مدیرعامل اسنا تأکید کرد: ظرفیت تولید 15هزار اتوبوس در کشور

مدیرعامل اسنا با اشاره به درخواست اخیر شهردار تهران مبنی بر اخذ مجوز واردات هزار دستگاه اتوبوس کارکرده با تأکید بر ظرفیت تولیدکنندگان داخلی گفت: «تولیدکنندگان داخلی در صورتی که حمایت شده و سفارش گذاری صورت بگیرد سالانه ظرفیت تولید ۱۵ هزار دستگاه اتوبوس را دارند و نیازی به واردات وجود ندارد.»
جلیل هاشمی ادامه داد: «به عنوان تولیدکننده اتوبوس طبیعتاً با واردات از خارج از کشور مخالف هستیم. در واقع، با توجه به آمار و اطلاعات دقیقی که از اتوبوس های موجود در دنیا داریم اتوبوس های کارکرده فاقد کارایی هستند چراکه براساس استانداردها عمر اتوبوس ۷ سال است و اتوبوسی که ۱۳ سال کار کرده حتا با بازسازی نیز کارایی لازم را ندارد.»
وی با بیان این که تولید اتوبوس شهری با توجه به نیازهای هر کشور سفارش گذاری می شود تصریح کرد: «این سفارش مطابق با شرایط و نیازهای آن کشور صورت می گیرد و مناسب کارکرد در کشور دیگر نیست. ضمن این که، دولت ها با توجه به بالا بودن هزینه های تأمین و تولید اتوبوس محصولات کاربردی را از رده خارج نمی کنند.»
ظرفیت تولید اسنا در یک شیفت
مدیرعامل اسنا ادامه داد: «شرکت خودروسازی اسنا قادر به تولید سالانه ۱۵۰۰ دستگاه انواع اتوبوس در یک شیفت است. ضمن این که، قادر به تأمین نیاز شهرداری تهران هستیم. حتا در صورت نیاز می توانیم از طریق همکاری مشترک با دیگر شرکت های اتوبوس ساز داخلی توان تولید را افزایش دهیم.»
اختصاص ارز واردات به تولیدکنندگان داخلی
هاشمی همچنین در ادامه در خصوص نامه شهرداری به رئیس جمهور مبنی بر صفر شدن تعرفه واردات اتوبوس های کارکرده تصریح کرد: «اگر ارزی که قرار است برای واردات اتوبوس های کارکرده از کشور خارج شود در اختیار تولیدکننده داخلی قرار بگیرد بدون شک ظرفیت تولید و حتا توان صادرات محصول افزایش پیدا خواهد کرد. ضمن این که، ما در حال حاضر ۲۶ درصد تعرفه گمرکی برای واردات سی کی دی پرداخت می کنیم.»
وی افزود: «طبیعی است اگر این تعرفه برای تولیدکنندگان داخلی صفر شود و همچنین سایر هزینه ها مانند ۹ درصد ارزش افزوده و دیگر هزینه ها از تولید اتوبوس کسر شود، طبیعی است که قیمت تمام شده و افزایش اشتغال در اتوبوس سازی بیش از پیش خواهد بود.»
نقش دولت در تأمین ناوگان اتوبوسرانی
مدیرعامل اسنا بار دیگر با اشاره به این که ظرفیت تولید سالانه 15هزار دستگاه اتوبوس در کشور وجود دارد، اضافه کرد: «با توجه به این که اتوبوس های شهری جز خودروهای خدماتی هستند، ۱۷.۵ درصد از هزینه یک اتوبوس را شهرداری ها و بقیه را دولت پرداخت می کند که با توجه به رویکرد دولت تعریف بودجه برای تأمین اتوبوس ها ضرورت دارد.»
وی افزود: «این در حالی است که طی ۸ سال گذشته هیچ گونه بودجه ای برای نوسازی ناوگان فرسوده اتوبوسرانی در اختیار شهرداری ها قرار نگرفته است. البته به همین دلیل ما به نامه آقای زاکانی به دید مثبت نگاه می کنیم و تعجیل ایشان را در همین زمینه مبنی بر ضرورت نوسازی ناوگان فرسوده می دانیم، اما به نظر می رسد ظرفیت و توان تولیدکنندگان داخلی در نظر گرفته نشده است.
واردات اتوبوس کارکرده؛ افزایش آلودگی هوا
این تولیدکننده اتوبوس بخش خصوصی در خصوص تفاوت در نوع سوخت اتوبوس های وارداتی با تولید داخل و تأکید شهردار تهران مبنی بر کاهش آلودگی هوا تصریح کرد: «یکی از استانداردهای لازم برای تولید اتوبوس و خودروهای دیزلی، دارا بودن استاندارد آلایندگی یورو ۴ با فیلتر DPF یا استاندارد آلایندگی یورو ۵ EEV است. این در حالی است که سوخت دیزل ایران در بهترین شرایط یورو ۴ است. در صورتی که، سوخت یورو ۴ را داخل یک خودرو با استاندارد آلایندگی بالاتر هم بریزید، آلایندگی آن خودرو قطعاً یورو ۳ هم نخواهد بود.
هاشمی بیان کرد: «ضمن این که، سوخت بی کیفیت موجب پایین آمدن عمر مفید اتوبوس یا کامیون می شود و هزینه های زیادی را به فرد یا به ارگان ها تحمیل می کند. بدین ترتیب، تا زمانی که کیفیت سوخت دیزل ما پایین است، بهتر است این استانداردها بازنگری شوند.»
وی افزود: «دلیل دیگری که اظهار می کنیم درخواست شهرداری برای واردات ۱۰۰۰ دستگاه اتوبوس کارکرده اشتباه بوده و باید از ظرفیت تولید داخل استفاده کرد این بود که شهرداری تهران درخواست کرده است با واردات ۱۰۰۰ دستگاه اتوبوس کارکرده با استاندارد یورو ۲ موافقت شود! این یعنی خود آلایندگی! این در حالی است که در ایران اتوبوس با استاندارد آلایندگی روز اروپا تولید می شود.
نوسازی ون های دلیکا توسط اسنا
هاشمی در خصوص توان نوسازی و بازسازی ون های تولیدی این شرکت تأکید کرد: «شرکت اسنا تا امروز نزدیک به ۱۰۰۰ دستگاه اتوبوس BRT عرضه کرده است و این شرکت را به ون های دلیکا در تاکسیرانی می شناسند. با توجه به گذشتن بیش از ۱۰ سال از عمر ون های دلیکا، اسنا تصمیماتی در خصوص بازسازی ون های دلیکا و یا نوسازی آن ها گرفته است.»
مدیرعامل اسنا در ابتدای این نشست با معرفی و اشاره به فعالیت های این شرکت اظهار کرد: «شرکت خودروسازی ستاره نیک آریا (اسنا) نزدیک به ۲۰ سال است که در صنعت خودرو کشور و در زمینه تأمین خودروهای مرتبط با حمل و نقل عمومی و ارائه خدمات عمومی به مردم فعالیت دارد.»
هاشمی با اشاره به این که شرکت خودروسازی اسنا را از دیرباز با ون های دلیکا و اتوبوس های دو کابین BRT می شناسند افزود: «شرکت اسنا همواره سعی کرده که در بخش هایی از صنعت خودرو که کم تر مورد توجه قرار گرفته است در خدمات رسانی به مردم پیشرو باشد.»
وی با تأکید بر این که شرکت اسنا همواره بر استفاده از توانمندی داخلی و ساخت خودروهای اشتغال زا و با مصرف سوخت کم تر تمرکز دارد، گفت: سیاست شرکت اسنا نوآوری در ساخت خودروهای ون، اتوبوس های دوکابین و سایر محصولاتی است که در آینده تولید می شود و امیدواریم با تصمیمات جدیدی که در شرکت اسنا اتخاذ شده است برنامه های ما شکل جدی تری به خود بگیرد.»
چرایی اتحاد اسنا و گروه بهمن
هاشمی در ادامه با اشاره به نوع همکاری شرکت خودروسازی اسنا و گروه بهمن افزود: «شرکت خودروسازی اسنا شرکتی کاملاً خصوصی و بدون هیچ گونه پشتوانه دولتی و نیمه دولتی است. از این رو، در سال ۹۹ با گروه بهمن که مجموعه ای خصوصی است به این نتیجه رسیدیم که به منظور همافزایی و بهره مندی از توانمندی های یکدیگر با این مجموعه مشارکت داشته باشیم.»
وی مهم ترین دلیل همکاری شرکت خودروسازی اسنا با گروه بهمن را توانمندی گروه بهمن در مجموعه سازی و تأمین قطعات اصلی صنعت اتوبوس سازی دانست و گفت: «با توجه به این که گروه بهمن شرکت های منحصر به فردی را در زیرمجموعه خود دارد، با این ادغام توانسته ایم از توانمندی گروه بهمن برای شکوفایی صنعت اتوبوس سازی بهره بگیریم.»
مدیرعامل شرکت خودروسازی اسنا ادامه داد: «از دیگر دلایل همکاری با گروه بهمن ساختار این شرکت است که توانمندی اسنا را در عرصه بین المللی افزایش داده و خوشبختانه طی یک سال اخیر به اهداف خود دست پیدا کرده ایم و از این ادغام رضایت کامل داریم.»
خدمات پس از فروش اسنا
هاشمی در ادامه با اشاره به نحوه ارائه خدمات پس از فروش توسط شرکت خودروسازی اسنا بیان کرد: «شرکت اِسنا یدک در سال های گذشته به منظور ارائه خدمات به ون و اتوبوس ها تأسیس شد. البته این موضوع در اتوبوس های شهری متفاوت است، چراکه خریداران این اتوبوس ها مانند شهرداری ها دارای امکانات مناسب برای ارائه خدمات هستند و در این زمینه همکاری، مشاوره و آموزش اهمیت بیش تری دارد که با نظارت کیفی خدمات اسنا همراه است.
علی طجوزی
پایگاه خبری اسب بخار



تولید داخلی با حمایت و کلی امتیاز اخر سر اتوبوس با کیفیت پایین تولید کنند بی فایده است .اتوبوس مدام در حال استفاده و اسطهلاک است پس باید با کیفیت باشد . پس واردات اتوبوس کارکرده اروپایی خیلی با دوام و بدون صرف هزینه ی زمانی و باعث اسقاط اتوبوس فرسوده میشود
تولید کننده داخلی نیستی شما واردات قطعه و ماشین از چین افتخار نیست