پارو زدن خودروسازان برای تحقق وعده 100 هزار تاکسی برقی

واردات تاکسی برقی
واردات تاکسی برقی

در حالی که، هنوز تکلیف معوقات خودروسازان بزرگ و واردات خودرو به درستی روشن نشده است، پارو زدن خودروسازان برای تحقق وعده ۱۰۰ هزار تاکسی برقی آغاز شده است.

مدیران 777 مدیران 777

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، طی ماه های اخیر واردکنندگان و تولیدکنندگان به سد محکم کمبود ارز برخورد کرده اند، اما به نظر می رسد این قضیه تنها در خصوص خودروهای بنزینی صادق است و برای واردات خودروهای برقی ارز هست، آن هم برای واردات ۱۰۰ هزار خودروی برقی که قرار است در قالب تاکسی حمل و نقل عمومی شهرها را بر عهده بگیرند.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

اواخر آبان ماه، رئیس کل بانک مرکزی از توافق با وزیر صمت برای تأمین یک میلیارد یورو برای واردات خودروهای برقی خبر داد، همچنین محمدرضا فرزین از پذیرفتن بسته یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون یورویی، پیشنهاد شهرداری تهران برای تأمین ارز خودروهای برقی (اتوبوس، ون و موتورسیکلت) خبرداد. بنابراین به نظر می رسد برای تأمین ارز این بخش از واردات خودرو مشکل چندانی در پیش نباشد.

البته وزیر صمت برای حرکت به صمت برقی سازی خودروها دلایل و راهکارهای خود را دارد. ضمن این که، الگوهای خاصی را هم مد نظر دارد. به گفته وی در نروژ بیش از ۸۰ درصد خودروها برقی شده اند و در چین تقریباً همه حمل‌و‌نقل عمومی و تقریباً ۳۰ تا ۳۵ درصد خودروهای مردم نیز برقی شده است.

به عقیده این عضو کابینه باید بیش تر انرژی خود را صرف کنیم که در این پدیده از دنیا عقب نمانیم و با دنیا همراه شویم. خودروهای بنزینی هم در برنامه جلو می‌روند، اما باید تمرکز ما بر خودروهای آینده باشد.

علت شتاب‌زدگی برای معرفی خودروهای برقی

با این وجود، علت شتاب‌زدگی و عجله خودروسازان بزرگ وکوچک را در معرفی و بارگذاری خودروهای برقی در سایت فروش خودروهای وارداتی باید در مصاحبه  ۴ آذر وزیر صمت جست‌وجو کرد.

عباس علی آبادی، شنبه هفته گذشته (۴ آذر)، در یک گفت‌وگوی تلویزیونی با اشاره به این که احتمالاً در همین هفته‌های اول آذر ماه تاکسی‌های برقی به‌تدریج وارد تهران می‌شوند گفت: «در مجموع نیز مقرر شده است تا آخر سال ۱۰۰ هزار تاکسی برقی در شهرهای بزرگ تردد کنند.»

به نظر می رسد همین گفته وزیر باعث شده است تولید کنندگان و واردکنندگان از خودروهای برقی هر چه در چنته دارند، برای تحقق گفته وزیر صمت رو کنند. به نحوی که، پس از اتمام ساعات کار اداری چند خودروی برقی به سامانه فروش خودروهای برقی اضافه شد.

در حال حاضر، غیر از تاکسی برقی مدرنی که ایران خودرو در سایت خود بارگذاری و مشخصات آن را معرفی کرده است،  سایپا نیز دو محصول سینو گلد (Sino -Gold) محصول شرکت Junxing با کاربری تاکسی و چانگان EADO-ev 460 را بارگذاری و معرفی کرده است.

دو محصول ونوسیا دی ۶۰ ای وی (venucia – D60 Ev) و هونگچی ای کیو ام ۵ ای وی (HONGQI-EQM5 EV) نیز دیروز عصر به سامانه اضافه شده اند. جک ای ۵۰ ای (JAC E 50 A) نیز دیگر محصول برقی این سامانه به شمار می آید.

البته در این که همین امروز هم به شدت برای برقی سازی دیر شده است شکی نیست، اما آیا واقعاً این اقدامات و معرفی این محصولات هیچ ارتباطی به گفته های وزیر صمت ندارد؟ چرا یک‌باره تمام هم و غم شرکت ها از خودروهای بنزین معطوف برقی سازی شده است، جای سؤال ندارد؟

آیا خود شرکت ها از امکانات و زیرساخت های لازم برای تولید این خودروها برخوردار هستند؟ آیا خروج ۲میلیارد و ۴۰۰ میلیون یورو برای خودروهای وارداتی مشکلی ندارد؟ اگر بر استفاده در سیستم حمل و نقل عمومی است، چرا باید از طریق سامانه به فروش برسند؟

آیا چون وزیر صمت مقرر کرده است که تا پایان سال ۱۰۰ هزار تاکسی برقی در شهرها تردد کنند، باید برای تحقق گفته های وی تلاش کنند؟ آیا شهرداری و سایر نهادها مرتبط زیرساخت ها را فراهم کرده اند؟ آیا مشخص شده است که این خودروها با چه تسهیلات و امکاناتی به فروش خواهند رفت؟ آیا چون تمام حمل و نقل عمومی چین برقی شده است ما هم باید به تأسی از آنان عمل کنیم؟ اگر چین الگوی موفقی است چرا در ترمیم ارتباط و تنش زدایی با سایر کشورها مانند آن ها عمل نمی کنیم؟ چرا عادی سازی روابط شکل نمی گیرد؟

در هر حال، دلایلی مانند میزان آلودگی، افزایش مصرف بنزین، خسارات جبران ناپذیر به محیط زیست به اندازه کافی آن قدر قوی و منطقی هستند که باید هر حرکت به سمت افزایش استفاده از خودروهای برقی مورد تشویق و تقدیر قرار بگیرد، اما تغییر جهت های ناگهانی یک طرفه و بدون  توجه به زیرساخت ها، ظرفیت ها و پتانسیل های فعالان صنعت خودروسازی و مشخص نبودن سازوکارهای مرتبط در این اقدان خیر شک و تردید ایجاد می کند.

۴.۲ امتیاز از ۶ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.