مصرف برق خودروهای برقی یک درصد مصرف تهران

مصرف برق خودروهای برقی
مصرف برق خودروهای برقی

مدیرعامل شرکت مپنا با اشاره به نگرانی های به وجودآمده از حجم مصرف خودروهای برقی توضیح داد: «مصرف برق خودروهای برقی یک درصد مصرف برق تهران است و فشاری به شبکه وارد نخواهد کرد.»

مدیران 777 مدیران 777

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، محمد حسین رفان در جمع خبرنگاران درباره نگرانی های به وجودآمده ناشی از مصرف برقی خودروهای برقی تأکید کرد: «اگر براساس آن چه گفته شده است تا پایان سال ۱۰ هزار دستگاه خودروی برقی به ناوگان تاکسی‌رانی و همچنین ۱۰۰ دستگاه اتوبوس برقی به ناوگان حمل و نقل عمومی اضافه شود، جمعاً به ۶۰ مگاوات برق نیاز دارند.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

به گفته وی: «با محاسباتی که صورت گرفته میزان برق مورد نیاز این تعداد خودروی سواری ۳۰ مگاوات و برای اتوبوس برقی نیز ۳۰ مگاوات نیاز است. در حالی که، میزان برق مصرفی تهران در طول روز ۵ هزار مگاوات است.»

مدیرعامل مپنا اضافه کرد: «بنابراین با ورود خودروهای برقی در بیش ترین حالت مصرف یک یا در نهایت، ۱.۲ درصد میزان مصرف برق تهران افزایش پیدا خواهد کرد.»

رفان بیان کرد: «این میزان مصرف نگران کننده نیست، ضمن این که، در راستای افزایش مصرف برق، پروژه های بهینه سازی و افزایش راندمان را در برخی نیروگاه ها به اجرا درآورده ایم و در این زمینه هم خودمان پیش قدم شده ایم.»

وی در ادامه با اشاره به این که مپنا براساس درک ضرورت ها و در راستای مسئولیت اجتماعی افزود: «از ۱۰ سال پیش حرکت به سمت تولید خودروهای برقی را آغاز کرده ایم. امروز هم به جایگاهی رسیده ایم که توان طراحی و تولید را به دست آورده ایم. در حال حاضر نیز ۴۰ ایستگاه شارژ نصب و راه اندازی کرده ایم که ۱۵ تا از آن در حوزه شهرداری است.»

مدیرعامل مپنا در ادامه با اشاره به این که به طور کلی در کشور کمبود انرژی داریم و حتا این مسئله برای بنزین نیز صدق می کند، تصریح کرد: «اگر به سمت خودروهای برقی حرکت کنیم، به دلیل آن که، راندمان خودروهای برقی بیش از دو برابر راندمان خودروهای با انرژی فسیلی است؛ مصرف بنزین به نصف کاهش پیدا خواهد کرد.»

مصرف برق خودروهای برقی
مصرف برق خودروهای برقی

رفان همچنین در زمینه قیمت بالای خودروهای برقی و ارائه یارانه برای کاهش قیمت این خودروها گفت: «قیمت باتری از حدود ۵ سال قبل تاکنون به یک چهارم کاهش یافته است. به مرور نیز قیمت خودروی برقی در حال نزدیک شدن به خودرو بنزینی است. از طرف دیگر، خودرو برقی هزینه نگهداری کم تر و عمر بیش تری نسبت به خودروی بنزینی دارد و در بلندمدت با این ویژگی ها، خودرو برقی گران محسوب نمی شود، البته در این زمینه دولت باید تسهیلاتی برای مقرون به صرفه شدن خودروهای برقی تعریف کند.»

وی همچنین در پاسخ به پرسشی در خصوص تعداد ایستگاه های شارژ نصب شده از سوی مکو گفت: «تاکنون دو سه ایستگاه در خارج از کشور نصب شده که آخرین آن اخیراً در ازبکستان نصب شده و در مجموع، تاکنون ۱۲۳ ایستگاه شارژ سریع و عادی نصب شده است. براساس قرارداد با ارگان های مختلف تولید را به سرعت انجام می دهیم و تا پایان سال تعداد کل ایستگاه ها و شارژرهای دیواری به حدود ۱۰۰۰ عدد برسد.»

وی اضافه کرد: «برای نصب شارژر در جاده ها علاوه بر شهرها، یک متولی در مسیر تهران اصفهان، تهران مشهد، تهران تبریز و تهران کرمان قرار است با همکاری برخی شرکا، ایستگاه های شارژ با سرمایه گذاری احداث شود تا افرادی که قصد مسافرت دارند نیز بتوانند در بین راه از این ایستگاه های شارژ استفاده کنند.»

مدیرعامل مپنا در رابطه با برنامه سال آینده توسعه زیرساخت ها توضیح داد: «مپنا متولی اجرای این برنامه ها نیست و به سیاست کلان کشور بستگی دارد. سیاستی هم  که حداقل برای تهران از سوی شهردار اعلام شده این است که برای سال آینده ۶ هزار شارژر در تهران باید نصب شود و تا سال آینده، ۳ هزار اتوبوس و حدود ۴۰ هزار تاکسی برقی برای تهران برنامه ریزی شده است.»

فرهنگ سازی برای استفاده از خودروهای برقی

مدیر مرکز خودرو برقی و زیر ساخت مپنا (مکو) با تأکید بر فرهنگ سازی برای استفاده از خودروهای برقی توضیح داد: «کسی که خودرو برقی دارد باید مقوله شارژ خودرو را در فعالیت های روزمره بگنجاند. مکو نیز اپلیکیشن رزرو شارژ و زمان بندی را در اختیارشان قرار می دهد. عادل دمشقی در ادامه بر «شبکه شارژ» و لزوم تفکیک این مفهوم از شبکه برق گفت: «شبکه شارژ براساس شرایط برقی عادی کشورها در جریان توسعه پیدا کرده و در هیچ نقطه دنیا ناگهان ظرفیت تولید برق نیروگاه ها چند برابر نشده است. بنابراین نگرانی در حوزه برق چه از سمت شرکت های خصوصی یا حاکمیتی تنها گرایش به سمت خودروهای برقی را کاهش می دهد.»

وی در خصوص کارکرد واقعی خودروهای برقی گفت: «خودرو برقی بسته به نحوه استفاده، تعداد سرنشینان، میزان بار، حرکت در سطوح مسطح یا شیب‌دار ممکن است کارکرد کم تری از میزان اعلامی در کاتالوگ داشته باشند. اگر میزان پیمایش برای مثال از ۴۰۰ کیلومتر تا ۲۵۰ کیلومتر نیز کاهش پیدا کند نباید جای تعجب باشد، چراکه این مسئله در خودرو بنزینی برای مصرف سوخت نیز صدق می کند.

مدیر مرکز خودرو برقی و زیرساخت مپنا (مکو) در زمینه نحوه استفاده از شارژرها و میزان برق مورد نیاز گفت: «باید در تمامی مراکز عمومی شارژرهای کند یا عادی نصب شود و افرادی که از خودرو برقی استفاده می کنند هر زمان به این شارژرها رسیدند شارژ عادی را انجام دهند و شارژ سریع ۲۰ تا ۸۰ درصد، که برای عمده خودروهای برقی زیر ۵۰ دقیقه است، عمدتاً برای تاکسی ها مورد استفاده قرار می گیرد که روزانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلومتر پیمایش دارند. خودروهای شخصی به طور متوسط در هفته ۳۰۰ کیلومتر پیمایش دارند و شارژ سریع ۵۰ دقیقه ای برای خودروهای عمومی چندان کاربردی نیست.»

۴ امتیاز از ۴ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.