هایفای Z؛ سدان چینی با طراحی مدرن

هایفای Z
هایفای Z

های فای Z سدانی چینی است که در هفته های اخیر تصاویر جاسوسی اش منتشر شد و حالا معرفی رسمی از این خودرو انجام شده است.

آریزو 8 آریزو 8

این نسخه تولیدی از هایفای Z است. سدانی مدرن که طراحی اش با آن چه در دیگر چینی ها دیده بودیم متفاوت است. با معرفی رسمی حالا امکان پیش خرید آن در چین محیا شده و بسته به تریم، قیمت حدودی ۸۹,۵۰۰ تا ۱۱۹,۴۰۰ دلار برای این سدان در نظر گرفته شده است که البته قیمت های دقیق تر تا اواخر ماه جاری میلادی اعلام خواهد شد. هایفای برندی از زیرمجموعه های کمپانی Human Horizons Technologies است که در سال ۲۰۲۱ اولین خودرو خود را که یک کراس اوور بود به نام هایفای X معرفی کرد و به فروش گذاشت. در ادامه محصول جدید هایفای را بررسی می کنیم.

طراحی هایفای Z

با معرفی خودروهایی نظیر پژو ۴۰۸ جدید و سیتروئن C4 X دیدیم که طراحی می تواند ترکیبی از المان های کلاس های مختلف باشد. در واقع، خودروهای ذکرشده سدان هایی بودند که المان هایی از استیشن و کراس اوور را داشتند. این نوع ترکیب را تا حد زیادی در هایفای Z هم می بینیم. سدانی کشیده که با رینگ های ۲۲ اینچی تیره رنگ چهره ای قوی دارد و درهای آن به صورت خودکشی (suicide) طراحی شده است. پیش تر در هایفای X استقبال خوب بازار را از خودروی اول این برند دیدیم و حالا انتظار می رود مدل Z هم فروش بالایی داشته باشد. برگ برنده خودروهای این نشان این است که طراحی کاملاً متفاوتی را در آن ها می بینیم و مهم تر از آن، طراحی های هایفای شبیه به هیچ خودروی دیگری نیست و این ویژگی را در کم تر خودروی چینی می بینیم. همین ویژگی های خاص در طراحی باعث شده است در همان ابتدای کار ۲،۵۰۰ ثبت سفارش اولیه را برای این خودرو (با وجود قیمت بالا) ببینیم.

در نمای عقب طراحی بسیار عجیب، مدرن و البته زیباست. اسپویلر در امتداد سقف با طراحی خاصی کشیده شده و پایین تر نوار ال ای دی چراغ عقب یکپارچه طراحی شده است. طراحی بدنه دورنگ است و سپرها، سقف و ستون مشکی طراحی شده اند. اگر چه طراحی به گونه ای است که شما تصور می کنید با یک لیفت بک طرف هستید، اما درِ صندوق به صورت مجزا طراحی شده است و این خودرو لیفت بک نیست.

مشخصات فنی هایفای Z

هایفای Z

در این سدان مدرن همان مشخصات فنی‌ای را می بینیم که در هایفای X دیده می شد و این یعنی مدل Z در دو نسخه به بازار می آید. نسخه پایه مجهز به تک موتور برقی است که سوار بر محور عقب می شود. این پیشرانه توان تولید نهایت قدرت ۳۰۰ اسب بخار و نهایت گشتاور ۴۱۰ نیوتن متر را دارد. نسخه قوی تر دو پیشرانه برقی سوار بر دو محور را دارد که نهایت قدرت ترکیبی در آن به ۶۰۰ اسب بخار و و نهایت گشتاور به ۸۲۰ نیوتن متر می رسد.

در نسخه قوی تر و دوموتوره شتاب‌گیری تنها در ۳.۸ ثانیه انجام می شود. در هر دو نسخه پک باتری ۱۲۰ کیلووات ساعتی را داریم را داریم که با هر بار شارژ کامل آن می توان مسافت ۷۰۵ کیلومتر را (بر اساس استاندارد NEDC) پیمود. نکته جالب در مورد هایفای Z است که در این خودرو فرمان پذیری ۱۳.۲ درجه ای چرخ های عقب را داریم که پیش تر این ویژگی را در خودروهای تراز اول دنیا نظیر اس کلاس مرسدس بنز دیده بودیم. علاوه بر این، ۳۴ سنسور و رادار سیستم خودران این خودرو را تشکیل داده و قابلیت نیمه خودران را در هایفای Z داریم.

کابین و امکانات هایفای Z

کابین هایفای Z
کابین هایفای Z

طراحی داخلی هم مثل طراحی بدنه مدرن و خیره کننده است. در این خودرو خبری از جلوآمپر نیست و هدآپ تمام اطلاعات را به راننده نشان می دهد. فرمان با طراحی مدرن و دکمه های زیاد روی آن طراحی شده است و روی داشبور و سقف واحدهای ال ای دی را برای نورپردازی داخلی می بینیم. در این خودروی چینی برخلاف دیگر چینی ها سعی شده است جزییات به بهترین نحو در کابین طراحی شوند و برای مثال، پدال های گاز و ترمز روکشی آلومینیومی دارند و ارگونومی خوبی در کلیت طراحی داخلی دیده می شود.

نکته جذاب در مورد کابین به کارگیری یک صفحه نمایش بزرگ قابل تنظیم به صورت افقی و عمودی در آن است. برنامه ها و امکانات خودرو برخلاف آن چه در دیگر خودروها دیده ایم، روی یک مکعب سه بعدی قرار دارند. این باعث می شود شما با یک نگاه کلی تمام برنامه ها را در دسترس داشته باشید و وقت‌تان صرف پیدا کردن برنامه خاصی نشود. این صفحه نمایش به صورت روباتیک و در مدت زمان کوتاهی بسته به شرایط و انتخاب شما تغییر وضعیت می دهد و این تغییر وضعیت می تواند با فرمان صوتی شما انجام شود. نکته قابل توجه دیگر در مورد این صفحه نمایش این است که هنگامی که راننده فرمان می دهد صفحه به طرف او متمایل می شود و اگر فرمان از طرف سرنشین باشد، صفحه زاویه ای به سمت سرنشین می گیرد. سیستم صوتی حرفه ای Meridan با ۲۳ بلندگو دیگر ویژگی خاص در کابین هایفای Z است.

هایفای Z
هایفای Z

در نمای عقب ترکیب دو صندلی کاپیتانی را داریم و نورپردازی ال ای دی در قسمت عقب هم ادامه دارد. دو صندلی عقب مجهز به تنظیمات تمام برقی، گرم‌کن، سردکن و ماساژور هستند و این امکانات را در ردیف اول هم می بینیم. در بالای سقف یک سنسور بزرگ لیدار دیده می شود که به کمک دیگر سنسورها و دوربین ها سیستم خودران این خودرو را تشکیل می دهند. در جلو سیستم فعال باز شدن ورودی های هوا را داریم، اما این باز شدن برای خنک کاری نیست و تنها برای بهبود آیرودینامیک بدنه به کار می رود. وقتی سرعت از ۸۰ کیلومتر در ساعت می گذرد، ورودی هوا باز می شود و نیروی رو به پایین افزایش می یابد تا بیش ترین پایداری سرعت بالا را در هایفای Z ببینیم.

هایفای Z دومین محصول از نشان هایفای چین بود و باز هم این برند نشان داد می تواند خودرویی متفاوت با دیگر چینی ها طراحی کند. در این خودرو ویژگی های طراحی خاص و مهندسی نسبتاً پیشرفته ای دیده می شود و حالا باید دید این خودروساز می تواند به این مسیر متفاوت ادامه دهد و آیا خودروهای این نشان به بازارهای پیشرفته ای مثل اروپا و یا آمریکا هم خواهند آمد یا نه.

محمدرضا پاداش

پایگاه خبری اسب بخار

هایفای Z چه مشخصات فنی‌ای دارد؟

نسخه پایه مجهز به تک موتور برقی است که سوار بر محور عقب می شود. این پیشرانه توان تولید نهایت قدرت ۳۰۰ اسب بخار و نهایت گشتاور ۴۱۰ نیوتن متر را دارد. نسخه قوی تر دو پیشرانه برقی سوار بر دو محور را دارد که نهایت قدرت ترکیبی در آن به ۶۰۰ اسب بخار و و نهایت گشتاور به ۸۲۰ نیوتن متر می رسد.

عملکرد فنی هایفای Z چگونه است؟

در نسخه قوی تر و دوموتوره شتاب‌گیری تنها در ۳.۸ ثانیه انجام می شود. در هر دو نسخه پک باتری ۱۲۰ کیلووات ساعتی را داریم را داریم که با هر بار شارژ کامل آن می توان مسافت ۷۰۵ کیلومتر را (براساس استاندارد NEDC) پیمود.

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.