آیا استانداردهای تولید خودرو کاهش می یابد؟

محمدحسن شجاعی فرد
محمدحسن شجاعی فرد

روز گذشته در آیین اختتامیه نمایشگاه تحول صنعت خودرو محمدحسن شجاعی فرد، رئیس دانشکده خودروی دانشگاه علم و صنعت، از لزوم کاهش استانداردهای تولید خودرو در ایران گفت.

مدیران 777 مدیران 777

روز گذشته آخرین روز از نمایشگاه تحول صنعت خودرو بود و در آخرین ساعات این نمایشگاه آیین اختتامیه آن با حضور سید رضا فاطمی ‌امین، وزیر صمت، و محمد علی زلفی گل، وزیر علوم تحقیقات و فناوری برگزار گردید. در این مراسم وزرای صمت و علوم از دستاوردهای خودروسازان در این نمایشگاه بازدید کردند و در نهایت، با حضور رئیس دانشکده خودروی دانشگاه علم و صنعت، محمدحسن شجاعی فرد، سامانه جامع نیازهای فناوری و نوآوری باز در صنعت (ناب) رونمایی شد.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8
نمایشگاه تحول صنعت خودرو
نمایشگاه تحول صنعت خودرو

 این سامانه قرار است پل ارتباطی صنعت و دانشگاه باشد و از این طریق پیشرفت علمی را در صنایع (به خصوص صنعت خودرو) تسهیل کند. در مراسم رونمایی از این سامانه محمدحسن شجاعی فرد از لزوم کاهش استانداردهای فعلی تولید خودرو در ایران گفت که در ادامه به بیان آن ها می پردازیم.

استانداردهای ۸۵گانه ضروری نیستند!

نمایشگاه تحول صنعت خودرو
نمایشگاه تحول صنعت خودرو

در این مراسم محمدحسن شجاعی فرد در مورد تولید خودرو در ایران گفت: «در حال حاضر، استاندرادهایی را برای تولید خودرو داریم که خودروساز را ملزم می کند باک خودرو چندلایه باشد، فشار باد تایرها مشخص باشد و چراغ های روشنایی روز را در خودرو داشته باشیم. استانداردهایی از این دست باعث می شوند خودرو در نهایت گران شود.» شجاعی فرد در ادامه توضیح داد که اکثر این استانداردها در حال حاضر برای صنعت و بازار خودروی کشور ضروری نیست.

نمایشگاه تحول صنعت خودرو
نمایشگاه تحول صنعت خودرو

رئیس دانشکده خودروی دانشگاه علم و صنعت در ادامه از مجوزی که در سال ۱۳۹۱ به تصویب هیئت دولت رسیده بود گفت که براساس آن، زمانی که بین پلیس راهور و سازمان استاندارد اختلاف نظری برای شماره گذاری وجود داشته باشد، دانشکده خودروی دانشگاه علم و صنعت باید به عنوان داور تعیین تکلیف کند. براساس همین مجوز محمدحسن شجاعی فرد گفت: «ما در دانشگاه آماده ایم در استانداردسازی های خودرو کمک کنیم و برخی استانداردهای فعلی را کاهش دهیم و حتی به اعتقاد من کنار رفتن برخی خودروها از خط تولید درست نبوده است.»

محمدحسن شجاعی فرد رئیس دانشکده خودروی دانشگاه علم و صنعت به این موضوع اشاره کرد: «خودروسازان با کاهش تلفات خواستند تا تلفات ناشی از تصادف ها را کاهش دهند و سرمایه گذاری را در بخش تولید انجام دادند، اما در عمل دیدیم که تلفات چهار برابر شد. این مقام علمی کشور ادامه داد: «تولید پراید باید با محدودیت هایی ادامه پیدا می کرد. مثلاً می توانستیم قانونی در نظر بگیریم که این خودرو در جاده یا شهرهای بزرگ تردد نکند، اما اجازه تردد را در روستاها و جاده های بین روستایی و یا شهرهای کوچک داشته باشد.»

نمایشگاه تحول صنعت خودرو
نمایشگاه تحول صنعت خودرو

محمدحسن شجاعی فرد در نهایت به این موضوع اشاره کرد که اگر با این روند استانداردها کم تر شوند تولید خودرو در مسیر بهتری قرار می گیرد. وی در ادامه ابراز امیدواری کرد با همکاری سید رضا فاطمی ‌امین وزیر صمت و  محمد علی زلفی گل وزیر علوم تحقیقات و فناوری این تغییرات زودتر رقم بخورد.

وقتی مقامی علمی از کاهش استانداردها می گوید!

در این سال ها بارها شنیده ام که استانداردهای تولید خودرو در بازارهای سطح اول دنیا سختگیرانه تر می شوند و بسیاری از امکانات (به خصوص امکانات ایمنی) در حال استانداردسازی در تولید هستند. با این حال در اختتامیه نمایشگاه تحول صنعت خودرو محمدحسن شجاعی فرد رئیس دانشکده خودروی دانشگاه علم و صنعت از لزوم کاهش استانداردها برای ارزان شدن خودرو و تسهیل تولید آن می گوید! اگرچه قرار بود این نمایشگاه نمودی از تحول و پیشرفت در خودروسازی کشور باشد، اما در صحبت هایی که در مراسم اختتامیه شنیده شد، امید به پیشرفت و تحول کمرنگ تر از پیش به نظر می رسد. پیش بینی می شد یک مقام تخصصی و علمی خودرویی در خصوص استاندارد نظری کاملاً برعکس این اظهارات داشته باشد، اما حالا می بینیم که مقامی از نهاد دانشگاهی به جای مسیر علمی، مسیر خلاف تمام دنیا در پیش گرفته و از تولید خودروهای قدیمی همچون پراید سخن می گوید!

محمدرضا پاداش

پایگاه خبری اسب بخار

به این مطلب رای دهید

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.