مقایسه رنو تندر ۹۰ اتوماتیک و جک J۵

مدت زمان تخمینی مطالعه: ۱۲ دقیقه

مدیران 777 مدیران 777
مقایسه رنو تندر ۹۰ اتوماتیک و جک J۵
مقایسه رنو تندر ۹۰ اتوماتیک و جک J۵

امروز خرید خودروهای اتوماتیک برای بسیاری از مشتریان دشوار شده است. افزایش افسار گسیخته قیمت ها، اتوماتیک ها را عملا از دسترس بسیاری از خریداران خارج کرده است.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

به گزارش وبلاگ خودروچی، با این حال، نیاز و تقاضای مردم برای خودروهای مجهز به گیربکس اتوماتیک را نمی توان انکار کرد. امروز اگر شخصی قصد خرید خودرو اتوماتیک به صورت صفر کیلومتر را داشته باشد، باید فراتر از ۱۵۰ میلیون تومان سرمایه جمع کند. اما همیشه که لازم نیست برای خرید خودرو، گزینه های صفر را انتخاب کرد! گاهی می توان با در نظر داشتن مدل های کارکرده یا دست دوم، میلیون ها تومان ذخیره کرد و در عین حال، از گزند افت قیمت خودرو صفر هم در امان ماند. اکنون اگر شخصی بخواهد در حدود ۱۰۰ میلیون تومان برای خرید یک خودرو اتوماتیک معمولی هزینه کند، رنو تندر ۹۰ اتوماتیک کارکرده قطعا از گزینه های اصلی اوست. اما در کنار این فرانسوی اثبات شده و با کیفیت، برخی چینی ها دست دوم هم به شما چشمک می زنند. خودروهایی که شاید دوام تندر را نداشته باشند، اما در عوض، آپشن های رفاهی بیشتری در اختیار شما می گذارند. همچنین ظاهر و طراحی آنها هم به مراتب زیباتر از خانواده تندر ۹۰ است. با این اوصاف، جک J۵ یکی از مهم ترین چینی های اتوماتیک کارکرده است که می تواند در برابر تندر ۹۰ اتومات کارکرده، به عنوان رقیبی جدی قد علم کند. تندر ۹۰ اتوماتیک بر خلاف نمونه دنده ای، تنها از سوی شرکت ایران خودرو به بازار عرضه شد. جک J۵ اتوماتیک هم آغازگر موفقیت برند جک در ایران بود و روزهای خوشی را برای کرمان موتور رقم زد.

طراحی ظاهری

تندر 90
تندر ۹۰

فلسفه طراحی محصولات مشترک رنو و داچیا، سادگی و کاربردی بودن است. تندر ۹۰ مصداق عینی همین مسئله است. بدنه ای جعبه ای با ارتفاع زیاد که دقیقا انسان را به یاد ساخته های اروپای شرقی می اندازد. طول کاپوت تندر کوتاه است. چراغ های جلو به شکل هندسی ذوزنقه طراحی شده اند و گرافیکی قدیمی دارند. جلو پنجره دو قسمتی، با زه های کرومی تزئین شده است. تنها نقطه تمایز تندر اتوماتیک با دنده ای، سپر جلو است که طرحی اسپرت تر دارد. در این سپر جدید، برای مه شکن ها یک قاب مجزا طراحی شده و شبکه ورودی هوای سپر نیز بزرگ تر از قبل شده است. در مجموع ظاهر تندر اتوماتیک از جلو، منطقی و قابل قبول است. در بیوگرافی جک J۵، نام پینین فارینا می درخشد. یک استودیوی ایتالیایی که سابقه طراحی اتومبیل های ماندگاری را در کارنامه خود دارد. در طراحی J۵ بر خلاف تندر، شاهد استفاده از خطوط نرم و انحنا های زیاد هستیم و اثری از خشکی ظاهر رقیب در آن، احساس نمی شود. چراغ های جلو کشیدگی زیبایی دارند و با پس زمینه مشکی دیزاین شده اند. جلو پنجره J۵ با یک خط کرومی دوبل همراه شده که لوگوی ستاره جک را هم در دل خود جای می دهد. مسلما ترکیب چراغ ها و جلو پنجره J۵ از تندر، ظرافت بیشتری دارد. دماغه J۵ از تندر کوتاهتر است. جزئیات سپر همچون قاب مه شکن ها و خطوط تزئینی آن هم زیباتر از رقیب به نظر می رسند. در نمای کناری، سبک طراحی اقتصادی تندر اوج می گیرد. درهایی مرتفع که نوید از راحتی سوار و پیاده شدن سرنشینان می دهند، اما بویی از ظرافت نبرده اند. پنجره ها بزرگ هستند و حالت جعبه ای بدنه را تشدید می کنند.

تندر 90
تندر ۹۰

برآمدگی گلگیرها زیاد است. طراحی آینه ها، دستگیره درها و زه جانبی کاملا قدیمی و از مد افتاده است. ابعاد کوچک آینه ها آنها را غیر کاربردی نشان می دهد. رینگ های فابریک تندر، به شکل هشت پره دوبل هستند و نسبت به سایر المان های طراحی، شیک تر به نظر می رسند. در نمای عقب، تندر ۹۰ با بیش ترین سیل انتقادات روبرو است. چراغ هایی عمودی و درب صندوق عقب بلند، ظاهری نه چندان دلچسب به این نما بخشیده اند. گرافیک چراغ ها قدیمی است. درب صندوق عقب، بیش از حد خالی و خلوت به نظر می رسد. جا پلاکی به روی سپر انتقال یافته و طراحی سپر نیز در سادگی محض انجام شده است. وجود زه های فایبر گلاس بر روی سپر های جلو و عقب تندر، چندان به سلیقه امروزی خریداران نمی سازد. در نمای کناری J۵، دنیایی متفاوت با تندر را پیش رو داریم. برش درها و پنجره ها به زیبایی انجام شده است. خط شانه تیز، لچکی درب عقب و زه کروم پایین پنجره ها نیز این نما را هرچه بیشتر زیبا می کنند. آینه های کناری J۵ ابعاد مناسبی دارند و به چراغ راهنما هم مجهز شده اند. رینگ های J۵ یک سایز بزرگتر از تند هستند و طراحی اسپرت تری نیز دارند. در نمای عقب، تیم طراحی ایتالیایی به خوبی نمای جلو و کناری عمل نکرده است. طراحی چراغ ها خلاقانه است، اما اندکی زمخت به نظر می رسد. گرافیک آنها نیز با وجود برخورداری از لامپ های LED، چندان مدرن نیست. محل نصب پلاک بر روی صندوق است و در بالای آن نیز، یک فلاپ کرومی قرار دارد. بر روی سپر هم دیفیوزری کوچک با یک لامپ مه شکن در وسطش، دیده می شوند.

طراحی کابین

کابین تندر 90
کابین تندر ۹۰

رنو و داچیا در داخل اتاق هم کاملا ارزان قیمت ظاهر شده اند! طراحی کابین تندر ۹۰ چه در مدل های دنده ای و چه اتوماتیک، بیشتر به کابین تراکتور شبیه است تا یک خودرو! کنسول وسط به شکلی عمودی و با زاویه منفی نصب شده است! دریچه های تهویه دایره ای چندان ظرافتی ندارند. پنل سیستم صوتی به گونه ای است که برای نصب نمایشگر، مجبور به تعویض کل قاب کنسول خواهید شد! دکمه های روی کنسول واقعا زمخت هستند و از استحکام بالایی برخوردار اند! محل نصب کلید های شیشه بالابر و تنظیم آینه های برقی، اصلا مناسب نیست و از لحاظ ارگونومی، نمره ضعیفی به خود اختصاص می دهد. داشبورد مقابل سرنشین بسیار ساده طراحی شده و تنها یک محفظه برای ایربگ شاگرد را در بر می گیرد. دسته دنده از زخمت ترین بخش های کابین تندر اتومات است و بیش از اندازه بلند به نظر می رسد! غربیلک فرمان هم نسبتا بزرگ است. رودری ها تماما از پلاستیک سخت تشکیل یافته اند و لمس آنها، هرگز احساس خوبی به سرنشینان نمی دهد. صفحه کیلومتر نیز ظاهر ساده و بی آلایشی دارد و فقط برای تمایز با مدل دنده ای، پس زمینه اش به رنگ سفید در آمده است.

کابین جک J۵
کابین جک J۵

در کابین J۵، با طراحی به مراتب زیباتری مواجه ایم. در J۵ های اتوماتیک، تریم داخلی از کرم – طوسی به تمام مشکی تغییر رنگ داد. دریچه های تهویه وسط، طراحی جدید و جالبی دارند. پنل سیستم صوتی بر خلاف تندر، بزرگ است و امکان نصب مانیتور را دارد. پنل سیستم تهویه هم به شکل دیجیتالی طراحی شده است. داشبورد مقابل سرنشین به صورت چند لایه است. افزون بر تزئینات کرومی که در کابین تندر یافت نمی شوند، تزئینات طرح فیبر کربن هم در جای جای کابین قابل مشاهده اند. رودری ها بسیار ارگونومیک تر و لوکس تر از تندر به نظر می رسند. دسته دنده نیز طراحی اسپرت تری دارد و بهتر در دست راننده جای می گیرد. غربیلک فرمان با دیگر محصولات جک مشترک است و طراحی مدرنی دارد. دکمه های اینتر فیس نیز بر روی آن تعبیه شده اند. طراحی دریچه های تهویه کناری با مرکزی، متفاوت است. نشان دهنده های پشت آمپر به شکل سه استوانه هستند و با نور پردازی آبی، جذابیت بیشتری در شب پیدا می کنند. از جالب ترین نکات کابین J۵، وجود دریچه کولر برای سرنشینان عقب است که در کمتر خودرویی با این قیمت یافت می شود!

امکانات رفاهی و ایمنی

تندر ۹۰ خودرویی اکونومیک در بازار جهانی است و طبیعتا با آپشن های محدودی عرضه می شود. این خودرو در مدل های دنده ای تیپ بندی متفاوتی دارد، اما در نسخه های اتوماتیک، تنها با تریم E۲ که همان سری فول آپشن است، عرضه می شود. ۲ کیسه هوا، ترمز ضد قفل، شیشه بالابر های برقی، آینه های برقی، تهویه مطبوع با تنظیم دستی، قفل مرکزی، ۴ بلندگو، کامپیوتر پیمایش سفر، سیستم ضد سرقت، مه شکن های جلو و عقب و قابلیت تنظیم گودی کمر صندلی راننده از معدود امکانات تندر ۹۰ اتوماتیک هستند. در آن سو، جک J۵ ایستاده است که همچون هر چینی دیگری، امکانات مناسبی نسبت به قیمت خود دارد. از آپشن های استاندارد J۵ اتومات ۱۸۰۰ می توان به ۲ کیسه هوا، ترمز ضد قفل، سیستم ضد سرقت، کنترل سیستم صوتی بر روی فرمان، تهویه مطبوع اتوماتیک، تنظیم ۸ جهته صندلی راننده، قابلیت ایزو فیکس در صندلی های عقب، گرم کن آینه های جانبی، شیشه بالابر های برقی، مه شکن جلو و عقب و سنسور پارک عقب اشاره کرد. هر چند امکانات جک J۵ از تندر ۹۰ کامل تر است، اما نسبت به دیگر خودروهای چینی بازار، کمبود های فراوانی دارد. کمبود هایی همچون نمایشگر لمسی، کروز کنترل، دوربین دید عقب و استارتر دکمه ای که همه آنها را با هزینه اضافه می توان در بازار تهیه و بر روی خودرو سوار کرد.

تجربه رانندگی

تندر 90
تندر ۹۰

تندر ۹۰ اتوماتیک همچون مدل دنده ای، با پیشرانه K۴M به بازار آمده است. پیشرانه ای ۱٫۶ لیتری و ۱۶ سوپاپ که با تنفس طبیعی، ۱۰۵ اسب بخار قدرت و ۱۴۰ نیوتن متر گشتاور تولید می کند. تندر ۹۰ اتوماتیک، از همان جعبه دنده ساندرو و تندر پلاس استفاده می کند. جعبه دنده ای ۴ سرعته و اتوماتیک که قابلیت تعویض دنده ها به صورت دستی را هم ندارد. تندر ۹۰ اتوماتیک با اندکی تاخیر در شروع حرکت روبرو است. اما این تاخیر نسبت به بسیاری از اتومات های چینی، کمتر است. جعبه دنده تندر ۹۰ اتوماتیک گاه در معکوس کشیدن ها و سنگین کردن دنده ها با تقه و صدای اضافه نیز همراه می شود که البته این تقه نسبت به پژو ۲۰۶ اتوماتیک به مراتب کمتر است. جک J۵ ابتدا با پیشرانه ۱٫۵ لیتری و جعبه دنده دستی وارد ایران شد. استقبال از این خودرو در بدو ورود چندان برای کرمان موتور دلگرم کننده نبود. بنابراین خیلی زود عرضه کننده وطنی تصمیم به جایگزینی موتور ۱٫۸ لیتری و گیربکس اتوماتیک بر روی J۵ گرفت. این پیشرانه نیز از ساخته های میتسوبیشی است و قدرت و گشتاوری به ترتیب معادل با ۱۴۱ اسب بخار و ۱۶۵ نیوتن متر به تولید می رساند. جک نیز بر روی J۵ از گیربکس ۴ سرعته استفاده کرده است که البته بر خلاف جعبه دنده رنو، امکان تعویض دستی دنده ها را هم به راننده می دهد. بسیاری از مالکان J۵ از هماهنگی موتور و جعبه دنده رضایت دارند، اما هیچ کس نمی تواند ادعا کند که J۵ خودرو پر شتابی است. در واقع قدرت و گشتاور بیشتر J۵ نسبت به تندر، هیچ نفعی برای او به دنبال نداشته است و همچنان با یک سدان چینی نه چندان چالاک مواجه ایم.

جک J۵
جک J۵

اما کات آف بالاتر دور موتور و قابلیت تیپ ترونیک جعبه دنده، امکان شیطنت بیشتری را با J۵ نسبت به تندر ۹۰ اتومات می دهد. یعنی اگرچه شتاب بالایی ندارد، اما گاهی هم می توان سر به سرش گذاشت. سواری تندر ۹۰ مشابه با دیگر خودروهای پلت فرم X۹۰، نسبتا نرم و با کیفیت است. تندر ارتفاع زیادی از سطح آسفالت دارد و با آن به راحتی می توان دست اندازها را با سرعتی بالا رد کرد. اما همین ارتفاع زیاد که کم از یک کراس اوور کوچک ندارد، در کنار بلندی اتاق و فرم جعبه ای بدنه و آیرودینامیک ضعیف، به هندلینگ تندر خدشه وارد کرده اند. البته اگر با آن مدارا کنید، مشکلی برایتان به وجود نمی آورد، اما همان حس شبیه به واژگونی در پیچ ها نیز چندان دلچسب به نظر نمی رسد. در رابطه با کیفیت سواری جک J۵، گفتمان های ضد و نقیضی وجود دارد. عده ای معتقدند که J۵ سواری نرم تری از برلیانس و تندر ۹۰ دارد. عده دیگری هم به شدت از کوبش های این خودرو در شهر گلایه مند اند. گروه دوم را عمدتا مالکان این خودرو تشکیل می دهند و به نظر می رسد که حرف آنها معتبرتر باشد. جک J۵ نیز همچون تندر ۹۰، فاقد سیستم کنترل پایداری یا ESP است. اما در J۵ به علت ارتفاع کمتر از سطح زمین، فاصله محوری بلندتر و طراحی آیرودینامیک تر، هندلینگ بهتری را در اختیار داریم. در مجموع J۵ پایدارتر و چسبنده تر از تندر احساس می شود. در بحث مصرف سوخت، مصرف ترکیبی تندر ۹۰ اتوماتیک از سوی ایران خودرو، ۸٫۳ لیتر اعلام می شود. برای نرخ مصرف جک J۵، همچون دیگر خودروهای جک، هیچ عدد رسمی از سوی کرمان موتور اعلام نشده است. اما دیگر رسانه ها مصرفی در حدود ۷٫۶ لیتر را برای آن تخمین زده اند. عددی که البته طبق تجربه عملی مالکان، در واقعیت بسیار بیشتر است.

جک J۵ اتوماتیک

کلاس بدنهسدان کامپکت خانوادگی
ابعاد بدنه (mm)۴۵۹۰*۱۷۶۵*۱۴۶۵
فاصله محوری (mm)۲۷۱۰
تعداد سیلندر۴
حجم موتور (cc)۱۸۳۴
تعداد سوپاپ۱۶
حداکثر قدرت (hp)۱۴۰
حداکثر گشتاور (n.m)۱۶۵
گیربکس۴ دنده اتوماتیک
ترمز جلودیسکی
ترمز عقبدیسکی
نوع فرمانهیدرولیک
وزن خالص (kg)۱۳۵۵
مصرف سوخت ترکیبی (lit/۱۰۰ km)۷.۶
ظرفیت باک (lit)۵۵

رنو تندر ۹۰ اتوماتیک

کلاس بدنهسدان کامپکت خانوادگی
ابعاد بدنه (mm)۴۲۵۰*۱۷۴۰*۱۵۲۵
فاصله محوری (mm)۲۶۳۰
تعداد سیلندر۴
حجم موتور (cc)۱۶۰۰
تعداد سوپاپ۱۶
حداکثر قدرت (hp)۱۰۵
حداکثر گشتاور (n.m)۱۴۰
گیربکس۴ دنده اتوماتیک
ترمز جلودیسکی
ترمز عقبکاسه ای
نوع فرمانهیدرولیک
وزن خالص (kg)۱۱۵۵
مصرف سوخت ترکیبی (lit/۱۰۰ km)۸.۳
ظرفیت باک (lit)۴۵

جک J۵ اتوماتیک

نقاط مثبت: طراحی عامه پسند، تجهیزات مناسب، موتور ساخت میتسوبیشی
نقاط منفی: مصرف سوخت بالا، سواری خشک، شتاب متوسط، عملکرد ضعیف گیربکس، کیفیت پایین رنگ بدنه

رنو تندر ۹۰ اتوماتیک

نقاط مثبت: کیفیت مونتاژ بالا، ایمنی تایید شده، مصرف سوخت مناسب، سواری نرم، دوام فنی بالا، استهلاک پایین، برند معتبر سازنده، قطعات یدکی فراوان، بازار خرید و فروش پر رونق
نقاط منفی: طراحی ساده و اقتصادی، کابین زمخت و معمولی، امکانات رفاهی ضعیف، پایداری متوسط

۳ امتیاز از ۱ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.