شفاف سازی سازمان ملی استاندارد و چند ابهام

شفاف سازی سازمان ملی استاندارد
شفاف سازی سازمان ملی استاندارد

اواخر هفته گذشته، روابط عمومی سازمان ملی استاندارد ایران در راستای شفاف سازی اعلام کرد مجوز استاندارد سه خودرو تولید داخل به دلیل عیوب پرتکرار تمدید نشده است. هر چند این عمل در ذات خود زیباست، اما با این حال، شفاف سازی سازمان ملی استاندارد چند ابهام دارد.

مدیران 777 مدیران 777

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، چهارشنبه هفته گذشته، مصطفی آجرلو، مدیر کل روابط عمومی سازمان ملی استاندارد، در حساب توییتر خود اعلام کرد: «سمند، تیبا صندوق دار و تیبا هاچ بک به دلیل عیوب پرتکرار ایمنی و عملکرد، از سوی دفتر تخصصی صنایع فلزی سازمان ملی استاندارد ایران از فهرست تمدید اعتبار حذف شده اند.»

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

البته این خبر چندان هم تازه نیست و به تعریف رسانه ها خبر سوخته است. پیش تر دو خودروساز بزرگ کشور خبر عدم تولید این خودروها را اعلام کرده بودند. با این حال، این که سازمان ملی استاندارد برای اولین بار اقدام به شفاف سازی کرده و نام خودروهای پرعیب و ایراد را اعلام کرده بسیار نیکو و پسندیده است. از سوی دیگر، هنوز  خودروسازان و بازار واکنشی به این خبر نشان نداده اند، اما این خبر در کنار روشنگری خود ابهام هایی را ایجاد کرده است که به نظر، سازمان ملی استاندارد باید به آن ها پاسخ بدهد.

به عنوان مثال، دو محصول تیبا در قرعه کشی فروخته شده اند، آیا این خودروها سر موعد تحویل داده خواهند شد یا به روند فرسایشی نیسان و عدم مجوز شماره گذاری مواجه می شوند؟ سازمان ملی استاندارد باید دقیقاً مشخص کند که این خودروها از چه زمانی نباید تولید شوند، چراکه هم‌اکنون میزان تیراژ تولید تیبا کاهش یافته، خطوط تولید آن ها در حال تغییر و افزایش تولید کوییک است. ایران خودرو نیز برای سمند شرایط فروش جدید اعلام نکرده است. یعنی خود خودروسازان به سمتی حرکت کرده اند که به طور کلی این خودروها را از خطوط تولید خود خارج کنند، بنابراین اعلام زمان توقف و مشخص شدن تاریخ دقیق آن مهم از خبر عدم اعطای مجوز تولید است.

 در واقع، باید اعلام شود از چه زمانی تولید مجدد این خودروها تخلف محسوب می شود. در صورت اصرار خودروساز بر تولید چه اتفاقی رخ خواهد داد؟ آیا مانند داستان پراید طولانی خواهد شد؟

از سوی دیگر، غیر از خودروهای اعلام شده، خودروهایی دیگری نیز در خطوط تولید خودروسازان وجود دارد که آن ها نیز از نظر کیفی با نقطه مطلوب بسیار فاصله دارند. آیا سازمان ملی استاندارد برای عدم صدور مجوز تولید مجدد برنامه دارد و قرار است گام به گام پیش برود یا این که با اعلام نام این سه خودرو به اصطلاح «روغن ریخته را نذر امامزاده» کرده است؟ یعنی با اعلام این خبر می خواهد به نوعی سطح نارضایتی مردم را کاهش بدهد و باقی خودروهای بی کیفیت همچنان مهمان خطوط تولید باشند. ضمن این که، اگر خودروساز بنا به دلایلی بخواهد این خودروها را تولید کند، شرایط اخذ مجوز به چه صورتی خواهد بود؟

در هر صورت، اگر از این که یک نهاد دولتی برای اطلاع رسانی از یک پلتفرم فیلتر استفاده می کند بگذریم، باید منتظر باشیم که نکات مبهم این خبر نیز روشن شود.

علی طجوزی

پایگاه خبری اسب بخار

به این مطلب رای دهید

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.