مجلس با خودرو به دنبال رقابت یا اعمال قدرت؟
روز گذشته، رئیس مجلس ضمن انتقاد از صنعت خودروسازی کشور و تأکید بر اینکه خودروساز نیستیم، از تصویب تعرفه ۶۰ درصدی واردات خودرو خبر داد. با توجه به اینکه تعرفه ها از سال گذشته در سکوت مجلسیان به شدت افزایش یافته است، این پرسش پیش می آید که مجلس با خودرو به دنبال رقابت است یا اعمال قدرت؟
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، خرداد سال گذشته تعرفه جدید واردات خودرو در شرایط ابلاغ شد که مجلس با کلیات واردات خودروهای دست دوم موافقت کرده بود. تعرفه های جدید و ۱۰۰ درصد افزایشیافته در شرایطی ابلاغ و اجرایی شدند که وزیر سابق صمت مدعی بود با واردات خودرو، قیمت های بازار شکسته خواهد شد، اما برخلاف تصور در حقوق ورودی تعریف شد، نشانی از صحت این ادعا یافت نمی شد. با این حال، مجلس در قبال این اقدام دولت سیزدهم سکوت کرد.
در کنار آن، لایحه الحاقی قانون ساماندهی صنعت خودرو که واردات خودروهای دست دوم را دنبال می کرد، به سرعت مخالفان را پشت سر گذاشت، تصویب و ابلاغ شد. این لایحه بیش از ۱۰ ماه پس از ابلاغ، گرفتار ماند و تا آخرین روزهای عمر دولت سیزدهم خبری از آن نشد.
در این مدت باز هم مجلس نسبت به عدم اجرای این قانون سکوت اختیار کرده بود، اما به تازگی و پس از افزایش ۳۰ درصدی محصولات دو خودروساز بزرگ کشور، پرونده واردات خودروهای دست دوم یکباره باز هم اهمیت یافته است. به نحوی که چندی پیش رئیس مجلس ضمن انتقاد به عدم اجرای آن گفت: «برای واردات قطعات ۸ میلیارد دلار ارز تخصیص یافته است، اما برای واردات خودروهای دست دوم ارز نیست.»
دیروز نیز رئیس مجلس در ادامه روند روزهای اخیر، بار دیگر در نشست خبری روز مجلس فرصت را مناسب یافت و به انتقاد از صنعت خودروسازی کشور پرداخت. البته وی تا حدی جانب انصاف را رعایت کرد و از کلمه ما استفاده کرد. با این حال به نظر می رسد تأکید مجلس بر کاهش تعرفه واردات خودرو، در ظاهر می تواند منجر به کاهش قیمت نهایی و افزایش رقابت شود.
در واقع سخنان روز گذشته رئیس مجلس در خصوص صنعت خودروسازی از یک سو، در صورت تصویب نهایی می تواند فشار بر خودروسازان را بیشتر و آنان را در یک چالش واقعی برای رقابت قرار بدهد و از سوی دیگر، دولت را با مشکل درآمدی و تأمین منابع ارزی مواجه خواهد کرد.
اما پرسش این است که چرا در سال گذشته قدمی برای کاهش واردات خودرو برداشته نشده است؟ به چه علت واردات خودروهای کارکرده یکباره این قدر مهم شده است؟ چه اصراری بر تبدیل ایران به گورستان خودروهای دست دوم وجود دارد؟ آیا با کاهش تعرفه واردات خودروهای نو، فرصت بهتر برای افزایش حجم واردات فراهم نخواهد شد؟
شما رو هم با پول خریداری کردند
ظاهرا شما حقوقتو از چین میگیری وگرنه علاقه سرکار جهت تبدیل ایران به گورستان ماشین های چینی اگه از سرنادانی نباشه قطعا از سر خودفروختگی هسش وگرنه هرکودکی میدونه خودرو دست دوم کشورهای مطرح خودروساز فقط تایرش به کل ماشینهای جینی می ارزه