آپشنولوژی: جک S5 اتوماتیک پر آپشن تر است یا هایما S7 توربو؟

آپشنولوژی جک S5 اتوماتیک و هایما S7 توربو
آپشنولوژی جک S5 اتوماتیک و هایما S7 توربو

حال و روز S5 در ایران بسیار خوب بود و یکه تازی می کرد، که ناگهان سر و کله هایما S7 پیدا شد.

آریزو 8 آریزو 8

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار ، جک S5 به اندازه کافی در بازار کراس اوورهای چینی ایران شناخته شده است. این خودرو از سوی بسیاری از مردم به عنوان یک کراس اوور کامپکت قابل قبول، پذیرفته شده است. S5 که ابتدا به شکل دنده ای وارد بازار شده بود، پس از چندی با گیربکس اتوماتیک دوکلاچه عرضه شد. کرمان موتور با عرضه نسخه اتوماتیک تولید مدل دنده ای را متوقف کرد. جک S5 اتوماتیک افزون بر جعبه دنده، امکانات رفاهی جدیدی هم نسبت به نمونه دنده ای داشت. حال و روز S5 در ایران بسیار خوب بود و یکه تازی می کرد، که ناگهان سر و کله هایما S7 پیدا شد. کراس اووری که ابتدا با پیشرانه تنفس طبیعی و دو نوع جعبه دنده به خط تولید ایران خودرو آمد، اما دیری نگذشت که جای خود را به نمونه توربو داد. نسخه توربو با توجه به تقاضای بازار، فقط با گیربکس اتوماتیک عرضه شد. هایما S7 توربو اتومات و جک S5 اتومات، هر دو از خودروهای چینی نسبتاً پرآپشن در بازار به شمار می روند.

های بانک های بانک

اکنون می خواهیم ببینیم کدام یک از این دو در نبرد تجهیزاتی دیگری را شکست می دهد.

رفاهی

در فهرست امکانات رفاهی S5، شاید بزرگ ترین کمبودی که مالکان این خودرو حسرت آن را می خورند، جای خالی کروزکنترل است. عجیب است که با وجود آپشن های رفاهی بسیار کامل در S5، کرمان موتور از نصب کروزکنترل به شکل فابریک بر روی این خودرو امتناع می کند. هایما S7 توربو برخلاف جک S5، کروزکنترل را به صورت فابریک دارد. سیستم های کنترل ایستایی در سربالایی و سرازیری، در جک S5 دیده می شوند، اما هایما S7 توربو این سیستم را فقط برای سربالایی ارائه می دهد. برای کمک به راننده S5 هنگام پارک خودرو، سنسورهای هشداردهنده در سپرهای جلو و عقب تعبیه شده اند، اما هایما این سنسورها را فقط در سپر عقب دارد. برف پاک کن ها در هر دو خودرو به محض بارانی شدن هوا به طور خودکار آغاز به کار می کنند. وجود سنسور باران در هایما S7 و جک S5 این امکان را فراهم کرده است. هم مالکان S5 و هم S7 می توانند فشار باد لاستیک های اتومبیل خود را کنترل کنند. در صورت کم شدن فشار تایرها، سنسور هشداردهنده به حالت اخطار درمی آید.

چراغ های روز در هایما S7 به شکل استاندارد وجود دارند، اما جک S5 فاقد این چراغ هاست و این کمبود در دنیای امروزی خودروها اصلاً جای دفاع ندارد. خوشبختانه سنسور نور در هر دو خودرو تعبیه شده است و چراغ های جلو به شکل اتوماتیک روشن می شوند. چراغ های مه شکن برای مواقع ضروری هستند و در جلو و عقب خودرو تعبیه می شوند. هایما S7 و جک S5 هر دو از این چراغ ها برخوردارند. نوع لامپ در نظر گرفته شده برای چراغ های جلو در این دو خودرو از نوع هالوژنی است. چراغ بدرقه در این دو خودرو موجود است، اما هیچ یک از این دو از چراغ خوش آمد گویی یا ولکام لایت بهره نمی برند.

جعبه فرمان جک S5 و هایما S7 از نوع الکتریکی حساس به سرعت است که کنترل و هدایت خودرو را بسیار آسان تر از فرمان های هیدرولیک می کند. ستون فرمان جک، تنها در ۲ جهت تنظیم می شود، اما این امکان برای هایما به شکل ۴ جهته است. فرمان در هر دو خودرو با چرم مصنوعی روکش شده تا بیش تر با صندلی ها هماهنگ باشد. دکمه های کنترل سیستم صوتی یا اینترفیس هم که طبیعتاً بر روی این فرمان ها به چشم می خورند. به بخش سیستم صوتی که می رسیم، جک با نمایشگر لمسی، سامانه نویگیشن، خروجی های AUX، iPod، USB و بلوتوث و ۶ بلندگو، پکیجی کامل را پیش روی سرنشینان خود قرار می دهد. دوربین دید عقب هم برای سهولت بیش تر پارک خودرو در نظر گرفته شده است. سیستم مولتی مدیای هایما S7 هم تقریباً مشابه جک S5 است، با این تفاوت که دوربین های دید کناری و دید ۳۶۰ درجه هم در هایما وجود دارند. این دو دوربین اضافه، هنگام پارک خودرو و حرکت در ترافیک، بیش تر جنبه کاربردی بودن خودشان را نشان می دهند.

برای ورود به کابین هر دو خودرو نیازی به استفاده از ریموت نیست و سیستم ورود بدون کلید برای آن ها در نظر گرفته شده است. استارت موتور هم در هر دو توسط دکمه انجام می گیرد. سیستم تهویه جک S5 به صورت اتوماتیک تنظیم می شود و قابلیت تنظیم دوناحیه ای را دارد. تهویه هایما S7 اگرچه اتوماتیک تنظیم می شود، اما از نوع تک کاناله است. تنظیم صندلی راننده جک به شکل برقی در ۶ جهت صورت می گیرد، اما صندلی سرنشین جلو در این خودرو دستی تنظیم می شود. صندلی راننده هایما ۸ جهته و برقی تنظیم می شود، اما برخلاف صندلی راننده جک، فاقد حافظه است. همچون جک، تنظیم صندلی سرنشین هایما هم دستی است. سیستم ایزوفیکس هم در صندلی های عقب هر دو خودرو به طور استاندارد وجود دارد. آینه وسط جک S5 از نوع الکتروکرومیک است، اما همین آینه در هایما S7 به صورت دستی تاریک می شود. آینه های کناری در هر دو خودرو قابلیت تاشوندگی برقی دارند و به گرم کن هم مجهز شده اند. شیشه های عقب هایما و جک، به صورت شرکتی، دودی هستند و دیگر نیازی به نصب برچسب های دودی به صورت افترمارکت بر روی شیشه های آن ها نیست. سان روف برقی به صورت استاندارد در هر دو خودرو به چشم می خورد، اما نباید انتظار سقف پانورامیک را در این کلاس از آن ها داشت.

ایمنی

در بخش ایمنی، عملکرد دو خودرو در مقایسه با یکدیگر بسیار شبیه است. در هر دو، افزون بر وجود ۲ کیسه هوا در جلو، کیسه های هوای کناری هم تعبیه شده اند. کیسه های هوای کناری در صندلی ها نصب می شوند و هنگام برخورد از کنار، وظیفه محافظت از سرنشینان جلو را بر عهده دارند. بنابراین تعداد ایربگ های استاندارد هایما S7 و جک S5، چهار عدد است. متأسفانه در هیچ یک از دو خودرو، اثری از کیسه های هوای پرده ای دیده نمی شود. در حالی که، امروز در بسیاری از خودروهای مدرن، ۶ عدد حداقل تعداد ایربگ لازم برای پاس شدن در تست های ایمنی است.

جک S5
جک S5

در بحث پایداری، خوشبختانه هم جک و هم هایما فراموش نکرده اند که سیستم های کمکی پایداری را در نظر بگیرند. هایما S7 به سیستم کنترل پایداری (ESP) و سیستم کنترل کشش (TCS) مجهز است. وجود این دو سیستم، قابلیت های دینامیکی خودرو را تا حد بسیار خوبی، ارتقا می دهد، اما در جک S5، فقط سیستم کنترل پایداری (ESP) را می توان دید و متأسفانه جک از نصب TCS در این خودرو صرف نظر کرده است. در بحث ایمنی لازم به ذکر است که جک با برخوردار از اتاق و شاسی متعلق به هیوندای ix35، تا حدودی خیال خریدارش را از بابت استحکام اتاق در تصادف، راحت می کند، اما این به معنای عدم وجود استحکام کافی برای هایما نیست! چراکه S7 هم براساس سازه کراس اوورهای مزدا طراحی شده است. در مجموع، اگر بخواهیم به این دو کراس اوور از نظر ایمنی نمره بدهیم، باید بگوییم که مطمئن باشید از محصولات وطنی ما با پلت فرم های بیست و چند ساله ایمن ترند!

حتماً ببینید:

ویدیوی تست و بررسی هایما S7 توربو در اسب بخار

ویدیوی تست و بررسی جک S5 اتوماتیک در اسب بخار

سپهر عظیمی

پایگاه خبری اسب بخار

۱ امتیاز از ۱ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.