مجلس مدعی جدید دریافت سود فروش خودرو در بورس کالا

مجلس مدعی جدید دریافت سود فروش خودرو در بورس کالا
مجلس مدعی جدید دریافت سود فروش خودرو در بورس کالا

خودروسازان با عرضه در بورس کالا به دنبال جبران بخشی از زیان تولید و افزایش درآمد هستند، اما با توجه به استقبال خریداران نه تنها دولت در پی مصادره مابه‌التفاوت قیمت پایه و فروش، مجلس نیز به عنوان مدعی جدید دریافت سود فروش خودرو در بورس کالا، به دنبال ایجاد سازوکاری جدید است.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، برخلاف این که وزارت صمت در ابتدا مخالف جدی عرضه خودرو در بورس کالا بود این روزها به دنبال راهکاری است که بتواند مابه‌التفاوت قیمت پایه و قیمت نهایی را به خزانه دولت واریزکند. هر چند هنوز این مقوله اجرایی نشده است، با این حال، زمزمه های آن خودروسازان را به تعجب واداشته و به نوعی آن ها را به شوکی پنهان فرو برده است. حال در این گیر و دار به نظر می رسد کمیسیون صنایع مجلس نیز به دنبال سازوکاری جدید است تا بتواند درآمدهای حاصل از فروش خودرو در بورس کالا را به مسیری که خود می خواهد هدایت کند. اگر این اتفاق رخ دهد و عملی شود، در کنار مردم و مصرف کنندگان، باز هم سر خودروسازان بی کلاه خواهد ماند.

مدیران 777 مدیران 777

در این میان، برخی اخبار حاکی از این است که کمیسیون صنایع مجلس برای رسیدن به اهدافی که در پی عرضه خودرو در بورس کالا آن را دنبال می کرد، قصد دارد پای شواری رقابت را به قیمت گذاری و تعیین مدل و مقدار عرضه در بورس کالا باز کند. در این زمینه، نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اظهار بی اطلاعی از این طرح با اشاره به این که من به عنوان نایب رئیس کمیسیون از این طرح بی اطلاع هستم گفت: «هدف کمیسیون صنایع از عرضه خودرو در بورس کالا این بود که از یک سو، شفافیت ایجاد شود و از سوی دیگر، شرایطی برای خودرودار شدن اقشار کم درآمد فراهم شود. در واقع، هدف صرفاً عرضه خودرو در بورس کالا نبود. مجلس برای تعیین پایه نیز یک کمیته پیش بینی کرده بود.»

علی جدی نماینده مردم شیروان در مجلس ادامه داد: «بحث این بود که پس از تعیین قیمت پایه و فروش بر مبنای رقابت، مابه‌التفاوت در یک جایی جمع‌آوری شود و براساس نیازهای صنعت خودرو، اعم از مباحث توسعه ای، تسهیلاتی، نوسازی ناوگان حمل و نقل هزینه شود.»

علی جدی تأکید کرد: «این مدلی که اکنون دارد اجرا می‌شود، چیزی نیست که مدنظر کمیسیون بوده، در واقع، وزارتخانه خودش اقدام کرده است و از کمیسیون صنایع هم در این میان خیلی هم نقشی ندارد. این مدلی که خودرو در بورس عرضه می‌شود با سبک و سیاقی که در قیمت گذاری و عرضه خودرو وارداتی تعریف می‌کنند در آیین‌نامه خود دولت تصویب شده و مجلس در آن نقشی ندارد.»

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: «در مجلس دنبال این بودیم که اگر خودرو در بورس عرضه می‌شود، از یک سو، بحث شفافیت و رقابتی شدن پیگیری شود و از سوی دیگر، یک مقداری خودروساز هم انگیزه پیدا کند، نه این‌که با توجه به کسری عرضه و در زمانی که تقاضا زیاد و تولید کم است،در بورس کالا به قیمت های بازار مشروعیت بدهند. اکنون با این کار عملاً بورس کالا در حال مشروعیت‌دهی به قیمت های حاشیه بازار است و کاملاً با هدفی که دنبال می کردیم مغایرت دارد.»

نائب رئیس کمیسیون صنایع مجلی تصریح کرد: «در حال حاضر، برای مصرف کننده فرقی نکرده است، یعنی همان پولی که قبلاً دلال های می گرفتند. اکنون دیگر عملاً خودروساز می‌گیرد و یا گیر دولت می آید، عملاً نفعی برای مصرف‌کننده ندارد.»

وی تأکید کرد: «در کمیسیون صنایع با این مدل عرضه خودرو در بورس موافق نیستیم، مگر این‌که آن اختلاف هزینه بیاید در حوزه خودروسازی برای حمل و نقل عمومی که مردم منافع ببرند، نوسازی و در مواردی مانند این ها هزینه شود، یعنی از آن محلی که قبلاً دلال می‌برد، برای برخی موارد عمومی در سطح کشور مدیریت شود.»

جدی اضافه کرد: «در حال حاضر، آن اختلاف حاشیه بازار را به جای این‌که دلال دست بگیرد، دولت می‌گیرد اما در عمل، برای مردم هیچ سودی ندارد و برای مردم خیلی خروجی ندارد.»

نمانیده مردم شیروان در خانه ملت در پایان تأکید کرد: «با مدلی که در حال حاضر خودرو در بورس کالا عرضه می شود مخالفت هستیم. با این مدل قیمت، بازار مشروعیت پیدا می‌کند بدون این‌که منفعتی برای مردم داشته باشد. اگر قرار است خودرو در بورس بالاتر از قیمت کارخانه و آن چیزی که مصوب است عرضه ‌شود، آن اختلاف قیمت باید به نفع مردم و برای کارهای مردم مصادره شود نه برای تولیدکننده یا دولت.»

۵ امتیاز از ۲ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.