اگر خودروسازان نمیتوانند خودروی باکیفیت تولید کنند از این صنعت خارج شوند
احمد بیگدلی، نماینده خدابنده، در مجلس دوازدهم در خصوص نابهسامانی صنعت و بازار خودرو و مطالبه عمومی مردم در جهت نظم دادن به این صنعت، به خبرنگار اسب بخار گفت: «متأسفانه حاشیه سود بالای تولیدکنندگان خودرو در کشور به مشکل بزرگی تبدیل شده است و از طرفی هم، آنها اجازه ورود افراد و شرکتهای دیگر به این صنعت را هم نمیدهند.»
وی افزود: «کجای دنیا برای اینکه بخواهند به ۵۰ هزار نفر خودرو تحویل بدهند، فراخوان میدهند و دو-سه میلیون نفر ثبتنام میکنند؟ اصلاً تحقیق کنید متوجه میشوید که تحویل خودرو در دیگر نقاط جهان، به صورت ثبتنامی انجام نمیشود. این رویه، درنظر نگرفتن حقوق شهروندی است.»
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: «دولت باید بستر برخی امکانات رفاهی را برای مردم مهیا کند. مسکن، شغل و کالاهای اساسی که به باور من، خودرو هم ذیل آن تعریف میشود باید در یک شرایط منطقی، در اختیار مردم قرار بگیرد. افراد مرفه جامعه، روی به خرید خودروهای ایران خودرو و سایپا نمیآورند و این قشرهای متوسط و ضعیف هستند که دنبال تهیه خودرو داخلی هستند تا بتوانند امورات خود را بگذرانند.»
بیگدلی اظهار داشت: «کیفیت خودروهای ساخت داخل، اصلاً قابل قبول نیست. از طرفی ما میگوییم مصرف بنزین در کشور بالاست و قیمت آن هم بسیار پایین است و دولت هم مرتباً باید یارانه بدهد. حال تا امروز خودروسازان ما دنبال تولید خودروهایی که مصرف پایین بنزین داشته باشند، رفتند که حالا عدهای صحبت از افزایش قیمت بنزین میکنند؟»
وی یادآور شد: «بسیاری از چند ده هزار کشته جادهای در کشور، به واسطه کیفیت پایین خودروهای ساخت داخل است. برخی میگویند صنعت خودروسازی ما نمیتواند خودروی باکیفیتتر تولید کند و نباید این ایراد را متوجه آنها دانست. من میگویم اگر نمیتوانند خود را بروز کنند و خودروی باکیفیت تحویل مردم دهند، خیلی راحت کار را زمین بگذارند و از این صنعت خارج شوند. معنی ندارد در این صنعت، انحصار را به دست بگیرید و بعد کلی توجیه کنید که ما توان بعضی کارها را نداریم.»
نماینده خدابنده گفت: «معنی ندارد خودروسازان داخلی با این همه حمایت بگویند ما زیان انباشته داریم. از سوی دیگر گفته میشود اگر کار را کوچک کنیم یا تعطیل باید با بسیاری از کارگران قطع همکاری کنیم و آنها از نان خوردن میافتند، اما نمیگویند حدود ۴۰ هزار خانواده به خاطر بیکیفیتی خودروها در تصادفات جادهای، داغدار میشوند.»
بیگدلی تصریح کرد: «با پولی که مردم برای خودروهای کمکیفیت ایرانی میپردازند، در کشورهای همسایه میتوان خودروهای به مراتب باکیفیتتر خرید و برهم زدن این وضعیت نامساعد، تنها به واسطه رقابت سالم که رسالت دولت است، شکل میگیرد.»
وی خاطرنشان کرد: «برای ایجاد رقابت، باید از سرمایهگذاران داخلی و خارجی در صنعت خودرو دعوت کرد و فضا را برایشان باز گذاشت، هرچند که این رویه نیاز دارد ما به لحاظ دیپلماسی سیاسی، شرایط بهتری را در منطقه و دنیا ایجاد کنیم، یعنی این کار بزرگ اقتصادی، در گرو یک کار سیاسی اصولی و هدفمند است.»
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در پایان گفت: «باید رقابت ایجاد کرد تا به مرور، کیفیت افزایش و قیمت کاهش پیدا کند و دولت هم باید بداند که پیشرفت در حوزه اقتصاد و صنعت زمانی رخ میدهد که آنها کار تصدیگری نکنند. زمانی آقای طیبنیا گفته بود شرکت دولتی یعنی فساد و رانت. دولت باید از صنعت خودروسازی خارج شود تا شاهد بهبود اوضاع باشیم و هرچه جلو برویم و این اتفاق نیافتاد، همین آش است و همین کاسه.»
مصاحبهکننده: محمد آیتی
«متأسفانه حاشیه سود بالای تولیدکنندگان خودرو در کشور به مشکل بزرگی تبدیل شده است و از طرفی هم، آنها اجازه ورود افراد و شرکتهای دیگر به این صنعت را هم نمیدهند.»
خدا رو شکر یه نماینده مجلس که خبر از صورت ضرر و زیان شفاف خودروسازان داره اینو صادقانه بیان کرد
و ای کاش خیلی از خبرگزاری های خودرویی هم اینو میفهمیدند و مدام هم نوای خودروساز دولتی غارتگر، نمیگفتند قیمت گذاری دستوری و ضرر چند همتی انباشته!!!!!
این خودروسازی هم مثل همون شرکت کشتیرانی ادمیرال و بقیه لانه های فساد سیستمی هست که هر روز جلو روی ملت اشک میریزند که ما داریم از مال و جان خودمون برای رفاه ملت ایران جان فشانی میکنیم و ضرر میدیم ولی در واقع گرگ وال استریت شدند با سرمایه ملت ایران
لطفا هر وقت گزارش در مورد زیان خودروسازان مینویسید در مورد واقعی بودن این زیان و چرایی زیان ده بودن هم گزارش بنویسید
دوست عزیز زیان ده بودن خودروسازان خصولتی ( خصوصی دولتی) به دلیل چندینتا پارامتر هست که نتیجش میشه بهای تمام شده بالای محصول و از اون طرف قیمت گذاری دستوری. از فاکتور کردن اقلام دو سه برابر قیمت برای شرکت ها توسط تامین کننده تا اجبار به خرید مواد خام از تولید کننده های مشخص و تحویل اون مواد خام با هر کیفیت و قیمتی که تولیدی دلش میخواد به شرکت های خصولتی. شما از خیلی چیزها خبر نداری مثلا میگن فلان کارخانه تحریمه توان صادرات نداره برای زنده نگه داشتنش خودروساز مجبوره از اون کارخانه مواد خام تهیه کنه اونم مواد خام رو به هر قیمت و کیفیتی که بخواد به خودروساز میده. اما نکته مهم این اما هست، چه کسی از این بهای تمام شده بالای تولید سود میبره این مهمه. اون اشخاص مهم هستن که یکی مثل این نماینده ی ناز نازی کشته مرده جلب توجه سمتشون نمیرن و صورت مساله رو پاک میکنن.
کاربر بگذریم خطاب به شما: قیمت رو دستوری میذارن اینه شما فکر میکنی قیمت دستوری نباشه چی میشه؟ مثال بزنم فرض کن الان کوییک ۴۰۰ تومن باشه حالا فرض کن دیگه قیمت دستوری نباشه قطعا میشه ۵۰۰ به بالا حالا مردم به نظرت نمیخرن؟ مردم اگر نخرن مگه خودروی دیگه ای وجود داره که بخرن؟ مگه بازار رقابتیه که بخرن؟ مثلا تویوتا کرولا ۴۰۰ میلیونی تو بازار هست که رقابت ایجاد بشه و ملت بگن خوب کوییک گرونه و ارزش نداره ما میریم کرولا میخریم؟ ی چیزایی شنیدی شما و داری فقط تکرار میکنی قیمت دستوری برای اینه که بازار انحصاریه همینم نباشه کوییک ۵۰۰ تومنی و تارا ۱۲۰۰ رو باید از کارخونه اونم با صف ثبت نام بخری
قیمت رقابتی زمانی معنا دارد که بازار باز و امکان رقابت فراهم باشه
باید واردات با قیمت معقول ابتدا آزاد بشه و تعرفه ها کم بشه و بعد قیمت دستوری حذف بشه و اون زمانه که مردم گزینه هایی زیادی برای خرید دارن و رقابت باعث کاهش قیمت خودرو داخلی خواهد شد ولی الان شدنی نیست
دوست عزیزم وحید ر: اگر قیمت محصولات بالاست و با قیمت گذاری دستوری به قول شما اینه وضعشون و باز هم میگیم زیان ده هستن دلیلش منتفع شدن واحدها و افراد زیادی از این بهای تمام شده بالای محصول هستند. فکر کردید چرا میل به خصوصی سازی این دوتا شرکت نمیره؟ وقتی قطعاتی که توسط شرکتی مثل ساپکو برای ایران خودرو فاکتور میشه تقریبا ۳ برابر قیمت واقعی هست و افرادی پشتش هستن که وقتی آخرین روز کاری اسفند مدیرعامل وقت میگه ما باید این شرکت های کوچیکمونو بذاریم کنار و خودمون کارای سفارشمونو انجام بدیم و روز اول کاری فروردین بعدیش مدیرعامل رو رسما کردن توی گونی بردنش، وقتی پشت شرکتی مثل ایپکو که همه پروژه های موتوری ایران خودرو و مگاموتور دستشون هست شخصی مثل اون بابایی هست که گفت ۲۰۶ از لندکروز بهتره و خیلی موارد اینچنینی. سایپا و ایران خودرو صرفا چندتا اسم هستن که مردم فحششون بدن کسی از عمق ماجرا با خبر نشه، درصورتی که پشت این دوتا اسم خیلی کسای دیگه با شرکتاشون خوابیدن و عین زالو دارن خونشونو میمکن دوست خوبم.
جانشین آقای کوشکی هستند . اگه حرفهای اوشون به جایی رسید ، حرفهای ایشون هم به جایی میرسه . نقش پلیس خوب رو بازی میکنند . زیاد جدی نگیرید !!
از کی تا حالا مجلسی ها صاحب نظر شدن؟ یه مشت جانماز آبکش نون به نرخ روز خور که از مدیریت فقط لابی گری و تبصره مادشو بلدن. یه مشت بی عرضه بی سواد تایید صلاحیت شده که هیچی از دنیای مدرن نمیفهمن
نخیر ایشون هم معلومه فقط میخوان نظرات مردم رو به خودشون جلب کنن. البته منطقی جرئت اینو ندارن بگن حاشیه سود نسیب چه کس یا چه کسانی هست این وسط نه خودروساز. شور حسینی نگیرتتون ضرر ده بودن خودروساز یه امر مشخصه. منتهاش از این هزینه ی بالای بهای تمام شده تولید و بعدش حاشیه بازار وحشتناک (اختلاف قیمت کارخانه و بازار) چه کسانی سود میبرن اونجاست که هیچ کدوم از این جوجه نماینده های حزب باد منفعت طلب نمیان دست بذارن.
قشنگ معلومه ی فاز داد زدن هم برداشته و در ادامه… باید بشود باید اینطور شود باید آنطور شود…. عمو گوش ملت از باید بشود و باید نشود پره این کلمه “باید بشود” رو از شما میگرفتن با تشنج لبیک حق میگفتید… باید باید رو بذارید کنار توان کاری رو دارید که علیه خودروساز انجام بدید که هیچ وگرنه باز کردن دهان و سخنرانی رو همسایه شیره ای من هم خوب بلده… اسب بخار تایید کن لطفا