10 هزار خودروی کره ای وارد خواهد شد
در حالی که هنوز وزارت صمت و امور خارجه به صراحت درباره وضعیت ورود خودروهای کره ای اظهار نظری نکرده اند، بر اساس شنیده ها ۱۰ هزار خودرو کره ای وارد خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، تحویل اولین سری از خودروهای وارداتی کره ای با این پرسش همراه شد که آیا این روند ادامه خواهد داشت یا اینکه با اتمام محموله های موجود و خودروهایی که در راه هستند، ورود و عرضه خودروهای کره ای به بازار متوقف خواهد شد؟
این موضوع از این جهت مهم به شمار می رود که از یک سو می تواند باعث افزایش بیش از حد تقاضا برای این خودروها در زمان فروش شود و ازسوی دیگر می تواند در تغییر و افزایش قیمت های بازار نیز موثر باشد.
عدم تعیین تکلیف این مساله نه تنها به طور مستقیم در بازار خودروهای نو و دست دوم کره ای تاثیر گذار است ، بلکه می تواند قیمت سایر محصولات بازار را نیز دستخوش تغییر کند.
در واقع گذشته از عاملی مانند تحریم و تغییر نقش خودرو،ممنوعیت واردات و محدودیت های ایجاد شده ناشی از آن را می توان دیگر عامل بسیار مهم و موثر در وضعیت امروز قیمت خودروهای وارداتی به شمار آورد.
در همین شرایط اگر خودروهای وارداتی غیر چینی به صورت محدود عرضه شوند، این روند نه تنها مانع عقب نشینی قیمت ها در بازار نخواهد شد،بلکه با توجه به تقاضای بالا برای خودروهای کره ای،زمینه ساز شکل گیری حباب جدید برای آنها خواهد شد.
همچنین ممکن است سرعت واردات خودروهای چینی با توجه به دسترسی آسانتر واردکنندگان را بیشتر کند و بخش کوچک و مقاوم بازار را نیز به اشغال این خودروها درآورد.
در این شرایط به گفته یک منبع آگاه،هر چند هنوز مشکلات ثبت سفارش خودروهای کره ای به قوت خود باقی مانده است.اما فعلا بر اساس گفته مسئولان تا سقف ۱۰ هزار دستگاه امکان واردات کیا و هیوندا، هر کدام ۵ هزار دستگاه وجود دارد.
این تعداد هر چند که نمی تواند به تنهایی عطش بازار را گرفته و پاسخ مناسبی برای تقاضاهای موجود باشد.اما در عین حال می تواند تا حدی مانع از شکل گیری موج جدید سودا گری در این بخش از بازار شود.
البته این تاثیر گذاری نیز مشروط است. چرا که اگر قرار باشد این خودرو با وقفه های طولانی و به صورت قطره چکانی عرضه شوند،فقط می توانند بازار را در همین وضعیت فعلی ، یعنی سکون و بی تحرک نگه دارند.
اما باید در نظر داشت که مقاومت بازار سرانجام با آغاز تحویل ها شکسته خواهد شد. چون در هر حال خودروهای وارداتی جدید با توجه به نحوه قیمت گذاری،به مرجعی جدید تبدیل خواهد شد.
در این شرایط اگر وضعیت عرضه به شکل امروز باشد،به احتمال زیاد وزارت صمت و نهادهای مرتبط قادر به کنترل آن نخواهند بود. این تجربه نیز پیشتر تکرار و منجر به ظهور دستورالعمل های خلق الساعه ، شده است. راهکارهایی که تا کنون جوابگو نبوده اند.
با این حال متولیان تا امروز بی تحرکی بازار و کاهش داد وستدها را به خود گرفته اند.این در حالی است که صرفا چشم انتظاری برای ورود و عرضه خودروهای وارداتی دست دوم و صفر کیلومتر،باعث توقف و کاهش شدید داد و ستدها شده است.
در این میان امکان ورود و عرضه ۱۰ هزار دستگاه کیا و هیوندا می تواند به نوبه خود مسکن و درمانی مقطعی به حساب آمده و فعلا از حجم هجوم به این خودروها بکاهد.
با این حال میزان استقبال از خودروهای غیر چینی در سامانه فروش نشان می دهد که از یک جهت مصرف کنندگان تا چه حد از چینی ها فراری هستند و از جهت دیگر تا چه امکان افزایش فشار بر این خودروها وجود دارد.
در این شرایط به نظر می رسد برای جلوگیری از آشوب و تلاطم و افزایش مجدد قیمت ها در بازار،باید هر چه سریع تر وضعیت ثبت سفارش خودروهای کره ای مشخص شود. در غیر این صورت به غیر از اهداف درآمدی از محل واردات،بازهم هیچ یک از وعده های دولت در این زمینه محقق نخواهد شد.
دقیقا مسئله همین توزیع قطره چکانیه. در کل سیاست هاشون نشون داده اصلا نمیخان قیمتها رو پایین بیارن فقط هدف از واردات بیشتر پایین آوردن قیمت های وارداتی های سال های گذشتست و البته خارج کردن رکود. در واقع با این کار دولت بازار چینی های مونتاژی در جه سه رو امن نگه داشته و داخلی ها مثل ایرانخودرو و سایپا هم که همچنان بازار خودشون پر رونقه بدلیل دولتی بودن و انحصار محصولشون فقط تنها بازاری که تحت الشعاع این مدل واردات قرار گرفته بازار دست دوم های کره ای و اروپایی سال های گذشتست. همین. در واقع توده مردم همچنان بدنبال خودروی ایرانس هستند بدلیل خدمات پس از فروش و قیمت پایینتر و بی توجه به کیفست این خودرو ها و قشر متوسط هم مخاطب بازار چینی های مونتاژی و دست دوم های وارداتی سال های قبل هستند و قشر مرفه هم مخاطب وارداتی ها ی کره ای و اروپایی هستند. در واقع این همه سر و صدا برای ۲۰ تا ۳۰ درصد جامعه کمی رفع نیاز کرده و عمده مردم اصلا درگیر واردات نیستند.
۲۰ تا ۳۰ درصد خیلی زیاد،نهایت برای ۵ درصد از جامعه هست این خودروها
یه سری قیمت های این خودرو های جدید کره ای رو اعلام کردن. مثلا میگن کیا سلتوس ۲،۶۳۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان😐 خب آخه وقتی یه اسپورتیج ۲۰۱۳ و یه آپتیما هیبریدی ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ ، ۳ میلیارد به بالا است ، چطور این ماشین صفر جدید پر امکانات با طراحی زیبا تر ، فقط ۲،۵ میلیارده!!! خب شاید بگین قیمت کارخونه است ، ولی حتی اگه قیمت کارخونه باشه ، بازارش باید ۵ به بالا باشه.
با وارد کردن چند خودروی کره ای کم اپشن و کم توان چیزی تغییر نخواهد کرد. قشر ثروتمند جامعه منتظر ورود خودروهای لوکس و پرقدرت هستند نه کره ای با موتور ۱۶۰۰ تنفس طبیعی و صندلی دستی و تهویه معمولی . دولت با این شعارهای به ظاهر زیبا فقط ملت رو سر کار گذاشت. همین
۱۰ هزار تا که عددی نیست باید خیلی بیشتر وارد کنند در ضمن هیوندای درست هست نه هیوندا
دست بردارید ، همه دروغ است ، وارداتی درکار نیست ، چندین ماه هست که ملتا سرکار گذاشتند.
بازار باید رقابتی و در سطح بالا همراه با تنوع محصولات داخلی و خارجی باشد تا باعث ارتقای کیفیت خودروهای داخلی شود ، تنوع عامل پیشرفت کشور