه دنده‌ای قبلی خودرویی کامل‌تر است. از جمله امکانات این خودرو می‌ توان به سیستم کنترل پایداری، دو عدد کیسه هوا، سیستم کنترل کشش، کروز کنترل، اتولایت، دی لایت، مه‌شکن عقب و جلو، قابلیت تنظیم ارتفاع نور چراغ های جلو، رینگ آلومینیومی، آینه های کناری برقی دارای راهنما، مالتی مدیا ۹ اینچی ضد رفلکس نور، نویگیشن، سوییچ کنترل گشتاور پدال کلاچ، تریم داخلی چرمی، صندلی راننده با تنظیم ۶ حالته، دو عدد جعبه داشبورد با درِ آرام بازشو، پورت  USB، کامپیوتر سفری، جای لیوان، جای عینک سقفی، زیر آرنجی صندلی عقب، دوربین و سنسور دنده عقب اشاره کرد. 

مزایا و معایب و نتیجه‌ گیری

آمیکو آسنا توربو دنده ای
آمیکو آسنا توربو دنده ای

آمیکو آسنا توربو نسبت به نسخه تنفس طبیعی‌اش واقعاً پیکاپی قوی تر و جذاب تر شده است. از جمله مزایای این پیکاپ می توان به قدرت بالای پیشرانه، امکانات رفاهی بیش تر، داشبورد به‌روزتر و البته نسبت به دیگر رقبا فضای بار بیش تر اشاره کرد. اما در مقابل، به دلیل طول زیاد رانندگی با این پیکاپ در سطح شهر، به‌خصوص شهرهای شلوغ، کاری سخت و دشوار است و پیدا کردن جای پارک هم معضلی برای این خودروست. اما اگر به دنبال یک پیکاپ بزرگ با امکانات زیاد و البته لذت رانندگی در مسیرهای صعب العبور با یک پیکاپ پرقدرت هستید، آمیکو آسنا توربو یک گزینه مناسب است، چراکه در هیچ مسیری به شما نه نمی گوید. 

آلبوم تصاویر آمیکو آسنا توربو

۳.۴ امتیاز از ۱۴ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.