
خودزنی صوری مجلسی با قیمت خودروهای وارداتی

مشخص شدن قیمت خودروهای وارداتی با خودزنی صوری مجلسی همراه شده است، اما با توجه به برخی شواهد و عوامل تأثیرگذار بر قیمت تمام شده، آیا این رفتار برای مردم باورپذیر است و اصلاً فریب افکار عمومی محسوب نمی شود.


به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، اعلام قیمت علی الحساب غیرقطعی و قطعی یک محصول وارداتی، صدای برخی نمایندگان مجلس را درآورده است.
فریاد «واقیمتا» و «وا مردما»
این افراد با ژست های مردمی فریاد «واقیمتا» و «وا مردما» سر داده اند که چرا باید خودروی ۵۰۰ میلیون تومانی با قیمت هایی آنچنانی به مردم فروخته شود؟ خلاصه این که پرچم دادخواهی بلند کرده اند و به دنبال احقاق حق مردم هستند. با این حال، این فریادها به هیچ وجه دلنشین نیست و از آن، بوی حق خواهی و عدالت طلبی به مشام نمی رسد.
حق العمل کارهای دولت
اما در پاسخ به پرسشی که مطرح می شود باید گفت که یا می دانند و برای جلوگیری از انتقاد و اعتراض ها، خودشان اقدام به خودزنی و مطالبه گری می کنند، یا واقعاً نمی دانند که چرا قیمت خودروهای وارداتی بالاست. این در حالی است که تمام ابزارها در اختیار سیستم حکمرانی اقتصادی قرار دارد. برخلاف دوره قبل، شرکت های واردکننده پس از ثبت سفارش در عمل انجام شده قرار گرفته اند و به حق العمل کارهای دولت تبدیل شده اند. حتا میزان سود این شرکت ها تعیین شده است، شرکت ها در تعیین قیمت هیچ کاره اند. حاکمیت بدون یک ریال سرمایه گذاری سررشته و اختیار زیر و بم واردات را در دست گرفته است.
فرصت سوزی بهارستان نشینان
بنابراین در وهله اول، این پرسش را باید از خود مجلسیان پرسید که طی یکسال گذشته چه کرده اید؟ بعد از مشخص شدن میزان تعرفه ها چه حرکتی به نفع مردم انجام داده اید؟ بیش از ۳ ماه از ابلاغ تعرفه های جدید گذشته است، در این مدت چه اقدام پیشگیرانه ای صورت داده اید؟ در هر صورت، این موضوع اگر باعث نگرانی و اعتراض و اعتقاد مجلسیان شده است باید آن را به پای فرصت سوزی بهارستان نشیان نوشت. پس اول باید سر خود داد بزنند و از خود سؤال بپرسند و بعد در صحن علنی سؤال بپرسند.
در جریان نبوده اید؟
در خرداد ماه سال جاری نیز پیش از ابلاغ تعرفه ها جدید و در آستانه تصویب لایحه الحاقی واردات خودروهای کارکرده، همان موقع که قیمت سانتافه در داخل و خارج مقایسه می شد به نوعی سیگنال تعرفه های بالا نیز ارسال شده است. بنابراین به نظر می رسد معترضان از زیر و بم داستان مطلع بوده اند، یعنی توجیهاتی که اختیار را به دولت سپرده ایم و از این گونه استدلال ها قابل پذیرش و باور نیست.
قیمت های جدید دستپخت حاکمیت اقتصادی کشور است، بنابراین این گونه فریادها دیگر اثر و اهمیتی ندارد و شاید برای ثبت در تاریخ و آرشیو های شخصی به درد بخورد، اما در هر حال، باز هم طبق معمول و مرسوم این سال ها، هزینه ها را مردم پرداخت می کنند.
حقوق دولتی یا غیر شرکتی
البته شاید برخی از افراد، نمایندگان و مسئولان و متولیان دولتی واقعاً نمی دانند چرا قیمت تمام شده خودروهای وارداتی برخلاف تصور آن ها بسیار بالاتر از قیمت کارخانه تمام می شود. به همین دلیل، برای پاسخ به این چرایی را بررسی می کنیم.
برای این کار، یک خودروی ۲۰ هزار یورویی با حجم موتور ۱۵۰۰ تا ۲۰۰ هزار را در نظر می گیریم؛ براساس تعرفه های جدید برای این خودرو، ۹۵ درصد حق ورودی در نظر گرفته شده است، بدون احتساب هزینه دور زدن تحریم ها، حمل و نقل و بیمه، فقط با افزایش تعرفه ورودی قیمت این خودرو به ۳۹ هزار یورو جهش می کند. در همین حال، باید ۹ درصد ارزش افزوده، ۱۰ درصد از ارزش گمرکی خودرو طبق سند ترخیص برای شمارهگذاری (عوارض راهنمایی و رانندگی)، ۳ درصد ارزش گمرکی در هنگام شمارهگذاری هزینه نقل و انتقال دارایی، مالیات خودروی سبز، عوارض شهرداری به هنگام پلاک، هزینه اسقاط، هزینه استاندارد معادل ۸ در هزار ارزش cif را در نظر گرفت.
هزینه های شرکتی
غیر از این موارد که مربوط به حقوق غیر شرکتی است، معمولاً ۱۵ تا ۲۱ درصد سود هزینه نرخ تسهیلات بانکی، کارمزد ثبت سفارش (اگر از کارخانه خرید انجام شود که معمولاً ۱ دوهزارم دلار است)، هزینه بازاریابی، هزینه های اداری، فروش، کمیسیون خدمات پس از فروش برای هر خودرو، درصد کمیسیون فروش، هزینه های بیمه، ۱۵ درصد سود شرکت که مجموع این ها عدد قابل ملاحظه ای به قیمت اولیه خودرو اضافه می کند. ضمن این که، معمولاً قیمت دلار عددی میانگین بازار آزاد و بازار متشکل درمی آید، که برای دور جدید واردات این رقم معادل ۵۰ هزار تومان می شود.
به همین دلیل، قیمت تمام شده یک خودروی۲۰ هزار دلاری وارداتی به طور میانگین به ۳ میلیارد تومان می رسد. با تقسیم قیمت تومان بر یورو این خودرو، تقریباً هر یورو یا دلار) برای واردکننده کمی بیش از ۳ برابر نرخ میانگین بازار، یعنی بین ۱۵۰ تا ۱۷۰ هزار تومان تمام می شود.
بنابراین وقتی دولت از درآمد خود صرف نظر نمی کند، چگونه می توان توقع داشت خودروهای وارداتی با قیمت های پایین و ارزان تحویل مردم شوند؟
دولت خودش بازار تقسیم کرده قیمت خودروهای مونتاژی باید دو الی سه برابر داخلی باش قیمت خودرو وارداتی هم باید بالاتر از نمونه های مونتاژی باش پس این قیمت ها بالاس بر کسی پوشیده نیست با یه حساب سرانگشتی ۲۰۰ درصد کشیده روی قیمت ماشین بهتر یه مقاله در مورد مالیات عوارض واردات کشور عربی و چین و اتحادیه اروپا و آمریکا بنویسید تا مقایسه بشه آیا اون کشور این تبصره مالیات عوارض که ما داریم دارند یا بازم مثل همیشه ما خیلی خاص هستیم
اینها فقط می خوان با دروغ بازار رو کنتورل کنند همین وقتی قطعات ماشین گرون هست چه جور ماشین ارزون میشه مردم ساده هستند که حرف یه مشت دروغ گو رو باور می کنند شاهین داخل بازار خودش کرده ۶۳۰ میلیون بعد میاد تویوتا میده ۵۰۰ مردم ساده اگر ماشین ژاپنی داد ۵۰۰ که باید در تمام شرکتهای خودش گل بگیره چنان بالا می برتش که ماشین خودش همین شاهین رو بده ۸۰۰ مردم ساده بدبخت که منتظر چوپان دروغ گو هستند که حقیقت بگه
ببینید ، واقعی و منطقی به قضیه نگاه کنیم .
اگه امثال آقای رشیدی ، ادعا دارند که مافیا پشت گرانی خودرو و خوردن حق مردم هستش و ایشون مدرک و سند دارند ، رو نکردن مدارک توسط ایشون دلیلی غیر از اینکه همدست اونها هستش یا تطمیعش کردن نداره . پس اول از همه ایشون باید محاکمه بشه .
ولی چون در این کشور اصولاً چیزی بر مبنای عقل و مناسبات عقلانی اداره نمیشه ، بهترین راه اینه که اعصاب خودمون رو خورد نکنیم .
برای اینکه قشنگ قانع بشید باید یه فلش بک بزنیم به پدر سوپاپ اطمینان نظام ! استاد دانشگاه ، دکتر ، مهندس محمود احمدی نژاد . کسی که پس از حدود ۲۰ سال هنوز لیست مفسدین اقتصادی رو از جیبش در نیاورده !
پس شمایی که منتظری این نمایندگان مجلس براتون کاری بکنند باید مستحضر باشید که نتیجه تلاش آنها حداقل ۴۰ الی ۵۰ سال طول خواهد کشید تا مثمر ثمر باشه .
اگه زنده بودی اونوقت برو بگو پس چی شد . من که قطعا تا اون زمان مرده ام .
به آقای رشیدی چی بگیم ؟ خودش میدونه چه خبره تو این مملکت .
دولتی که خودرو ساز قدرتش بیشتر از اون دولته بدرد مردم نمیخوره
شما برین همین الان عکس خودروها رو داخل نوار غزه مشغول جنگ ببینین و یه مقایسه بکنین با پایتخت کشور بزرگ ایران! اونجاس که میفهمین دولت ما دولت و مسئول کدوم مردمه 🙂
میدونستی تو نوار غزه اینترنت ۵g هست
قشنگ سیستم داره از جیب مردم دزدی در روز روشن میکنه و اتفاقا مجلس همدستشونه. کسی دیگه گول این نمایش بازی کردنشونو نمیخوره.
در واقع دزدان شدن قانون گذار.
بعضی ها تحریم را بهانه میکنند ولی در مورد همون تحریم هم مگر مردم گفتند مرگ بر فلان کشور. خودشون گفتند و مردم تاوانش را دارن میدن.
مردم باید متحد باشن و اول حضرات مفت خور را از پشت میز پایین بیارن و در ادامه افراد لایق جاشون رو بگیرن تا سیستم اقتصادی و سیاسی شاید درست بشه.
عمرمون رفت. نه کار داریم، نه خونه داریم، نه ماشین داریم، نه میتونیم مسافرت کنیم نه از پس هزینه های زندگی بر میایم نه میتونیم ازدواج کنیم. تف به شرف همشون که جوونیمون رو تباه کردن
هرچی سرمون بیارند حقمونه لیاقت ما مردم همین است که بردگی کنیم الکی هم غر غر نکنید وقتی صف میبندین در تمام موضوع ها از مرغ و روغن و تخم مرغ تا خودرو و رای و …….چرا ما مردم با هم اتحاد نداریم ،چرا یه دولت ۲۰ درصدی و مجلس ۷ درصدی باید برای ما مردم تصمیم بگیرند ،اونها دارند از ترس ما و خیانتهایی که به هم میکنیم سو استفاده میکنند ،تا ما مردم با هم متحد نشیم و صف نبندیم هیچی درست نمیشه
تو این مملکت کسی برای مردم کار نمیکنه هرکسی دنبال گر کردن جیب خودشه
ما هرچه میکشیم از دست همین مجلس و دولت ناکارآمد است که از همان روز اول تشکیل دستشون توی جیب مردم بدبخت میباشد در خصوص خودروهای وارداتی دست دوم مجلس مصوب کرده بود که در ازای تحویل یک خودروی فرسوده که سن ۱۵تا۲۰سال دارد و باعث آلودگی شهرها و باعث تلفات جانی مردم میشود صاحب خودرو میتواند یک خودروی وارداتی کارکرده بدون تعرفه وبا قیمتی در توان خریدار تحویل بگیرد اما متاسفانه مجلسی ها که باید طرفدار مردم باشند اما در حقیقت به فکر جیب خودشون و دلالی دولت وپولدارها هستند خداوند از تک تک نمایندها و دولتمردانی که به فکر خودشان هستند نگذرد انشاالله
دیگه حکومتی که با نفت و معدن و آهن و ملک و مالیات و اختلاص و جیب مردم را زدن سیرمونی نداره انتظار نداشته باشیم سود هزاران میلیاردی واردات خودرو و صدها کالای دیگه که هیچ خدماتی در قبالش به ملت نمیده را بیخیال بشه
اتفاقا دادن خدماتش سودش کمتر از سود واردات خودرو نیست، من حاضرم پول ھم بدم خدمات رو بدن بہ من، اینا تازہ یہ درصدے ھم بابت دادن خدمات مےگیرن، پول مےگیرن کہ قطعہ رو چندین برابر بھت بدن اونم بدونہ قبول کوچکترین مسئولیتے۔۔۔
شرکت تویوتا لندکروز مےسازہ بیست درصد براش سود ندارہ، دولت ایران بدون ریالے ھزینہ، دویست و پنجاہ درصد سود مےکنہ!!!!
یہ لندکروز حداقل پنج میلیارد سود دارہ براے دولت، بانکھاے خودشون براے پنج میلیارد ماھے صدمیلیون سود مےدن، بعد براے بنزینش ھم منت مےذارن، پول پالایشگاھ رو ھم گرفتے، بنزین کہ دیگہ ھیچ۔۔۔
یہ لندکروز صفر پلاک ملے مطمینا زیر سےمیلیارد نیست، بااین پول مےشہ یہ خونہ و یہ لندکروز و اقامت یہ کشور مثل امارات، کانادا و خیلے کشورھاے دیگہ رو گرفت۔۔۔
من حداقل قیمت رو گفتم کہ مطمئنا بیشترہ،۔
مسخرہ نیست لندکروز بخرے ششصد تا حدودا یک میلیون دلااااااااار؟؟!!!!!!
از ماست که بر ماست .باشد که عبرت بگیریم اما هرگز…..
چرا باور ندارید شدیم مستعمرہ چین
کلا خودرو و خودروسازےما سپردہ شدہ بہ دوتا شرکت چینے و زیر مجموعہ ھاش
قیمتھا ھم باید جورے باشہ کہ کوچکترین تھدیدے متوجہ شرکتھاے چینے نشہ۔۔۔
مجلس و غیرہ ھم کارہ اے نیستن، الکے جہ سروصدایے مےکنن مردم سرگرم بشن
یہ بچہ مےدونہ تو صنعت خودروے این مملکت چے مےگذرہ
مجلسے کہ مدعے ھست از جنس مردم ھست و ۔۔۔ نمےدونہ باید چکار کنہ؟؟!!!
رشیدے ھم جزو ھمین سیستم ھست، ھمیشہ یکے ھست مردم رو بذارہ سر کار و امید واھے بدہ، مےگہ من کہ گفتم فلان و چنان، خوب منم مےگم چہ فایدہ وقتے از قدرتت تو مجلس استفادہ نمےکنے و فقط حرف مےزنے، تعرفہ دویست درصدے بہ غیر از ھفتاد ھشتاد درصد سود و ھزینہ ھاے دیگہ روے خودرو مےبندے و امضا مےکنے، بعدم ھر روز گلو پارہ مےکنے دنبال کار ھستے، دقیقا مصداق بہ مرگ مےگیرن کہ بہ تب راضے بشے، مےگن واردات ممنوع ولے با تعرفہ فلان آزاد ملت دلال ھم کہ ھمیشہ تو صف حاضرن با پول نقد۔۔۔
دو سوم این ماشینھا رو دلال و رانت خوارھا مےخرن
قیمت کارخانہ رو نمےذارن برہ بالا، بعد میان نھایتا سالے دویست ھزارتا خودرو با قرعہ کشے مےدن دست مردم، بالاے یک میلیون خودرو با قیمت کارخانہ مےگیرن و آزاد مےفروشن، با این رانت مےشہ دہ تا کشور آفریقایے رو چرخوند، آخر ھم مےگن کارخونہ ضرر کردہ و از جیب مردم بدھےھا رو پرداخت مےکنن و دوبارہ ھمین چرخہ ادامہ دارہ
بگذریم کہ حوالہ واردات بہ فوتبالیست ملے کہ میلیارد براش پول خورد ھست اشتباہ محضہ، ولے از ھمونم سواستفادہ مےکنن و آقایون دہ ھا خودرو بہ نام فوتبالیستھا وارد مےکنن و پلاک مےکنن و بابت ھر خودرو پنجاہ میلیارد ناقابل مےذارن تو جیب مبارک۔۔۔
ما ھم فقط ببینیم و حسرت بخوریم
کشورے کہ کادیلاک و بنز مونتاژ مےکردہ، درجہ سہ چینے شدہ خودروے لوکس براش با چھار برابر قیمت، فقط پول دوتا کادیلاک و بنز رو نقد و پیش پیش مےدیم، یدونہ چینے لوکس!!!!!!! بعداز شش ماہ تا یکسال تحویل مےگیریم
یمن پرفروش ترین ماشینش ھایلوکسہ
بقیشو خودتون ۔۔۔۔
ھھھھھییییییے۔۔۔۔
با دروغ و کلک و ریا و دودوزه بازی چند صباحی را میتوان پیش رفت و سر مردم بیچاره کلاه گذاشت ، اما چنته هرانکه خالی باشد بلاخره رو خواهد شد که مال اینا خیلی وقته رو شده ، موتور ای اف سون کم مصرف و کم استهلاک رو از روی سورن پلاس برداشتن و ایکس یو سون پر مصرف پر استهلاک گذاشتن و قیمتش رو هم بالا بردن اسمش رو هم گذاشتن بهینه ، تف تو شرفت همتون دزدای کثیف
درود بر این نویسنده که وجدان بیدار جامعه است .
من یه مقاله دیگه هم از ایشون دیدم که بسیار عالی و بحق بود .
خداوند از عمر حکومتیان بی انصاف و وجدان بکاهد و به عمر این افراد شریف بیفزاید .
بالای ۱۵ سال است که باور دارم این دولت و نظام اصلاح پذیر نیست . روز به روز وضع مردم بدتر میشود.
مگه شما نماینده مردم نیستید . چرا مثل کارمند دولت عمل میکنید واقعا حرف مردم اینه که شما میزنید .
داستان سالهاست از همه نظر بر اکثریت آشکاره ، نقد و بررسی که اکثریت میکنن مبهمه! بجای این بحثها به نظر بنده این دعا رو بخونین:
خداوندا آرامشی عطا فرما تا بپذیرم آنچه را نمیتوانم تغییر دهم ، شهامتی که تغییر دهم آنچه را که میتوانم،
و دانشی که تفاوت این دو را بدانم. آمین
اگر مردم نشسته اند که مجلس ودولت کاری براشون بکنه اشتباه میکنن .تمام کسانی که مسئولیت میگیرن اول باید یک کلاس خرابکاری وبی اهمیتی به مردم .دزدی واختلاس ودروغگویی را بگذرانند به مسئول شود.واین ادم به هیچ عنوان در خط خدمت به مردم حرکت نمیکند.وتنها راه مبارزه با این سیستم اتحاد مردم در تحریم خرید اجناس گران هست.طمع کردن ودر صف پیشخرید را ممنوع کنیم.
بزار خیلی مستقیم بگم ما گروگانیم گروگان یه مشت راهزن و مال مردم خور حرف هم بزنیم یه مشت چماقدار رو میفرستن یا بکشنمون یا جشمونو درارن ببرن زندان تازه!!! تا وقتی همه متحد نشویم از دست این زالوها و انگلها رها نمیشیم هیچ قدرتی قوی تراز قدرت اتحاد مردم نیست چرا ماها نمیفهمیم!!
خانه از پای بست ویرانه است
هدف غارت مردم باشه خودرو ۵۰۰ میلیونی سر از ۳ میلیارد در میاره .خدا رحمت کند پدر مادر کافران را