آشنای با فرهنگ « بی فرهنگی در رانندگی » + ویدیو

چندی پیش در حین ضبط یکی از قسمت های برنامه ی « اسب بخار » با مسئله ای مرتبط با فرهنگ رانندگی برخورد کردیم. فرهنگی که از بی فرهنگی نشات می گیرد و باعث شده تا این روزها بسیاری پیاده روها را به عنوان پارکینگ استفاده کنند.
این روزها اگر در خیابان های بسیاری از شهرهای ایران قدم بزنید، می بینید که به خاطر ساخت و ساز منازل و از طرفی راه بندان ها، استفاده از پیاده برای افراد مسن و کم توان بسیار سخت شده است. حال در نظر بگیرید که تعدادی راننده به جای پارک کردن در محوطه های قانونی برای آسایش خود، ماشینشان را به پیاده رو می آورند. اینجاست که رد شدن حتی برای انسان سالم هم سخت می شود. چه برسد به اینکه قرار باشد فردی معلول بخواهد از پیاده رو استفاده کند! بسیاری از کودکان مدرسه ای هم که سنی کمتر از ۱۰ سال دارند، باید به خاطر بی فرهنگ بودن برخی رانندگان که در پیاده رو پارک می کنند، خیابان را به عنوان مسیر تردد خود انتخاب کنند.
از این پس قرار است که برخی فرهنگ های نادرست رانندگی با مخاطبان اسب بخار در قالب برنامه ی « راننده ی خوب » به اشتراک گذاشته شود تا شاید برخی افراد از قوانین ساده ی رانندگی نافرمانی نکنند.
به نظر شما با این راننده ها چه برخوردی باید صورت بگیرد؟





من بهخاطر شغلم ساعت زیادی باماشین توی خیابون هستم. چند وقت پیش یک روز مجبور شدم بدون وسیله به کارهام برسم و چهجالب متوجه شدم که به عنوان پیاده، درصورت مواجه شدن با رانندگی همراه با آرامش یا رانندگی با خودخواهی چقدر میتونه توی اعصاب و روحیه دیگران تاثیر بذاره. پس از اون بهبعد تصمیم گرفتم که به عابرپیاده احترام بذارم و اجازه بدم باخیال راحت از خیابون بگذره دیدم که اینکار هم به خودم حس خرسندی میده هم اکثر موقعها راننده ها توی بقیه لاین ها هم میایستن و این حس به اونهام هم تعلق میگیره و به همین راحتی همهچیز قشنگ پیش میره…
اینهمه گفتم که به این برسم که این رفتارها یا شاید فرهنگهای ساده و ارزشمند را شروع کنیم به توجه و رعایت کردن و برای هرچیزی منتظر فرهنگسازی نباشیم.
سپاس از توجه شما به این مسئله بسیار بسیار مهم. به نظر من با رانندگانی که در پیاده رو پارک می کنند باید همانند کسانی رفتار کرد که زیر تابلوی حمل با جرثقیل پارک می کنند.
سلام و خسته نباشید خدمت شما عزیزان اسب بخار
من تهران رانندگی کردم بخدا خلی بهتر از شهری هست که من الان دارم زندگی میکنم اینجا اوضاع خیلی بدتره انشالله روزی برسه که ما هم فرهنگ خودمون رو نه تنها در رانندگی بلکه در کل زندگی بالا ببریم پیشرفت فرهنگی باعث پیشرفت گلی جامعه میشه یه مثال میزنم من تابستان امسال به شهر باکو رفته بودم فرهنگ رانندگیشون خیلی خوب بود.قبل از سفر حرفهایی که پدرم در سفر قبلیش (البته ۲۰ سال پیش) به باکو داشت تو گوشم بود و برام عجیب بود که انقدر در این سالها پیشرفت کرده بودند عابر پیاده وقتی پاشو داخل خیابون میزاره ماشینهای هر دو طرف خیابون در فاصله دو متری ترمز میکنن که عابر با خیال راحت عبور کنه که پدرم میگفت قبلا عابر هارو میخواستند زیر بگیرند (مثل الان شهر ما) و مدام بوق میزدند که هیچ کدوم این موارد رو ندیدم. انصافا برخوردشون با توریست ها هم خوب بود پلیس هر لحظه پاسخگوی شما بود. اول از خودم شروع کردم برای رعایت موارد به ظاهر کوچک در رانندگی و امید وارم جامعه ما هم شروع به فرهنگسازی بکنه ببخشید که خیلی طولانی شد.
باسلام
فرهنگ رانندگی، مقوله ای که در این کشور به فراموشی سپرده شده است. کودکان ما در حین تحصیل از هر چیزی یاد میگیرند به جزء فرهنگ سالم زیستن، احترام به همنوع و رعایت حقوق دیگران.
برنامه بسیار جالبی است امیدوارم به زوایای مختلف نقش فرهنگ در زندگی، به خصوص در حوزه خودرو پرداخت نمایید.
با تشکر از تمام زحمات دست اندرکاران محترم سایت اسب بخار.
سلام با اینکه انتظار میرفت بسیار زودتر از این (پس از مدت بیش از ۵۰ سال تولید خودرو در ایران)در مورد مهترین مورد وجود خودرو در جامعه یعنی فرهنگ و رفتار و نوع استفاده از خودرو در مخصوصا شهر های بزرگ بحث و فرهنگ سازی شود (البته نه فقط با اعمال قانون توسط دوربین )امیدواریم برنامه خوب شما جای خالی این موارد را به نحو وسیع تری پوشش دهد .با ارزوی موفقیت.
حالا فرهنگ رانندگیتوتهران خوبه، بعضی شهرستانا افتضاحه بوق میزنی میخوان زیرت کنن!
یک فرهنگ جالب :
در ایران زمانی که راهنما میزنی و قصد حرکت به چپ یا راست با زدن راهنما دارید عمر بتونید به سمت مورد نیازتون برید عمرا” کسی بگذارد برید پس نتیجه میگیریم بهتر بصورت یک حرکت جاخالی و بطور ناگهانی جهت حرکت به سمت چپ و راست اقدام و یک دلهره زیبا تجربه کنید. بله شما دیگر نیاز به ترن هوایی جهت هیجان ندارید کافی تو تهران رانندگی کنید. اوج هیجان را تجربه میکنید.
به نظر من برای رفع این مشکل باید همزمان با کار فرهنگی، جریمهی بازدارنده(متناسب با قیمت ماشین فرد) هم انجام بشه تا به مرور فرهنگمون درست بشه.
در حال حاضر برای اینگونه تخلفات جریمهای اصلا وجود نداره، مثلا کسی که وسط خیابون توقف میکنه و موجب ترافیک میشه، نهایتا با تذکر پلیس مواجه میشه، تازه اگه پلیس اونجا باشه.
امیدوارم برنامهی « راننده ی خوب » ادامه دار و موفق باشه.