زمزمه های در گوشی برای افزایش تعرفه واردات خودرو!

احتمال افزایش تعرفه واردات خودروها
احتمال افزایش تعرفه واردات خودروها

در حالی که، چرایی تعریف تعرفه های جدید برای مردمی که به دنبال ارزان تر شدن خودرو هستند همچنان محل ابهام است، زمزمه های در گوشی برای افزایش تعرفه واردات خودرو دوباره از سر گرفته شده است.

مدیران 777 مدیران 777

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، وزیر سابق صمت از سرگیری واردات را در حالی استارت زد که تلاش وافری برای ورود خودر‌وهای اقتصادی به خرج داد. این موضوع را در تدوین آیین نامه و اختصاص ۷۰ درصدی ارز برای واردات خودروهای اقتصادی هم لحاظ شد. کاهش سقف ارزش ارزی خودر‌وهای وارداتی تا ۲۰ هزار یورو نیز به همین دلیل در آیین نامه گنجانده شد. با توجه به افزایش وحشتناک قیمت خودر‌وها در بازار، تأکید و اصرار برای واردات خودروهای اقتصادی منطقی به نظر می رسید و همچنین به خواسته بسیاری از مردم نزدیک بود.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

سیگنالی یک ساله

با این حال، به رغم تمام ادعاها، معاونت صنایع حمل و نقل وزارت صمت، منوچهر منطقی، با جمله نغزِ «قیمت خودروهای اقتصادی لزوماً اقتصادی نخواهد بود»، تکلیف همه را روشن کرد.

با این وجود، تعرفه های جدید تا خرداد ماه گذشته معین نشده بود؛ تعرفه های جدید که اعلام شد همه متوجه شدند واردات خودروی ارزان رؤیایی بیش نبوده است و یک سال قبل، منطقی به این موضوع اشاره کرده بود.

تبدیل شایعه به حقیقت

البته در حالی که به نظر می رسید تعرفه ها تغییر چندانی نکنند و به رغم اشاره مستقیم سال قبل وزارت صمت، در اردیبهشت ماه سال جاری، شایعه هایی در خصوص واردات به سرعت نقل محافل شدند که بر سه محور استوار بودند؛ ممنوعیت واردات خودروهای کره ای، افزایش سقف ارزی واردات و افزایش تعرفه ها.

کم تر از یک ماه بعد از این شایعه ها، تعرفه های جدید اعلام شد. در کمال تعجب، حقوق ورودی خودر‌وهای وارداتی افزایش زیاد و شدیدی پیدا کرده بودند، اما جو روانی جامعه به گونه ای بود که خرید خودروهای صفر با قیمت تمام شده بالا باز هم برای مردم قابل پذیرش بود.

افزایش دوباره تعرفه ها

با این حال، یعنی در شرایطی که هنوز خودرویی عرضه نشده است و فرآیند واردات تنها در حد صدور مجوز استاندارد برای تعدادی از برندها پیش رفته، زمزمه های در گوشی برای افزایش تعرفه ها آغاز شده است. در واقع، این یک ترفند روانی است که از یک سو، به نوعی نظر سنجی پنهان تلقی می شود و از سوی دیگر، افکار عمومی را برای آن چه اتفاق خواهد افتاد آماده می کند.

مخالف وزارت صمت

البته براساس شنیده ها، سرپرست سازمان توسعه تجارت به عنوان متولی اصلی واردات خودرو، برخلاف ابلاغیه ضرورت انتقال فناوری که به دست انداز جدید تعبیر می شود، به شدت دنبال کاهش تعرفه هاست، چراکه کاهش تعرفه در اولین گام، قیمت تمام شده را کاهش می دهد و توان پوشش تقاضاهای بیش تری دارد.

آن گونه که شنیده می شود، وزیر جدید صمت، عباس علی آبادی، هم با نظر مهدی ضیغمی در خصوص کاهش تعرفه ها موافق است. به بیان دیگر، سکان‌دار اول صمت و مسئول مستقیم واردات شاید بر انتقال تکنولوژی اصرار داشته باشند، اما در خصوص تعرفه ها نه تنها موافق افزایش دوباره نیستند، بلکه به اندازه توان خود تلاش می کنند تا تعرفه های فعلی نیز کاهش پیدا کند، چراکه آن ها معتقد هستند با کاهش تعرفه ها، قیمت تمام شده کاهش خواهد یافت. این مسئله به رقابتی تر شدن بازار و افزایش کیفیت و حتا تنوع شرایط فروش کمک شایانی خواهد کرد.

با این حال، معلوم نیست چه جریان یا گروه هایی و به چه اهدافی از یک سو، دوباره در وضعیت بحرانی و مبهم این روزهای بازار به این گونه شایعات دامن می زنند و از سوی دیگر، به طور مشخص باید دید کدام بخش از صنعت خودروسازی بهره بیش تری از افزایش تعرفه ها خواهد برد.

شاید بخشی از بدنه دولت، غیر از وزارت صمت که مخالف است، از این شایعه ها با توجه به افزایش درآمدهای دولت استقبال کنند، اما این مسئله می تواند فاصله مردم با این از بخش از بازار را به شدت بیش تر و بیش تر کند و موج جدیدی از عصبانیت ها و اعتراض ها ایجاد کند. بنابراین تا این زمزمه ها جدی نشده و دست های پنهان بر آن دامن نزده اند، باید متولیان آن را در نطفه خفه کنند.

۴.۳ امتیاز از ۶ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.