مافیای خودرو پشت عبارات مقدس پنهان شده‌اند

مافیای خودروی ایران
مافیای خودروی ایران

مصطفی پوردهقان، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در خصوص لزوم واردات خودرو و تولید خودروهای بی‌کیفیت در داخل کشور گفت: «چند روز پیش در شهر اردکان یک زوج ۲۵ ساله که خانم هم باردار بوده است سوار بر خودروی تیبا در جاده سرا نفت اردکان تصادف کرده اند که اتفاقاً سرعت خودرو پایین بوده است، اما متأسفانه همه خانواده فوت کردند. حال نکته این‌جاست بعد از تصادف، این خودرو شبیه هر چیزی است به جز این‌که یک زمانی یک خودروی تیبا بوده است.»

پور دهقان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار اسب بخار، اظهار داشت: «یک عده مافیا که به نام حمایت از تولید داخلی، به اسم حمایت از اشتغال پایدار بومی، خودکفایی، تولید خودروی داخلی و پشت این عبارات مقدس پنهان شده‌اند، سالانه ۲۰ هزار ایرانی را به کام مرگ می‌کشانند، یعنی به دلیل این که سود خودشان برقرار باشد، این وضع را برای مردم درست کرده اند.»

نماینده اردکان تصریح کرد: «تا امروز هیچ دولتی، هیچ وزیری و هیچ شعاری هم نتوانسته است در برابر این موضوعات و مافیا ایستادگی کند. بنده خدمت آقای پزشکیان، رییس جمهور منتخب هم این نکته را عرض کردم که شما تغییر را استارت بزنید، زیرا مردم به دنبال تغییرات داخل خیابان نیستند، در این موضوعات اجتماعی باید تغییر ایجاد شود و اولین موضوعی که باید استارت تغییر آن زده شود، موضوع خودروست و هر کسی که در برابر موضوع خودرو ایستادگی می‌کند باید معرفی شود.»

پوردهقان در خصوص مصوبه‌های مربوط به واردات خودرو در مجلس، بیان داشت: «در داخل مجلس قانون‌گذاری شده و همه چیز آن مشخص است، اما برخی در بدنه دولت و در وزارتخانه و در گمرک می‌نشینند و یک بخشنامه‌هایی صادر می‌کنند که شرایط را بدتر از روزی می‌کند که اصلاً نمی‌توانستیم خودرو وارد کنیم.»

وی اظهار داشت: «حتماً در این مجلس و در این دولت تا جایی که در توان نماینده‌ها و دولت آقای پزشکیان است، این موضوع باید حل شود. برای حل این موضوع، راه‌حل‌های مختلفی وجود دارد. می‌توان با شرکت‌های بزرگ خارجی مشارکت انجام داد و از طرفی می‌توان تکنولوژی داخلی را تقویت کرد و البته مسیرهای دیگری هم وجود دارد.»

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: «نکته مهمی که بر روی آن تأکید می‌کنم این است که اگر به واسطه یک بخشنامه انحصاری دوباره یک مافیایی به وجود بیاید که فقط یک شرایط خاصی برای یک عده خاصی یا شرکت خاصی باشد، شرایط هیچ فرقی نخواهد کرد. صرفاً واردات خودروی به تنهایی برای بلندمدت جواب‌گوی حوزه خودرو نیست و حتماً واردات خودرو باید با واردات تکنولوژی همراه باشد و واردات باید همراه با تولید خودروهای خارجی در داخل کشور توأم شود.»

پوردهقان افزود: «در دهه ۷۰ و ۸۰، پژو و تکنولوژی آن وارد کشور شد و کار خیلی خوبی صورت گرفت و به نظرم آن مدل دهه ۷۰ و ۸۰ می‌تواند الگوی خوبی برای ادامه راه باشد.»

وی تصریح کرد: «در زمینه واردات خودرو، توپ از زمین مجلس خارج شده و داخل زمین دولت بود. واردات خودرو در چند سال گذشته وابسته به مجلس و مصوبه آن نبود. به واسطه یک سری مصوبه‌ها و بخشنامه‌ها، دست نامرئی مافیا در حال مرئی شدن است. این دست مرئی در بخشنامه‌ها دخالت می‌کند و به گونه‌ای بخشنامه می‌نویسد که شما نتوانید کار انجام دهید. دست مرئی وارد بخشنامه‌های گمرک می‌شود و موضوعات و تعرفه‌هایی را در بخش واردات خودرو تعریف می‌کند که کسی نتواند کار انجام دهد، اگر هم وارد بشود، به گونه‌ای وارد می‌شد که باز هم همین اقتصاد زیرزمینی را تقویت کند و متعلق به شرکت‌های خاصی بود.»

نماینده اردکان در ادامه گفت: «واردات خودرو به تنهایی هیچ دردی را دوا نخواهد کرد. واردات خودرو باید همراه با واردات تکنولوژی و دانش فنی و متخصصان باشد. اگر ما صرفاً چهار تا خودرو از خارج وارد کنیم، هیچ دردی را از قشر متوسط به پایین دوا نمی‌کند.»

پوردهقان افزود: «بهترین کار این است که زمانی که آقای پزشکیان به بحث دیپلماسی خارجی ورود می‌کند و گشایش‌هایی اتفاق می‌افتد، در کنار آن و بعد از رفع تحریم‌ها ما به این سمت هم حرکت کنیم و خودروهای مطرح را وارد کشور کنیم تا رقابت شکل بگیرد.»

وی اظهار داشت: «این شرایط خودرو برای دولت به یک حیاط خلوتی تبدیل شده است که یک عده سیاسیون و افراد غیرمتخصصی را وارد کند تا چند صباحی داخل هیئت مدیره باشند بعد از آن هم با یک زیان کلانی میزها را تحویل دهند و هیچ کسی هم پاسخ‌گو نیست، چون افراد دولتی هستند و بعد از مدتی باید بروند و برای‌شان مهم نیست چه زیان‌هایی ایجاد شده است.»

عضو کمیسیون صنایع و معادن در پایان خاطرنشان کرد: «پس با توضیحاتی که دادم و با این شرایط، هم تولید ضرر می‌کند و هم مصرف‌کننده. اگر هدف ما این است از تولید داخل حمایت کنیم باید مباحث علمی، دانش فنی و ارتباط ما با دیگر کشورها تقویت شود. نمی‌توانیم صرفاً در کشور به سمت واردات را باز کنیم و تولید داخلی را رها کنیم، اما بحث واردات خودرو هم یک بحث ضروری است، اما با رعایت نکات لازم. هر جایی که انحصار شکل گرفت، فساد، رانت و بی‌کفیتی هم به دنبال هم خواهد آمد. اگر واردات باکیفیتی صورت بگیرد قطعاً اتفاقات خوبی خواهد افتاد و رضایت را در چهره مردم می‌بینیم.»

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.