نیسان تینا ؛ مشخصات فنی + تصاویر

نیسان تینا (نیسان تیانا) یک خودروی سدان سایز متوسط ژاپنی است که خوشبختانه نزدیک به ۴ سال است که توانسته به جاده‌های کشور راه پیدا کند. این خودروی ژاپنی از نظر کیفیت و دوام مانند دیگر هم‌وطنانش است و به همین دلیل هنوز هم در ایران جزو پرطرف‌دارترین خودروهاست.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

نیسان از جمله خودروسازانی است که در ایران محبوبیت بالایی دارد و محصولاتش جزو پرفروش‌ترین خودروها در فهرست بازار خودروی کشور است. در ایران شرکت پارس خودرو که یکی از زیرمجموعه‌های سایپا محسوب می‌شود مسئول مونتاژ و عرضه خودروهای نیسان بود. ابتدا پارس خودرو شروع به مونتاژ نیسان ماکسیما کرد و توانست حدود یک دهه این خودروی محبوب را بر روی خط تولید خود نگه دارد و سرانجام به سراغ نیسان تینا رفت و قصد داشت این خودرو را نیز مانند ماکسیما تبدیل به یک سدان پرفروش کند. 

نیسان تینا همان طور که پیش‌تر اشاره کردیم، یک خودروی سدان سایز متوسط است که برای اولین بار در سال ۲۰۰۳ توسط این برند خوش‌نام ژاپنی رونمایی شد. نسل اول این خودرو تا سال ۲۰۰۷ تولید شد و بالاخره در سال ۲۰۰۸ نیسان نسل دوم آن را معرفی و روانه بازار کرد. البته نیسان تینا جزو آن دسته از محصولاتی است که در برخی بازارها نام‌های دیگری دارد؛ از ماکسیما گرفته تا سفیرو و آلتیما، نام هایی است که بر روی تینا در بازارهای دیگر گذاشته شده است.

 حتما ببینید : تست و بررسی نیسان تینا

تینا یا همان تیانا سال ۱۳۸۸ برای اولین بار در نسل دوم توسط پارس خودرو ابتدا به صورت وارداتی میهمان جاده‌های کشور شد. پارس خودرو قصد داشت موفقیت خارق العاده‌ای را که نیسان ماکسیما توانست در ایران کسب کند، با یک نسخه جدید و به‌روز ادامه دهد و به همین دلیل به سراغ تینا رفت. پس از چند ماه، تینا به صورت رسمی در دو تیپ XL و XV بر روی خط تولید پارس خودرو آمد و با صورت مونتاژی به دست متقاضیان رسید. با این که تینا نیز یک خودروی مونتاژی محسوب می‌شود، اما کیفیت مونتاژ و قطعات بسیار بالایی دارد و نمی‌توان از آن خطایی گرفت. 

سرانجام، نیسان تینا پس از حدود ۴ سال که بر روی خط تولید پارس خودرو حضور داشت در سال ۱۳۹۲ به پایان خط رسید و دیگر تولید نشد. تینا نتوانست آن طور که ماکسیما تداوم موفقیت داشت به فروش بالای خود ادامه دهد، اما در همین ۴ سال نیز تبدیل به خودرویی پرطرف‌دار و محبوب شد که هنوز هم با گذشت حدود ۱۵ سال از عرضه نسخه‌های اولیه همچنان نسخه‌های کارکرده‌اش خرید و فروش می‌شوند. از دلایلی که سبب شد تینا نتواند مانند برادرش ماکسیما موفقیت بالایی را کسب کند، قیمت گذاری نه چندان درست پارس خودرو و حضور رقبای قدر قدرتی مانند کمری و البته خودروهای کره‌ای بود. 

طراحی ظاهری نیسان تینا

تینا از نظر طراحی ظاهری اکنون خودرویی ساده تلقی می‌شود، اما این سادگی تینا به معنای زشت بودنش نیست و همچنان این خودرو پرستیژ و جذابیت‌های خود را حفظ کرده است. از ابتدا، نیسان تینا خودرویی نبود که دل جوانان را به‌دست آورد و بیش تر خانواده‌ها و افراد متمول به سراغ آن می‌رفتند. حتا در برهه‌ای، نیسان تینا تبدیل به یکی از خودروهای تشریفاتی دولتی شد و وظیفه داشت مسئولان بالا رتبه کشور را حمل کند!

نیسان تینا در بخش ظاهری، خودرویی هماهنگ و با هارمونی بالاست. نمای جلو و عقب بسیار شبیه به هم طراحی شده است و در اصل، مکمل یکدیگرند. چراغ‌های اصلی در نمای جلو و عقب یه صورت یک‌تکه طراحی شده و جلوپنجره نیز به سبک دیگر خودروهای نیسان در آن زمان بزرگ و عریض با خطوط کرومی افقی است. بر روی سپر جلو هم چراغ‌های مه‌شکن و ورودی هوای ثانویه تعبیه شده است و همچنین بر روی سپر عقب یک چراغ‌ مه‌شکن در وسط و دو خط کرومی در دو طرف قرار داده شده‌اند. 

کابین تینا

نیسان تینا در بخش کابین نیز با این که دیگر طراحی ساده و قدیمی نسبت به خودروهای روز دارد، اما همچنان جذاب و زیباست. وجود قطعات دکوراتیو طرح چوب درون داشبورد سبب شده است کابین این خودرو بیش از پیش لوکس به نظر برسد. یکی از نکات قابل ذکر در این خودرو این است که در داشبورد میانی ابتدا یک صفحه نمایش دیجیتالی به صورت فابریک قرار گرفته است که بسیاری آن را با یک مانیتور رنگی اشتباه می‌گیرند. قسمت میانی داشبورد نیز پنل کنترل سیستم پخش و کنترل سیستم تهویه مطبوع خودرو قرار گرفته است. صفحه کیلومتر نیز به صورت آنالوگ است و تنها یک کامپیوتر سفری کوچک وظیفه نمایش برخی اطلاعات خودرو را بر عهده دارد. 

همچنین نکته مثبت و مهمی که در کابین نیسان تینا وجود دارد کیفیت بالای متریال به کاررفته در کابین است که در صورت نگهداری درست همچنان ظاهر خود را حفظ کرده‌اند. در کنار متریال باکیفیت به کاررفته در این خودرو، دقت مونتاژ بالای آن نیز است و همچنین از نظر فضا، در هر دو ردیف خودرو فضای کاملاً جادار و بزرگ وجود دارد. از طرفی، ظرفیت صندوق عقب نیز حدود ۵۰۰ لیتر است که سبب می‌شود این خودرو واقعاً یکی از گزینه‌های مناسب برای خانواده‌ها باشد. 

مشخصات فنی نیسان تینا

نیسان تینا در بخش فنی نیز یک خودروی پرقدرت و تواناست که می‌توان روی آن حساب زیادی باز کرد. قلب تپنده این سدان ژاپنی یک پیشرانه ۶ سیلندر ۲.۵ لیتری است که می‌تواند حداکثر ۱۸۲ اسب بخار قدرت و ۲۲۸ نیوتن متر گشتاور را تولید کند. جعبه دنده تینا نیز مشابه دیگر خودروهای نیسان، خصوصاً در آن زمان، مانند مورانو از نوع اتوماتیک CVT X-TRONIC است که نیرو را به چرخ‌های جلوی خودرو منتقل می‌کند. با این که گیربکس این خودرو از نوع CVT است، اما به لطف موتور ۶ سیلندر و تکنولوژی گیربکس که مخصوص نیسان است شتاب این سدان ژاپنی زیر ۱۰ ثانیه است، که رقمی مناسب برای آن محسوب می‌شود. 

تینا نزدیک به ۱۵۳۰ کیلوگرم وزن دارد و حداکثر می‌تواند تا ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت سرعت بگیرد. سیستم تعلیق نیسان تینا در چرخ‌های جلو از نوع مک فرسون و در چرخ‌های عقب از نوع مولتی لینک است که سبب شده سواری این خودرو بسیار نرم باشد و رانندگی لذت بخشی را برای سرنشینان به همراه دارد. از طرفی، به لطف پیشرانه ۶ سیلندر این خودرو قدرت بالایی دارد و به دلیل توربوشارژ نبودن استهلاک پایینی نیز دارد. ترمز‌های تینا نیز کاملاً مطمئن و قوی هستند که یک نکته حائز اهمیت برای این خودرو محسوب می‌شود. 

امکانات تینا

نیسان تینا در بخش امکانات رفاهی و ایمنی نیز خودرویی با سطح نسبتاً بالا محسوب می‌شود. در همان سال هایی که این سدان ژاپنی بر روی خط تولید پارس خودرو حضور داشت، یکی از دلایلی که سبب شد مردم به سوی آن بروند امکانات رفاهی و ایمنی آن بود. همان طور که اشاره کردیم نیسان تینا با دو تیپ XL و XV تولید می‌شد، که تیپ XV در اصل نسخه فول آپشن این خودروی سدان باکیفیت است و امکاناتی بیش تر از نسخه XL دارد.

کنترل کشش (XV)، کنترل پایداری، سنسور عقب، ترمز ABS و EBD، ترمز کمکی، ایربگ راننده و سرنشین، ایربگ پرده ای و ایربگ کناری در مجموع ۶ عدد (در تیپ XV)، ایربگ راننده و سرنشین و ایربگ کناری در مجموع ۴ عدد (در تیپ XL)، پشت سری فعال، تهویه اتوماتیک دو کاناله با دریچه عقب، کامپیوتر سفری، کروز کنترل، سنسور نور، اتولایت و ارتفاع نور اتومات (XV)، چراغ شوی، چراغ زنون (XV)، چراغ هالوژن (XL)، فرمان الکترو هیدرولیک، فرمان حساس به سرعت، سیستم صوتی با مانیتور ۵ اینچی و ۶ بلندگو، کی‌لس و استارت دکمه ای، صندلی راننده و سرنشین تنظیم برقی با مموری (XV) فقط گرم‌کن، صندلی سرنشین جلو VIP فقط تیپ XV، گرم‌کن و سردکن صندلی‌ های جلو، آینه های کناری تاشو برقی با گرم‌کن، سقف پانوراما (XV)، سانروف (XL).

مزایا نیسان تینا

  • طراحی قابل قبول
  • کیفیت مونتاژ بالا
  • پیشرانه تنفس طبیعی ۶ سیلندر 
  • متریال باکیفیت کابین
  • رانندگی نرم 
  • ایمنی بالا
  • استهلاک پایین
  • مصرف سوخت مناسب

معایب نیسان تینا

  • گران بودن قطعات در بازار
  • عرضه محدود 
  • خدمات پس از فروش متوسط
  • نبود برخی امکانات مانند سنسورها و دوربین عقب
  • ارتفاع پایین
  • بازار متوسط

رقبای نیسان Teana و بازار

نیسان تینا در بازار کشور رقبایی چون هیوندای آزرا، کیا اپتیما، مزدا ۳ جدید و تویوتا کمری دارد. هر کدام از این خودروها نسبت به نیسان تینا برتری‌ها و البته ضعف‌هایی نیز دارند، اما به سبب عرضه بالاتر، بازار بهتری نسبت به تینا دارند. اکنون نیسان تینا در بازار خودروی کشور فروش بالا و پررونقی را در نسخه‌های کارکرده ندارد، اما از طرفی، مانند برخی دیگر از خودروهای بازار چندان هم بد فروش نیست. نیسان تینا به درد افرادی می خورد که عاشق سینه چاک برند نیسان هستند و یک خودروی جادار و راحت خانوادگی را می‌خواهند تا با آن، چه در مسیرهای شهری و چه در مسافرت، رانندگی کنند. همچنین در بازار صفرکیلومترها نیز KMC J7 و آریزو ۶ پرو جزو خودروهایی هستند که برای تینا رقیب محسوب می‌شوند.

سوالات متداول

نیسان تینا چه مشخصاتی دارد؟ 

نیسان تینا به یک پیشرانه ۶ سیلندر ۲.۵ لیتری مجهز شده است، که می‌تواند حداکثر ۱۸۲ اسب بخار قدرت و ۲۲۸ نیوتن متر گشتاور را تولید کند. جعبه دنده تینا نیز از نوع اتوماتیک CVT X-TRONIC است، که نیرو را به چرخ‌های جلوی خودرو منتقل می‌کند.

نیسان تینا چه امکاناتی دارد؟

از جمله امکانات نسخه فول آپشن این خودروی ژاپنی می‌توان به گرم‌کن و سردکن صندلی های جلو، حافظه صندلی راننده، سقف پانورامای برقی، کروز کنترل، کامپیوتر سفر، حالت اسپرت جعبه دنده، تهویه اتوماتیک دو کاناله، پاک‌سازی هوای کابین، تریم داخلی چرم مشکی یا کِرِم، چراغ شوی، سنسور نور، سنسور باران، کالیبراسیون اتوماتیک کاسه چراغ جلو، چراغ های زنون جلو، رینگ آلومینیومی، فرمان هیدرولیک، شش کیسه هوای ۱۰ نقطه ای و سامانه کنترل پایداری الکتریکی اشاره کرد. 

رقبای نیسان تینا چه خودروهایی هستند؟

رقیب‌های نیسان تینا در ایران خودروهایی نظیر مزدا ۳ جدید، تویوتا کمری، هیوندای آزرا و کیا اپتیما هستند که نسبت به این خودرو بازار بهتری دارند. همچنین در بازار صفرکیلومترها نیز KMC J7 و فونیکس آریزو ۶ پرو رقبای نیسان تینا هستند. 

۲ امتیاز از ۱ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.