آپشنولوژی : ام وی ام X33 AT S یا جک S3؟

جک S3 ام وی ام X33  آپشنولوژی
جک S3 ام وی ام X33 آپشنولوژی

بین ام وی ام ایکس ۳۳ و جک اس ۳، به عنوان دو مورد از مطرح ترین کراس اوورهای چینی بازار، کدام یک تجهیزات بیش تری دارد؟

مدیران 777 مدیران 777

ایکس ۳۳ در اواخر دهه هشتاد شمسی رونمایی و وارد بازار شد. نزدیک به یک دهه از حضور این خودرو در بازار ایران می گذرد و در این مدت، ۳ نسل مختلف از آن روانه بازار شده اند. جدیدترین مدل عرضه شده از ایکس ۳۳، فیس لیفت نسل سوم آن است که با لقب ای تی اس (AT S) شناخته می شود. این مدل افزون بر تغییرات ظاهری و فنی، تعدادی آپشن اضافه هم نسبت به مدل های قبلی دارد و آمده است تا همچنان جایگاه ایکس ۳۳ در مقابل رقبای تازه نفس را تثبیت کند. آن سو، جک اس ۳ را می بینیم که از نظر سابقه حضور در بازار و آمار فروش، اصلاً قابل قیاس با ایکس ۳۳ نیست، اما اس ۳ هم در همین مدت کوتاه حضورش، توانسته نظر بسیاری از مردم را به سمت خود جلب کند. اگرچه جک فیس لیفت این خودرو را در چین معرفی کرده است، اما هنوز خبری از عرضه آن توسط شرکت کرمان موتور به بازار ایران شنیده نمی شود.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

رفاهی: برد ایکس ۳۳ فقط به خاطر چند آپشن!

ایکس ۳۳ ای تی اس، همچون مدل های قبلی این خودرو، به کروز کنترل مجهز است که آپشنی کاربردی برای خودروهای اتوماتیک به شمار می رود. خوشبختانه جک اس ۳ برخلاف برادر بزرگش اس ۵، کروز کنترل را به صورت فابریک دارد و برای تهیه و نصب آن، دیگر نیاز نیست به بازار آزاد مراجعه کنید. چری در جدیدترین مدل ایکس ۳۳، سیستم های کنترل حرکت در سرازیری و سربالایی را تعبیه کرده است که شاید به ظاهر، آپشن هایی فانتزی به نظر بیایند، اما در حین رانندگی بسیار کاربردی هستند. جک اس ۳ فقط سیستم کنترل حرکت در سربالایی را دارد. یکی دیگر از آپشن های منحصر به فرد ایکس ۳۳ که اس ۳ فاقد آن است را سیستم انتخاب حالت رانندگی می توان دانست. این سیستم در دو حالت اکو و اسپرت قابل تنظیم است و تنها تفاوتی که در پرفورمنس خودرو ایجاد می کند، تغییر محدوده حرکت دور موتور است. بنابراین چندان انتظار نداشته باشید که با انتخاب حالت اکو، مصرف سوخت خودرو اقتصادی شود یا با فشردن دکمه اسپرت، شتاب به طرز چشم گیری افزایش یابد! در ایکس ۳۳ ای تی اس برای راحت تر پارک کردن خودرو از سنسورهای عقب استفاده شده است، اما واقعاً جا داشت که با توجه به دید محدود خودرو به جلو، سنسورها بر روی سپر جلو هم تعبیه می شدند! جک اس ۳ هم همین طور است و فقط سنسورهای عقب را دارد. البته اصولاً از خودروهایی در این سطح نمی توان انتظار آپشن های کامل را داشت. سنسور فشار باد تایرها که در صورت کم باد شدن هر یک از لاستیک ها هشدار می دهد، در هر دو خودرو وجود دارد و یکی از آپشن های اضافه شده به ایکس ۳۳ ای تی اس است.

چراغ های روز در ایکس ۳۳ جدید مانند قبل وجود دارند. چراغ های اصلی هم با تاریک شدن هوا روشن می شوند. دی لایت در اس ۳ هم موجود است و سنسور نور نیز برای این خودرو تعبیه شده است. چراغ های مه شکن جلو و عقب هم که دیگر یکی از ملزومات خودروهای امروزی به شمار می روند و در هر دو رقیب به چشم می خورند. چراغ بدرقه در اس ۳ به صورت فابریک موجود است و خوش بختانه به ایکس ۳۳ هم اضافه شده است. چراغ های جلو در هر دو خودرو از نوع هالوژنی هستند و طبیعتاً نباید انتظار وجود چراغ زنون در یک کراس اوور چینی نسبتاً ارزان قیمت را داشت. به فرمان که می رسیم، خب اس ۳ از اول با جعبه فرمان الکتریکی عرضه شد. جک خوشبختانه در روکش کردن این فرمان با چرم خساست به خرج نداده و دکمه های اینترفیس را هم بر روی آن اضافه کرده است. با توجه به الکتریکی بودن فرمان، طبیعی است که باید سنسور سرعت هم در آن وجود داشته باشد. یکی از تغییرات فنی و تا حدی رفاهی ایجادشده در ایکس ۳۳ ای تی اس افزون بر جعبه دنده جدید، جعبه فرمان الکتریکی است که استهلاک کم تر و نرمی به مراتب بیش تری از فرمان هیدرولیک نسل قبل دارد. این فرمان حساس به سرعت، همچون فرمان جک، از دکمه های کنترل سیستم صوتی بهره می برد و برای ست شدن با صندلی ها، به روکش چرم مصنوعی مزین است.

سیستم صوتی از جمله مهم ترین بخش های کابین یک خودرو برای هر مشتری ایرانی است. در ام وی ام یک سیستم صوتی تصویری ساده را می بینیم که نمایشگر نسبتاً باکیفیتی دارد، اما فاقد سیستم عامل است. دوربین عقب به این نمایشگر متصل شده است و قابلیت اشتراک محتوای تلفن همراه با آن هم وجود دارد. بلوتوث هندزفری و پورت USB هم دیگر راه های ارتباطی با این سیستم هستند. متأسفانه چری تعداد بلندگو را کم در نظر گرفته و با نصب ۴ اسپیکر از گذاشتن تیوتر صرف نظر کرده است. جک هم در این بخش، وضعیت تقریباً مشابهی دارد. نمایشگر سیستم مولتی مدیای جک اندکی کوچک تر است، اما از دوربین عقب پشتیبانی می کند. در S3 افزون بر بلوتوث و USB، پورت AUX هم تعبیه شده است. همچنین جک به ظاهر از ۶ بلندگو برای S3 استفاده کرده است. با این حال، باید دید که در عمل آیا آن ۲ بلندگوی اضافی S3 می توانند به کیفیت بهتر صدا نسبت به سیستم صوتی ایکس ۳۳ منجر شوند یا نه. قابلیت اشتراک محتوا یا Mirror Link در مولتی مدیای اس ۳ در دسترس نیست. برای ورود به کابین در هیچ یک از دو خودرو، متأسفانه اثری از سیستم های ورود بدون کلید و استارتر دکمه ای به چشم نمی آید. این که ناچار هستید با سوییچ و به طرز سنتی موتور را استارت بزنید، واقعاً جای گله دارد. تهویه مطبوع در هر دو خودرو از نوع اتوماتیک تک کاناله است. تنظیم صندلی ها هم به صورت دستی انجام می گیرد که البته از چری انتظار داشتیم در ایکس ۳۳ ای تی اس تنظیم برقی را، حداقل برای صندلی راننده، فراهم کند.

خوشبختانه مدیران خودرو یکی از آپشن های سابق ایکس ۳۳ را که گرم کن صندلی های جلو بود، در مدل جدید به این خودرو بازگرداند. آپشنی که هیچ وقت در جک اس ۳ وجود نداشته است. لازم به ذکر است که استاندارد ایزوفیکس در صندلی های عقب هر دو کراس اوور، پیش بینی و رعایت شده است. خروجی برق ۱۲ ولت این روزها با استفاده هر چه بیش تر از وسایل شارژی، همچون موبایل و تبلت، اهمیت ویژه ای پیدا کرده است. هم ام وی ام ایکس ۳۳ ای تی اس و هم جک اس ۳ از این آپشن، بهره می برند. متأسفانه آینه الکتروکرومیک که از آپشن های حذفی ایکس ۳۳ بود، به مدل های جدید این خودرو بازنگشت. جک اس ۳ هم که از اول چنین چیزی نداشت. آینه های کناری ایکس ۳۳ و اس ۳ نیز متأسفانه به صورت دستی تا می شوند. البته در هر دو خودرو، گرم کن آینه ها به چشم می خورد. سان روف الکتریکی در ایکس ۳۳ و اس ۳ وجود دارد، اما سقف هیچ یک از آن ها از نوع تمام شیشه ای (پانورامیک) نیست. شیشه های عقب ایکس ۳۳ ای تی اس به شکل فابریک دودی شده اند که خود یک مزیت برای سرنشینان عقب این خودروست.

ایمنی: شرایط برابر

خودروهای چینی اصولاً توسط مؤسسه های معتبر و بین المللی تست و آزمایش نمی شوند و بنابراین نمی توان در خصوص امتیاز و ستاره ایمنی آن ها، به طور قطعی اظهار نظر کرد. اما از آن جا که اکثر این خودروها بر روی پلت فرم های قرض گرفته شده از برندهای معروف ساخته شده اند، تا حدی بهتر از محصولات وطنی ما هستند. مثلاً همین ام وی ام ایکس ۳۳ در حقیقت نسخه تغییرشکل یافته نسل های قدیم تویوتا راو ۴ است. با این حال، در خصوص تجهیزات ایمنی خودروها که بخواهیم بگوییم، دیگر وجود دو کیسه هوا، ترمز ABS و ترمز کمکی مزیت محسوب نمی شود، بلکه یک استاندارد اجباری است! ای کاش مونتاژکننده های وطنی در همکاری با کمپانی های چینی مادر، نسخه های ۶ ایربگ این کراس اوورها را طراحی و وارد بازار می کردند تا ایمنی آن ها از هر نظر کامل و خالی از نقص باشد. اما نیمه پر لیوان را هم ببینیم! یکی از بزرگ ترین نقدهای وارد به ام وی ام ایکس ۳۳، نبود سیستم کنترل پایداری بود، چراکه این خودرو در بخش عقب، حرکات گهواره ای زیادی داشت و برای ایجاد تعادل بهتر، وجود ESP ضروری احساس می شد. همچنین ایکس ۲۲ هم به عنوان مدلی ارزان تر، مدت ها بود به ESP مجهز شده بود. سرانجام مدیران خودرو بر روی مدل ای تی اس، سیستم های کنترل پایداری و کنترل کشش را نصب کرد. جک اس ۳ فاقد سیستم کنترل کشش است، اما از همان اول با ESP به بازار آمد. با مجموع موارد گفته شده، ایمنی هر دو خودرو را می توان تقریباً در یک سطح ارزیابی کرد.

سپهر عظیمی

پایگاه خبری اسب بخار

۵ امتیاز از ۱ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.