اسکای ول اچ تی آی پلاگین هیبرید جایگزین پروژه شکست خورده ET5

اسکای ول اچ تی آی
اسکای ول اچ تی آی

شنیده ها حاکی از آن است که شرکت نبکا پس از فروش ناموفق اسکای ول ET5، قصد دارد تا نسخه HT-i با پیشرانه پلاگین هیبرید را در ایران مونتاژ کند.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

شروع روند تولید و واردات خودروهای برقی از سال گذشته آغاز شد اما حالا پس از گذشت این مدت شاهد آن هستیم که تقریباً تمام پروژه های مربوط به محصولات تمام الکتریکی با شکست مواجه شدند و حتی مونتاژ کننده ای مانند نبکا هم نتوانست اسکای ول ET5های خود را در حد و اندازه قابل توجهی به فروش برساند.

به دنبال این قضیه و با توجه به نبود زیرساخت های لازم، شرکت نبکا متوجه شکست کامل مونتاژ و فروش خودروهای برقی در ایران شد. از این رو شنیده ها حاکی از آن است که نبکا قصد دارد تا نسخه پلاگین هیبرید اسکای ول با نام HT-i را جایگزین ET5 کند. در نتیجه این تغییر رویه احتمالاً در هفته های آتی باید منتظر رونمایی از اسکای ول اچ تی آی که مجهز به پیشرانه پلاگین هیبرید است باشیم.

مشخصات فنی اسکای ول اچ تی آی

مهم ترین برتری HT-i در مقایسه با ET5 این است که در صورت اتمام ظرفیت باتری ها، پیشرانه بنزینی آن می تواند علاوه بر تداوم عملیات شارژ، ادامه حرکت خودرو در مسیر را نیز تضمین کند. به بیانی دیگر HT-i برخلاف خودروهای تمام برقی در صورت تمام شدن شارژ باتری ها، متوقف نمی شود و می تواند با کمک موتور بنزینی به مسیر خود ادامه دهد.

برای این کراس اوور پلاگین هیبرید از پیشرانه بنزینی تنفس طبیعی ۱.۵ لیتری بی وای دی استفاده شده است که بازده حرارتی آن حدود ۴۳ درصد است و می تواند ۱۱۰ اسب بخار و ۱۳۵ نیوتن متر گشتاور را تولید کند. موتور الکتریکی HT-i نیز قادر است ۱۷۶ اسب بخار توان و ۳۰۰ نیوتن متر گشتاور را برای حرکت خودرو فراهم کند.

در نهایت خروجی های هر دو موتور به چرخ های جلو منتقل می شوند و شتاب ۸.۲ ثانیه ای را برای HT-i به ارمغان می آورند.

مشخصات باتری اچ تی آی

برای این خودرو دو پک باتری ۲۱.۷ و ۳۲.۷ کیلو وات ساعتی قابل ارائه است که اولی ۱۱۵ کیلومتر و دومی نیز ۲۰۵ کیلومتر پیمایش در حالت تمام برقی را برای HT-i به همراه دارد. البته تا کنون مشخص نشده که نبکا کدام یک از این دو پک باتری را برای مونتاژ در ایران سفارش گذاری کرده است.

شارژ سریع ۳۰ تا ۸۰ درصد در این خودرو در ۲۵ تا ۳۰ دقیقه انجام می شود و شارژ معمولی ۱.۵ تا ۳ ساعت بسته به پک باتری طول می کشد. میزان پیمایش با هر بار باک و باتری کامل ۱,۲۶۷ کیلومتر است و مصرف ترکیبی هم ۵.۸ تا ۶.۱ لیتر در هر صد کیلومتر محاسبه شده است.

امکانات رفاهی و ایمنی اسکای ول HT-i

درون کابین صفحه نمایش ۱۲.۳ اینچی جلوآمپر تمام دیجیتال را نمایش می دهد و در وسط صفحه نمایش ۱۲.۸ اینچی سیستم اطلاعات و سرگرمی را در دسترس قرار می دهد. این سیستم توسط علی بابا و هواوی توسعه داده شده است و می تواند با یک خانه هوشمند به صورت هماهنگ و متصل عمل کند. ایده خانه هوشمند در دنیا از مدت ها قبل مورد تحقیق و توسعه همه کمپانی های فناوری محور بوده و در چین هم بسیار مورد توجه است. در اسکای ول HT-i امکاناتی نظیر سیستم تشخیص خستگی راننده، سنسور پارک عقب، سیستم ورود بدون کلید، استارت دکمه ای، هشدار خروج از خط، سیستم رانندگی بین خطوط، ترمز خودکار و کروز کنترل تطبیق پذیر دیده می شوند.

به طور کلی در پایان می توان نتیجه گرفت که پروژه تولید و واردات خودروهای تمام برقی در ایران سریعاً شکست خواهد خورد زیرا تا کنون پس از گذشت یک سال از جدی شدن این طرح، هیچ زیرساختی برای شارژ تمام برقی ها در شهرها و جاده ها احداث نشده و از طرفی دیگر تعداد متخصصان تعمیر این مدل خودروها انگشت شمار اند و در صورت تولید و واردات انبوه، پاسخگوی نیاز کشور نخواهند بود.

با این تفاصیل بهترین و پاک ترین خودروهایی که در ایران قابلیت عرضه دارند و احتمال شکستشان در بازار پایین است هیبریدها و پلاگین هیبریدها اند که در صورت نبود ایستگاه شارژ نیز می توانند به تردد خود در شهرها و جاده ها ادامه دهند.

۳.۸ امتیاز از ۱۴ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.