بررسی سوبارو لگاسی در ایران

سوبارو لگاسی
سوبارو لگاسی

در این مقاله به سراغ یکی از ستاره های پرفروغ ژاپنی اما ناموفق بازار ایران رفته ایم. سوبارو لگاسی؛ خودرویی با توانمندی های بالا اما کمیاب و کم فروش در کشورمان.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

شاید سوبارو برای عموم مردم در ایران چندان خودرویی آشنا نباشد، اما برای خودرودوستان و اهالی این صنعت برندی نام آشناست. سوبارو در دنیا به هندلینگ و پایداری و لذت رانندگی اش معروف است. سوبارو به خصوص در مدل هایی که ارتفاع کم تری از زمین دارند همچون خرچنگ به زمین می چسبد و به این راحتی ها قصد جدا شدن از آسفالت را ندارد. در این مقاله به سراغ مدلی از سوبارو می رویم که شاید اگر وضعیت برندسازی و نحوه فروش و خدمات پس از فروش آن بهتر می شد خیلی راحت می توانست مچ کره ای ها و ژاپنی های این سگمنت را بخواباند: سوبارو لگاسی.

مدیران 777 مدیران 777
سوبارو لگاسی
سوبارو لگاسی

لگاسی که حالا منتظر درخشش نسل جدید آن هستیم توسط نماینده رسمی و در نسل چهارم وارد کشورمان شد. به طور کلی سوبارو لگاسی با پکیج های مختلفی برای بازارهای مختلف آماده و عرضه می شود و این نسل هم دارای چنین شرایطی است. برای بازارهایی همچون آمریکای شمالی، شرق آسیا و استرالیا لگاسی با کدهای متفاوت راهی بازار هدف شد. سوبارو لگاسی های نسل چهارم موجود در کشورمان از مدل های انحصاری بازار استرالیا هستند که با نام لیبرتی نیز شناخته می شوند. این نسل حدفاصل سال های ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۹ روی خط تولید قرار داشت.

کابین سوبارو لگاسی
کابین سوبارو لگاسی

مشخصات فنی سوبارو لگاسی

سوبارو لگاسی نسخه استرالیا از یک موتور باکسر ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ تنفس طبیعی به حجم ۱۹۹۴ سی سی  با ۱۵۰ اسب بخار در ۶۰۰۰ دور بر دقیقه و ۱۹۷ نیوتن متر گشتاور در ۳۰۰۰ دور بر دقیقه بهره می برد. این موتور با یک گیربکس فوق العاده ۵ سرعته شیفترونیک قدرت خود را به هر چهار چرخ می رساند. تکنولوژی بالای موتور و گیربکس خودرو واقعاً قابل تحسین است و همچون دیگر ژاپنی ها با مالکان که صحبت می کردم خرابی بزرگی از آن گزارش ندادند. مصرف سوخت این ژاپنی جذاب نیز اندکی بیش از ۷ لیتر در صد کیلومتر به صورت ترکیبی است که برای سال ساخت خودرو مناسب است.

پیشرانه لگاسی
پیشرانه لگاسی

امکانات ایمنی و رفاهی سوبارو لگاسی

سوبارو لگاسی در عین حال که در بازارهای جهانی از مزیت قیمت رقابتی بهره مند است، دارای فهرست چشمگیری از امکانات ایمنی و رفاهی هم هست که سوبارو لگاسی را به راحتی خودرویی قابل رقابت و جذاب جلوه می دهد. می توان به این موارد اشاره کرد:

کابین لگاسی
کابین لگاسی

لگاسی، ساده اما جذاب

سوبارو لگاسی را شاید نتوان خودرویی زیبا نامید اما کم تر کسی آن را زشت خطاب خواهد کرد. در عین سادگی با خودرویی باوقار طرف هستیم. مانند چینی ها طراحی سردرگم ندارد و مانند کره ای ها شلوغ کاری اضافه ندارد. کاملاً مجلسی و قابل اتکا. در نمای جلو خط مشی طراحی سوبارو به خوبی دیده می شود. جلوپنجره مشبک آن در کنار سپر عضلانی با فرم های تهاجمی کاپوت همان چیزی است که از سوسمار سوبارو انتظار داریم. چراغ ها فرم و گرافیک جالبی دارند و در شب برای خودروی جلویی کاملاً جالب توجه هستند.

لگاسی
لگاسی

در نمای کناری ارتفاع خودرو در اولین گام جلب توجه می کند. رینگ ها چندان زیبا نیستند اما به نظر به خوبی از نسبت طلایی استفاده شده است و کشیدگی کاملاً منطقی و زیبای خودرو بیش از پیش ما را مجذوب می کند. درِ بزرگ تر جلو و همچنین نبود قاب شیشه از لگاسی یک ژاپنی بی نهایت جذاب می سازد و از تماشایش سیر نمی شوید. پف گلگیرها حجمی منطقی دارند و رکاب نیز در کم تر نشان دادن ارتفاع خودرو کمک شایانی کرده است.

لگاسی
لگاسی

در نمای عقب، سپر بزرگ آن بیش تر از سایر قسمت ها جلب توجه می کند. مه شکن و شب تاب های آن برخلاف کلیات قسمت عقب عمودی هستند و تضاد زیبایی شکل گرفته است. انحنای به داخل چراغ ها و قسمت میانی صندوق کاری را شکل داده است که کاملاً سلیقه ای می توان با آن برخورد کرد. اما فرم دم اردکی درِ صندوق را می توان غریب و جالب توصیف کرد. زاویه شیشه عقب نیز تند است تا هر چه بیش تر به خودروهای کوپه نزدیک باشد و شاید در ابتدا و با کم دقتی نتوان آن را یک عضو سگمنت D دانست!

کابین لگاسی
کابین لگاسی

کابین سوبارو لگاسی

داخل خودرو آن قدر جالب توجه است که شاید باور نکنید با خودرویی از دو دهه قبل طرف هستید. ارگونومی خوب و جذاب در کنار کیفیت ساخت و مونتاژ قوی از سوبارو لگاسی یک حریف قلدر ساخته است. شیفترهای پشت فرمان آدرنالین خون شما را بی درنگ به حد غیرمجاز می رساند. فضاسازی کابین مناسب و برای ۵ نفر کافی به نظر می رسد. صندلی ها راحت هستند و به خوبی بدن شما را در بر می گیرند. دید به اطراف خوب و سواری آن حس خوبی به شما می دهد. در مجموع، کابین زیبا و باکیفیت است و کیفیت سواری آن را بهتر از رقبایی چون سوناتا و کمری هم نسل می توان ارزیابی کرد.

شاید اگر برنامه مدون و بهتری برای عرضه و فروش سوبارو لگاسی در ایران وجود داشت، همان طور که گفته شد، خوش‌تیپ ژاپنی هرگز این قدر مغموم و کمیاب نمی شد. مشکل خدمات پس از فروش و کمبود قطعات یدکی و همچنین ناشناخته بودن برندش در ایران، تمامی محاسن عنوان شده را تحت الشعاع قرار می دهد و شاید به همین دلیل است که خریداران بیش تر به سمت سایر رقبای آن می روند.

علی عشقان ملک

پایگاه خبری اسب بخار

۳.۳ امتیاز از ۳ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.