در قسمت اول فصل نهم اسب بخار با نام “مافیا ماییم” به سراغ تست و بررسی لکسوس ES250 با آخرین فیس لیفت موجود در بازار ایران آمده ایم. اسپانسرینگ اولین قسمت از فصل ۹ اسب بخار را شرکت فومن شیمی برعهده داشته است.
فهرست محتوا
در این قسمت به طور مفصل به سراغ تست و بررسی لکسوس ES250 رفته ایم. خودرویی جذاب و لاکچری که سطح متفاوتی از کیفیت را با خود به همراه دارد. اما ماجرای این قسمت به همینجا ختم نمی شود. در این قسمت آیتم گیرپاچ را نیر داریم که در آن به طور کامل به ورقه های مورد استفاده در بدنه خودرو های داخلی پرداخته ایم. ورقه هایی که بیش از حد نرم و شکل پذیر شده اند.
در نهایت نیز در آیتم تیپ کار به سراغ سیستم خنک کاری و مایع خنک کننده موتور رفتیم. در این بخش تفاوت مایع ضد یخ و کولانت را با یکدیگر بیان کردیم و به برخی باور های غلط در این باره پرداختیم. در اولین قسمت از فصل ۹ اسب بخار، همراهمان باشید.
تست و بررسی لکسوس ES250 را میتوانید در پلتفرم فیلیمو نیز مشاهده کنید
تیپ کار؛ تفاوت کولانت و ضد یخ
سیستم خنک کاری موتور (cooling system components) یکی از مهم ترین بخش های فنی هر خودروست که در صورت خراب بودن و یا درست کار نکردن آن، مشکلات زیادی برای موتور به وجود می آید و احتمال از بین رفتن آن بالا می رود.
یکی از بخش های مهم فنی خودرو همین سیستم خنک کاری موتور است که در نزدیکی آن قرار دارد تا بتواند از دمای موتور بکاهد و از جوش آوردن آن جلوگیری کند. کاسپسن برای سیستم خنک کاری موتور محصول کولانت را ارائه کرده است. کولانت یک محصول کامل بوده که به صورت آماده به مصرف و ۵۰ / ۵۰ ترکیب شده و دیگر نیازی به آب مقطر و… ندارد.
همچنین کاسپین در این خصوص محصول سوپر ضد یخ را هم دارد. این محصول قابلیت تاب آوری و حفظ عملکرد از دمای منفی ۳۷ تا مثبت ۱۰۸ درجه سنتی گراد را دار می باشد. نکته مهمی که در خصوص ضد یخ باید بدانید آن است که این محصول فقط جهت استفاده در فصل زمستان نیست و همواره مایع ضد یخ باید در سیستم خنک کاری موتور موجود باشد چراکه قابلیت هایی چون ضد جوش، ضد خورندگی و ضد رسوب هم از کارکرد های آن است.
اما مسئله دیگر در این خصوص آن است که بدانید استفاده از آب شیر و حتی آب جوشانده شده در دراز مدت سبب خرابی رادیاتور و گرفتگی لوله های سیستم خنک کاری، به جهت تشکیل رسوبات، می شود.
گیرپاچ: ورق بدنه خودرو ها نازک شده!
ورق خودرو های داخلی روز به روز در حال نازک شدن است و از همین روی در این قسمت به سراغ چند خودروی داخلی آمدیم؛ تارا، دنا پلاس اتومات، پژو پارس XU7 پلاس و یک دستگاه پژو ۴۰۵ سالخورده مربوط به اواخر دهه هفتاد شمسی!
همانطور که می دانید مدتیست که ورق بدنه ی خودرو های ایرانی و خصوصا شرکت ایران خودرو دچار ضعف کیفی شدیدی شده اند. این ضعف کیفی به حدیست که خودرو های جدیدی همچون تارا، دنا پلاس و پژو پارس، حتی با فشار دست نیز دچار آسیب دیدگی و فرورفتگی در بدنه می شوند. البته در این بین اگرچه برخی بخش ها نظیر کاپوت به علت اخذ استاندارد ایمنی عابر پیاده می بایست ورقه های شکل پذیر تری داشته باشند، اما این شکل پذیری به کف صندوق خودرو های ایران خودرو نیز نفوذ کرده و این دقیقا نقطه ی خطر آفرین است؛ چراکه برخورد های کوچک از عقب نیز می تواند قسمت پشتی خودرو را دچار آسیب های شدید نماید و حتی درصورتی که برخورد قدری محکم تر باشد، برای سرنشینان عقب، خطر آسیب های جانی و جسمی را پدید بیاورد.
نکته جالب آنکه پژو ۴۰۵ موجود در این تست که سال تولدش به ۱۳۷۹ بازمی گشت، دچار چنین مشکلی نبود و کف صندوق و قسمت های حساس آن با هیچ عنوان با فشار دست، کوچک ترین اثر پذیری را از خود نشان نمی داد! به هر حال قطار حرکت پیشرفت رو به جلوست و با شعار هایی چون “خودرو ملی” و همچنین ایجاد انحصار به بهانه حمایت از تولید داخل، حتما روز های بهتری در انتظارمان خواهد بود! بگذریم و به سراغ لکسوس ES برویم.
تست و بررسی لکسوس ES250
در حال حاضر اگر شخصی قصد خرید یک سدان لوکس سایز متوسط را در ایران داشته باشد، گزینه های چندانی پیش روی او نیست و باید مابین خودرو هایی چون ب ام و سری ۵ و مرسدس بنز E کلاس و یا لکسوس ES به سراغ یکی برود. در این بین آلمانی ها هم قیمت های بسیار بالایی دارند و هم هزینه های نگهداری شان گاه وحشتناک است. اما در خصوص لکسوس ES250 داستان کمی متفاوت است. لکسوس ES250 نمادی از تجمل و ایمنی فوق العاده است. در این بررسی به سراغ آخرین فیس ES در ایران آمده ایم. در این فیس لیفت چراغ های جلو تغییر کرده و زوایای تند و تیز تری به خود گرفته اند و مجموعه سپر و جلوپنجره نیز تغییر کرده است.
بدنه کشیده و عضلانی لکسوس ES نوعی ابهت و شکوه خاص را به نمایش میگذارد؛ هنگامی که از نزدیک با لکسوس ES ملاقات میکنید، به خوبی متوجه این جلال و شکوه خواهید شد. طرح چراغ های عقب به همراه حالت کلی نمای پشت لکسوس ES250 نیز تا حدودی شما را به یاد تویوتا کمری ۲۰۱۶ خواهد انداخت. شکل و شمایل ساده اما حجیم سپر به همراه دیفیوزر جذاب و سراگزوزهای کروم کاری شده برآمده از آن هم جلوه مطلوبی را به نمای عقب لکسوس ES بخشیده است.
کابین لکسوس ES250
در بخش کابین هم مانند طراحی ظاهری، با طرح ساده اما شکیل و بسیار باکیفیتی را شاهد هستیم. کیفیت بالای متریال به کار رفته، صندلیهای راحت، کابین جادار به خصوص در ردیف عقب و امکانات رفاهی مطلوب را می توان از شاخصه های اکثر محصولات لکسوس به شمار آورد که ES نیز از این قاعده مستثنی نیست. نکته بسیار جالبی که در خصوص کابین ES به چشم می آید، بی سر و صدا بودن عجیب و باور ناپذیر آن است؛ درون کابین این خودرو حتی شیشه بالابر ها هم بی صدا عمل می کنند.
امکانات و آپشن های لکسوس ES250
از مهم ترین آپشنها و امکانات لکسوس ES250 می توان به مواردی همچون کروز کنترل تطبیقی، سیستم کنترل کشش و پایداری، حالات رانندگی اکو نرمال و اسپرت، سنسور پارک، سنسور نور و باران، سنسور فشار باد تایر ها، سیستمهای ایمنی هشدار تصادف از جلو، رادار نقطه کور، سیستم ترمز ABS وEBD ، ترمز اضطراری، دیلایت، نوربالای اتوماتیک، فرمان چرمی، سیستم صوتی مارک لوینسون، مانیتور، نویگیشن، دوربین عقب، بلوتوث، ده عدد کیسه هوا، کمربند ایمنی پیشکشنده، استارت و ورود بدون کلید، استارت از طریق ریموت، تهویه اتوماتیک، صندلی راننده و سرنشین با تنظیمات ۱۰ حرکته برقی به علاوه حافظه، کنسول تاشونده صندلی عقب، گرمکن و سردکن صندلیها، تریم چوبی، ساعت آنالوگ داشبورد، آینههای جانبی برقی با گرمکن، سانروف، پرده عقب و… اشاره کرد.
مشخصات فنی لکسوس ES250
لکسوس ES250 به یک پیشرانه چهار سیلندر به حجم ۲.۵ لیتر تجهیز شده است. این موتور تنفس طبیعی حدود ۱۸۱ اسب بخار قدرت و ۲۳۵ نیوتن متر گشتاور تولید میکند که توسط یک گیربکس شش دنده اتوماتیک به چرخ های جلو منتقل میشود. این سدان ۱۶۱۰ کیلوگرمی ظرف مدت زمان کمتر از ۱۰ ثانیه از سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت می رسد. مصرف سوخت ترکیبی این خودرو هم ۷.۹ لیتر در هر صد کیلومتر اعلام شده است.
پیشرانه | ۲.۵ لیتر تنفس طبیعی |
تعداد سیلندر | ۴ سیلندر |
قدرت | ۱۸۱ اسب بخار |
گشتاور | ۲۳۵ نیوتن متر |
جعبه دنده | ۶ دنده AT |
وزن | ۱۶۱۰ کیلوگرم |
مصرف سوخت | ۷.۹ لیتر به صورت ترکیبی |
شتاب | حدود ۱۰ ثانیه |
نکته ای که در خصوص لکسوس ES250 باید بدانید آن است که این خودرو به هیچ وجه مانند ES350 فرز و چالاک نیست اما ناامید کننده نیز نیست و خروجی موتور از پس جثه ی خودرو بر می آید. نکته دیگر سواری نرم و مثال زدنی خودروست که سبب می شود حتی بدترین چاله های موجود در خیابان ها را نیز چندان احساس نکنید.
به عنوان نکات مثبت این خودرو می توان به امکانات بسیار خوب و کاربردی، کیفیت ساخت بسیار بالا، دوام فنی، فضای بسیار بزرگ و راحت کابین و عملکرد بی نقص سیستم تعلیق اشاره کرد و از نکات منفی آن هم در مقابل رقبای آلمانی می بایست شتاب ضعیف تر و جذابیت بصری کمتر را نام برد.
اقا خرید بنز E200منطقی تر نبود اونقدری که فکر می کنید
خرج نداره الان یه بنز E200از دوستان داره ۱۳۰هزار کار هیچیش دست نخرده فقط روغن بنزین فیلتر هوا عوض کرده ….همین بس
فقط تویتا لکسوس نیست که استعلاک پایینی داره
۱۳۰ هزار تا که چیزی نیست
منم دنا دارم ۱۵۰ هزار تا هیچ خرج دیکه جز مصرفی نداشته
وقتی میگن دوام ژاپنی حرف از ۴۰۰ هزار و ۵۰۰ هزار هست
برای ژاپنی و آلمانی ها که ۱۳۰ هزار آب بندیه
دم شما گرم با لکسوس حال کردیم… سایر آیتم ها هم کاربردی و مفید بودند… اسم قسمت هم جذاب بود
اقای تفضلی از شما انتقاد دارم شما در بررسی رنو سفران با موتور شش سیلندر ۲۵۰۰ از شتاب کم انتقاد داشتی و آخر سر هم برای تحقیر رنو سفران با پارس کل انداختی حالا که رسیدی به لکسوس موتور کم جون لکسوس یهوویی خوب شد و رانندگی ارام شد مزیت لکسوس تقریبا هر دو ماشین از نظر فنی نه لوکس بودن با یکم اختلاف شبیه هم هستند چه طور سفران میشه ماشین بد لکسوس میشه خوب؟؟؟
مهندسی موتور هر شرکتی بستگی داره، اینکه لکسوس با اون موتور کم جون از رنو سفران ۶ سیلندر بهتر عمل میکنه. لکسوس زیر مجموعه تویوتاس و تویوتا بهترین خودرو ساز دنیاعه. پس فناوری مهندسی بهتری از رنو داره. منی که دارم اینو میگم از روی تعصب حرف نمی زنم.
دوست عزیز اینکه لکسوس خوب هست بحثی نیست بحث این است نظرات ما بعضی وقتا متاثر از برخی عوامل غیر واقعی است و تعصب مانع از بیان حقیقت میشه من هر دو ماشین را سوار شدم اما از نظر فنی اعتقاد دارم خیلی تفاوتی ندارن چون سفران هم موتور و گیربکس نیسان ژاپن را داره اما اقای تفضلی کم لطفی فرمودن
یکی از قدیمی ترین فناوری موتورهای جهان بین خودروهای متوسط رو تویوتا داره! خوبه یه سرچی بزنی حجم آلودگی و مصرف موتورهای تویوتا رو ببینی برادر! بهترین خودروساز جهان 🤣
بهترین کار قبل از اظهار نظر تحقیق بوده و هست .برند TOYOTA در ایالات متحده آمریکایی که عدد تعداد فروش تعیین کننده
موفقیت هر برندی هست سالهاست با افتخار صدرنشین بوده
واقعا این قسمت هم عالی بود مثل بقیه قسمت ها👍👍
مثل همیشه
عالی و درجه یک
دمتون گرم
قابل توجه کسایی که میگن شاهین بدرد نمیخوره
بدنش قوز نمیشه اصلا حالا هی بگین بدرد نمیخوره
سلام، خدا قوت
دو تا مطلب، اول اینکه کاش توضیحی در مورد روند پیش روی اسب بخار می دادید، یعنی مثل همه برنامه ها افتتاحیه فصل صحبت هایی میداشتید،
من خودم طرفداری از آقای دلاور نمی کنم ولی خوب می شد که می تونستیم چی قراره بشه،
مطلب دوم اینکه من خودم تارا اتوماتیک دارم، این مطلب رو از روی اینکه خودم داشته باشم نمی گم،
من می تونستم ماشین با قیمت های بالاتری هم بخرم منتها چندتا مطلب باعث شد که بخوام از ماشین های ایرانی خرید کنم، دیگه بین دنا و تارا این ماشین رو گرفتم،
ضعف ماشین های ایرانی اون هم جدیدا رو تا حدودی قبول دارم اما هر بار برای تارا ویدیویی اومد خودم روی ماشین تست کردم یا اون طور نبود یا این قدر شدید نبود،
به هر حال نمی دونم فرقی بین بدنه دنده ای و اتومات هست یا نه ولی ماشین تا این حد توی بدنه با فشار فرو نمی رفت!
سلام
ولی خدایی جای آقای دلاور خالیه کاشکی تو قسمت های بعدی باشه
ولی این قسمت هم مثل قسمت های دیگه عالی بود.
والا به نظر من که خیلی این اپیزود بهتر بود، آپشن ها و سایر بخش ها جذاب تر و کاربردی تر و بهتر معرفی شدن و کلا خیلی خوب بود، آقای دلاورم خودش الان بهتر شده و به نظرم کلا این جداشدنون خیلی کمک کرد به پیشرفت هر ۳ گروه و در نهایت به نفع منه بیننده و مصرف کننده شد. اصلا جای حالی چیزی رو که حس نکردم هیچ واقعا به نظرم بهتر شد در صورتی که حقیقتا انتظار داشتم افت داشته باشه
دیگه برنامه خودشو تو آخرین خودرو راه انداخت فکر نکنم برگرده امیدوارم یه روز دوباره برگرده من از این به بعد هم اسب بخار میبینم هم آخرین خودرو ولی موافقم جذابیت اسب بخار کنار هم بودن و شوخی های محمدمهدی تفضلی و حسین دلاور بود حیف شد امیدوارم اختلافی نبوده باشه و فقط تصمیم کاری باشه
جسارتا با این تست بدنه کل ماشین موج افتاد نکنید به خدا صاحب ماشین گناه داره
من یه برلیانس دارم هر کی کیاد سقف فشار میده میگه ببین چه سفته بابا ما نخوایم تست کنید کی رو ببینیم
سلام خیلی خوب بود ادامه بدید
سلام خیلی ممنون از شروع فصل جدید، انصافا از لحاظ کیفی نقد و بررسی های اسب بخار از ویدئو های سایت های رقیب و
کانال های یوتیوب خیلی بهتر هستش و من خیلی منتظر شروع فصل جدید بودم.
سبک اجرای آقای تفضلی رو هم دوست دارم.
یه مورد که خواستم عرض کنم اینه که خداروشکر در این قسمت اول فصلنهم کمی شوخی ها متعادل شده، با عرض معذرت در بعضی قسمت ها مثل بررسی کلوت شوخی ها کمی به سمت بی نزاکتی(قضیه پیرمرده) می رفت.
شرمنده اصلا منظورم خشک شدن نیست اصلا این استفاده از شوخی و طنز یه پایه جذابیت برنامه های شماست، اما در چند مورد مثل قسمتی که عرض شد یا اون موقع که آقای تفضلی داشتند داخل صندوق رو بررسی می کردند و … شوخی ها جذاب نبود.
ببخشید امیدوارم ناراحت نشید.
x 22 pro دستی یا اتوماتیک رو لطفا بررسی کنید هر جایی بگید گشتم اسب بخار بررسی نکرده،
با سلام و احترام؛
این درست است که لایه بیرونی خودروها نقش مهمی در استحکام و ایمنی خودرو ندارد ولی اگر ورقها بسیار نازک باشند و فرم مناسبی هم نداشته و خمهای طولی و عرضی لازم را نداشته باشند یا از پشت تقویت نشده باشند، آنگاه علاوه بر این افتضاحها، حین حرکت خودرو و حتی در سرعتهای کم این ورقها به لرزش افتاده و تولید صدا و ویبره میکنند که این هم مناسب نیست و باعث عدم آسایش سرنشینان میشود. پس باید یا طراح در ورقهای بیرونی خمهای طولی و عرضی مناسب را ایجاد کند یا اینکه از پشت با نصب ورقهای مخصوص کاهش ویبره و ارتعاش آنها را در برابر لرزش و ویبره مقاومتر کرد. این ورقهای تقویتی همانهایی هستند که یک سایت تولیدی ایران خودرو یادش رفته بود پشت ورق سقف نصب کند و درنتیجه سقف استحکام لازم را نداشت و با اشاره انگشت مثل ژله بازی میکرد.
البته موضوع مهم دیگری هم هست که بعداً و بعد از این ماجرا و کمکم صدایش درمیآید و آن هم موضوع مقاومت بدنه در برابر خوردگی است. باید با عملیات خاص گالوانیزه کردن یا فرآیند کاتافورز (کاتافرز) کردن مقاومت ورقهای خودرو را در مقابل عوامل محیطی و خوردگی بهتر و بیشتر کرد.
مجدداً از دستاندرکاران این سایت یا هر سایت خودرویی دیگر تقاضا میکنم در خصوص وضعیت مقاومت ورقهای خودروسازان ایرانی در مقابل عوامل محیطی و خوردگی تحقیق نموده و نتیجه را به مردم اعلام کنند چون این هم موضوع مهمی است و نمونهاش همین صندوق عقب ۴۰۵ قدیمی است که اگر گالوانیزه بود الان وضعیت خوردگیش اینچنین نبود چون آن زمان حتی در محصولات پژو هم کمتر از ورق گالوانیزه و کاتافرز استفاده میشد.
الان خودروسازان معتبر و حتی چینیها یا از ورق گالوانیزه استفاده میکنند یا از ورقی که کاتافورز (کاتافرز) شده باشد استفاده میکنند و به همین خاطر بدنه را ۷ سال در برابر خوردگی تضمین و گارانتی میکنند. البته روش گالوانیزه کردن چینیها به پیشرفتگی روش گالوانیزه کردن اروپاییها نیست و نقاط جوش را به خوبی اروپاییها پوشش نمیدهند ولی بازهم در اکثر محصولات چینی از ورق گالوانیزه استفاده میشود. مثلاً تیگو ۸ پرو مکس کل بدنهاش گالوانیزه است و در بقیه خودروهای چری و چینی معمولاً سقف گالوانیزه نیست یا اینکه از نوع کاتافرز است.
کار خاصی هم نیست بعضی از همین دستگاههای کوچک کارشناسان رنگ، علاوه بر مشخص نمودن ضخامت لایه رنگ، وجود عنصر روی و گالوانیزه بودن ورق را هم تشخیص میدهد.
بنده این درخواست را تا اعلام نتیجه در سایتها و مقالات دیگر منتشر میکنم.
برای مشکل سینی صندوق عقب تارا و دنا و غیره هم نیاز به کار خاصی نیست. فقط کافی است دو الی سه عدد ناودانی تقویتی با ورق دارای کمترین ضخامت طراحی شده و حین مونتاژ قطعات بدنه و آخر کار از پشت روی سینی عقب نصب شود تا این مشکل با کمترین هزینه از سوی ایران خودرو رفع شود.
به این روش میزان خرابی و جمع شدن سینی صندوقعقب حین تصادف از عقب هم کمتر میشود.
ویدئویی از ۳۰۱ در روسیه است که یک ماشین با سرعت کم از عقب به ۳۰۱ میزند و کل سینی صندوق عقب دفرمه میشود!!!
۳۰۱ هم خودرو اقتصادی بود، هیچ ارزونی بی دلیل نیست!!!
با تشکر از اسب بخار و آقای تفضلی بابت تهیه ویدئوی خوبشون من تست و بررسی لکسوس را ندیدم چون وقتی آدم نتونه بخره به چه دردش میخوره اما در مورد ورق بدنه خودرو ها و انتقادی و تستی که کردید عالی بود ولی چرا این اتفاق بیشتر و یا حتی میتونم بگم فقط توی ماشین های ایران خودرو میفته چرا هیچوقت ویدیو نمیگیرن بگن بدنه ساینا و یا شاهین این اتفاق براشون افتاده ساینا یا کوییک یا شاهین که همه میگن پراید هست و به درد نمیخوره کیفیت بدنشون از پرچمداار! ایران خودرو بهتره؟ ولی پارس و دنا که همه میگن سلطان و ماشالله پارس سوارا هم که فکر میکنند بوگاتی سوارند با شوتی کردن ماشین ها و سیستم انداختن و… با سرعت جت هم میرن وضع کیفیت بدنشون اینطوریه.
شوتی سوارا تو یه دنیای دیگن فکر میکنن چی سوار شدن
من ماشیینم سورنتو۲۰۰۹ تو بزرگرته کوییک از پشت زد بهم ماشین من چند تا خط رو سپرش افتاد اما کوییک کاپوت و سپر و چراغاش جابجا شد
من قبلا پارس داشتم کامیونت ایسوزو زد بهش درش سوراخ شد ماشینای ایران خودرو شاهکاره از کیفیت تا مقاومت
بررسی خوبی بود
خسته نباشید،موفق باشید
با درود فراوان خدمت اساتید محترم
بازار اتومبیل در کشور من خیلی عجیب و برای مصرف کننده تهوع آور و مسخره به پیش میرود. چند سال پیش که ماشین وارداتی به دلیل خرید آپارتمان بزرگتر واسه بنده دست نیافتنی شد ،رو به خرید ماشین داخلی کردم و هر چهارده پانزده ماه با شارژ چند میلیون بیشتر یک صفر کیلومتر به روزتر و مثلأ بی دردسرتر میگرفتم .آخر ۹۶ برلیانس کراس خریدم (حدودأ ۵۸ م،)!!!… الان دیگه نمیشه اون حرکت زو انجام داد چون عقلانی نیست ۲۰۰ رو ماشینم بزارم یه چیزی بی کیفیت تر از قبلی رو بردارم……ادامه دارد…..
ادامه از قبل…
بعد از اون قصه لندکروز و پژو ۲۰۶ منم قبول دارم میکنم ماشین پرقدرت و سرعت بدرد ایران نمیخوره وقتی بالا ۸۰km و ۱۲۰ km خارج از شهر جریمه مشتی یادگاری میزاره . به دوستانی که این قوانین رو وضع میکنند توصیه میکنم پیگیر جمع آوری خودروهایی که بالای ۱۰۰km میشه باهاشون پر کرد باشند . اینجوری هیچ ماشینی تو خیابان دیگه نمیشه پیدا کرد و به همین راحتی تمام تخلفات رانندگی صفر میشود.مثل کشور فوق پیشرفته کره شمالی هوای پاک و آسمان آبی خواهیم داشت و هیچ فردی کشته و مجروح نمیشه . گور پدر Airbag اصلا باز نشه . نگران ایران خودرو و سایپا نباشید مطمئن باشید یکسری نیز پول بدست هستند واسه ثبت نام اقدام میکنند چون ثابت شده هر وسیله ای بخری بعدأ گرون میشه…
محصولات سایپا کیفیت بدنه نسبتاً بهتری دارن مخصوصا ساینا
کاش یکی از ماشین های بر پایه پلتفرم ۲۰۶(۲۰۶ یا ۲۰۷ یا رانا) رو هم میاوردید و ورق اون ها رو هم تست میکردید
فقط تو رو خدا سایتتونو درست کنید.اینقدر تبلیغات داره که هیچ اصلا سر وته بالا و پایین سایت هم معلوم نیست.یه سایت ساده که همه چی دسترسی و دیدنش راحت باشه و البته یه کادری کنار سایت فقط برای تبلیغات
سلام شروع جالبی نبود و اینکه چرا کم شدین؟