مشخصات فنی پژو 207 با پیشرانه TU3 منتشر شد

مشخصات فنی پژو 207 با پیشرانه TU3 منتشر شد
مشخصات فنی پژو ۲۰۷ با پیشرانه TU3 منتشر شد

به تازگی مشخصات تیپ جدیدی از پژو ۲۰۷ در وبسایت شرکت ایران خودرو منتشر شده که مجهز به پیشرانه TU3 است و قرار است به زودی به بازار بیاید.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، چندی پیش بود که ایران خودرو مشخصات پژو ۲۰۷ تیپ ۵ را منتشر کرد. در تیپ ۵ امکانات کمتر شده بودند و داشبورد پژو ۲۰۶ در این تیپ جایگزین شده بود. حالا ایران خودرو ضعیف ترین نسخه از پژو ۲۰۷ را با پیشرانه TU3 معرفی کرده که گویا این معرفی هم بخشی از پروسه کنار رفتن پژو ۲۰۶ از خط تولید ایران خودرو است. البته بعد از خبر کنار رفتن پژو ۲۰۶ اعلام شد که این توقف تولید ممکن است موقتی باشد اما بهرحال ارائه تیپ های جدید از ۲۰۷ نشان می دهد که احتمالا دیگر خبری از پژو ۲۰۶ نخواهد بود.

مدیران 777 مدیران 777

همانطور که از نام این تیپ پیداست در این نسخه پیشرانه TU3 جایگزین TU5 شده است و این یعنی موتور ۱.۴ لیتری (۱,۳۶۰ سی سی) و ۸ سوپاپ را در این نسخه داریم که توان تولید نهایت قدرت ۷۵ اسب بخار (در دور ۵,۳۰۰ rpm) و نهایت گشتاور ۱۱۸ نیوتن متر (در دور ۳,۴۰۰ rpm) دارد. این همان پیشرانه ای است که قبلا در پژو ۲۰۶ های تیپ ۲ و تیپ ۳ سقف شیشه ای دیده بودیم. انتقال قدرت از طریق جعبه دنده ۵ سرعته دستی به چرخ های جلو انجام می شود و همان عملکرد فنی ۲۰۶ تیپ دو را در این نسخه از پژو ۲۰۷ خواهیم داشت.

امکانات پژو ۲۰۷ با پیشرانه TU3

پژو ۲۰۷ با پیشرانه TU3 بر خلاف تیپ ۵ از ۲۰۷ با داشبورد پژو ۲۰۶ نمی آید و در این خودرو طراحی تریم ۲۰۷ را می بینیم. در این خودرو امکاناتی نظیر سیستم ترمز ABS و EBA، کیسه هوای راننده و سرنشین، فرمان هیدرولیک، مالتی مدیا با پورت USB، چراغ روشنایی روز، آینه های برقی، سنسور دنده عقب، دوربین دنده عقب، کروز کنترل و… را داریم. در نظر داشته باشید در این نسخه از ۲۰۷ رینگ ها فولادی خواهند بود و خبری از رینگ آلومینیومی نیست.

داستان تیپ بندی های عجیب ایران خودرو

وقتی که پژو ۲۰۷ تیپ ۵ معرفی شد، ما مفصل به کنار گذاشتن پژو ۲۰۶ و ارائه تیپ جدید ۲۰۷ پرداختیم و توضیح دادیم که تیپ ۵ از ۲۰۷ درواقع همان ۲۰۶ است که لباس ۲۰۷ را تن آن کرده اند. توجه داشته باشید که پژو ۲۰۷ آی که ما در ایران داریم، از نظر فنی و تکنیکی نسخه ای فیس لیفت از پژو ۲۰۶ است و عملاً در پلتفرم و اساس فنی تفاوتی با آن ندارد. حالا ارائه پژو ۲۰۷ با پیشرانه TU3 هم باز تولید همان پژو ۲۰۶ تیپ ۳ سقف شیشه ای است با این تفاوت که ۲۰۷ جدید قصه ما نه رینگ آلومینیومی دارد و نه سقف شیشه ای. این یعنی باز هم لباس ۲۰۷ را بر تن یک نسخه دیگر از ۲۰۶ کرده اند. ظاهرا پژو ۲۰۶ دیگر تولید نمی شود اما همه می دانیم تیپ های جدید ۲۰۷ همان ۲۰۶ هستند. کاش مدیران ایران خودرو و مسئولان وزارت صمت توقع نداشته باشند تا مردم این توقف تولید را به عنوان پیشرفت صنعت خودرو تلقی کنند چراکه این رویکرد هیچ نمودی از پیشرفت ندارد!

در بازار های مختلف دنیا تیپ بندی های مختلف خودروها بر اساس نیاز بازار، فرهنگ رانندگی و وضعیت اقتصادی جامعه هدف انجام می گیرد. این یعنی برای تیپ بندی ها باید یک تحقیقات بازار وسیع انجام شود و اگر پروسه انجام آن دقت کافی را نداشته باشد، طبیعتاً فروش پایینی برای مدل مورد نظر خواهیم داشت. اما بازار انحصاری ایران این قاعده ها را نمی فهمد و فروش در هر حال انجام خواهد شد. مشخص نیست ایران خودرو دقیقا چه تحقیقاتی را انجام داده که پژو ۲۰۷ تیپ ۳ سقف شیشه ای را تولید نمی کند و به جای آن پژو ۲۰۷ با پیشرانه TU3 را جایگزین کرده است.

قطعا هیچ کارشناسی دقیقی در پس این تصمیم نیست. اما سه دلیل اصلی می تواند مسبب این داستان باشد:

۱- ارائه تیپ های جدید ۲۰۷ با مشخصات ۲۰۶ شاید دست ایران خودرو را در قیمت گذاری بازتر می کند و این یعنی تولید تیپ های جدید ۲۰۷ از نظر مالی برای کارخانه به صرفه تر خواهد بود.

۲- وزارت صمت که همیشه مورد انتقاد های شدید بوده و وزیری که همیشه روی تیغ استیضاح قدم می زند، خودروساز را به توقف تولید خودروها با این رویه عجیب وادارد می کند.

۳- قطعه سازان با توقف تولید پژو ۲۰۶ موافق نیستند و به هر طریق می خواهند قطعه های مورد نظر را به ایران خودرو بفروشند. در این صورت پای قطعه سازان بزرگی در این روند در کار است. البته هیچ کدام از این سه دلیل را نمی توان به صورت مستند دلیل این تیپ بندی ها دانست اما بسیاری از کارشناسان صنعت خودرو دلایل فوق را مسبب این تیپ بندی های جدید اعلام می کنند.

۳.۵ امتیاز از ۴۲ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.