کار واردات خودرو باید با ظرافت انجام شود / نباید به صنعت خودروسازی داخلی پشت کرد
علی خزایی، نماینده ورامین، در خصوص صنعت و بازار خودرو که در سالهای اخیر روزهای خوبی را سپری نکرده است و باعث گلایهمندی مردم شده است، به خبرنگار اسب بخار گفت: «سالهاست همه اقشار مردم و مسئولان ذینفع و تصمیمگیرنده، در خصوص صنعت و بازار خودرو صحبت کرده اند و این بحثها همچنان هم ادامه دارد. در حال حاضر شاید خیلی موضوع جدید و خاصی که من بتوانم بگویم نباشد، اما یک جمله کلیدی من به خودروسازان داخلی و حتا کسانی که در تسریع این امور دخیل هستند، این است که بروند و در عمل خود را به مردم ثابت کنند.»
وی افزود: «امید دارم وزیر صمت در دولت چهاردهم به تحقق این مطالبه به حق و عمومی مردم، جامه عمل بپوشاند. در این راستا، مجلس دوازدهم هم تمام قد در کنار دولت خواهد بود و از آنجایی که شروع کار مجلس و دولت یکی است، به نظر با همفکری و تعامل بتوانیم کارهای تأثیرگذاری انجام دهیم که یکی از آنها قطعاً نظم دادن به صنعت و بازار خودرو خواهد بود.»
خزایی تصریح کرد: «زمانی گفته میشد ما با کمبود یا خلاءهای قانونی در خصوص صنعت خودرو روبهرو هستیم، اما امروز باید بگویم با قانونهایی که در این رابطه وضع شده است، چالش و کمبود قانونی نداریم و عمل و اجرای قانون و نظارت مداوم چاره کار است.»
نماینده ورامین اظهار داشت: «عمده چالش صنعت خودروی ما، فضای عدمرقابتی است. در بیان و قبول این موضوع، اتفاقنظر است. در مجلس، قانون واردات خودروهای کارکرده با مشخصات خاص، تصویب شده است و اکنون باید پرسید چرا به اجرای این قانون روی آورده نشده است؟ به نظر میرسد مشکل اصلی عدمپیگیری و نظارت لازم بود، یعنی نمایندگان مجلس یازدهم جا داشت بیش از پیش موضوع را پیگیری میکردند تا دولتمردان هم پای کار میآمدند.»
وی یادآور شد: «یک نکته حائز اهمیت در صنعت خودرو و بحث مربوط به واردات، حفظ تعادل است، یعنی ما نباید طوری درها را باز کنیم تا واردات انجام شود که صنعت خودروسازی داخلی و آن همه کارمند و کارگر مشغول به کار در آنجا، آسیب ببینند. این روند باید با یک ظرافتی دنبال شود و میبایست همه جوانب را درنظر گرفت، وگرنه دههها سرمایهگذاری در صنعت خودرو با چالش روبهرو خواهد شد و پشت کردن به این سرمایه، منطقی نیست.»
خزایی گفت: «ما در صنعت خودروسازی، نیروی متخصص و کاربلد داریم و از طرفی، نیروی انسانی زیادی در این کار جذب شدند و دههها برای موفقیت در آن سرمایهگذاری کردیم. ما با این که علتیابی شود که چه مؤلفههایی کار را به اینجا رسانده است، مشکل نداریم، اما میگویم باید تصمیماتمان با حفظ تعادل و درنظر گرفتن همه جوانب باشد. اشتغالزایی یک کار بزرگ است و حال نباید مسیری دنبال شود که اشتغال در مملکت آسیب ببیند.»
نماینده ورامین افزود: «در تصمیمگیری در حوزه صنعت خودرو نباید حرف و شعار رسانهای سر داد. باید همه جوانب و ابعاد را مورد توجه قرار داد. این که دولتها از صنعت خودروسازی حمایت کردند به خاطر حمایت از تولید داخل بود و این موضوع تنها متوجه صنعت خودرو نیست. ضمناً باید قدر دههها سرمایهگذاری و نیروهای انسانی خودمان را بدانیم و به یک باره با تصمیم احساسی کاری نکنیم که گروه بزرگی ناراضی شوند.»
وی در پایان خاطرنشان کرد: «امید است در دولت جدید، با عدالت در صنعت خودرو برخورد شود. حق مردم خودروی باکیفیت است، اما باید به این صنعت چنددههای هم بها داد و با تعادل، صنعت و بازار خودرو را نظم داد و در عین حال کاری کرد که پیشرفت هم رخ دهد. ضمناً انتظار این بود که در دولت سیزدهم، بهای بیشتری به خودروی برقی داده میشد که این اتفاق مهم رخ نداد و باز هم توقع داریم در دولت چهاردهم شاهد این اتفاق مهم باشیم.»
مصاحبهکننده: محمد آیتی
والا ۴۵ ساله خودروسازی داخلی رو بغل کردیم نتیجش شده کوییک ، بزارین یه مقدار پشت کنیم شاید درست شد …
مثل اینکه یادمون رفته ۱۲۵ درصد عوارض گمرکی جهت حمایت از تولید داخلی از خودروهای وارداتی اخذ میشه !
با این حال توان رقابت ندارند !
هیچ دلیلی وجود ندارد که بعد از ۴۰ سال ، حمایت ادامه داشته باشد .
تمامی نظراتِ ارسال شده در راستای تغییر در صنعت خودرو سازی ایران است .
خصوصاً استفاده از سرمایهگذاری خارجی ( نه چینی) .
مردم این بار محکم در مقابل تصمیم گیرانِ فاسد ، می ایستادند .
شما رسانه ها یه بارم که شده سمت مردم باشید خودرو ساز نه ارابه های مرگ
صد سال دیگه هم حمایت کنیم همینه صنعتی که دولت ازش حمایت بیجا میکنه باعث فساد میشه.
خودرو سازی داخلی که نیست فرغون سازی داخلی درسته
سیاست های ستیزانه که با دنیا داشتید و دارید نتیجه اش شده یک صنعت خودرو سازی عقب مانده و مهجور که حتی توان رقابت با خودرو های درجه چندم چینی را ندارد چه برسد به تولیدات اروپایی و آمریکایی.
پرسنل را سپر بلا کردید، هشتاد میلیون ایرانی رو متلاشی کردید، عده ای غارتگر پول بنز میگیرند، پراید تحویل میدهند، صنعتی که این نتیجه اش باشه رو باید منفجر کرد
چرا دانشگاه تخصصی خودرو تاسیس نمیشه روی طراحی و پلتفرم های روز دنیا ساخته شه .
بس کنید دیگر! باز هم تاسیس یک مرکز رانت دیگر برای شما و امثال شما؟ بعد هم حتما” عوارض و تعرفه های سنگین و نجومی برای حمایت از اساتید و دانشجویان زحمت کش (!) این دانشگاه تخصصی خودرو و فروش اجباری طراحی های مسخره خروجی این دانشگاه به مردم فلک زده به بهای نجومی؟ از بهای میوه و مسکن و … بگیر تا بهای لوازم خانگی و خودرو، همه چیز تحت این طرز تفکر رانتی گران تر از کشورهایی تمام می شود که دستمزدهای بالاتر داشته و یارانه انرژی و رانت هم ندارند.
ظاهرش حمایت از تولید کننده و کارگر هست. اما چقدر آدم های بی ربط در صنایع هستند که بدون بهره وری، دارن حقوق میگیرن. این کار حماقت هست که صنعتی که ۴۵ سال هیچ پیشرفتی نداشته رو باز هم بهش بها بدی. باید خودروسازان اروپایی و کره ای و ژاپنی به جای چینی ها وارد این صنعت در ایران بشن و تمام مدیران اجرایی با مدیران ژاپنی و کره ای جابجا بشن و از نیروی کار هم بهره وری درست داشته باشن و بر اساس ارزشمندی، نسبت به تعدیل نیروها و چالاک سازی سیستم اقدام کرد، شاید بشه تا ۵ سال آینده افق روشن تری در این صنعت دید. اما ادامه حمایت کورکورانه به بهانه نیروی کار و این قبیل بهانه ها، خیانت در حق مصرف کننده و مردم هست. هدف اگر رفاه مردم باشه همه کار میشه کرد به شرطی که نیت درست باشه و جلوی مافیا و توصیه های پنهانی گرفته بشه.وقتی یه مجموعه ای جواب نمیده، مدیر و راه انجام کار باید تغییر کنه. خلاص
اینها همش بهونه است تا پشت این حرفها ودلیوزی الکی کار خودشون رو انجام بدن.
نماینده مردم ، مردم غزه اسیر و زندانی موجودی بنام اسرائیل اند و
مردم ایران اسیر موجودی بنام خودروسازی!
هر دو کمر همت بستند ب نابودی بشر
آیا سالهاست خودروسازها با گران فروشی و احتکار و عدم کیفیت با ما ناسازگاری نکردند ؟ با محیط زیست ناسازگاری نکردند ؟ حدود نیم قرن با تولید ارابه های مصرف بالا منابع و سرمایه ملی که شامل سوخت است را هدر ندادند ؟ چقدر برای جان مردم ارزش قائل هستند ؟
یادمون نرفته قالیباف تحلیل گر و مجری اقتصادی تلوزیون در ویژه برنامه تلوزیون از خودروسازها انتقاد کرد بعدش هم که همه میدونند چکاره شد و چه پستی تقدیمش کردند.
یادمون نرفته نماینده مجلس ادوار تحقیق و تفحص تخصصی کردند که مجوز فروش و حواله صدها دستگاه تقدیمشان شد و قوه قضائیه ورود کرد و تشکیل پروونده داد .
عجب سکوی پرتابی شده برای جیب بعضی ها .
و سکوی پرتاب به زیر جاده و ته دره برای مردم
به نظر می رسه تعطیلشون کنند و واردات آزاد کنند بعدش از محل صرفه جویی سوخت به پرسنل شون حقوق مادام العمر بدند بهتر .
البته اگر جناب میرسلیم قبول کند .
یا حرفهای احمد نعمت بخش در تلوزیون هنوز یادمون نرفته که چطور از خودروسازها برای افزایش قیمت حمایت جدی میکرد و رگ گردنش باد مینداخت برا خودرو سازها.
دقیقا با حرفاتون موافقم
این مملکت شده فقط مافیا از مافیا خودرو گرفته تا مافیای لوازم خانگی جنس بنجول چینی رو میارن دو برابر قیمت میدن دست ملت بعد میگن حمایت از صنعت داخلی.
متاسفانه در کشور هر کاری که توش پول مفت هست یه عده دلال ومفت خور جمع میشن ومافیایی میشه ودولت هم که از درامد باد اورده حمایت میکند باعث میشه این مشکلات پیش بیاد.
واقعا آشکار بگید چه کشوری برای نفع خودرو ساز داخلی و اشتغالزایی کاذب اون رو در روی حدالقل ۷۰ میلیون نفر ایستاده. یه مثال بزنید دیگه هیچی نمیخوام.
به قول رئیس راهور که گفت شما ۸۰هزار کارگر صنعت خودرو رو نون میدید که سالانه جون ۲۰هزار نفر رو بگیرن
کدوم صنعت ؟
ها ؟
کدوم صنعت ؟
تفاله سازی شد صنعت؟
کدوم صنعت ؟
یه آفتابه هم نمیتونند درست حسابی بسازند .
دیگه از این مزخرفات نذار .
حالت خوب نیست مردم چی فرض کردی
ظرافت چیه،با رای مردم نشستی اونجا لااقل حرف نزن
ظرافت چیه،
باید جلو مرز باز بشه خودرو بصورت آزاد بدون یک ریال هزینه گمرگی وارد بشه مردم از امکانات استفاده کنن
و خودرو سازهای داخلی اگه نمیتونن رقابت کنن درشون ببندن
والسلام
متاسفانه این خودروسازی داخلی برای مردم جز زیان و … نداشته ولی برای کسانی که همچنان از این صنعت بیمار و ورشکسته دفاع میکنند خیلی منفعت داشته. واقعا اینجور پولها خوردن نداره!
نود میلیون ادم و میلیونها لیتر اضافه مصرف سوخت و میلیاردها دلار هزینه بنزین و الودگی هوا رو این صنعت شل و ول خودروسازی و یه مشت کارگر و کارمندش و البته رانت خوراش به گروگان گرفته اند
اقاجان، این ها در این صنعت چهل ساله نتونسته اند، مطمئن باش چهل سال دیگه هم نخواهند توانست، و گرنه توی همین ده سال دهها کمپانی خودروسازی تاسیس شد و به صادرات هم رسید.
یه کم هم بزارید مردم نفس بکشند.
مارا به خیرشون بخدا بخدا بخدا امید نیست، فقط یه چند سالی شر نرسونند
به نظر من خیلی به خودرو سازهای داخلی فرصت داده شده ولی نه از نظر تیراژ و نه از نظر کیفت خودرو ساز نشده اند .درسته که نباید پشت به خودروسازها داخلی کرد ولی با شکم همه دیگه بصشونه.
شما میدونید مزیت نسبی در اقتصاد چیست یعنی هرکشوری باید در تولید محصول خود مزیت نسبی داشته باشد و بتواند با دنیا رقابت کنه این کارخانجات مثلا اتومبیل سازی که بیشتر مونتاژکار هستن و برای عده ای دکان شده که لوازم چینی وارد کنند و سرهم بندی کنند بگن اتومبیل ساختیم و کلی ارز مملکت را بگیرند و قطعات وارد کنند راه درستی نیست و بجایی نمیرسیم
نمیدونم چه صنعتی هست که سالانه ۴۲هزار ایرانی داخل تصادفات باید به خاطرش قربانی بشن
صنعت خودرو کشور یک صنعت رانتی، عقب افتاده، ناکارآمد و زیان ده است. ادامه فعالیت آن فقط برای رانت خوارانش مفید است. لطفا با عبارات زیبا مثل حمایت از تولید ملی و یا اشتغال زایی بیش از این برای ۸۵ میلیون ایرانی هزینه مالی، جانی ایجاد نکنید.
مگر خودرو سازی داریم تمام قطعات حتی قطعاتی که قطعه ساز باید تولی کنه رو خود قطعه ساز داره از چین وارد میکنه.بعدذمیگید اشتغال کارگر.والله کشور استرالیا از طریق کشاورزی الان یکی از قطبهای صنعت هست.به چی این خودرو سازی دل خوش کردین .رانت ودزدی از مردم.
چقدر گرفتی که تبلیغ خودرو ساز های ایرانی رو می کنی البته خودرو ساز که نیستند یه مشت دزد و جنایتکار هستند که ۴۰ ساله تابوت برای مردم ایران می سازند اینقدر که خودرو سازها تو جادها ایرانی کشتند اسرائیل تو ۵۰ ۶۰ سال قدرتش فلسطینی نکشت
به نظر من که جناب سر دبیر و یا نویسنده و شایدم هر دو با هم در این کشور زندگی نمیکنن چرا ؟ چون از نوشته هاشون مشخصه که انگاری از هیچ چیز در مورد شرکتهای به اصطلاح خودشون خودرو ساز خبر ندارن یا اگرم زندگی میکنند بازم یا خودشون رو زدن به خواب و یا اینکه مستقیما دارن از خودرو سازها که چه عرض کنم آشغال سازها طرفداری و جانب داری اونم در سطح خیلی بالا میکنند نه عزیز بسه دیگه بسه این قصه و این جریانات الان چهل و پنج ساله داره تکرار و تکرار میشه و با حمایت و پشتیبانی همین مردم بوده که تا الان سر پا بودن که دیدیم و داریم میبینیم که چطور دستمزد و حمایت و جواب همین مردم رو دادن بسه دیگه نه خودرو ملی میخوایم نه تولید ایرانی تا زمانی که مدیران نالایق خیانتکار پشت میز ریاست شرکتهای آشغال ساز هستن همینه همینه همینه