فونیکس FX معرفی شد + ویدیو

فونیکس FX معرفی شد + ویدیو
فونیکس FX معرفی شد + ویدیو

شرکت مدیران خودرو معرفی اولیه محصول جدید خود را پیست آزادی تهران انجام داد. فونیکس FX که نسخه ایرانیزه چری اومودا ۵ به حساب می آید، قرار است تا در هفته های آتی به صورت رسمی رونمایی شود و فروش آن آغاز گردد.

آریزو 8 آریزو 8

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، اومودا ۵ به عنوان به روزترین محصول چری در دسته خودروهای قابل عرضه شناخته می شود که این خودروساز چینی برنامه حضور گسترده آن در بازار جهانی را در پیش گرفته است. ایران دومین مقصد رسمی برای این کراس اوور جدید بوده که پلتفرم جدید دارد و بر اساس استانداردهای جدید گروه چری طراحی شده است. آن طور که مدیران ارشد مدیران خودرو و فونیکس اعلام می کنند، کراس اوور FX به عنوان فول ترین نسخه اومودا ۵ در آذر ۱۴۰۱ به صورت رسمی به بازار ایران معرفی می شود و قرار است که در همان ماه فروش رسمی این کراس اوور آغاز گردد.

های بانک های بانک

ویدیوی معرفی اولیه فونیکس FX در اسب بخار

مشخصات فنی فونیکس FX

فونیکس FX یک کراس اوور ۵ نفره است که در بازار جهانی مشخص فنی مختلفی دارد. اما مدیران خودرو برنامه دارد تا قوی ترین نسخه در دسترس اومودا ۵ را به ایران بیاورد. کراس اوور FX به پیشرانه ۱.۶ لیتری توربو شارژر TGDi مجهز است که توسط کمپانی AVL اتریش طراحی شده و ۱۹۷ اسب بخار قدرت را با گشتاور ۲۹۰ نیوتن متر تولید می کند. این پیشرانه توان خود را طریق جعبه دنده ۷ سرعته دوکلاچه تَر (WDCT) ساخت کمپانی گتراک به چرخ های جلوی فونیکس FX می رساند. در نسخه ۱.۶ لیتری TGDi این کراس اوور از سیستم تعلیق مولتی لینک استفاده شده است که ساختاری متفاوت نسبت به برخی تیپ های اومودا ۵ دارد.

در بررسی های اولیه انجام شده در پیست آزادی مشخص شد که می توان شتاب کمتر از ۹.۵ ثانیه را از فونیکس FX در شرایط جوی تهران توقع داشت. همچنین خط ترمز این کراس اوور خوب و مناسب است و به خاطر وجود نسل جدید سیستم های کمکی راننده و سامانه کنترل پایداری ارتقا یافته، بحث کم فرمانی در این کراس اوور جدید چری حل شده است. همچنین سیستم تعلیق مولتی لینک در بخش عقب FX کیفیت سواری بهتری را در ردیف عقب این خودرو ایجاده کرده است و در پیست آزادی شاهد بودیم که چسبندگی خوبی برای این خودرو ایجاد شده است.

امکانات فونیکس FX

کراس اوور جدید نشان فونیکس مدیران خودرو در سطح بالایی از امکانات رفاهی و ایمنی قرار دارد و به عنوان یک خودروی ۵ نفره ویژگی هایی مانند شش کیسه هوای ۱۰ نقطه ای، سامانه کنترل پایداری الکتریکی، سنسور نور، سنسور باران، رادار نقطه کور، رادار خطی، سامانه رانندگی خودکار بین خطوط، سامانه رانندگی خودران سطح ۲.۵ اتونوموس، کروز کنترل تطبیقی، فناوری LED چراغ ها، تهویه اتوماتیک دوکاناله، سامانه پاکسازی هوای کابین، سردکن و گرمکن صندلی های جلو، صندلی برقی راننده و شاگرد، فرمان کمکی برقی، دوربین ۳۶۰ درجه، نمایشگر لمسی، دسته دنده الکتریکی، ترمز پارک برقی و اتوهلد، شارژر بی سیم تلفن همراه، سیستم صوتی سونی، سانروف، درِ صندوق عقب برقی، نورپردازی متغییر کابین، استارت دکمه ای، فرمان پذیر صوتی تجهیزات الکتریکی خودرو، سامانه اخطار برخورد از جلو، ترمز اضطراری اتوماتیک، رینگ آلومینیومی ۱۸ اینچی دو رنگ و… در آن دیده می شود.

متریال و طراحی فونیکس اِف ایکس

فونیکس اِف ایکس که نسخه ایرانیزه چری اومودا ۵ است، از نظر سبک طراحی خودرویی به روز به حساب می آید. این کراس اوور از نگاه بسیاری یک محصول CUV کوپه است و در اجزای بیرونی، اصول جدید چری را در طراحی دنبال می کند. سبک طراحی جلو پنجره و کاسه چراغ های جلو ما را به یاد خودروهای کره ای می اندازد. اما نمی توان گفت که این طراحی یک کپی کاری است و باید به این نکته اشاره داشت که چری هم الگوی کاسه چراغ های مستقل و جلو پنجره کهکشانی را برای محصولات جدید خود انتخاب کرده است. در نمای جانبی با خطوط طراحی اسپرت و پخته ای طرف هستیم و در این زاویه سبک طراحی یک کراس اوور کوپه در فونیکس FX دیده می شود.

با نگاهی به عقب FX متوجه می شویم که خطوط اسپرت در این قسمت هم رعایت شده و دیفیوزری که حجم زیادی از سپر عقب را اشغال کرده است، حالتی تهاجمی را به عقب این کراس اوور چینی داده است. گرافیک کاسه چراغ های عقب اصول ثابت محصولات جدید چری را دنبال می کند؛ اما از نظر طراحی کلی کاسه چراغ با سبکی طرف هستیم که به نوعی الگوی پخته تر از محصولات قبلی چری است. استفاده از رنگ قرمز در رینگ ها، کلیپر، قاب آینه های جانبی و پایین درها سبب شده تا جلوه ای متفاوت از یک محصول چینی را ببینیم. اما واقعیت این است که شاید این سبک ترکیب رنگ برای همه جذاب نباشد و برخی علاقه داشته باشند که در اجزایی مانند زیر درها و قاب آینه از رنگ ها هماهنگ تری با بدنه استفاده شود.

در بخش کابین هم با سبکی به روز طرف هستیم و نمایشگر یکپارچه با کلاستر خودرو (جلو آمپر) جلوه خوبی را به داخل فونیکس FX داده است. طراحی صندلی ها، غربیلک فرمان، کنسول میانی و داشبورد به شکلی است که ارگونومی بهتری در آن ها رعایت شده و حس بهتری را به راننده و سرنشینان می دهد. البته که الگوی رودری های FX نسبت به محصولات میان رده چری تغییر خاصی نداشته است و تقریباً با خط طراحی ثابتی در این بخش طرف هستیم.

در بحث متریال باید گفت که آنچنان تفاوت خاصی میان مواد به کار رفته در کابین فونیکس FX با برخی دیگر از محصولات چری دیده می شود و در اکثر بخش های رودری ها و کنسول میانی از پلاستیک خشک استفاده شده است. روکش روی داشبورد از جنس پلاستیک نرم بوده که جذابیت ظاهری قابلی قبولی را در کابین دارد. متریال چرم مصنوعی صندلی های FX هم مانند تیگو ۷ پرو است و در همان حد می توان از آن توقع داشت. در نهایت می توان گفت که اگر در بحث متریال کابین به دنبال با کیفیت ترین محصول مدیران خودرو و چری هستید، همچنان فونیکس تیگو ۸ پرو گزینه ای برتر است و فعلاً FX نمی تواند جای تیگو ۸ پرو را در بحث کیفیت بگیرد.

قیمت فونیکس FX مدیران خودرو

هنوز به صورت رسمی قیمت مصوب فونیکس FX مدیران خودرو اعلام نشده است. اما به گفته برخی مدیران این شرکت خودروساز خصوصی، به احتمال زیاد کراس اوور FX با قیمتی در محدوده تیگو ۷ پرو و تیگو ۸ پرو به بازار می آید. همچنین برخی گمانه زنی ها حاکی از آن است که فونیکس اِف ایکس در آذر ۱۴۰۱ با قیمتی حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تا یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان به بازار بیاید.

پایگاه خبری اسب بخار

عکس ها: علیرضا پاداش

ویدیو: رضا چوکامی / محمدمهدی تفضلی / حسین دلاور

مشخصات فنی فونیکس FX چیست؟

فونیکس FX یک کراس اوور ۵ نفره است که در بازار جهانی مشخص فنی مختلفی دارد. اما مدیران خودرو برنامه دارد تا قوی ترین نسخه در دسترس اومودا ۵ را به ایران بیاورد. کراس اوور FX به پیشرانه ۱.۶ لیتری توربو شارژر TGDi مجهز است که توسط کمپانی AVL اتریش طراحی شده و ۱۹۷ اسب بخار قدرت را با گشتاور ۲۹۰ نیوتن متر تولید می کند. این پیشرانه توان خود را طریق جعبه دنده ۷ سرعته دوکلاچه تَر (WDCT) ساخت کمپانی گتراک به چرخ های جلوی فونیکس FX می رساند.

امکانات فونیکس FX چیست؟

فونیکس FX به شش کیسه هوای ۱۰ نقطه ای، سامانه کنترل پایداری الکتریکی، سنسور نور، سنسور باران، رادار نقطه کور، رادار خطی، سامانه رانندگی خودکار بین خطوط، سامانه رانندگی خودران سطح ۲.۵ اتونوموس، کروز کنترل تطبیقی، فناوری LED چراغ ها، تهویه اتوماتیک دوکاناله، سامانه پاکسازی هوای کابین، سردکن و گرمکن صندلی های جلو، صندلی برقی راننده و شاگرد، فرمان کمکی برقی، دوربین ۳۶۰ درجه، نمایشگر لمسی، دسته دنده الکتریکی، ترمز پارک برقی و اتوهلد، شارژر بی سیم تلفن همراه، سیستم صوتی سونی، سانروف، درِ صندوق عقب برقی، نورپردازی متغییر کابین، استارت دکمه ای، فرمان پذیر صوتی تجهیزات الکتریکی خودرو، سامانه اخطار برخورد از جلو، ترمز اضطراری اتوماتیک، رینگ آلومینیومی ۱۸ اینچی دو رنگ و… مجهز است.

قیمت فونیکس FX چقدر خواهد بود؟

هنوز به صورت رسمی قیمت مصوب فونیکس FX مدیران خودرو اعلام نشده است. اما به گفته برخی مدیران این شرکت خودروساز خصوصی، به احتمال زیاد کراس اوور FX با قیمتی در محدوده تیگو ۷ پرو و تیگو ۸ پرو به بازار می آید. همچنین برخی گمانه زنی ها حاکی از آن است که فونیکس اِف ایکس در آذر ۱۴۰۱ با قیمتی حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تا یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان به بازار بیاید.

۳.۷ امتیاز از ۹ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.