برقی سازی خودروها با استفاده از آسیب شناسی

آسیب شناسی برقی سازی خودروها
آسیب شناسی برقی سازی خودروها

مدیرکل دفتر خودرویی وزارت صمت با اشاره به برگزاری دومین نمایشگاه تحول صنعت خودرو گفت: «برقی سازی خودروهای با استفاده از آسیب شناسی و تهدیدهای مسیر قبلی امکان پذیر است.»

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، عبدالله توکلی لاهیجانی، در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که وقتی هنوز موفق به تولید خودروهای بنزینی نشده ایم چگونه می‌توانیم برقی‌ساز شویم تصریح کرد: «این بحث موافقان و مخالفان زیادی دارد، اما معمولاً از دریچه یا پنجره فرصت فناوری‌های جدید، بازیگران جدیدی خلق می‌شوند. در بسیاری از کشورها مثلاً برندی مانند تسلا پدید می‌آید که خاص خودروهای برقی است. هر کدام این‌ها مثال‌هایی هستند که از پنجره فرصت فناوری‌های نوین استفاده کردند، اما این سؤال شما یک نکته هوشمندانه هم در آن است. آن نکته هم این است که اگر ما به تهدیدهای مسیر قبلی آشنا نباشیم و آسیب‌شناسی که باعث شد مسیر قبلی‌ به نتیجه نرسد را جدی نگیریم، قاعدتاً در مسیر جدید هم چالش‌هایی خواهد داشت.»

مدیران 777 مدیران 777

وی ادامه داد: «بنابراین مهم است به تجربه گذشته نگاهی کنیم؛ یکی از آسیب‌هایی که در خصوص موتورهای بنزینی داشتیم این بود که روی اجزای پلتفرمی و آن‌جایی که باید دانش‌بنیان کار می‌کردیم، کم تر تمرکز کردیم، البته نه این‌که اصلاً تمرکز کرده باشیم، بلکه با فراز و فرود همراه بوده است، یعنی آن زمانی که تیبا و سمند طراحی شد، آن فرآیند ممتد ادامه پیدا می‌کرد و تمرکز استراتژیک روی مسیر داشتیم، قطعاً می‌توانستیم نتیجه بگیریم.»

مدیر کل دفتر خودرویی وزارت صمت اضافه کرد: «در خودروهای برقی تلاش بر این است که با نگاهی بر آسیب‌شناسی انجام‌شده در حوزه‌های بنزینی، بیاییم و با تکیه به قطب‌های فناوری، شرکت‌هایی که عموماً دانش‌بنیان هستند مسیر درستی را ترسیم کنیم.»

توکلی با اشاره به این که با این نسل جوان تحصیل‌کرده‌ کشور اکنون یک فرصت تاریخی دارد بیان کرد: «بیش ترین مهندسان را در منطقه‌ داریم که از نظر نیروی کار، این‌ها نیروی کار ارزان قیمتی محسوب می‌شوند. تعداد فارغ‌التحصیلان بالا و در دسترس‌بودن این فارغ‌التحصیلان حائز اهمیت است. به عنوان مثال، ممکن است در الجزایر هم زیرساخت های خوبی برای تولید خودرو وجود داشته باشد، اما میزان در دسترس بودن مهندسان و نیروی متخصص برای دانش‌بنیان‌شدن این صنعت در کشور ما یک فرصت است.»

وی تأکید کرد: «خوشبختانه رویش‌های زیادی در این حوزه دیده و فکر می‌کنم این‌ها آن جایی است که می‌تواند تفاوت رویکرد بنزینی را با رویکرد برقی مشخص کند، یعنی تمرکز بر دانش‌بنیان‌شدن.»

مدیرکل دفتر خودرویی وزارت صمت در ادامه در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که چرا واردات خودروهای دست دوم هنوز انجام نشده است، توضیح داد: «وزارت صمت در کم تر از یک ماه آیین‌نامه پیشنهادی را به دولت تقدیم کرد. باید در نظر داشت که این تجربه پیش تر در کشور وجود نداشته است، بنابراین باید جوانب از جهات گوناگون سنجیده می شود. ضمن این که، ارکان مرتبط دولت در خصوص واردات خودروهای دست دوم نظرهای تخصصی‌ خود را داده و فرآیندهای مورد نیاز هم طی شده است. به همین دلیل فکر می‌کنم به زودی این آیین نامه از طرف دولت ابلاغ خواهد شد، اما زمان آن دیگر در دست وزارت صمت نیست.

توکلی همچنین در خصوص این که آیا خودروهای کره ای همچنان با ممنوعیت ثبت سفارش همراه هستند یا خیر تصریح کرد: «من فکر نمی‌کنم مسئله‌ای داشته باشد. بعضی صحبت‌ها که در این حوزه‌ها مطرح می‌شود، واقعاً صحبت‌های تخصصی نیست و هر کدام از مسئولان در جایگاه تخصصی‌شان وظیفه‌ای دارند نسبت به آسیب‌ها و تهدیدها، فرآیندی را پی‌ریزی کنند که کم ترین مفسده در آن باشد و البته بتواند به نتیجه هم برسد. بنابراین طبیعتاً کار سیاست‌گذار این است که این موارد را لحاظ کند. ممکن است انتشار برخی اخبار از سوی بعضی رسانه‌ها بنا به نیاتی باشد، اما واقعیت ماجرا این‌ها نیست.»

وی در خصوص نتیجه اولین نمایشگاه تحول صنعت خودرو نیز پاسخ داد: «اتفاقی که از سال گذشته شروع شد، این بود که بیاییم و گفتمانی را براساس داخلی‌سازی و عمق ساخت داخل بالا ایجاد کنیم. طبیعتاً بعضی از این هدف‌گذاری‌ها کاملاً محقق شده است، حتی بعضی از شرکت‌های خصوصی طی مدت اخیر از مرکز تحقیقات خود پرده‌پرداری کرده اند. مدیرکل دفتر خودرویی وزارت صمت اضافه کرد: «محوری که ما باید بر آن تکیه کنیم، این است که در صنعت خودروی کشور به مقیاس اقتصادی تولید برسیم و رشد پایدار تولید را داشته باشیم. شک نکنید این کار با مونتاژکاری اتفاق نمی‌افتد، بلکه با در دست داشتن پلتفرم‌های بومی اتفاق می‌افتد. پلتفرم‌های بومی نیاز دارند که هم‌افزایی بین شرکت‌ها با تیراژهای مختلف تولید اتفاق بیافتد. بنابراین مسیر درست است، این‌که یکی دو تا به نتیجه برسد و برخی به نتیجه نرسد، این‌ها جزو طبیعت این کار است.»

توکلی همچنین در خصوص نقش مونتاژکاران در تولید گفت: «بخش خصوصی طبیعتاً در تولید نقش بسیار مهمی بازی می‌کند. چه خوب است که این تولید، دانش‌بنیان باشد، یعنی صرفاً مونتاژکار نباشد، چرا اصلاً باید بگوییم که بخش خصوصی صرفاً مونتاژکار است؟ افتخارمان این خواهد بود که بخش خصوصی ما هم بتواند براساس توسعه محصول به رشدش بپردازد. مطمئنم روی این گزاره واقعاً موافقید که اگر همه این تولیدی که براساس مونتاژکاری شکل گرفته براساس پلتفرم بومی شکل بگیرد، اتفاق خوبی افتاده است.»

وی همچنین با توجه به تیراژهایی که توجیه اقتصادی ندارد توضیح داد: «هم‌افزایی بین شرکت‌ها برای رسیدن به مقیاس اقتصادی تولید معنی می‌دهد. بنابراین همه این‌ها بحث‌های تخصصی است و کمابیش ما در گام دوم برنامه تحولی‌ زمینه‌های این هم‌افزایی‌ها را ایجاد کرده ایم. یک آیین‌نامه‌‌ هم ذیل قانون ساماندهی خودرو خواهیم داشت که از این هم‌افزایی‌ها در قوانین به صورت نهادینه‌شده حمایت کنیم.»

۳ امتیاز از ۴ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.