آغاز فروش دو کامیون جدید آرین دیزل از آذر

فروش دو کامیون آرین دیزل
فروش دو کامیون آرین دیزل

مدیرعامل آرین دیزل با اشاره به رونمایی از دو محصول جدید شکموتو گفت: «زمان آغاز فروش کامیون باری جفت محور X5000 L و کمپرسی جفت محور X5000 D تقریباً برای آذرماه با تحویل در بهمن سال جاری برنامه‌ریزی شده است.»

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، سعید محمودی ادامه داد: «البته اگر تغییراتی وجود داشته باشد حتماً اعلام می‌کنیم. البته این دو خودرو در حال گذران مراحل برای اخذ مجوزهای لازم هستند،  اما قطعاً تولید زودتر اتفاق خواهد افتاد.

دو کامیون تک محور زمستان می آیند

وی همچنین اضافه کرد: «آرین موتور اواخر سال گذشته اعلام کرد که در سال ۱۴۰۲ ۴ محصول به خانواده شکموتو اضافه خواهد شد. با رونمایی از دو کامیون جفت محور در مسیر تحقق وعده های خود قرار دارد. بنابراین به احتمال بسیار زیاد رونمایی از دو کامیون تک محور دی یا بهمن ماه سال امسال انجام خواهد شد. ضمن این که، تحویل این دو محصول نیز برای اواخر بهار سال آینده برنامه ریزی شده است.»

مدیرعامل آرین دیزل در خصوص الزامات داخلی‌سازی افزود: «حداقل میزان داخلی‌سازی مورد تأیید، ۲۰ درصد است، ما هم برنامه‌ریزی تولیدمان براساس IPI روی همان ۲۰ درصد قرار دارد، اما با توجه به قوانین جدید و الزامات و دستورالعمل جدیدی که در وزارت صمت نوشته شده و در حال اجرایی شدن است، همه خودروسازان باید به سمت ۳۰ درصد داخلی‌سازی حرکت کنند که آرین دیزل نیز در حال فراهم کردن زیرساخت های لازم برای رسیدن به این میزان داخلی سازی است.

حال جک همیشه خوب است

محمودی در ادامه در خصوص دیگر خانواده محصول این شرکت با اشاره بر این که عرضه جک همیشه حالش خوب بوده است، تأکید کرد: «از سال ۹۳ که عرضه محصولات جک در مدل‌های وارداتی آغاز شد و تا امروز که در طیف متنوعی مشغول به تولید هستیم، خوشبختانه همیشه بازار اقبال و مشتریان به این محصولات اقبال داشته اند.»

وی بیان کرد: «حتا در بازاری که مقداری محدودیت تقاضا در آن اتفاق افتاده و برای محصولات آرین دیزل همیشه تقاضا وجود داشته است و در خصوص برند جک این افت تقاضا را خوشبختانه تجربه نکرده ایم.»

یک جک دیگر می آید

مدیرعامل آرین دیزل اضافه کرد: «با توجه به وضعیت محصولات این برند کماکان عرضه و تولید براساس برنامه ها پیش می رود و اگر اتفاق خاصی رخ ندهد سال آینده یک  خودروی ۹ تن نیز به خانواده جک افزوده خواهد شد.»

محمودی هچنین درخصوص ورود آرین دیزل به بازار خودروهای تجاری نیمه سبک توضیح داد: «اصولاً بخش خودروهای لایتراک یک بخش کوچک‌تر هم به اسم مینی‌تراک دارد. خودروهای پنج تن هم جزو کامیون‌های سبک و لایتراک قرار می‌گیرد و برای ورود به این سگمنت در حال بررسی هستیم.»

وی ادامه داد: «در سال ۹۵ خودروی ۵ تُن و ۶۰۰ عرضه کردیم، اما باز بازار چندان بر خودروی پنج تن منطبق نبود و همواره خودروی ۶ را جایگزین کرده بود. البته این موضوع تنها مختص برند جک نیست، بلکه به طور کلی، شامل تمام برندها در این تناژ می شود. با این حال، برای عرضه یک خودروی کوچک تر در تناژ کم تر در حال بررسی و آنالیز با شرکت جک هستیم.»

مدیر عامل آرین دیزل درباره تیراژ تولید این شرکت در سال جاری با بیان این که خوشبختانه تاکنون توانسته ایم براساس برنامه ریزی حرکت کنیم، گفت: «آرین دیزل تولید ۳ هزار دستگاه از خانواده جک و ۱۵۰۰ دستگاه از خانواده شکموتو را در دستور کار دارد که شامل دو محصول جدید، X5000 L و X500 D، نیز می شود.

چالش های تولید خودروهای تجاری

در ادامه، محمودی در پاسخ به پرسشی مبنی بر چه موانعی پیش روی تولیدکنندگان خودروهای تجاری قرار دارد با اشاره به این که مشکلات پیش رو صرفاً مختص آرین دیزل نیست و شامل تمام فعالان این حوزه می شود، توضیح داد:

«سال گذشته با مسئله اسقاط روبه‌رو بودیم. با تغییر ساختار در مرجع اسقاط و خروج آن از زیرمجموعه سازمان راهداری و پیوستن به زیرمجموعه های وزارت صمت، این مسئله امروز حل شده و تحت کنترل است.»

وی ادامه داد: «اما امروز، خودروسازان با دو تا چالش مواجه هستند؛ اولین آن کماکان چالش ارز و فرآیند طولانی آن در تمام مراحل است، این مسئله باعث ایجاد تأخیر در برنامه شرکت ها خواهد شد.»

وی ادامه داد: «به نظرم دومین چالش به استانداردهای ۸۵گانه مرتبط می شود؛ خوشبختانه محصولات آرین دیزل در این خصوص مشکلی ندارد، اما قصد دارند این استاندارد ۸۵گانه را ارتقا دهند که نه تنها آرین دیزل بلکه تمام خودروسازان را با چالش های جدید مواجه خواهد کرد.»

مدیرعامل آرین دیزل در خصوص این که در تدوین این استاندارها تا چه اندازه از نظر خودروسازان استفاده می کنند گفت: «اصولاً در نوشتن این استاندارد با خودروساز خیلی مشورت و همفکری نمی‌شود. این استاندارد اول تهیه و ابلاغ می‌شود و بعد مورد مذاکره قرار می‌گیرد. محمودی تأکید کرد: «در واقع، همیشه رویه این بوده است؛ یعنی استانداردی ابلاغ می‌شود، بعد مهلت داده می‌شود. این فرجه هم نه قطعی و نه قابل اتکا و اطمینان است و همیشه یک چالش و ریسک و دردسر برای همه خودروسازان بوده است.»

۵ امتیاز از ۳ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.