رانندگی با ماشین دنده اتوماتیک (آموزش + ترفند) رایگان

رانندگی با ماشین دنده اتوماتیک
رانندگی با ماشین دنده اتوماتیک

رانندگی مهارتی لذت‌بخش و جذاب است که بسیاری از افراد تمایل زیادی به یادگیری آن دارند. این مهارت نیز همچون بسیاری از مهارت‌های دیگر، نیاز به یادگیری اصولی و تمرین بسیار دارد تا بتوانید به خوبی از پس آن بربیایید.

مدیران 777 مدیران 777

امروزه بسیاری از افراد دارای خودرو هستند و همین امر باعث شده تا خیابان‌ها و جاده‌ها بسیار شلوغ‌تر شده و شما هر روز مجبور به تحمل ترافیک‌های سنگین باشید. در این وضعیت اگر قرار باشد مدت زیادی پشت فرمان بنشینید و یا مسافت طولانی رانندگی کنید، خودروهای دنده اتوماتیک گزینه بهتری برای شما خواهند بود. اگر قصد خرید خودرو دنده اتوماتیک دارید و یا می‌خواهید نحوه رانندگی با این خودروها را یاد بگیرید، این مطلب مخصوص شما نوشته شده است.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

رانندگی با ماشین دنده اتوماتیک

با پیشرفت صنعت خودروسازی، خودروهای دنده اتوماتیک وارد بازار شدند که رانندگی را آسوده‌تر می‌کردند. این خودروها خیلی زود طرفداران زیادی پیدا کردند و توانستند جایگاه خود را در بازار خودرو تثبیت کنند. البته این خودروها تفاوت‌هایی با خودروهای دنده‌ای دارند و برای اینکه بتوانید با این خودروها رانندگی کنید، باید آموزش‌های لازم برای رانندگی با آن‌ها را فرا بگیرید.

آموزش رانندگی در آموزشگاه‌ها با استفاده از خودروهای دنده‌ای صورت می‌گیرد و از همین رو، افراد آشنایی چندانی با رانندگی با خودروهای دنده اتوماتیک ندارند. در ادامه به بررسی تفاوت‌های این نوع از خودروها با خودروهای دنده‌ای پرداخته و سپس به آموزش کامل رانندگی با این خودروها خواهیم پرداخت.

تفاوت‌های خودرو دنده اتوماتیک با خودرو دنده‌ای

اولین و مهم‌ترین تفاوت خودروهای دنده اتوماتیک با خودروهای دنده‌ای در این است که خودروهای اتوماتیک، تنها دو پدال (گاز و ترمز) دارند، در حالی که خودروهای دنده‌ای دارای سه پدال گاز، ترمز و کلاچ هستند. در قسمت کنسول و محل دنده این نوع از خودروها، علامت‌هایی مشاهده می‌کنید که با حروف P، R، N، L و D مشخص شده‌اند. هرکدام از این حروف معنای خاصی دارند که در ادامه به بررسی معنای هرکدام از آن‌ها خواهیم پرداخت.

علائم روی دنده خودروهای اتوماتیک را بشناسید

همان طور که در بالا اشاره شد، بر روی دنده‌های اتوماتیک علائم و حروفی نوشته شده که هرکدام دارای معنا و مفهوم خاصی هستند، در زیر به بررسی این علائم و معنای هرکدام از آن‌ها خواهیم پرداخت. 

P: این حرف اولین حرف از کلمه Park است. زمانی که ماشین را روشن می‌کنید و دنده را در این وضعیت قرار می‌دهید، حتی اگر گاز بدهید، ماشین قادر به حرکت نخواهد بود. بنابراین بعد از اینکه خودرو را پارک کردید، حتما دنده را در وضعیت P قرار دهید.

R: حرف R مخفف کلمه Reverse است. این علامت در خودروهای دنده‌ای نیز وجود دارد و به معنای دنده عقب است. زمانی که دنده را در این وضعیت قرار دهید، می‌توانید خودرو را به عقب برانید.

N: این حرف بر روی دنده خودروهای دنده‌ای، مخفف کلمه Neutral است. زمانی که پشت چراغ قرمز می‌ایستید، باید دنده را در وضعیت N قرار دهید. همچنین زمانی که قرار است خودرو را برای مدت کوتاهی نگه دارید هم می‌توانید از این دنده استفاده کنید. زمانی که دنده در وضعیت N قرار دارد، ماشین هر سرعتی که داشته باشد، وضعیتش در همان سرعت حفظ خواهد شد.

D: حرف D مخفف کلمه Drive به معنای رانندگی است. در صورتی که خودرو را در این دنده قرار دهید و پای خود را از روی پدال ترمز بردارید، خودرو شما به سمت جلو حرکت خواهد کرد.

L: حرف L نشان دهنده گیربکس در دنده پایین است. توجه داشته باشید که برخی اوقات به جای L از حرف M استفاده می‌شود و به این معناست که جعبه دنده در حالت دستی قرار دارد.

فراموش نکنید که بر روی برخی از خودروهای دنده اتوماتیک و مخصوصا خودروهای اسپورت، از طرف کمپانی سازنده، بر روی دنده گزینه‌ای برای حالت اسپورت و یا تغییر وضعیت نوع رانندگی وجود دارد.

نحوه روشن کردن خودروهای دنده اتوماتیک

رانندگی با ماشین دنده اتوماتیک
رانندگی با ماشین دنده اتوماتیک

برای اینکه خودروهای دنده اتوماتیک را روشن کنید، ابتدا باید دنده را در وضعیت P قرار داده و پای خود را بر روی پدال ترمز نگه داشته و بعد از آن استارت بزنید. در خودروهای دنده‌ای برای اینکه بتوانید دنده را عوض کنید و در موقعیت‌های مختلف قرار دهید، باید پدال کلاچ را تا انتها نگه داشته و بعد از آن دنده را تغییر دهید.

همان طور که گفته شد، در خودروهای اتوماتیک تنها دو پدال گاز و ترمز وجود دارد و پدال کلاچ وجود ندارد؛ بنابراین برای تغییر وضعیت دنده باید دکمه کنار دسته دنده را بزنید تا دنده آزاد شده و بتوانید به راحتی آن را تغییر دهید. تا زمانی که دکمه کنار دنده را به طرف داخل فشار نداده‌اید، امکان تعویض دنده وجود نخواهد داشت.

البته لازم به ذکر است که در تمام خودروهای دنده اتوماتیک، دکمه کنار دنده وجود ندارد و برای تغییر وضعیت دنده در این نوع خودروها نیازی به فشار دادن دکمه نیست.

نحوه حرکت کردن در خودروهای دنده اتوماتیک

زمانی که پای خود را از روی پدال ترمز بردارید، ماشین به آرامی شروع به حرکت خواهد کرد. در صورتی که بخواهید ماشین با سرعت بیشتری حرکت کند، می‌توانید پای خود را بیشتر بر روی پدال گاز فشار دهید. برای حرکت در جاده‌های معمولی می‌توانید دنده را در وضعیت D قرار دهید و نیازی به قرار دادن دنده در وضعیت دستی نخواهید داشت.

نحوه پارک کردن در خودروهای دنده اتوماتیک

برای پارک کردن خودروهای دنده اتوماتیک ابتدا سرعت را کم کرده و در نهایت در جای مناسب به کمک پدال ترمز، ایست کامل کنید. بعد از آن، دنده را در حالت P قرار دهید.

نحوه دنده عقب رفتن در خودروهای دنده اتوماتیک

برای اینکه بتوانید دنده عقب بروید، ابتدا باید خودرو را کاملا نگه دارید. بعد از آن، دنده را در وضعیت R قرار داده و آرام آرام پای خود را از روی ترمز برداشته و به آرامی پدال گاز را فشار دهید.

نکات مهم در رابطه با رانندگی با خودروهای دنده اتوماتیک

توجه به برخی نکات در هنگام رانندگی با خودروهای دنده اتوماتیک به شما کمک می‌کند تا یک رانندگی حرفه‌ای را تجربه کنید. برخی از این نکات عبارت‌اند از:

  • گیربکس خودروهای دنده اتوماتیک بسیار حساس هستند؛ بنابراین بهتر است از رانندگی‌های با سرعت خیلی بالا بپرهیزید و گیربکس خودرو را تحت فشار قرار ندهید.
  • برای اینکه گیربکس خودرو طول عمر بالایی داشته باشد، بهتر است روغن گیربکس را هر چند ماه یکبار تعویض کنید.
  • هرگز در هنگام گاز دادن، وضعیت Dرا انتخاب نکنید. نگه داشتن گاز در حالت خلاص و سپس انتخاب کردن وضعیت D برای راه افتادن خودرو، خسارات جبران ناپذیری به گیربکس خودرو وارد می‌کند.
  • هرگز قبل از توقف کامل خودرو، آن را در وضیت P قرار ندهید.
  • زمانی که در حال بالا رفتن از یک مسیر با سربالایی پرشیب هستید، حتما از دنده کمک گیربکس استفاده کنید.
  • توجه داشته باشید که هیچ‌گاه در حالت رانندگی، دنده را در وضعیت N قرار ندهید. از این وضعیت تنها زمانی که ماشین در حال حرکت نبوده و برای مدت کوتاهی ماشین را پارک کرده‌اید، استفاده کنید.

رانندگی با خودروهای دنده اتوماتیک سخت‌تر است یا خودروهای دنده دستی؟

همان طور که گفته شد، در خودروهای دنده اتوماتیک تنها دو پدال وجود دارد و تنطیم سرعت خودرو بر عهده راننده نیست. همین امر یکی از مزیت‌های رانندگی با خودروهای دنده اتوماتیک بوده و رانندگی با این خودروها را آسان‌تر می‌کند. البته در نظر داشته باشید، افرادی که تاکنون با این خودروها رانندگی نکرده‌اند، برای شروع حتما باید آموزش ببینند تا بتوانند به راحتی با این خودروها رانندگی کرده و دچار مشکل نشوند.

رانندگی با ماشین دنده اتوماتیک
رانندگی با ماشین دنده اتوماتیک

آموزش در هر زمینه‌ای منجر می‌شود تا آن کار را به بهترین شکل ممکن انجام داده و از انجام دادن آن لذت ببرید. سایت بست سوال یکی از سایت‌های معتبر در زمینه آموزش رانندگی است که به ارائه آموزش‌های مهم در این زمینه می‌پردازد. آموزش کامل رانندگی، ارائه مهم‌ترین نمونه سوالات آیین نامه، آموزش رانندگی با خودروهای دنده اتوماتیک، یادگیری پارک دوبل و بسیاری از آموزش‌های دیگر، از جمله مهم‌ترین آموزش‌های این سایت معتبر در زمینه آموزش رانندگی است. با استفاده از آموزش‌های رایگان این سایت می‌توانید به یک راننده ماهر تبدیل شده و از رانندگی لذت ببرید.

منبع: بست سوال – bestsoal.ir

به این مطلب رای دهید

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.