رونمایی اورژانسی خودروهای برقی ؛ بحران مدیریت و برنامه ریزی

رونمایی از خودروهای هیبریدی و برقی جدید توسط رئیس جمهور
رونمایی از خودروهای هیبریدی و برقی جدید توسط رئیس جمهور

رونمایی های نامنظم خودرویی در کابینه سیزدهم اپیدمی شده است. رئیس جمهور دیروز (۲۵ مرداد ۱۴۰۲) درست در بحران و غوغای بنزین و آلودگی هوا شبیه فاطمی امین رفتار کرد. اما رونمایی اورژانسی خودروهای برقی نشانه ای از بحران مدیریت و برنامه ریزی در سطح کلان کشور به شمار نمی آید؟

مدیران 777 مدیران 777

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، در روزهای اخیر، بنزین و حواشی و شایعه های پیرامون آن به محور اصلی بحث و گفت میان مردم بدل و باعث بروز نگرانی های جدی شده است. البته در این میان، افزایش مصرف سوخت، استفاده از خودروهای تک سرنشین بنا به دلایلی نظیر کمبود و فرسودگی ناوگان حمل و نقل عمومی، عدم تناسب تولید خودرو و تولید بنزین، افزایش میزان مصرف بنزین به دلیل عدم بهینه سازی موتورهای مورد استفاده در خودروهای تولید داخل بخشی از عواملی هستند که باعث بروز وضعیت بحران بنزین شده اند. ممانعت روسیه و کشورهای مشترک المنافع از صادرات روزانه ۱۰ میلیون لیتر و همچنین برخی شایعات مانند ذخیره سازی بنزین برای تأمین نیاز ایام خاص هم به این مسئله دامن زده است.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

در این شرایط، کمبود، تأخیر و توقف عرضه این کالای استراتژیک برای مردم و مسئولان در عین سخت و غیر قابل باور بودن با معانی خاصی همراه است. معمولاً قیمت بنزین مثل ارز سایر قیمت ها را تحت تأثیر می گذارد و به دنبال خود می کشاند می دهد. این امر از نظر آحاد جامعه به معنی افزایش هزینه ها، کاهش کیفیت و دست یابی به بدیهیات اولیه زندگی، کوچک تر شدن سفره و کندی حرکت چرخ معیشت تلقی می شود.

برای حاکمیت هم معانی خوبی ندارد؛ از یک سو، مردم آنان را مسبب تمام موارد مذکور می دانند و از سوی دیگر، این تقصیر ناتوانی از کنترل قیمت ها، فقدان بلندنگری و برنامه ریزی و مدیریت، عدم فهم مشکلات و نیازهای آینده، ناتوانی از پیش بینی ضرورت ها و فراهم کردن الزامات پیشگیری، ناتوانی مدیریت بحران و ناتوانی خروج از مسیر منجر به بحران تعبیر می شود. اما به نظر می رسد دولت همانند همیشه و اسلاف خود نه تنها از در شفافیت وارد نشده است و نمی شود، بلکه سعی می کند با نمایش های امیدبخش فضا را تلطیف و اذهان عمومی را نسبت به آینده امیدوار کند.

با این حال، نمایش رونمایی از خودروهای برقی در وضعیت امروز جامعه، بیش از آن که نمایش دستاوردها، آینده نگری و عبور از بحران باشد، آیا یک استندآپ بی مزه، بی وقت و بی اثر به شمار نمی آید؟ آیا واقعاً دولت رئیسی در شرایط فعلی به این رونمایی ها از زاویه دیگر نگاه کرده است؟ به بیان دیگر، آیا این عمل به طور کل برای آرام نشان دادن اوضاع نیست؟ هر چند قرار است ناوگان تاکسی‌رانی را نوسازی کنند، اما این کار در همین ایام که با کمبود بنزین مواجه هستیم امکان پذیر است؟ آیا نمایشی برای فریب افکار عمومی و حتا خود رئیس جمهور نیست؟ آیا افراد یا جریان هایی که مسبب وضع امروز هستند نباید پاسخ‌گو باشند؟ آیا تجهیز ناوگان تاکسی‌رانی با سدان پرتیراژ برقی مشکل افزایش مصرف بنزین را برطرف می کند؟ آیا هنوز هم به نوسازی ناوگان حمل و نقل و سفارش گذاری تولید این نوع خودروها اعتقادی ندارند؟ با توجه به افزایش هزینه ها و عدم تناسب دستمزدها با حجم و سرعت افزایش قیمت ها، مشکل بنزین و آلودگی هوا فقط و فقط با نوسازی ناوگان تاکسی‌رانی مدیریت و بهبود پیدا می کند؟

واقعیت این است که با توجه به سایر شوآف های خودرویی یکی دو سال اخیر، از جمله افزایش تولید، افزایش کیفیت و همچنین واردات خودروهای صفر و کارکرده، این گونه نمایش ها کارکرد خود را از دست داده است. به نظر می رسد متولیان درصدد هستند با محدود و منحرف کردن زاویه دید مردم صندلی های خود را حفظ کنند و با نشان دادن توانمندی و کارایی خود فضا را عادی جلوه دهند، اما اقدامات، تصمیمات و برنامه های اجراشده روی دیگر سکه این نوع مدیریت ها را نشان می دهد. ضمن این که، اصلی ترین مسئله یعنی فقدان زیرساخت های عمومی خودروهای برقی را نباید فراموش کرد و به این ترتیب، استندآپ رونمایی خودروهای برقی در هیئت دولت، در باغ سبز دیگری‌ست که برای مردم ثمری در پی نخواهد داشت.

۲.۸ امتیاز از ۲۰ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.