میرسلیم : واردات باید یک یا دو در هزار باشد

میرسلیم اتو اکسپو
میرسلیم اتو اکسپو

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بازدید از اتو اکسپو تهران با اشاره به این که مخالف واردات نیست تأکید کرد: «واردات باید یک یا دو در هزار باشد تا تولیدکننده داخلی از ابتکارات آن ها استفاده کند.»

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، مصطفی میرسلیم، چهره ای است که به عنوان یکی از اصلی ترین و سرسخت ترین مخالفان واردات خودرو شناخته می شود. طی ماه های اخیر نیز وی در مناظره های مختلف هیچ ابایی از بیان این موضوع نداشته است؛ ضمن این که، سخنان نغز هم در حمایت بی و حد حصر از تولید داخل ندارد که شاه بیت آن ها «۲۰۶ فرقی با لندکروز ندارد» به یک مثل بدل شده است.

به طور کلی، وی تأکید مؤکدی بر تولید داخل و رفع نیازها با خودروهای داخلی دارد. بر همین اساس، میرسلیم معتقد است واردات باید یک یا دو در هزار باشد، آن هم به این دلیل که خوروسازان بتوانند با آخرین دستاوردها و تکنولوژی آشنا شوند. در همین رابطه، این عضو مجمع تشخیص مصلحت در پاسخ به پرسش اسب بخار مبنی بر این که در اتو اکسپو تهران شاهد حضور خودروهای وارداتی هم هستیم و آیا این که هنوز با واردات مخالفت دارید، گفت: «من با واردات مخالفت نیستم، اما با یک یا دو در هزار باید واردات داشته باشیم.»

نماینده مردم تهران در خانه ملت توضیح داد: «خودروسازان داخلی از این طریق می توانند با ابتکارات آن ها آشنا شوند تا در نهایت بتوانند مانند یا بهتر از آن ها را تولید کنند و بسازند.»

وی همچنین در خصوص خودروهای وارداتی چینی نیز  اشاره کرد: «در همین ۱۰-۱۵ سال گذشته، آن ها پیشرفت کرده اند.

قیمت گذاری دستوری اصلاً درست نیست

میرسلیم در ادامه درباره مشکلاتی که قیمت گذاری دستوری برای صنعت خودروسازی کشور ایجاد کرده است تأکید کرد: قیمت گذاری دستوری اصلاً درست نیست. قیمت باید آزاد باشد تا کار بدون ویژه خواری پیش برود. با روش فعلی کاری پیش نمی رود.»

وی همچنین درباره این که واردات با روش فعلی همان یک یا دو درهزار پیش می رود بیان کرد: «واردات خودرو محدودیت دارد؛ نمی توانیم ارز کشور را به آن اختصاص بدهیم، چون مسائل مهم تر داریم. باید محدوده ای داشت که معلوم شود چه گونه باید پیشرفت کرد، چه کارهایی باید کرد، سلایق را مراعات کرد.»

میرسلیم ادامه داد: «البته این که واردات به دلیل محدودیت ارز نباید انجام شود یک بخش قضیه است؛ بخش دیگر این است که مگر ما نمی خواهیم خودمان کار کنیم؟ باید فقط بخوریم و بخوابیم؟»

اصل تولید است

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: «در واقع، اصل تولید است. منتها با شناخت مجموعه پیشرفت هایی که در سطح جهان انجام شده است باید صورت بگیرد؛ از آن ها باید استفاده کرد، بهره مند شد. باید به مشتری ایرانی کالایی را عرضه کنیم که این کالا جواب‌گوی نیازهای داخلی با بهترین کیفیت باشد.»

وی همچنین درباره این که آیا با واردات خودرو انتقال تکنولوژی مدنظر رخ می دهد توضیح داد: «آن چه در قانون پیش بینی کرده بودیم این بود که هر کسی واردات را انجام ندهد، کسی که نمایندگی دارد باید واردات انجام بدهد، پیش بینی کند انتقال فنی درستی صورت بگیرد و بتوانیم از مزایای انتقال دانش فنی استفاده کنیم؛ اگر بخواهیم فقط خودرو وارد کنیم به نتیجه نخواهیم رسید.»

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.