بررسی هایما 8s ایران خودرو؛ رقیبی برای فونیکس FX

بررسی هایما 8S
بررسی هایما ۸S

گروه صنعتی ایران خودرو چند روز پیش فرصتی فراهم آورد تا برخی از اصحاب رسانه بتوانند بررسی مختصری از کراس اوور ۸S داشته باشند، که گزارش آن را در ادامه می خوانیم.

مدیران 777 مدیران 777

کراس اوور ۸S سومین محصول از بین چهار محصول کمپانی هایماست که توسط ایران خودرو به بازار عرضه می شود. در حال حاضر، فول آپشن ترین و کامل ترین محصول ایران خودرو را می بایست همین دو مدل از هایما یعنی ۸S و ۷X به حساب آورد، که از نظر سطح امکانات رفاهی و ایمنی در جایگاه به نسبت بالایی قرار دارند.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

در روزهای گذشته فرصتی فراهم شد تا یک تست و بررسی کوتاه از هایما ۸S داشته باشیم، که شرح آن را در ادامه خواهیم خواند.

طراحی ظاهری هایما ۸S

کراس اوور هایما ۸S در بخش طراحی ظاهری از زبان جدید هایما بهره گرفته است. چراغ های دوقسمتی در بخش دماغه، جلوپنجره کهکشانی با پرداخت های کرومی در گرافیک داخلی و لبه ها، چراغ های عقب به هم پیوسته و… از مواردی هستند که در نگاه اول توجه شما را به خود جلب می کنند.

نمای کناری به علت شیشه ای بودن ستون C، کشیده تر از آن چه است که نشان می دهد، و رینگ های سوزنی نیز بزرگ و زیبا هستند، اما سواری خودرو را خشک کرده اند. در نمای عقب خودرو به نظر می رسد طراحان کمپانی هایما، مانند بخش داخلی، نیم نگاهی هم به محصولات پژو داشته اند. این مورد را به‌خصوص در قاب مشکی چراغ های عقب، راحت تر می توان متوجه شد.

کراس اوور هایما ۸S دارای طول، عرض و ارتفاعی به ترتیب برابر با ۴۵۶۵، ۱۸۵۰ و ۱۶۸۲ میلی متر است و فاصله محوری آن هم ۲۷۰۰ میلی متر اعلام شده است.

امکانات ایمنی و رفاهی

هایما ۸S مونتاژی در ایران در جایگاه فول آپشن ترین نسخه موجود از این کراس اوور قرار دارد و نسبت به نسخه چینی، با حذف و یا تغییر آپشنی مواجه نشده است. این کراس اوور جدید به شش کیسه هوای ۱۰ نقطه ای، سقف پانورامای برقی، درِ صندوق عقب برقی با سنسور حرکتی پا، صندلی های جلوی برقی با گرم‌کن، پشتی صندلی های جلو و عقب به صورت یکپارچه، تریم داخلی چرم، ترمز پارک برقی و اتوهلد، تنظیم حالت رانندگی، فرمان کمکی برقی، جلوآمپر دیجیتال، تهویه اتوماتیک دوکاناله با فناوری پاک‌سازی هوای کابین، جلوآمپر دیجیتال با قابلیت تنظیم طرح گرافیکی، فناوری LED چراغ ها و نوردهی با چرخاندن فرمان، چراغ روز، سامانه کنترل پایداری الکتریکی، نمایشگر لمسی، دوربین ۳۶۰ درجه، دوربین ثبت وقایع، رادار خطی، رادار نقطه کور، سیستم رانندگی خودکار بین خطوط، سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایی، سامانه کنترل حرکت در سراشیبی، کروز کنترل تطبیقی، اخطار پیشگیری از تصادف، سامانه ترمز اضطراری هوشمند، رینگ آلومینیومی ۱۹ اینچی و… مجهز است.

مشخصات و تجربه کوتاه رانندگی با هایما ۸s

هایما ۸S به پیشرانه ۱.۶ لیتری توربوشارژر TGDi مجهز است. این پیشرانه ۱۹۵ اسب بخار قدرت را با گشتاور ۲۹۳ نیوتن متر تولید می کند. حداکثر گشتاور این پیشرانه در ۱۵۰۰ تا ۴۵۰۰ دور در دقیقه تولید می شود و از طریق جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتیک AT به چرخ های جلوی ۸S منتقل می شود. جعبه دنده هایما ۸S ساخت کمپانی DAE چین است و فناوری HPT یا همان هیوندای پاورتک را دارد.

سیستم تعلیق محور جلوی ۸S از نوع مک فرسون است و در محور عقب از تعلیق چند اتصاله مولتی لینک استفاده شده است. این کراس اوور مونتاژی ۱۵۶۰ کیلوگرم وزن دارد و باک آن ۵۸ لیتر است. همچنین فضای بار ۸S به صورت استاندارد در بخش عقب ۵۵۲ لیتر است، و با خواباندن صندلی های عقب به نسبت ۶۰/۴۰ امکان افزایش فضای بار نیز وجود دارد.

همچنین این کراس اوور هایما در بازار چین شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت را در حالت ایده آل، طی ۷.۸ ثانیه ثبت کرده است، اما با توجه به تطبیق پیشرانه با کیفیت بنزین ایران، دست یابی به این عدد دور از ذهن است و احتمالاً شتاب این خودرو چیزی نزدیک به ۹ ثانیه است. سواری خودرو قدری خشک است و سفتی صندلی های اسپرت آن نیز بر این خشکی دامن می زند. ارگونومی داشبورد مناسب و حس و حال رانندگی نیز خوب است. تعلیق مولتی لینک عقب هم سبب حس اطمینان بیش تر، به‌خصوص در هنگام پیچ زدن در سرعت های بالا شده است. در خصوص این خودرو برخی از مالکان از ایراد سیستم مالتی مدیا گزارش کرده اند که البته این مورد یک اپیدمی فراگیر نیست و صرفاً برای تعدادی از مالکان رخ داده است.

به طور کلی، پس از بررسی هایما ۸S، می توان گفت این خودرو از نظر توانایی فنی و حرکتی، یک کراس اوور قابل قبول است و از نظر حجم و خروجی پیشرانه، کاملاً توان رقابت با خودروهایی چون فونیکس FX، تیگو ۷ پرومکس و تیگو ۸ پرو را دارد.

گالری تصاویر

هایما ۸s چه مشخصاتی دارد؟

هایما ۸S به پیشرانه ۱.۶ لیتری توربوشارژر TGDi مجهز است. این پیشرانه ۱۹۵ اسب بخار قدرت را با گشتاور ۲۹۳ نیوتن متر تولید می کند. حداکثر گشتاور این پیشرانه در ۱۵۰۰ تا ۴۵۰۰ دور در دقیقه تولید می شود و از طریق جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتیک AT به چرخ های جلوی ۸S منتقل می شود. جعبه دنده هایما ۸S ساخت کمپانی DAE چین است و فناوری HPT یا همان هیوندای پاورتک را دارد.

هایما ۸s چه امکاناتی دارد؟

این خودرو به شش کیسه هوای ۱۰ نقطه ای، سقف پانورامای برقی، درِ صندوق عقب برقی با سنسور حرکتی پا، صندلی های جلوی برقی با گرمکن، پشتی صندلی های جلو و عقب به صورت یکپارچه، تریم داخلی چرم، ترمز پارک برقی و اتوهلد، تنظیم حالت رانندگی، فرمان کمکی برقی، جلوآمپر دیجیتال، تهویه اتوماتیک دوکاناله با فناوری پاک‌سازی هوای کابین، جلو آمپر دیجیتال با قابلیت تنظیم طرح گرافیکی، فناوری LED چراغ ها و نوردهی با چرخاندن فرمان، چراغ روز، سامانه کنترل پایداری الکتریکی، نمایشگر لمسی، دوربین ۳۶۰ درجه، دوربین ثبت وقایع، رادار خطی، رادار نقطه کور، سیستم رانندگی خودکار بین خطوط، سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایی، سامانه کنترل حرکت در سراشیبی، کروز کنترل تطبیقی، اخطار پیشگیری از تصادف، سامانه ترمز اضطراری هوشمند، رینگ آلومینیومی ۱۹ اینچی و… مجهز است.

۳.۳ امتیاز از ۲۲ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.