فروش فردایی خودروهای وارداتی با متد سبزه میدان

فروش فردایی خودروهای وارداتی
فروش فردایی خودروهای وارداتی

با بارگذاری ۹ محصول جدید در سامانه فروش خودروهای وارداتی تعداد این محصولات به عدد ۱۵ رسیده است، اما با توجه به نامشخص بودن قیمت ها گویا فروش فردایی خودروهای وارداتی با متد سبزه میدان، به عنوان روش فروش، در دستور کار وزارت صمت قرار گرفته است.

مدیران 777 مدیران 777

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، بیش از ۷ ماه از پیش فروش خودروهای وارداتی گذشته است؛ قرار بود از هفته گذشته عرضه ها آغاز شود، اما در میانه های هفته، اطلاعات و کاتالوگ ۶ خودرو بارگذاری شد و با افزوده شدن ۹ محصول دیگر تعداد کاتالوگ ها و مشخصات فنی به عدد ۱۵ رسید.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

در حال حاضر، مشخصات ۱۵ مدل شامل چانگان CS55 و چانگان CS35 پلاس تیپ ۳ (سایپا)، زوتی DL5 ( پارس‌خودرو)، هیوندای النترا و هیوندای کرتا (کرمان‌موتور)، کیا سلتوس و کیا سونت (کوشا خودرو) تویوتا کرولا ۱۲۰۰ و تویوتا کرولا ۱۵۰۰ (معین خودرو)، فولکس واگن جتا VS7 و فولکس واگن جتا VS5 (ماموت خودرو)، دانگ‌فنگ شاین مکس (ایران‌خودرو) و بستیون T77 (بهمن‌موتور- بی ام کار) در سامانه فروش یکپارچه بارگذاری شده اند.

خرید خودروهای وارداتی؛ دوران نامزدی

البته فعلاً خرید خودروهای وارداتی شبیه دوران نامزدی است، که بیش تر برای آشنایی کاربرد دارد. در حال حاضر، فقط کاتالوگ ها بارگذاری شده تا واجدین شرایط بدانند چه محصولاتی آمده است و با آن چه می خواهند آشنا شوند، اما هنوز سامانه برای ثبت نام باز نشده است. اگر این بارگذاری ها را ادامه پروژه عظیم خبردرمانی به شمار نیاوریم و ادعای رشیدی کوچی مبنی بر این که مافیا پشت پرده واردات است را هم جدی نگیریم، با فروش های غیر قطعی چه باید کرد؟

آن گونه که اعلام شده است، تحویل از آذر و دی ماه آغاز خواهد شد. براساس آخرین آمار، نزدیک به ۱۵ هزار خودرو ثبت سفارش شده است. تعدادی به گمرکات رسیده اند و برخی در راه و برخی نیز در حال طی پروسه های لازم برای اخذ مجوزهای شماره گذاری هستند. این عرضه (در صورت آغاز) برای ۳۰ هزار نفری است که در این ۷ ماه انصراف نداده و منتظر مانده اند. افرادی که در هر حال و به هر بهانه به واردات باور داشته و ۵۰۰ میلیون تومان خود را بلوکه کرده اند.

ضمن این که، تعداد افراد باقی مانده یک چهارم ثبت نام اولیه است. با این حال، تا به این جای کار آن ها مزد وفاداری و اعتماد خود را نگرفته اند و غیر از وعده و وعید و امروز و فردا کردن، چیزی نصیب‌شان نشده است. با این وجود، خبر آغاز عرضه، شادمانی خاصی را ایجاد کرد که اگر نوسان نرخ ارز نبود، این خوشحالی دو چندان می شد، اما در هر حال، گویا بالاخره قرار است یکی از وعده های خودرویی دولت و وزارت صمت با هزار اما و اگر و تأخیر و بالا و پایین شدن محقق شود. با این وجود، همچنان در این مسئله نقاط مبهمی وجود دارد که به نوبه خود آینده واردات و بازار خودرو را با نگرانی همراه کرده است.

قیمت غیر قطعی؛ خوب، بد، زشت

اصلی ترین بحث قیمت است؛ هر چند فروش غیر قطعی به طور معمول خلاف قانون است، اما گویا وزارت صمت برای جلوگیری از قیمت سازی و ایجاد موج جدید دلالی این روش را به کار گرفته است. البته چنین چیزی بعید به نظر می رسد، اما با اغماض می توان این عمل را خوب دانست.

بد ماجرا این است که به نظر هنوز خود وزارت صمت، به رغم ادعای واردات ۶۰ هزار دستگاه تا پایان سال، نمی داند که می تواند این وعده را محقق کند یا خیر؟ بنابراین خود این موضوع نیز می تواند تخصیص و اولویت ها را با اعتراض همراه کند؛ چون در هر صورت مردمی که بیش از ۷ ماه نیم میلیارد دارایی خود را بلوکه کرده اند، این توقع را دارند که جزء اولویت های اول باشند. بنابراین برای این که بتوانند نظر مردم را جلب کنند و خودروی ۳۰ هزار نفر باقی مانده را تحویل بدهند، باید ۳۰ هزار دستگاه خودرو وارد کنند. این که امکان واردات این تعداد وجود دارد یا خیر نیز محل پرسش است.

زشت ماجرا هم این است که براساس شنیده ها، هنوز نتوانسته اند به قیمت نهایی برسند؛ از یک سو، نوسان نرخ ارز و از سوی دیگر، فرمولی که شورای رقابت برای تعیین قیمت نهایی استفاده می کند مورد پذیرش قرار نگرفته است. بنابراین به رغم این که وزارت صمت با بارگذاری مشخصات و کاتالوگ ۱۵ مدل خودرو در سایت saleauto.ir عزم راسخ خود برای عرضه ها را به معرض نمایش گذاشته است، اما با توجه به سابقه و تجربه ای که از این قبیل کارها وجود دارد، به نظر می رسد فعلاً باید همچنان سرگرم نمایش باشیم.

۵ امتیاز از ۳ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.