
نتیجه خصوصی سازی خودروسازان برای مردم؛ هیچ!

دومین شرکت بزرگ خودروساز کشور در آستانه خصوصی شدن قرار دارد. این واگذاری نیز با هیاهو و حواشی مخصوص به خود همراه شده است. در این شرایط، غیر از واگذاری مدیریت گویا اتفاق دیگری در راه نخواهد بود. با این فرمان نتیجه خصوصی سازی خودروسازان برای مردم آیا همان «هیچ» همیشگی است؟


به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، دومین گام بلند و بزرگ خصوصی سازی برداشته شده است. براساس آنچه معاونت اقتصادی سایپا گفته است، اسامی متقضیان طی نامه ای به وزارت صمت ارسال خواهد شد. پس از آن نیز سایر فرآیندها از جمله بررسی وضعیت و اهلیت خریدارن انجام و برای رقابت روانه بورس خواهند شد.
خریدارانی که اهلیت کسب می کنند در روز موعود برای تصاحب ۴۲ درصد سهام بلوکی سایپا در قالب مزایده رقابت می کنند، یعنی هر که بیشتر پرداخت کند، برنده خواهد شد. پس از آن، برنده می تواند در بدترین حالت دو صندلی در هیئت مدیره کسب کند و تأثیرگذار شود. در حال حاضر به نظر می رسد رقابت اصلی میان کرمان موتور تقویت شده با بانک شهر، کنسرسیوم انتخاب و هلدینگ دات وان خواهد بود.
هر یک از این طرف ها با تکیه بر استدلال هایی که دارند خود را محق ترین برای مدیریت این شرکت می دانند. در این میان اما همچنان یک پرسش اساسی بی پاسخ مانده است؛ این همه تلاش برای خرید یک شرکت زیانده و تحت تسلط حاکمیت اقتصادی برای چیست؟ آیا قرار است که حاکمیت پس از این واگذاری به طور کلی از بنگاهداری خارج شود؟ آیا پس از مشخص شدن برنده این مزایده، سیاست گذاری مدیریت شرکت به هیئت مدیره واگذار خواهد شد؟ یا اینکه همچنان آنها باید در یک دایره محدود و مسدودشده دولتی تصمیم گیری کنند؟ آیا حاکمیت خود را برای خروج از قیمت گذاری دستوری آماده کرده است؟ آیا خصوصی شدن این شرکت ها فرصت بازی در زمین دیگری غیر از چین را فراهم خواهد کرد؟ آیا سیاست های بین المللی کشور راه ورود شرکت های مطرح به کشور را هموار می کند؟
به بیان ساده تر، غیر از کسب درآمد سهامداران دولتی و حاکمیتی از محل خصوصی سازی، این تحول بزرگ برای مردم چه دستاوردی خواهد داشت؟ آیا حاکمیت می تواند در این خصوص شفاف سازی کند؟ آیا باید در آینده نه چندان دور شاهد افزایش واقعی کیفیت محصولات تولید داخل بود؟ یعنی این افزایش غیر از گزارش های شرکتی و منابع دیگر واقعاً ملموس می شود؟ آیا کاهش قیمت خواهیم داشت؟ یا در کل واقعاً فرقی نخواهد کرد و راننده خودروی معیوب تغییر می کند؟
شما هم فقط فاز منفی بدین. حتما پیش یه دکتر برین.
پس میخوای الکی تعریف کنیم
اصلا خصوصی سازی در این سیستم پر از فساد معنی نداره
طرف تو زندانه ۱۰ بار حکم اعدامش اومده بعد داره ول میچرخه و واسه خودش خرید و فروش میکنند
بعد یک عده امیدوارند که شرایط بهتر بشه
دولت که آه نداره با ناله سودا کنه. اندازه بودجش فقط دولت به بیمه ها بدهکاره. پول تامین انرژی برق و آب و گاز رو هم نداره. کلا از کدوم دولت دارید صحبت مسکنسد?
طبق معمول همیشه، بدتر میشه که بهتر نمیشه! الان کرمان موتور چه گلی به سر خودش زده که بخواد با سایپا کاری بکنه؟؟ هلدینگ انتخاب که حتی بازار لوازم خانگی رو شبیه خودرو انحصاری کرد میخواد چه بکنه؟؟ نامه بزنه بگه تو رو خدا ماشین وارد نکنین ما زبالههامون رو بفروشیم؟؟
از نظر من مقاله شما و امثال شما مانع جدی برای خصوصی سازی و اساس آن تداوم رانت خواری است . مگر کرمان موتور فرصت کم داشته است .کاملا مشهود است چه کرده . قطعه سازان عامل کیفیت فعلی محصولات هستند. حالا نگرانند که سفره ای سالها پهن بوده جمع شود .هیچ پیشنهاد جدی از سوی قطعه سازان مطرح نخواهد شد . کما اینکه از کروز هم هیچ تغییر اساسی غیر از مذاکره برای جایگزینی هایما با شرکت های دیگر در حد صحبت ندیدیم .