کار واردات خودرو باید با ظرافت انجام شود / نباید به صنعت خودروسازی داخلی پشت کرد

کار واردات خودرو
کار واردات خودرو

علی خزایی، نماینده ورامین، در خصوص صنعت و بازار خودرو که در سال‌های اخیر روزهای خوبی را سپری نکرده است و باعث گلایه‌مندی مردم شده است، به خبرنگار اسب بخار گفت: «سال‌هاست همه اقشار مردم و مسئولان ذی‌نفع و تصمیم‌گیرنده، در خصوص صنعت و بازار خودرو صحبت کرده اند و این بحث‌ها همچنان هم ادامه دارد. در حال حاضر شاید خیلی موضوع جدید و خاصی که من بتوانم بگویم نباشد، اما یک جمله کلیدی من به خودروسازان داخلی و حتا کسانی که در تسریع این امور دخیل هستند، این است که بروند و در عمل خود را به مردم ثابت کنند.»

تیگو 8 تیگو 8

وی افزود: «امید دارم وزیر صمت در دولت چهاردهم به تحقق این مطالبه به حق و عمومی مردم، جامه عمل بپوشاند. در این راستا، مجلس دوازدهم هم تمام قد در کنار دولت خواهد بود و از آن‌جایی که شروع کار مجلس و دولت یکی است، به نظر با همفکری و تعامل بتوانیم کارهای تأثیرگذاری انجام دهیم که یکی از آن‌ها قطعاً نظم دادن به صنعت و بازار خودرو خواهد بود.»

خزایی تصریح کرد: «زمانی گفته می‌شد ما با کمبود یا خلاءهای قانونی در خصوص صنعت خودرو روبه‌رو هستیم، اما امروز باید بگویم با قانون‌هایی که در این رابطه وضع شده است، چالش و کمبود قانونی نداریم و عمل و اجرای قانون و نظارت مداوم چاره کار است.»

نماینده ورامین اظهار داشت: «عمده چالش صنعت خودروی ما، فضای عدم‌رقابتی است. در بیان و قبول این موضوع، اتفاق‌نظر است. در مجلس، قانون واردات خودروهای کارکرده با مشخصات خاص، تصویب شده است و اکنون باید پرسید چرا به اجرای این قانون روی آورده نشده است؟ به نظر می‌رسد مشکل اصلی عدم‌پیگیری و نظارت لازم بود، یعنی نمایندگان مجلس یازدهم جا داشت بیش از پیش موضوع را پیگیری می‌کردند تا دولت‌مردان هم پای کار می‌آمدند.»

وی یادآور شد: «یک نکته حائز اهمیت در صنعت خودرو و بحث مربوط به واردات، حفظ تعادل است، یعنی ما نباید طوری درها را باز کنیم تا واردات انجام شود که صنعت خودروسازی داخلی و آن همه کارمند و کارگر مشغول به کار در آن‌جا، آسیب ببینند. این روند باید با یک ظرافتی دنبال شود و می‌بایست همه جوانب را درنظر گرفت، وگرنه دهه‌ها سرمایه‌گذاری در صنعت خودرو با چالش روبه‌رو خواهد شد و پشت کردن به این سرمایه، منطقی نیست.»

خزایی گفت: «ما در صنعت خودروسازی، نیروی متخصص و کاربلد داریم و از طرفی، نیروی انسانی زیادی در این کار جذب شدند و دهه‌ها برای موفقیت در آن سرمایه‌گذاری کردیم. ما با این که علت‌یابی شود که چه مؤلفه‌هایی کار را به این‌جا رسانده است، مشکل نداریم، اما می‌گویم باید تصمیمات‌مان با حفظ تعادل و درنظر گرفتن همه جوانب باشد. اشتغال‌زایی یک کار بزرگ است و حال نباید مسیری دنبال شود که اشتغال در مملکت آسیب ببیند.»

نماینده ورامین افزود: «در تصمیم‌گیری در حوزه صنعت خودرو نباید حرف و شعار رسانه‌ای سر داد. باید همه جوانب و ابعاد را مورد توجه قرار داد. این که دولت‌ها از صنعت خودروسازی حمایت کردند به خاطر حمایت از تولید داخل بود و این موضوع تنها متوجه صنعت خودرو نیست. ضمناً باید قدر دهه‌ها سرمایه‌گذاری و نیروهای انسانی خودمان را بدانیم و به یک باره با تصمیم احساسی کاری نکنیم که گروه بزرگی ناراضی شوند.»

وی در پایان خاطرنشان کرد: «امید است در دولت جدید، با عدالت در صنعت خودرو برخورد شود. حق مردم خودروی باکیفیت است، اما باید به این صنعت چنددهه‌ای هم بها داد و با تعادل، صنعت و بازار خودرو را نظم داد و در عین حال کاری کرد که پیشرفت هم رخ دهد. ضمناً انتظار این بود که در دولت سیزدهم، بهای بیش‌تری به خودروی برقی داده می‌شد که این اتفاق مهم رخ نداد و باز هم توقع داریم در دولت چهاردهم شاهد این اتفاق مهم باشیم.»

مصاحبه‌کننده: محمد آیتی

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.