
کادیلا در توهم صادرات به روسیه

به نظر می رسد کادیلا غیر از رونمایی شتابزده برای کارنامه سازی وزیر سابق صمت، همچنان در توهم صادرات به روسیه مانده و این وعده تیموری هنوز عملی نشده است.


به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، اوایل بهمن ماه سال گذشته، مدیرعامل سایپا در نشست «رفع موانع و بررسی راه های توسعه صادرات صنعت خودرو و قطعه سازی به روسیه» با بیان این که بازار این کشور برای ما بسیار مهم است، افزود: «یکی از اشتراکات خودروسازی دو کشور، تولید خودروی ال ۹۰ است که این پروژه هم در ایران و هم روسیه قابل احیاست.»
محمدعلی تیموری گفت: «امروز زنجیره تأمین قطعه سازی که زمانی در پروژه ال ۹۰ فعال بود، قراردادش با پروژه پی ۹۰ نهایی شده است.»
وی بیان داشت: «مشکل تولید ال ۹۰ در ایران قوای محرکه آن بود که استاندارد یورو ۴ داشت و امروز به یورو ۵ ارتقا یافته است، که می تواند برای بازار روسیه نیز بسیار مناسب باشد و مقرر است در مدرن ترین خط موتورسازی کشور، که مشترک بین سایپا و شرکت رنو بود، تولید شود.»
مدیرعامل سایپا با اشاره به تولید ۵۰ دستگاه پی ۹۰، از رونمایی از نخستین نمونه این خودرو در دهه فجر پارسال (۱۴۰۱) در شرکت پارس خودرو خبر داد و خاطرنشان کرد: «تا پایان سال، ۱۰۰ دستگاه از این خودرو تولید خواهد شد و تولید آن را در سال آینده به روزانه ۱۰۰ دستگاه خواهیم رساند.»
تیموری گفت: «اکنون قراردادهای تریم داخلی، تریم بیرونی، موتورسازی، اکسل و گیربکس این پروژه با زنجیره تأمین داخلی منعقد شده است.»
وی ادامه داد: «اکنون محصولات کوییک و ساینا روی پلتفرم ایکس ۲۰۰ سایپا تولید می شود و خرداد، تیر و شهریور ماه ۱۴۰۲ به ترتیب خودروهای اطلس، سهند و وانت جدید سایپا، که روی این پلتفرم توسعه یافته اند، وارد بازار خواهند شد، اما پس از آن، دیگر برنامه توسعه ای روی این پلتفرم نخواهیم داشت.
مدیرعامل سایپا گفت: «پلتفرمی که جایگزین پلتفرم ایکس ۲۰۰ می شود، پی ۹۰ خواهد بود، که استاندارد سه ستاره اروپا و استانداردهای ۸۵گانه کشورمان را پاس خواهد کرد.»
وی به نمایشگاه اتومبیلیتی ۲۰۲۲ مسکو و عرضه خودروی شاهین در این نمایشگاه اشاره کرد و افزود: «شاهین با استقبال خوبی از سوی روس ها مواجه شد و با توجه به این که تولید این خودرو با موتور پی ۹۰ را در دستور کار داریم، حتی می توانیم آن را در روسیه با همین موتور روی خط مونتاژ بیاوریم.»
مدیرعامل سایپا خاطرنشان کرد: «در نمایشگاه اتومبیلیتی ذهنیتی مثبت نسبت به صنعت خودرو و قطعه سازی کشورمان شکل گرفت و در گام دوم نیاز است هیئتی از روسیه به بازدید از امکانات و پتانسیل های صنعت کشورمان بپردازد.»
اوایل اردیبهشت ماه سال جاری نیز سایپا در خصوص اخبار منتشرشده در رسانهها مبنیبر صادرات محصولات این شرکت به روسیه اعلام کرد: «با عنایت به تحولات اخیر روسیه و کمبود عرضه خودرو در آن کشور، قرارداد صادرات خودروهای شاهین، کوییک و ساینا در بازارهای روسیه و بلاروس بهمیزان ۴۵ هزار دستگاه و طی سه سال منعقد شد.»
در ادامه این اطلاعیه آمده است: «از آن جا که، برخی اقدامات از جمله اخذ مجوزات مربوطه، اضافه کردن آپشنها و امکانات خاص متناسب با شرایط اقلیمی و سلایق بازار روسیه، تجهیز شبکه خدمات پس از فروش، ایجاد زیرساختهای لازم و غیره زمانبر است، در صورت رفع موانع پیشِ رو و صادرات محصولات به کشور روسیه، مراتب در گزارش فعالیت ماهانه به اطلاع عموم خواهد رسید.»
به گفته مدیرعامل سایپا، این گروه خودروسازی صادرات محصولات پی ۹۰ (کادیلا) و شاهین به روسیه را در دستور کار دارد.
تولید کادیلا صفر دستگاه
البته بعد از رونمایی و قربانی کردن کادیلا برای ماندگاری فاطمی امین، این محصول سایپا با استقبال چندانی مواجه نشده و حتا از سوی برخی رسانه های اروپایی با تمسخر همراه شد. با این حال، شاید این مسئله را بتوان با فرانسوی بودن پلتفرم کادیلا و خروج این کشور از بازار روسیه و از دست دادن این فرصت توجیه کرد، اما ادعاهای تیموری را چگونه می توان توجیه کرد و چه پاسخی برای عدم تحقق وعده های مدیرعامل یکی از دو غول خودروسازی کشور پیدا کرد. قراربود در سال جاری تولید روزانه کادیلا به ۱۰۰ دستگاه در روز برسد، اما براساس گزارش تولید ۹ ماهه، تولید این خودرو در سال جاری صفر دستگاه بوده است. در واقع، به رغم تمام وعده ها این خودرو هنوز به تولید نرسیده است. اکنون سایپا چگونه می خواهد این خودرو را صادر کند، پرسشی است که باید مدیرعامل این شرکت پاسخ بدهد.
ضمن این که، برخلاف ادعای تیموری قرار بود در خرداد، تیر ماه سال جاری به ترتیب خودروهای اطلس و سهند وارد بازار شوند؛ با این وجود، نه تنها تا امروز این خودروها به بازار عرضه نشده اند، بلکه در ۹ ماهه ابتدایی امسال تنها ۱۷۳ دستگاه اطلس و ۳۲ درصد سهند در سایپا تولید شده است.
وعده های بی ثمر و بی عواقب
ساده تر این که تا امروز وعده های بهمن ماه سال گذشته مدیرعامل سایپا عملی نشده است؛ نه اطلس و نه سهند هنوز عرضه نشده اند. کادیلا که نور علی نور است؛ از این ها مهم تر این است که چگونه مدیرعامل یکی از دو خودروساز بزرگ کشور به راحتی می تواند وعده های بی ثمر بدهد بدون آن که عواقبی داشته باشد. ضمن این که، باید در نظر داشت که مجموع تولیدات سایپا تحت نظارت محمد علی تیموری، طی ۹ ماهه ابتدایی سال جاری، یک درصد نیز افت داشته است، اما وی هنوز هم میز ریاست خود را در اختیار دارد.
واو .واو خدای من چقدر رویایی چقدر شبیه کادیلاک هستن ایشون…. بخوابید بابا صمتی ها برید اون سمت
میشه… اره.. سهم پدر بدن میشه… بدون سهم پدر فکر نکنم.. بشه ها… جانان غدیری صاحب کل…….
در کهکشان جانان توهم کنار میره.. الصن نداریم… نه.. فقط انتخاب هست بس.. که صاحب هم ارج می نهد به انتخاب و فوری پادشاه… صاحب امضا خواهد کرد…. ها..
شما معلم ادبیات هستین؟
کادیلا پی ۹۰ اما با طراحی داچیا لوگان 😏
از بغل ال ۹۰ از جلو ساینا.چه ترکیب تهوع آوریه این دیگه؟
ما دیگه بعد از چهل و چند سال از پس که حرف های پوچ و وعده های سر خرمن شنیده اییم دیگه برایمان جاه افتاده که نه بابا هیچ خبری نیست حرف مفت هم هزینه ای ندارد و مردم را سر کار گذاشته اند بزک نمیر بهار میاد کومبوزه و خیار میاد چیزهای دیگه میاد خلاصه نگران نباش
روسیه بیل نخورده کمرش که مستقیمآ خود کارخانههای چینی رو رها کنه بیاد از شماهایی که واسطه و دلال و بسازبنداز قطعات منفصله چینی تحت اسم ایرانی هستید ماشین بخره!میبینیم حضور بی واسطه چینیها تو روسیه نذاشته شماها نمدی آفتاب کنین
نمیخواد خودرو بی کیفیت ایرانی صادر کنید. بیشتر آبروی ایران را نبرید! مردم ایران خودشون به خودرو با قیمت مناسب دسترسی ندارن، اینا فکر صادرات هستن. خودروسازی ایران گند زد. خرید خودرو در ایران شده یکی از روش های تحقیر مردم.یا آشغال ایرانی یا چینی ولی با قیمت ژاپنی! ما طالبان را مسخره میکنیم ولی بخدا عاقل تر از مسؤلان ما هستن. چینی و متفرقه نمیذارن بیاد. فقط ژاپنی. اونم با قیمت به مراتب کمتر از ایران. به کجا رسیدیم!!!
وسطش ال نود جلوش دنا پلاس پشتش شاهین تیم سازنده خوب ار نج نکرده رینگ هم که اوپتیمایی ولی با یکم تخصص ظریف تر شده خسته نباشین نگرانیم خدایی با ابن همه زحمت حیف نشین..