تست بررسی لکسوس ES250

در قسمت اول فصل نهم اسب بخار با نام “مافیا ماییم” به سراغ تست و بررسی لکسوس ES250 با آخرین فیس لیفت موجود در بازار ایران آمده ایم. اسپانسرینگ اولین قسمت از فصل ۹ اسب بخار را شرکت فومن شیمی برعهده داشته است.

آریزو 8 آریزو 8

در این قسمت به طور مفصل به سراغ تست و بررسی لکسوس ES250 رفته ایم. خودرویی جذاب و لاکچری که سطح متفاوتی از کیفیت را با خود به همراه دارد. اما ماجرای این قسمت به همینجا ختم نمی شود. در این قسمت آیتم گیرپاچ را نیر داریم که در آن به طور کامل به ورقه های مورد استفاده در بدنه خودرو های داخلی پرداخته ایم. ورقه هایی که بیش از حد نرم و شکل پذیر شده اند.

های بانک های بانک

در نهایت نیز در آیتم تیپ کار به سراغ سیستم خنک کاری و مایع خنک کننده موتور رفتیم. در این بخش تفاوت مایع ضد یخ و کولانت را با یکدیگر بیان کردیم و به برخی باور های غلط در این باره پرداختیم. در اولین قسمت از فصل ۹ اسب بخار، همراهمان باشید.

تست و بررسی لکسوس ES250 را می‌توانید در پلتفرم فیلیمو نیز مشاهده کنید

تیپ کار؛ تفاوت کولانت و ضد یخ

تفاوت ضد یخ و کولانت

سیستم خنک کاری موتور (cooling system components) یکی از مهم ترین بخش های فنی هر خودروست که در صورت خراب بودن و یا درست کار نکردن آن، مشکلات زیادی برای موتور به وجود می آید و احتمال از بین رفتن آن بالا می رود.

یکی از بخش های مهم فنی خودرو همین سیستم خنک کاری موتور است که در نزدیکی آن قرار دارد تا بتواند از دمای موتور بکاهد و از جوش آوردن آن جلوگیری کند. کاسپسن برای سیستم خنک کاری موتور محصول کولانت را ارائه کرده است. کولانت یک محصول کامل بوده که به صورت آماده به مصرف و ۵۰ / ۵۰ ترکیب شده و دیگر نیازی به آب مقطر و… ندارد.

ضد یخ و کولانت کاسپین

همچنین کاسپین در این خصوص محصول سوپر ضد یخ را هم دارد. این محصول قابلیت تاب آوری و حفظ عملکرد از دمای منفی ۳۷ تا مثبت ۱۰۸ درجه سنتی گراد را دار می باشد. نکته مهمی که در خصوص ضد یخ باید بدانید آن است که این محصول فقط جهت استفاده در فصل زمستان نیست و همواره مایع ضد یخ باید در سیستم خنک کاری موتور موجود باشد چراکه قابلیت هایی چون ضد جوش، ضد خورندگی و ضد رسوب هم از کارکرد های آن است.

اما مسئله دیگر در این خصوص آن است که بدانید استفاده از آب شیر و حتی آب جوشانده شده در دراز مدت سبب خرابی رادیاتور و گرفتگی لوله های سیستم خنک کاری، به جهت تشکیل رسوبات، می شود.

گیرپاچ: ورق بدنه خودرو ها نازک شده!

ورق خودرو های داخلی روز به روز در حال نازک شدن است و از همین روی در این قسمت به سراغ چند خودروی داخلی آمدیم؛ تارا، دنا پلاس اتومات، پژو پارس XU7 پلاس و یک دستگاه پژو ۴۰۵ سالخورده مربوط به اواخر دهه هفتاد شمسی!

همانطور که می دانید مدتیست که ورق بدنه ی خودرو های ایرانی و خصوصا شرکت ایران خودرو دچار ضعف کیفی شدیدی شده اند. این ضعف کیفی به حدیست که خودرو های جدیدی همچون تارا، دنا پلاس و پژو پارس، حتی با فشار دست نیز دچار آسیب دیدگی و فرورفتگی در بدنه می شوند. البته در این بین اگرچه برخی بخش ها نظیر کاپوت به علت اخذ استاندارد ایمنی عابر پیاده می بایست ورقه های شکل پذیر تری داشته باشند، اما این شکل پذیری به کف صندوق خودرو های ایران خودرو نیز نفوذ کرده و این دقیقا نقطه ی خطر آفرین است؛ چراکه برخورد های کوچک از عقب نیز می تواند قسمت پشتی خودرو را دچار آسیب های شدید نماید و حتی درصورتی که برخورد قدری محکم تر باشد، برای سرنشینان عقب، خطر آسیب های جانی و جسمی را پدید بیاورد.

نکته جالب آنکه پژو ۴۰۵ موجود در این تست که سال تولدش به ۱۳۷۹ بازمی گشت، دچار چنین مشکلی نبود و کف صندوق و قسمت های حساس آن با هیچ عنوان با فشار دست، کوچک ترین اثر پذیری را از خود نشان نمی داد! به هر حال قطار حرکت پیشرفت رو به جلوست و با شعار هایی چون “خودرو ملی” و همچنین ایجاد انحصار به بهانه حمایت از تولید داخل، حتما روز های بهتری در انتظارمان خواهد بود! بگذریم و به سراغ لکسوس ES برویم.

تست و بررسی لکسوس ES250

لکسوس ES250

در حال حاضر اگر شخصی قصد خرید یک سدان لوکس سایز متوسط را در ایران داشته باشد، گزینه های چندانی پیش روی او نیست و باید مابین خودرو هایی چون ب ام و سری ۵ و مرسدس بنز E کلاس و یا لکسوس ES به سراغ یکی برود. در این بین آلمانی ها هم قیمت های بسیار بالایی دارند و هم هزینه های نگهداری شان گاه وحشتناک است. اما در خصوص لکسوس ES250 داستان کمی متفاوت است. لکسوس ES250 نمادی از تجمل و ایمنی فوق العاده است. در این بررسی به سراغ آخرین فیس ES در ایران آمده ایم. در این فیس لیفت چراغ های جلو تغییر کرده و زوایای تند و تیز تری به خود گرفته اند و مجموعه سپر و جلوپنجره نیز تغییر کرده است.

لکسوس ES250

بدنه کشیده و عضلانی لکسوس ES نوعی ابهت و شکوه خاص را به نمایش می‌گذارد؛ هنگامی که از نزدیک با لکسوس ES ملاقات می‌کنید، به خوبی متوجه این جلال و شکوه خواهید شد. طرح چراغ‌ های عقب به همراه حالت کلی نمای پشت لکسوس ES250 نیز تا حدودی شما را به یاد تویوتا کمری ۲۰۱۶ خواهد انداخت. شکل و شمایل ساده اما حجیم سپر به همراه دیفیوزر جذاب و سراگزوزهای کروم کاری شده برآمده از آن هم جلوه مطلوبی را به نمای عقب لکسوس ES بخشیده است.

کابین لکسوس ES250

کابین لکسوس ES250

در بخش کابین هم مانند طراحی ظاهری، با طرح ساده اما شکیل و بسیار باکیفیتی را شاهد هستیم. کیفیت بالای متریال به کار رفته، صندلی‌های راحت، کابین جادار به خصوص در ردیف عقب و امکانات رفاهی مطلوب را می توان از شاخصه‌ های اکثر محصولات لکسوس به شمار آورد که ES نیز از این قاعده مستثنی نیست. نکته بسیار جالبی که در خصوص کابین ES به چشم می آید، بی سر و صدا بودن عجیب و باور ناپذیر آن است؛ درون کابین این خودرو حتی شیشه بالابر ها هم بی صدا عمل می کنند.

امکانات و آپشن های لکسوس ES250

آپشن های لکسوس ES250

از مهم ترین آپشن‌ها و امکانات لکسوس ES250 می توان به مواردی همچون کروز کنترل تطبیقی، سیستم کنترل کشش و پایداری، حالات رانندگی اکو نرمال و اسپرت، سنسور پارک، سنسور نور و باران، سنسور فشار باد تایر ها، سیستم‌های ایمنی هشدار تصادف از جلو، رادار نقطه کور، سیستم ترمز ABS وEBD ، ترمز اضطراری، دیلایت، نوربالای اتوماتیک، فرمان چرمی، سیستم صوتی مارک لوینسون، مانیتور، نویگیشن، دوربین عقب، بلوتوث، ده عدد کیسه هوا، کمربند ایمنی پیش‌کشنده، استارت و ورود بدون کلید، استارت از طریق ریموت، تهویه اتوماتیک، صندلی راننده و سرنشین با تنظیمات ۱۰ حرکته برقی به علاوه حافظه، کنسول تاشونده صندلی عقب، گرمکن و سردکن صندلی‌ها، تریم چوبی، ساعت آنالوگ داشبورد، آینه‌های جانبی برقی با گرمکن، سانروف، پرده عقب و… اشاره کرد.

مشخصات فنی لکسوس ES250

لکسوس ES250 به یک پیشرانه چهار سیلندر به حجم ۲.۵ لیتر تجهیز شده است. این موتور تنفس طبیعی حدود ۱۸۱ اسب بخار قدرت و ۲۳۵ نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند که توسط یک گیربکس شش دنده اتوماتیک به چرخ های جلو منتقل می‌شود. این سدان ۱۶۱۰ کیلوگرمی ظرف مدت زمان کمتر از ۱۰ ثانیه از سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت می رسد. مصرف سوخت ترکیبی این خودرو هم ۷.۹ لیتر در هر صد کیلومتر اعلام شده است.

پیشرانه۲.۵ لیتر تنفس طبیعی
تعداد سیلندر۴ سیلندر
قدرت۱۸۱ اسب بخار
گشتاور۲۳۵ نیوتن متر
جعبه دنده۶ دنده AT
وزن۱۶۱۰ کیلوگرم
مصرف سوخت۷.۹ لیتر به صورت ترکیبی
شتابحدود ۱۰ ثانیه

نکته ای که در خصوص لکسوس ES250 باید بدانید آن است که این خودرو به هیچ وجه مانند ES350 فرز و چالاک نیست اما ناامید کننده نیز نیست و خروجی موتور از پس جثه ی خودرو بر می آید. نکته دیگر سواری نرم و مثال زدنی خودروست که سبب می شود حتی بدترین چاله های موجود در خیابان ها را نیز چندان احساس نکنید.

به عنوان نکات مثبت این خودرو می توان به امکانات بسیار خوب و کاربردی، کیفیت ساخت بسیار بالا، دوام فنی، فضای بسیار بزرگ و راحت کابین و عملکرد بی نقص سیستم تعلیق اشاره کرد و از نکات منفی آن هم در مقابل رقبای آلمانی می بایست شتاب ضعیف تر و جذابیت بصری کمتر را نام برد.

گالری تصاویر لکسوس ES250

پشت صحنه تست و بررسی لکسوس ES250

پشت صحنه گیرپاچ

۳.۷ امتیاز از ۱۵ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.