هاوال H6 اولترا در برابر هیوندای توسان

هاوال H6 اولترا و هیوندای توسان
هاوال H6 اولترا و هیوندای توسان

چینی ها روز به روز در حال پیشرفت و قد علم کردن در برابر بزرگان صنعت خودرو در جهان هستند. در این محتوا قصد داریم ببینیم یکی از خوش‌نام ترین برندهای چینی در زمینه ساخت کراس اوور و شاسی بلند، هاوال، تا چه حد می‌تواند از پس رقیب بسیار شناخته شده و خوش‌نام خود از کره جنوبی، یعنی توسان، برآید.

مدیران 777 مدیران 777

بررسی ظاهری دو خودرو

ابتدا کار را با هاوال H6 آغاز می‌کنیم؛ هاوال H6 را به جرئت می ‌توان یکی از موفق ترین خودروهای هاوال در سال‌ های اخیر دانست؛ از کسب عنوان پرفروش ترین خودروی هاوال تا بازارهای صادراتی پرتعداد برای این محصول، همه و همه گواهی بر موفقیت‌ های این کراس اوور هستند.
در نمای جلوی هاوال H6 چهره ای نسبتاً خشمگین و البته منظم را شاهد هستیم. جلوپنجره بزرگ با پرداخت های کرومی به همراه چراغ هایی باریک که از دو طرف، جلوپنجره خودرو را احاطه کرده اند و همچنین سپر با ورودی هوای عریض و سرتاسری، تشکیل دهنده نمای جلوی این کراس اوور چینی هستند.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8
هاوال H6 اولترا
هاوال H6 اولترا

در نمای کناری نیز خوشبختانه شاهد زرق و برق بیش از حد چینی ها و کروم‌کاری های بیش از اندازه نیستیم. رینگ های خودرو پرکار است و بر زیبایی این قسمت افزوده اند.
نمای پشت را می توان نقطه قوت هاوال H6 دانست. چراغ ها چه در قسمت طراحی فیزیکی و چه در قسمت گرافیک داخلی بسیار زیبا و ظریف هستند و همچنین شاهد طرحی متفاوت برای قسمت در صندوق بار و جانمایی پلاک و دستگیره درِ صندوق هستیم. دو مه شکن عمودی در دو طرف سپر نیز در هماهنگی با سپر جلو، طراحی و اجرا شده اند.

هاوال H6 اولترا
هاوال H6 اولترا

به سراغ نسل کاملاً جدید توسان می‌آییم؛ هیوندای برای این نسل که با مدل ۲۰۲۱ در بازار عرضه شده، سعی کرده است محصولی متفاوت را به تولید برساند.

نسل چهارم توسان از آخرین زبان طراحی هیوندای بهره می‌گیرد؛ زبان طراحی ‌ای که قبپیشل‌ تر در نسل جدید النترا هم شاهد آن بودیم. در توسان جدید طراحی جلوپنجره به صورت مثلثی و همانند آن چه در سوناتا و النترا دیده می ‌شد انجام شده است، با این تفاوت که این بار چراغ های جلو به صورت یکپارچه و پنهان درون این جلوپنجره‌ خاص جانمایی شده اند.

هیوندای توسان
هیوندای توسان

در نمای کناری هم خطوط و به طور کل، طرح پیچیده ‌ای را شاهد هستیم و این طرح کاملاً نقطه مقابل هاوال و سادگی این رقیب چینی است.
در قسمت بالای گلگیرها خطوط شکسته طراحی، برآمدگی ‌هایی را به وجود آورده‌ اند که باعث شده این خودرو عضلانی ‌تر به نظر برسد. این سبک طراحی قبل از این خودرو در النترای نسل جدید هم مورد استفاده قرار گرفته بود که اگرچه انتقادهایی را در پی داشت، اما باید پذیرفت متفاوت است و کمپانی هیوندای هم به دنبال همین تمایز بوده است.

هیوندای توسان
هیوندای توسان

در نمای عقب توسان، چراغ‌ های جدید با طراحی کاملاً متفاوت دیده می‌شود؛ چراغ های عقب با نواری از ال ای دی به هم متصل شده اند و در حاشیه چراغ های عقب ال ای دی های نقطه ای، طرحی مثلثی و زیبا را ایجاد می کنند. در قسمت پایین سپر، قطعه مشکی رنگ با طراحی الماسی دیده می‌شود و دیفیوزر در قسمت پایین تکمیل کننده این بخش است. برف پاک کن با طراحی جدید در قسمت زیر بال به صورت پنهان طراحی شده است که از ظرافت‌های طراحی در مقابل رقیب چینی به شمار می‌آید و نشان هیوندای نیز برای ثابت کردن تمایز، در قسمت پایین شیشه عقب قرار گرفته است.
در پایان راه بررسی ظاهری دو خودرو باید بیان کرد هاوال از طرحی ساده تر و تا حدودی ماندگارتر بهره می گیرد و در طرف مقابل، هیوندای توسان در نسل جدید با حجم پردازی‌ های گوناگون و به کارگیری خطوط شکسته‌ تر اگرچه زیبا و متفاوت است اما به نظر می‌رسد طرح آن ماندگاری بالایی نداشته باشد و این مورد خصوصاً در نمای کناری بیش تر به چشم می‌آید.
هیوندای در مورد طراحی توسان می‌گوید نسل جدید این خودرو با هدف شکل دادن به یک هویت متمایز در یک سگمنت شلوغ طراحی شده است.

هاوال H6 اولترا و هیوندای توسان
هاوال H6 اولترا و هیوندای توسان

فضای داخلی دو خودرو

با ورود به داخل هاوال H6 شاهد طرحی بسیار ساده و در عین حال، زیبا و متفاوت هستیم و مانند ظاهر بیرونی هیچ خبری از شلوغ‌کاری و اتفاقات عجیب نیست.
مانیتور عریض به صورت ایستاده در مرکز داشبورد خودنمایی می کند و کلاستر هم به صورت یک قاب مستطیلی و تمام دیجیتال در پشت فرمانِ بسیار خاص و زیبای هاوال نمایان است. دسته دنده جای خود را به یک کلید چرخان داده است و در پایین آن هم دکمه های ترمز پارک برقی و اتوهلد تعبیه شده است. نکته مثبت در خصوص کابین هاوال فضای بسیار خوب پاها و شانه ها در هر دو ردیف جلو و عقب است.

کابین هاوال H6 اولترا
کابین هاوال H6 اولترا

به سراغ توسان می‌آییم؛ درون کابین طراحی مدرن و جذابی را شاهد هستیم که سبک متفاوتی دارد. طرح فرمان به کلی تغییر کرده و دو نوار موازی و نقره‌ ای رنگ دور تا دور کابین کشیده شده است و در نهایت، در میانه داشبورد به نمایشگر و پنل کنترلی مرکزی ختم می‌شوند و پایین نمایشگر، پنل تنظیمات مربوط به سیستم تهویه تعبیه شده است. جلوآمپر در توسان نسل جدید، پایین‌ تر از قبل آمده است و اطلاعات سفر و خودرو را به راننده نشان می دهد. بین صندلی‌ های جلو یک جفت نگه‌ دارنده فنجان و اهرم تعویض دنده جانمایی شده است. در مدل های بالاتر، این اهرم جای خود را به یک کلید دوار مشابه هاوال می دهد و مانیتور خودرو بزرگ تر شده است، همچنین پنل تنظیمات سیستم تهویه نیز به نوع لمسی مبدل می شود.

کابین هیوندای توسان
کابین هیوندای توسان

امکانات ایمنی و رفاهی

در مورد آپشن‌های ایمنی و رفاهی دو خودرو می‌توان به مواردی مثل ایربگ ‌های هوشمند چندنقطه ‌ای، سیستم پیشگیری از تصادف، سیستم تشخیص عابر پیاده، رادار نقطه کور، سیستم استارت و ورود بدون کلید، گرم‌کن صندلی ‌های جلو، کروز کنترل، سیستم کنترل پایداری و… اشاره نمود.

قوای فنی و توانایی‌های حرکتی

در این نسخه از هاوالH6 ، یعنی مدل اولترا،‌ شاهد استفاده از یک پیشرانه ۲ لیتری توربوشارژ با ۲۰۱ اسب بخار قدرت و ۳۲۰ نیوتن متر گشتاور هستیم. گیربکس هم یک نمونه ۷ سرعته دو کلاچه و محور محرک خودرو نیز چرخ های جلوست. لازم به ذکر است که این خودرو تنها نمونه چرخ جلو محرک دارد.
توسان مورد بررسی هم از نوع بیسیک و محور محرک آن چرخ های جلوست. قوای محرکه این مدل یک پیشرانه ۲ لیتری تنفس طبیعی با حداکثر قدرت ۱۶۴ اسب بخار و گشتاور ۲۰۵ نیوتن متر است. یک جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتیک نیز وظیفه انتقال قدرت تولیدی پیشرانه را برعهده دارد.
مصرف سوخت ترکیبی هاوال با پیشرانه مذکور ۷.۴ لیتر در صد کیلومتر و این عدد برای توسان ۸.۱ لیتر است.

قیمت

قیمت هاوال H6 در بازار چین از ۱۶ هزار دلار آغاز می شود و به عدد ۲۳ هزار دلار می رسد و قیمت توسان جدید از حدود ۲۴ هزار دلار آغاز و در نهایت، به رقمی در حدود ۳۷ هزار دلار ختم می شود.

رضا صفرآبادی فراهانی

پایگاه خبری اسب بخار

هاوال H6 اولترا چه مشخصاتی دارد؟

در این نسخه از هاوال H6 یعنی مدل اولترا شاهد استفاده از یک پیشرانه ۲ لیتری توربوشارژ با ۲۰۱ اسب بخار قدرت و ۳۲۰ نیوتن متر گشتاور هستیم. گیربکس هم یک نمونه ۷ سرعته دو کلاچه و محور محرک خودرو نیز چرخ های جلوست.

هیوندای توسان بیسیک چه مشخصاتی دارد؟

توسان مورد بررسی هم از نوع بیسیک و محور محرک آن چرخ های جلو است. قوای محرکه این مدل یک پیشرانه ۲ لیتری تنفس طبیعی با حداکثر قدرت ۱۶۴ اسب بخار و گشتاور ۲۰۵ نیوتن متر است. یک جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتیک نیز وظیفه انتقال قدرت تولیدی پیشرانه را برعهده دارد.

۵ امتیاز از ۱ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.