5 اشتباه رایج هنگام بنزین زدن

5 اشتباه رایج هنگام بنزین زدن
۵ اشتباه رایج هنگام بنزین زدن

رفتن به پمپ بنزین و سوخت گیری بخشی از زندگی روزانه ما شده، البته بخشی که با خطرهایی نیز همراه است. این خطرها هنگامی حادثه آفرین هستند که اگر برخی نکات مهم در این زمینه را رعایت نکنیم، ممکن است به وقایع ناگواری منجر شود.

مدیران 777 مدیران 777

جایگاه های فروش بنزین، به عنوان یکی از مراکز خرده‌فروشی، با مراجعه‌کنندگان سوخت‌گیری در تعامل مستقیم قرار دارند. کارکنان این مراکز و متقاضیان سوخت‌گیری وظایف مختلفی را بر عهده دارند که باید به درستی انجام شوند. انجام این وظایف بهبود ایمنی در بهره‌برداری این مراکز را تضمین می‌کند و به طور کلی، عملکرد این مراکز را بهبود می‌بخشد. در ادامه، چند نمونه از این وظایف را شرح می‌دهیم:

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

۱. قبل از سوخت‌گیری خودرو را خاموش کنید

روشن ماندن خودرو هنگام سوخت‌گیری یکی از دلایل اصلی آتش سوزی در پمپ بنزین ها در سراسر جهان است. هنگامی که موتور خودرو روشن می شود، اجزای مختلف آن کار می کنند و تماس مداوم این قطعات می تواند جرقه ای ایجاد کند که در اثر برخورد با بخارهای بنزین باعث آتش سوزی می شود. بنابراین قبل از سوخت گیری باید خودرو را کاملاً خاموش کنید و با فرض خاموش بودن موتور، سوییچ را تا آخرین درجه به سمت خاموشی کامل سیستم برقی خودرو بچرخانید، حتا ضبط صدا را روشن نکنید و سوییچ را در حالت Off قرار دهید. همچنین به عنوان مسافر در خودرو باید مراقب باشید که هنگام سوخت گیری راننده، فندک خودرو را روشن نکنید.

۲. در پمپ ‌بنزین از استعمال دخانیات پرهیز کنید

سیگار کشیدن در جایگاه سوخت یکی از خطرات بزرگ در محیط‌های پمپ بنزین است. بنزین از جمله مواد قابل اشتعالی است که در پمپ بنزین به صورت بخار ترشح می‌شود. سوخت‌گیری همچنین باعث تولید بخارات بنزین و دیگر مواد قابل اشتعال مانند گازوییل و گاز می‌شود.

بیشتر بخوانید: بهترین زمان برای بنزین زدن

هنگامی که فردی در جایگاه سوخت سیگار می‌کشد، بخار سیگار و همچنین بخارات بنزین و سایر مواد قابل اشتعال می‌تواند با یکدیگر ترکیب شود و در صورت برخورد با یک منبع آتش، آتش سوزی را ایجاد کند. این خطر خود فرد سیگاری، افراد دیگر در جایگاه سوخت و همچنین ساختمان‌های اطراف را در معرض خطر قرار می‌دهد. بنابراین بهترین راه حل برای حفظ سلامت و ایمنی در جایگاه سوخت، کنار گذاشتن سیگار است. هرگز در جایگاه سوخت سیگار نکشید.

۳. هنگام سوخت‌گیری به داخل خودرو برنگردید

قرار دادن شلنگ بنزین داخل باک و برگشتن به داخل خودرو، یکی از اشتباه های خطرناک در پمپ بنزین است که برخی از رانندگان آن را انجام می‌دهند. این اشتباه باعث ایجاد ۵۰ درصد از آتش‌سوزی‌ها در پمپ‌بنزین‌های آمریکاست. کارشناسان معتقدند وقتی راننده دستش را به شلنگ بنزین می‌زند، ممکن است اندکی بنزین روی دست یا حتا لباسش باقی بماند و در برخی موارد، بخار بنزین به داخل اتاق خودرو راه پیدا کند، بنابراین وقتی او بلافاصله وارد خودرو می‌شود، جرقه‌ای که ممکن است در اثر اصطکاک بین لباس و صندلی خودرو زده شود، می‌تواند باعث آتش گرفتن یک پمپ‌بنزین شود.

طبق آمارهای موجود، عامل ۸۰ درصد از این نوع آتش‌سوزی‌ها در آمریکا خانم‌ها هستند که معمولاً برای برداشتن کیف پول یا سر زدن به فرزندشان، چند بار در طول سوخت‌گیری به داخل ماشین برمی‌گردند. هوای سرد و بارانی هم یکی دیگر از دلایل رها کردن شلنگ بنزین و برگشتن به داخل خودرو و آتش‌سوزی پمپ‌بنزین است. به همین دلیل، کارشناسان توصیه می‌کنند افراد به محض پیاده شدن از خودرو برای سوخت‌گیری، کیف پول‌شان را هم بردارند و پس از اتمام کار، دست‌های‌شان را با یک دستمال کاغذی تمیز کنند و بعد از ۲۰ ثانیه به داخل خودرو برگردند.

۴. روی زمین بنزین نریزید

5 اشتباه رایج هنگام بنزین زدن
۵ اشتباه رایج هنگام بنزین زدن

هنگام سوخت‌گیری حتا یک قطره بنزین هم روی زمین نریزید. این کار نه تنها به دلیل صرفه‌جویی در مصرف سوخت است، بلکه به دلیل خطر بروز آتش‌سوزی در پمپ بنزین نیز است. وجود قطره‌ای روی زمین و بی‌احتیاطی یک راننده هنگام ترمز گرفتن ناگهانی باعث ایجاد اصطکاک بین لاستیک خودرو و آسفالت زمین پمپ بنزین و در نتیجه به آتش کشیدن آن جا خواهد شد. به منظور پیشگیری از بروز این مشکل بهتر است سر باک بنزین خودرو را کمی خالی بگذارید. با این کار احتمال ریزش بنزین روی زمین کاهش می‌یابد و خطر بروز آتش‌سوزی در پمپ بنزین کاهش می‌یابد.

۵. در پمپ‌بنزین از موبایل خود استفاده نکنید

هنگام ورود به پمپ بنزین، توجه داشته باشید که بر روی تابلوهای بزرگی اعلام شده است که کشیدن سیگار و صحبت کردن با تلفن همراه ممنوع است. باید توجه داشت که صحبت کردن با تلفن همراه در جایگاه پمپ بنزین خطری به مراتب بیش تر از کشیدن سیگار دارد. تحقیقات مختلف نشان داده‌اند سیگنال‌هایی که هنگام مکالمه با تلفن همراه وارد فضا می‌شوند، می‌توانند با بخار بنزین ترکیب شوند و باعث ایجاد انفجار مهیب شوند. در نتیجه، بهتر است قبل از ورود به پمپ بنزین، تلفن همراه را خاموش کنید یا از صحبت کردن با آن خودداری کنید. این کار به حفظ ایمنی خود و سایر مشتریان در پمپ بنزین کمک می‌کند.

۳.۶ امتیاز از ۵۰ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.