درگفت و گو با علیمرادلو بررسی شد/ کارنامه گروه بهمن در سال ۱۴۰۰

گروه بهمن
گروه بهمن

در حالی که طی سال های اخیر صنعت خودروی کشور متأثر از عوامل گوناگون از جمله تحریم ها، افزایش نرخ ارز، افزایش هزینه های تولید و افزایش قیمت نهاده های تولید اوضاع و احوال مناسبی را تجربه نمی کند، بخش خصوصی نشان داد که تا چه اندازه می تواند در این شرایط گره گشا باشد. یکی از شرکت هایی که در سال ۱۴۰۰ توانست این مهم را به خوبی نشان دهد و در عین حال، توانست اثربخشی و قدرت بخش خصوصی را نشان دهد، گروه بهمن بود.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

این گروه به واسطه سال ها شراکت با برندهای مطرح از جمله مزدا، گریت وال، ایسوزو،FAW  و تولیدکنندهای مطرح دیگر، علاوه بر فراهم کردن زیرساخت های مناسب، از تجربه خوبی در زمینه تولید و شناخت بازار نیز برخوردار شده است. به همین دلیل، طی سال گذشته در عمل توانست نقش بسیار پررنگی را در کلاس های مختلف بازار خودرو ایفا کند. گروه بهمن در سال ۱۴۰۰ با توجه به عرضه خودروهای سواری، کار و تجاریف هم سهم مناسبی از بازار کسب کرد و هم توانست رقابت در بازار را بیش تر کند. به همین دلیل، پایگاه خبری اسب بخار در گفت‌وگویی مفصل با مدیرعامل گروه بهمن، به بررسی عملکرد آن ها در سال گذشته و برنامه های سال جدید پرداخته است. بیوک علیمرادلو در این گفت‌وگو به تفصیل به بیان اهم فعالیت های بهمن موتور، بهمن دیزل، سیبا موتور و سایر زیرمجموعه های این گروه پرداخت. آن چه در پی می آید بخش اول از گپ و گفت اسب بخار با مدیرعامل گروه بهمن است:

مدیران 777 مدیران 777

آغاز حرکت با خصوصی سازی

مدیرعامل گروه بهمن با اشاره به این که سال ۱۴۰۰ برای گروه سال بسیار خوبی بود، آغاز می کند: «از سال ۹۶، که بخش خصوصی مستقر شد، کارهای زیربنایی زیادی از جمله افزایش فضای تولید، افزایش تنوع تولید، تربیت نیروی انسانی صورت گرفته است.»

علیمرادلو با اشاره به این که گروه با توجه بحث تحریم ها از سال ۹۹ قدم های بسیار اساسی را برداشته است می گوید: «در سال ۹۹ مقدمات تولید دیگنیتی آغاز شد و در ابتدای سال ۱۴۰۰ با سرعتی که به کار دادیم این محصول وارد بازار شد و خیلی هم موفق بود. فیدلیتی هم محصول بعدی بهمن موتور بود که عمده کارهای آن در سال ۱۴۰۰ انجام و وارد بازار شد.»

اینرودز، یک کانسپت جدید در حمل و نقل

وی می افزاید: « بهمن موتور در ادامه توسعه محصول، اینرودز را عرضه کرد. در واقع، اینرودز یک کانسپت جدید در حمل و نقل است. تا پیش از اینرودز، ون باری شهری اصلاً در بازار موجود نبود. چون ون‌هایی که معمولاً وارد کشور شده اند، عموماً برای حمل مسافر استفاده شده اند و ونی که مخصوص حمل بار باشد نداشته ایم. حتا ون‌های بزرگ باری که وارد کشور شده اند به رغم باری بودن به علل گوناگون مسافری شدند، اما گروه بهمن با اینرودز یک ون باری که تمام مشخصات آن براساس حمل بار دیده شده را تولید کرده است. امیدواریم که در ۱۴۰۱ آن را توسعه‌ دهیم و به صورت گسترده وارد بازار کنیم.»

تولید ۲۴ هزار دستگاه سواری

مدیرعامل گروه بهمن در خصوص برنامه های توسعه ای در بهمن موتور با اشاره به ضرورت آزادسازی ظرفیت تولید می گوید: «در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۴ هزار دستگاه خودرو تولید شد و با توجه به تولید قابل توجه وانت و برنامه های افزایش تولید سواری، باید خطوط را آزاد می‌کردیم.»

این فعال بخش خصوصی ادامه می دهد: «برای همین در اواسط سال گذشته تصمیم گرفتیم به طور کل تولید وانت را به قزوین منتقل کنیم. در مدت دو ماه ساخت و ساز را انجام دادیم و ماه سوم عملاً تولید را شروع کردیم و تا پایان سال هم مونتاژ حدود ۱۸۰۰  وانت در قزوین صورت گرفت.»

ساخت یک خط رنگ جدید

علیمرادلو اضافه می کند: «انتقال خطوط بدنه به قزوین هم اواخر سال ۱۴۰۰ شروع شد و در ماه‌های اول سال تمامی فعالیت‌ها  آن‌جا انجام می شود. از سوی دیگر، برای این کار مجبور بودیم یک تغییراتی اساسی در خط رنگ بهمن دیزل ایجاد کنیم. این تغییرات اساسی منجر به ساخت یک خط رنگ جدید شد. به این ترتیب تولید وانت از ابتدای سال ۱۴۰۱ در قزوین تولید می شود. البته این محصولات همچنان محصول بهمن موتور می‌مانند. چون محصول برای بهمن موتور است و هدایت محصول را در بهمن موتور انجام می‌دهیم، اما در بهمن دیزل تولید خواهد شد.»

راه اندازی پرس شاپ بهمن موتور

وی در ادامه از راه اندازی پرس شاپ بهمن موتور خبر می دهد و می گوید: «ساخت پرس شاپ در سالنی نزدیک به ۳۰ هزار متر با ارتفاع ۱۷ متر از اواخر سال ۹۹ شروع و در سال ۱۴۰۰ تمام شد. برای آغاز خط G1 را مستقر کردیم، پرس های ۲۵۰۰ تا ۵۰۰۰ تن کره ای در آن تعبیه، نصب و راه‌اندازی شد که از نظر کیفی در سطح بسیار بالایی قرار دارند و تولید در سه ماهه آخر سال ۱۴۰۰ آغاز شد.»

خط مونتاژ رباتیک فیدلیتی

مدیرعامل گروه بهمن از دیگر فعالیت های سال ۱۴۰۰ به  سالن‌های مونتاژ بدنه‌ اشاره می کند و می افزاید: «این سالن ها را از بُن ساختیم و خطوط مونتاژ رباتیک فیدلیتی را نصب کردیم. در سال ۱۴۰۱ خط مونتاژ دیگنیتی و رسپکت هم در این سالن‌ها نصب خواهند شد. همچنین در روزهای آخر سال ۱۴۰۰ به خط رنگ بهمن موتور ۱۴ دستگاه ربات اضافه شده است. به بیان دیگر، در سال ۱۴۰۱ شاهد ارتقای بیش تر از نظر کمی و کیفی خواهیم بود. همچنین با افزایش ظرفیت می توانیم به تیراژ ۷۵هزار دستگاهی برسیم.»

برنامه ریزی برای تولید ۶۰ هزار خودرو در ۱۴۰۲

علیمرادلو در پاسخ به این که آیا برنامه بهمن موتور تولید ۶۰ هزار دستگاه برای سال ۱۴۰۱ است توضیح می دهد: «تولید ۶۰ هزار دستگاه و راه اندازی فاز دو تولید برای سال ۱۴۰۲ برنامه ریزی شده است. در واقع، فراهم کردن زیرساخت های لازم برای دست یابی به این امر در سال جاری انجام خواهد شد و با فراهم شدن این زیرساخت‌ها به تولید ۶۰ هزار دستگاه در پلنت یک بهمن موتور خواهیم رسید.»

وی ادامه می دهد: «بهمن موتور در کنار برنامه های توسعه محصول و زیرساخت ها، مرکز پذیرش مدرن را در تعمیرگاه مرکزی با تأکید و تکیه بر کرامت مشتری اوایل سال ۱۴۰۰ عملیاتی کرد. برنامه داریم این نوع مراکز پذیرش را طی سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ در کل شبکه های خود توسعه بدهیم.»

تحویل همزمان خودرو با کاربری

مدیرعامل گروه بهمن در ادامه این گفت‌وگو پس از اشاره به فعالیت های بهمن موتور در خصوص فعالیت های این گروه در کلاس کار و تجاری می افزاید: «در حوزه تجاری علاوه بر توسعه زیرساخت ها و ایجاد افزایش ظرفیت تولید، که در سال جاری نیز ادامه خواهد داشت، توانستیم حدود تعداد قابل توجهی خودروهای سنگین باری در سیبا موتور تولید کنیم. این البته استارت بود و در سال جاری قطعاً ظرفیت در سیبا موتور افزایش پیدا می کند. در این خصوص، ارتباط با شریک تجاری قوی‌تر و منظم‌تر شده است تا بتوانیم محصولات جدید را ارائه دهیم. در بهمن دیزل نیز کارهای زیرساختی‌ خوبی انجام گرفته است که می تواند در عرصه های مختلف تأثیرگذار باشد.»

علیمرادلو اضافه می کند: «طی سال گذشته در شهر صنعتی البرز دو کارخانه را‌، که عملاً تعطیل و مشکل ساز شده بودند، خریداری و به هشت هزار متر زمین بهمن دیزل اضافه کردیم. همچنین تمام سالن‌ها با تغییر کاربری و نصب ماشین آلات جدید و به‌روز زیر بار تولید رفت.»

وی توضیح می دهد: «در همین زمینه بخش کاربری‌ سازی را گسترش دادیم و ماشین‌آلات جدید خریداری شد. بنابراین اکنون این قابلیت را داریم که در سال ۱۴۰۱ خودروها را با کاربری تحویل دهیم.»

توسعه در شرایط سخت

وی ادامه می دهد: «البته وقتی این مسائل عنوان می شود نباید به سادگی از کنارش عبور کرد، چراکه افزایش میزان تولید به همین سادگی صورت نمی گیرد؛ بدنه‌سازی، خط رنگ، پارکینگ، سیستم‌های کنترل کیفیت، جذب و آموزش پرسنل، تأمین مواد مورد نیاز و مسائلی از این دست را می خواهد که خوشبختانه با برنامه ریزی ها و سرمایه گذاری های صورت گرفته، تمام آن ها در سال ۱۴۰۰ اتفاق افتاده است. به عنوان مثال، در ابتدای سال گذشته پرسنل بهمن دیزل حدود ۵۰۰ نفر بودند و اما در پایان سال به ۱۳۰۰ نفر رسید؛ یعنی بیش از دو برابر اشتغال ایجاد شده است.»

این فعال بخش خصوصی درباره این که خرید یک کارخانه تعطیل شده و اضافه کردن آن به فضای بهمن دیزل چه تأثیری در تولید خواهد داشت توضیح می دهد: «با این اتفاق در سال ۱۴۰۱ سالن‌های تولید کامیون های بهمن دیزل به یک فضای خیلی بزرگ‌تر انتقال پیدا می کند که باعث چندین برابر شدن ظرفیت تولید خواهد شد.»

داخلی سازی طراحی شیلر

علیمرادلو در ادامه به فعالیت های دیگر بهمن دیزل اشاره کرده و می گوید: «در بهمن دیزل محصول شیلر را داشتیم. پس از تحریم با تمام قوا سعی کردیم تولید محصولات ایسوزو هیچ وقت متوقف نشود و حتا در تیراژ پایین هم که شده آن را تولید کنیم. با این حال، شیلر مشکلات کیفی و طراحی داشت اما تمام آن ها را حل کردیم. ماحصل این تلاش تولید شیلر ۶ و ۸ تن بود که هر دو در سال ۹۹ و با درصد بالای داخلی سازی و طراحی خود بهمن دیزل رونمایی و در سال ۱۴۰۰ تولید انبوه شد.»

تولید مینی بوس جدید

وی می افزاید: «تولید مینی‌بوس پگاسوس از دیگر اقدامات بهمن دیزل بود که در سال ۱۴۰۰ روی داد. در واقع، با توجه به تحریم ها ما شاسی های ایسوزو را نداشتیم اما با توجه به نیاز بازار و همچنین تکیه بر توان خودمان اقدام به طراحی و تولید آن کردیم.  تعداد قابل توجهی حدود ۵۰۰ دستگاه مینی‌بوس پگاسوس تولید شد که در سال ۱۴۰۱ تولید مینی‌بوس حداقل دو تا سه برابر سال قبل خواهد شد. ضمن این که، مینی‌بوس پگاسوس، که در بازار با نام سحر پلاس نیز شناخته می شود، علاوه بر طراحی شاسی که توسط گروه صورت گرفته است، با موتور ایسوزو و سایر مشخصات برتر وارد بازار خواهد شد.»

تولید فورس براساس نیاز بازار

مدیرعامل گروه بهمن توضیح می دهد: «در کنار تمام کارهایی که صورت گرفته شد، احساس کردیم یک کامیونت دیگر هم می‌خواهیم که هم با دانش روز بیش تر منطبق باشد و هم کابین بزرگ‌تری داشته باشد. برای همین کار تولید محصول فورس را شروع کردیم. تمام مراحل کاری این محصول نیز در سال ۱۴۰۰ انجام شد. در این سال توانستیم خطوط آن را راه اندازی کنیم. در ابتدا فورس ۵/۸ تن تولید و وارد بازار شد که بازخورد بازار به آن بسیار عالی بوده است. همچنین کاربری‌هایمان در سال ۱۴۰۰ مرتب و به‌صورت روزانه گسترش پیدا کرد و در سال جاری نیز با سرعت و کیفیت بیش تر ادامه خواهد داشت. در کنار آن، تولید مدرن ترین و پیشرفته ترین کشنده منطبق با آخرین استانداردهای بین المللی با نام امپاور آغاز شد که گامی دیگر در راستای اقدامات توسعه تولیدات تجاری برداشتیم و یکی از نیازهای شبکه حمل نقل کالا در کشور را مرتفع کردیم.»

علی طجوزی

پایگاه خبری اسب بخار

۵ امتیاز از ۱ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.