خروج لگن از جاده مخصوص نتیجه خودروسازی حکومتی
نماینده مردم قم در مجلس طی سخنانی به انتقاد از وضعیت موجود پرداخته است و در بخشی از صحبت هایش خودروهای داخلی را لگن خطاب کرد، اما خروج لگن از جاده مخصوص نتیجه خودروسازی حکومتی است. بنابراین این مردم هستند که باید بپرسند برای تبدیل لگن ساز به خودروساز چه کرده اید و چه کسانی مسبب وضع امروز هستند.
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، بعد از افزایش ۳۰ درصدی قیمت محصولات دو خودروساز بزرگ کشور، موج جدید انتقادها به سمت جاده مخصوص روانه شده است. رئیس مجلس به بهانه عدم واردات خودروهای دست دوم به یک شکلی از آنان انتقاد کرده است و نمایندگان مجلس نیز به نوعی دیگر در این مسیر گام برداشته اند.
پیرو جو به وجودآمده نماینده مردم قم، کهک و جعفرآباد در خانه ملت نیز طی اظهاراتی در صحن علنی مجلس به شدت خودروسازان داخلی را مورد انتقاد قرار داده و محصولات آنها را لگن دانسته است.
محمد منان رئیسی طی سخنانی اظهارکرد: «برخلاف دوستان، شرم کردم چفیه بیندازم…
مردم از ما شعر و شعار نمی خواهند، مردم از ما چفیه انداختن نمیخواهند، مردم از ما عمل می خواهند…
مجلس باید همان طور که امام فرمودند صدای مردم مظلوم و پابرهنه باشد که ۴۰ سال است پای انقلاب ایستاده اند…
برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی در این دولت نرخ ارز در صد روز اول شروع به کار دولت بیشترین افزایش را داشته است و ما در مجلس هیچ عملکردی در اصلاح این وضعیت نداشته ایم…
برای اولین بار در چند دهه اخیر برق مردم در آبان ماه قطع شد، ما در مجلس در مقابل این موضوع بی سابقه چهکار کردیم؟…
خودروسازها یک شبه ۳۰٪ درصد قیمت لگنهاشان را زیاد کردند، ما در مجلس صدایمان درنیامد…
بر قوانینی که تصویب شده است و باید بر اجرای آنها نظارت شود، نظارت نمی شود… وزارت راه آمار بدهد که از قانون مالیات بر خانه های خالی چه تعداد اعلام وصول شده؟…مالیات بر خانه های لوکس به چه مقدار مالیاتشان اعلام وصول شده است؟… کل مالیات خانه های لوکس دریافت شده، به اندازه ارزش متراژ ۳۰ دستگاه سرویس بهداشتی این منازل در تهران نبوده…
در برنامه هفتم مصوب کردیم ۳۰۰ هزار مترمربع اراضی به مردم عرضه شود که سالانه ۶۰هزار مترمربع می شود. وزارت راه و شهرسازی پاسخ دهد که چه مقدار عرضه کرده؟…
براساس قانون جوانی جمعیت ۳۰۰هزار نفر ثبت نام کردند، دوسوم اینها بالای دو سال است که در نوبت هستند و ما در مجلس فقط و فقط داریم نظاره می کنیم…»
کارشکنی مدیران وزارت راه در اجرای قانون برنامه هفتم و واگذاری زمین
محمدمنان رئیسی، نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس، در رابطه با ضرورت اجرای دقیق قوانین برنامه هفتم و اختصاص زمین به مردم برای ساخت مسکن گفت: «مجلس بهدرستی این خواسته را دارد، اما بر حسب اطلاع دقیقی که داریم، مدیران وزارت راه در این رابطه کارشکنی میکنند.»
«برحسب اطلاع واصله از جلسه شورای معاونان این وزارتخانه، وزیر راه و شهرسازی با برنامه هفتم مخالف بوده و به نظر میرسد که قصد همکاری در اجرای قانون را ندارند.»
پرسش مردم نیز همین است؛ چه کرده اید؟
این سخنان در حالی مطرح می شود که نه تازگی دارد و نه جذابیت. این نماینده درست گفته است. مردم از شعار خسته شده اند، اما گویا متولیان و مسئولان و حکمرانی اقتصادی کشور همچنان قصد دارد که ناتوانی خود را در همین شعارها پنهان کرده و به مسیر همیشگی، تولید رانت ادامه بدهد.
خودروسازی داخلی با توجه به قیمت، کیفیت و تنوعی که دارند، چندان قابل دفاع نیستند.
در واقع وضعیت امروز این صنعت به گونه ای شده است که همه از آنان انتقاد می کنند. اینکه تا چه اندازه این انتقادها وارد است یا نیست، بحث دیگری است.
اینکه محصولات آنها لگن، ارابه مرگ یا وسیله مرگ و هر چیز دیگری باشند مهم نیست. مسئله اصلی این است که چه عامل یا عواملی منجر به وضعیت امروز شده است و برای خروج از این حال چه برنامه و راهکاری دارند.
با توجه به سابقه اینگونه انتقادها و رفتارهایی که در عمل دیده شده است به نظر می رسد که فقط در سابقه این نماینده یک انتقاد درج و دیگر خبری از ادامه و پیگیری بحث تا رسیدن به نتیجه نخواهد بود. نکته دیگر اینکه لگن های امروز نتیجه تفکر دانایان حاکمیت است.
به بیان ساده تر، انتقاد از امروز اقتصاد کشور، بیانگر مثل «تف سربالاست» یا مؤدبانه تر می توان گفت «از کوزه همان برون تراود که دراوست.»
بنابراین باید دید که مجلس با این حجم از انتقاد آیا می تواند راهی برای خصوصی سازی و خروج حکمرانی اقتصادی از خودروسازی پیدا کند، یا اینکه مانند همیشه مردم باید شاهد مشتی انتقاد و اعتراض بی حاصل باشند. همان هایی که به شعر و شعار تبدیل می شود و مردم همچنان باید بهای سنگینی شب های شعر حکومتی را پرداخت کنند.
اقتصاد ذینفعان
لگن های امروز نتیجه ی سالها استفاده ی بیش از حد مسئولین از لگنشون هست به جای مغزشون!
یکی حرف درست زده باشه همینه
بنظر من مال غصبی نتیجه ای بهتر از این نخواهد داشت
بهترین راه حل هم این هست که مال غصبی رو به صاحبش پس بدید
ایرانخودرو و سایپا رو به صاحبش پس بدید
مملکت هم به مردمش پس بدید
عصبانیت شما رو درک میکنم و من هم مثل شما عصبانی ام. ولی اگر بخوایم سخن شما رو انجام بدیم باید کل ایران و دوتا خودروساز نامبرده را به بهاییها پس داد! چون ایران در زمان پهلوی به کلی دست فرقه ضاله یهودی بهاییت بود پس پیشنهاد شما از پایه و اساس اشتباه و محال است.
از پیگیری هایش معلومه چیزی بارش نبست. قوانینی مثل جوانی جمعیت نشانه جهل مرکب تصویب کنندگان و مطرح کنندگانش است در کشوری که بزرگترین چالش آن انفجار جمعیت در نتیجه بی فکری و بی تجربگی دولتمردان انقلابی است. تازه این بنده خدا پیگیر عدم اجرای چنین قوانینی است. بهترین جواب برای انتقادات این نماینده مراجعه به آینه است.
سخن شما هم اشتباه است. این کشور بی صاحب و بی پادشاه ما انفجار جمعیت نداشته که هیچ، بلکه نسل کشی هم شدیم. انفجار جمعیت رو عربستان سعودی داشته که قبل از ماجرای پترودلار یعنی سال ۱۹۷۴ میلادی حدود هفت میلیون نفر جمعیت داشت ولی الان ۳۷ میلیون نفر جمعیت داره یعنی بیش از ۵ برابر شده. ولی همون موقع کشور ایران ۳۱ میلیون نفر جمعیت داشته و الان ۸۹ میلیون شده که از این تعداد ۱۰ میلیونش بیگانه اند و دشمناند و اصلاً ایرانی نیستند پس میشیم ۷۹ میلیون. یعنی افزایش کمتر از سه برابر.
ایشون گفت شما باور نکنید این روش جدید ساکت کردن مردمه از بیان دوتا داد و بیداد کنن که مردم بگن اها دمش گرم… اقتصادی که ۴۵ سال به سمت نابودی رفته به این سادگی سرپا نمیشه کلا باید از پایه درستش کرد که سالهای سال زمان میبره
پس شما ۴۵ ساله دسته بیل بودید تو این مملکت که وضع مردم این شده – حالا در نقش منتقد هم حاضر میشن واسه اینکه بگن ما به فکر شماییم