مافیای خودرو؛ هیولایی واقعی یا موجودی خیالی

مافیای خودرو
مافیای خودرو

طی سال های اخیر هر یک از قوا، دستگاه ها، نهادها و یا سازمانی که اهداف خودرویی اش محقق نشده و یا برنامه مدنظرش پیش نرفته است، دلیل ناکامی را دست های پشت پرده و جریان خاکستری معرفی می کند، از جریان خاص با عنوان مافیا نام می برد. در این میان، مشخص نیست که مافیای خودرو هیولایی واقعی است یا موجودی خیالی.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

مافیا هم مانع واردات هم تولید؟

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، صنعت و بازار خودروی کشور در شرایطی قرار گرفته است که به نظر می رسد میان ژانرهای وحشت – گنگستری و فانتزی – فضایی مردد مانده است. اما هر چه هست این نوع فیلم ها و ژانرها دیگر برای مردم جذابیت ندارد و حالا آن ها دنبال اثری مبتنی بر واقعیت می گردند. به بیان دیگر، این آش این قدر شور شده است که هم وزیر صمت از وجود مافیای خودرو سخن می گوید و هم نمایندگان مجلس. وزیر می گوید که با واگذاری دو خودروساز بزرگ دست مافیا از این صنعت کوتاه می شود و نماینده ای عنوان می کند که مافیای خودرو مانع از تحقق واردات خودرو می شود. هر یک از طرفین نیز خود را قربانی این مافیا می دانند.

مدیران 777 مدیران 777

توهم یا قدرت

 آیا واقعاً مافیای خودرو وجود دارد؟ آیا تصمیاتی که برای صنعت خودرو اتخاذ می شود، در راستای تأمین منافع افراد یا گروه های خاصی قرار دارد؟ آیا وقتی صحبت از داخلی سازی می شود و قطعات چینی به خطوط تولید وارد می شوند پای مافیای خودرو در میان است؟ آیا ممنوعیت واردات خودرو و متلاطم شدن بازار کار مافیای خودروست؟ آیا ورود قطعات بی کیفیت به خطوط تولید هم کار آنان است؟

قایم موشک بازی

البته این پرسش ها را از نگاه دیگری نیز می توان مطرح کرد. آیا دخیل کردن مافیای خودرو دلیلی بر غیر علمی و غیر کارشناسی بودن تصمیمات نیست؟ آیا دلیلی بر ناتوانی در پیش‌برد اهداف صنعت خودروی کشور نیست؟ آیا با نام بردن از مافیای خودرو سعی در عوض کردن جریان جاری را ندارند؟ آیا مافیای خودرو دیوار بلندی بر عدم توانایی متولیان این صنعت نیست و با آن قایم موشک بازی نمی کنند؟

مردم بازنده همیشگی

در واقع، تلخی هر دو سوی ماجرا تنها بر کام مردم می نشیند و مسئولان می آیند و می روند و اثرات برجا می گذارند که باعث کوچک تر شدن سفره مردم می شود. اما در این میان، همچنان اسم رمز مافیای خودرو وجود دارد. آیا در کشور کسی توانایی مقابله با مافیای خودرو را ندارد؟ وقتی که وزیر به عنوان یک مقام رسمی از وجود مافیا دم می زند و یا وقتی نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی از آن نام می برند نباید قضیه جدی گرفته شود؟ آیا وظیفه ذاتی، عرفی و شرعی نمایندگان مردم در دولت و مجلس نیست که دست این مافیا را رو کرده است و یا جریان و اسامی آن ها را اعلام کنند؟ آیا این مافیا این قدر نفوذ و قدرت دارد که مانع از این کار می شود؟ آیا این مافیا این قدر قدرت دارد که مانع از تحقق اهداف ملی می شود کسی توانایی برخورد با آنان را نیز ندارد؟ چرا دستگاه ها، نهادها و سازمان های مرتبط دست این افراد را رو نمی کنند؟ یعنی مافیای خودرو در تمام گوشه و کناری که به صنعت خودرو مرتبط می شود، اشراف و نفوذ دارد؟ یعنی واقعاً و در عمل آن ها هستند که برای رسیدن به منافع خود مسیر صنعت خودرو را تعیین می کنند؟

اگر مافیا باشد؟

اگر این موضوع صحت داشته باشد که بدا به حال کشور، چراکه نشان می دهد که این افراد یا جریان تا کجا رخنه کرده است و عملاً اختیار صنعت و بازار خودرو را در دستان خود دارد. از سوی دیگر، مشخص نیست که چرا تاکنون با این افراد و جریان ها برخورد نشده، چراکه وضعیت کمی و کیفی این صنعت به گونه شده است که باعث اعتراض مردم و مقام های بلندپایه کشور نیز شده است. در این شرایط و با توجه به مساعد بودن فضای عمومی کشور به نظر می رسد که وقت مناسب برای کوتاه کردن دست مافیای خودرو از صنعت کشور فرا رسیده است. البته اگر وجود خارجی داشته باشد و اسم رمز ناتوانی مسئولان و متولیان صنعت خودروی کشور نباشد.

در هر صورت چه مافیای خودرو مانع از آزادسازی واردات خودرو به کشور شود و چه باعث عدم تولید خودروهای باکیفیت شود، این مردم هستند که از این بازی خسته و درمانده شده اند. ادامه این بازی هم تبر به ریشه اعتماد مردم می زند و هم دلیلی بر ناتوانی مسئولان کشور می شود و هم شائبه نفوذ و تأثیر در دستگاه مختلف را بیش از پیش تقویت می کند.

بنابراین اگر این مافیا وجود دارد وظیفه دستگاه های مرتبط است که با آن برخورد کنند و اگر هم ساخته ذهن خلاق مسئولان ناتوان است که بهتر است هر چه زودتر این افراد از دایره خارج شوند.

علی طجوزی

پایگاه خبری اسب بخار

به این مطلب رای دهید

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.