تجربه بیش از دو هزار کیلومتر رانندگی با X22
ام وی ام X22 در سال گذشته توانست به عنوان پرفروش ترین محصول ” مدیران خودرو ” شناخته شود. این هاچ بک کراس یا کراس اوور کوچک، از پایان سال ۱۳۹۵ در بازار ایران عرضه شد و توانست فروش خوبی را تجربه کند.
وجود شرایط اقساطی منعطف و پیش پرداخت های کم تر از رقبا یکی از دلایل استقبال خریداران به حساب می آید. اما همیشه مسأله این جاست که آیا قوای فنی و ویژگی های ذاتی X22 می تواند دلیلی برای انتخاب آن میان دیگر رقیب های چینی باشد؟
در روزهای پایانی سال ۹۶ شرایطی فراهم شد تا با کاروان محصولات ام وی ام، سفر بیش از دو هزار کیلومتری را با X22 و X33S تجربه کنیم. در مسیرهایی با آب و هوای مختلف که گاهی کوهستانی و گاهی کفی بود، ام وی ام X22 در دو نسخه دنده ای و اتوماتیک، سوژه مناسبی برای تهیه گزارش ما بود. در این بخش به تجربه رانندگی با دو نسخه X22 می پردازیم.
ابعاد و اندازه
بسیاری معتقد هستند X22 همان ۳۱۵ هاچ بک است و تنها کمی فیس لیفت مهندسان چری را تجربه کرده است. اما براساس اطلاعات به دست آمده، فضای کابین این خودرو کمی بزرگ تر از ۳۱۵ بوده و همچنین فاصله محوری و ابعاد اصلی خودرو در بحث سازه، متفاوت از ام وی ام ۳۱۵ است. به همین دلیل برخی می گویند X22 پلتفرمی متفاوت از ۳۱۵ دارد و در نهایت الگوی اصلی این هاچ بک را برای یک کراس اوور کوچک، ارتقا داده اند.
در بحث ظاهری آن گونه که مشخص است، بازار خودرو استقبال قابل قبولی از این خودرو داشته و تا حد زیادی آن را پسندیده است و انکار زیبایی آن به سلیقه شخصی افراد بر می گردد. اما در بحث فضای کابین، این خودرو در کلاس کراس اوورهای کوچک قرار می گیرد که در بازار جهانی به کراس اوورهای شهری معروف هستند. به همین دلیل نباید توقع فضای پا و بار زیاد را از X22 داشته باشید. اما می توان فضای آن را برای استفاده یک خانواده ۳ نفره یا ۴ نفره مناسب دانست. یکی از عیب های این خودرو شاید فضای سر کم برای سرنشینان عقب باشد که اگر فردی با قد بیش از ۱۷۸ سانتی متر در ردیف عقب X22 بنشیند، شاید نتواند سفر طولانی راحتی را با آن تجربه کند. در بحث فضای صندوق، ” مدیران خودرو ” به حجم ۴۲۰ لیتری آن اشاره می کند که می تواند کاربردی باشد.
ویژگی های رفاهی X22
ام وی ام X22 از نظر امکانات رفاهی در سطحی قرار دارد که رقیب های دیگر نیز در آن بازه حضور دارند. این خودرو به سانروف، چراغ روزتاب، کروزکنترل، کامپیوتر سفر، نمایش گر، دوربین و سنسور عقب، بلوتوث و تریم داخلی چرم مصنوعی مجهز است. دکمه تنظیم حالت رانندگی اکو و اسپرت هم در این کراس اوور کوچک وجود دارد که فعالیت آن در نسخه اتوماتیک دیده می شود. X22 در بحث سیستم صوتی می تواند مورد قبول ظاهر شود، اما وجود تنها چهار بلندگو می توانست بهتر از این باشد و دست کم مانند رقیب ها به شش بلندگو که دو عدد آن به صورت جداگانه تیوتر باشند، مجهز شود. سیستم تهویه این خودرو هم از نوع دستی است و شاید بهتر بود که در آن سیستم تهویه اتوماتیک استفاده می کردند تا سلیقه عمومی مشتریان خودرو با آن هماهنگ تر باشد.
وقتی این خودرو را از نظر قیمت و کلاس بدنه با برخی رقبا مقایسه می کنید، می توان تا اندازه ای آن را از نظر امکانات رفاهی، موفق و قابل قبول دانست. این خودرو در بحث ایمنی به دو کیسه هوا و ترمزهای ABS و EBD مجهز است.
ویژگی های فنی
ام وی ام X22 به پیشرانه ۱.۵ لیتری ۱۰۵ اسب بخار با گشتاور ۱۳۵ نیوتن متر مجهز است. قدرت لازم برای رانش این خودرو در ۲۷۵۰ دور در دقیقه به مدار می آید و می تواند گشتاور حداکثری را به چرخ های جلو منتقل کند. جعبه دنده این کراس اوور کوچک در نسخه دنده ای ۵ سرعته بوده و در نسخه اتوماتیک از ۴ سرعته استپ گیت استفاده شده است. بسیاری معتقد هستند که استفاده نکردن از جعبه دنده CVT در X22 نوعی سنت شکنی در خودروهای اقتصادی چری و ام وی ام به حساب می آید که این بار باب میل مشتریان ایرانی است. وزن این خودرو در نسخه اتوماتیک ۱۲۴۵ کیلوگرم اعلام می شود و نمونه دنده ای آن حدود ۳۰ کیلوگرم سبک تر است. اما ضریب تراکم ۱۱.۴:۱ نشان می دهد که باید در باک ۵۰ لیتری این خودرو از بنزین مناسب استفاده شود و حتی شاید بهتر باشد تعدد سوخت گیری با بنزین سوپر در این خودرو بیش تر از رقبا باشد. سیستم تعلیق X22 در جلو، مک فرسون بوده که قطعه ای رایج در بیش تر خودروها است و در عقب آن هم کشنده چند تکه استفاده شده که سامانه ای ثابت در بیش تر خودروهای هم رده به حساب می آید.
رانندگی در شرایط مختلف با X22
ام وی ام X22 دنده ای
سفر ما با یک ام وی ام X22 دنده ای از تهران آغاز شد و تا آستارا با آن همراه بودیم. گذر از اتوبان های شهری و برون شهری، جاده های کوهستانی، مسیرهای خاکی و… باعث شد شناخت خوب و کافی از این کراس اوور پرفروش ” مدیران خودرو ” به دست آوریم. نسخه دنده ای X22 را می توان از گزینه های مناسب در جاده دانست. هر چند مدتی زمان می برد تا به جعبه دنده این خودرو عادت کنید. توان انتقال قدرت و ضریب دنده در مرحله های ۱ تا ۳ خوب و قابل قبول است، اما به محض ورود به دنده ۴ و ۵ با حالت های سبک و اکونومی طرف هستید و آن چنان تفاوت خاصی میان دنده ۴ و ۵ احساس نمی شود. بنابراین در جاده های کوهستانی برای سبقت گرفتن و یا معکوس کشیدن، باید به سراغ دنده ۳ بروید و دنده ۴ آن چنان نمی تواند شما را راضی کند.
از سویی با همین سیستم، ام وی ام توانسته مصرف سوخت X22 را کنترل نماید و به دلیل استفاده از دنده ۴ و ۵ سبک در سفرهای طولانی، شاهد استفاده از بنزین کم تر نسبت به رقیب ها هستیم. شرکت ” مدیران خودرو ” مصرف سوخت ترکیبی این خودرو را ۵.۹ لیتر به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر اعلام می کند، اما در سفر طولانی ما، با توجه به استفاده کامل از ظرفیت خودرو، شاهد بودیم این عدد در بازه ۷.۹ تا ۸.۸ لیتر به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر است. یکی از نکته هایی که باید در معکوس کشیدن و یا دنده دادن به X22 دقت کنید، فشاری است که به پدال گاز می آورید و همزمان سیستم تهویه AC خودرو از کار می افتد. این اتفاق در بیش تر خودروهای اکونومی و معمولی رایج است و برای استفاده حداکثری از توان خودرو برای حرکت و از سویی دیگر فشار کم تر به قطعه های فنی خودرو، کمپرسور کولر در بیش تر خودروهای این چنینی از دور موتور 3500rpm به طور موقت قطع می شود. همین اتفاق باعث شده اگر رانندگی شما آن چنان دقیق نباشد یا مدام مشغول معکوس کشیدن و فشار آوردن به خودرو باشید، با قطع شدن سیستم تهویه و کولر مواجه شوید. این مسأله را می توان به عنوان یک نکته ثابت در بیش تر خودروها به خصوص خودروهای چینی دانست، اما دنده سبک ۴ و ۵ و از سویی استفاده از دنده ۳ برای شتاب گیری، باعث شده این نکته در X22 مشهودتر از خودروهای دیگر باشد.
در بحث پایداری و فرمان پذیری باید گفت X22 می تواند امتیاز خوبی را دریافت کند. با توجه به این که تا حدی سیستم تعلیق این کراس اوور شهری کم تر از رقیب ها جای بازی دارد، می توان توقع داشت که حرکت های عرضی و نوسانی در این خودرو کم تر از رقبا دیده شود. البته این نکته گاهی حس خشکی را در برخی چاله ها و دست اندازهای جاده ای به سرنشینان عقب می دهد.
ام وی ام X22 اتوماتیک
در طول این سفر توانستیم مدتی را هم با نسخه اتوماتیک X22 بگذارنیم. یکی از تجربه های ما با این خودرو، رانندگی از سنندج تا تهران بود و در میان راه هم سری به شهر همدان و غار علی صدر زدیم. در بحث سواری و نرمی، X22 اتوماتیک تفاوتی با نسخه دنده ای ندارد، اما می توان گفت که شاید راحتی رانندگی و قابلیت استفاده آسان تر از کروزکنترل در نسخه اتوماتیک بیش تر از نمونه دنده ای، خود را نشان می دهد. جعبه دنده X22 اتوماتیک با این که حالت AT بوده و برای بیش تر افراد جامعه مقبول تر است، اما خبری از قابلیت تعویض دنده به روش تیپ ترونیک در آن دیده نمی شود و تنها می توان از طریق سیستم استپ گیت، دنده مورد نظر را انتخاب کرد. برای شتاب گیری ها، اگر خودرو به شما اجازه دهد بهتر است به سراغ دنده ۲ و یا حتی L بروید. در نسخه اتوماتیک هم شاهد آن هستیم که دنده ۴ آن چنان قدرتی نیست و بیش تر باعث می شود سرعت خودرو ثابت مانده و دور موتور پایین در خودرو دیده شود.
اما یکی از نکته هایی که شاید برای شما هم جالب باشد، انتخاب یکی از حالت های اکونومی و اسپرت در X22 اتوماتیک است که چراغ آن در صفحه پشت آمپر روشن می شود. استفاده از هر کدام از این حالت ها، تفاوت محسوس و قابل لمسی را به شما نشان نمی دهد و حتی تاثیری در کاهش مصرف سوخت نیز ندارد. هر چند باید در حالت اکونومی مصرف سوخت کم تر و دور موتور کم تر را تجربه کنید و در نسخه اسپرت شتاب بیش تری را داشته باشید، اما باید گفت که حتی این موارد هم در سفر طولانی ما قابل لمس و درک نبود.
نتیجه گیری
واقعیت آن است که X22 می تواند به عنوان یک کراس اوور کوچک شهری گزینه قابل قبولی باشد. این خودرو می تواند برای خانواده های کم جمعیت و به دور از هیجان های رانندگی در سفرها مناسب باشد. هیچ گاه نباید توقعی در خصوص شتاب یا قدرت حرکتی بالا را از آن داشته باشید بلکه بیش تر قرار است با پولی که برای X22 داده اید، ظاهر بهتر، امکانات بیش تر و ارزش افزوده بالاتری را در بحث مالکیت یک خودرو تجربه کنید.
عکس ها: عرفان حمیدی (آرشیو ۹۵ و ۹۶)
گروه مستند اسب بخار
از نظر موتور و گیربکس اصلا عملکرد خوبی ندارد. حداقل میبایست عملکردی مانند گیربکس اتومات ۲۰۷ داشته باشد که متاسفانه ندارد.
دوستانی که x22 اتومات دارند از هزینه استهلاک و هندلینگ
ان راضی هستند .
ما این ماشینو داخل اسفند تحویل گرفتیم رنگ ابی اسپورت اکسلنت ماشین خوبیه فرمون خوبی داره کولر و بخاری بسیار پر قدرتی داره ماشین نرمیه ما با کروزش ۵.۵ میسوزونیم شتابشم قابل قبوله نسبت به وزن ماشین
بیشتر رپرتاژ آگهی بود.این همون ام وی ام ۳۱۵ هستش که یکم قدبلندتر شده و دادن پول به این ریختن پول بیرونه.این چری هم کلا یه موتورداره رو همه محصولاتش استفاده میکنه.ای کاش بجای این آشغال اسباب بازی بیکیفیت خودرهای معتبرتر چین مثل جیلی … تو کشور مونتاژ بشن.
برادر من چرا تبلیغ میکنی به خدا این ماشین شیبی که پراید میره رو نمیره اخه این چیه
شما یا نمیدونید تبلیغ چیه یا متاسفانه متن رو نخوندید. حال باز نتیجه گیری با خودتون
خداوکیلی از این ماشین انتظار تفاوت رانندگی اکونومی و اسپرت داشتین؟؟؟
بنظرم این گزارش تکراری و برش خورده ای از یک گزارش با x33 که تصویری هم بود؛به نظرم ارزش خرید چانگان بیشتره اما اگه محصولات جدیدش امسال به بازار برسه میخوان بترکونن!تا سه سال دیگه خودرو در سیطره چینی هاست
چطوری تونستین۲۰۰۰ کیلومتر رانندگی کنید ولی پلاستیک صندلی ها رو جدا نکنید؟!! از شما بعید بود
دوست عزیز در انتهای خبر تاریخ عکس ها اعلام شده و اون پلاستیک ها زمانی بود که در سال ۹۵ این خودرو به بازار نیومده بود و مقاله تست اون سالش رو با اون مدل انجام دادیم.
این ماشین بدی نیست فروش زیادی هم داره ظاهرا ولی طبق شنیده ها مدل دستیش عملکرد بهتری نسبت به مدل اتومات داره و اتوماتش ظاهرا تنبله که اینم بخاطر موتور ۱.۵ لیتریشهش در مجموع ماشین بدی نیست اگر کسی بخواد چینی بخره تو این رنج قیمت رقباش هم استپ وی دنده ای و اتومات و برلیانس سی کراس هستن
چرا نظرات من نشون داده نمیشن؟!دو بار هم نوشتم!
من یک سال است این خودرو را خریده ام . نسبت به قیمتش بد نیست و تنها نقطه قوت آن تیپ و زیبایی آن است .
قدرت موتور آن متوسط تا ضعیف است که دلیل آن کاهش مصرف سوخت است که در کشور های دیگر خیلی مهم می باشد . مصرف آن در شهر صدی ۸ تا ۸٫۵ است .
گیربکس آن در دنده یک و دو زوزه می کشد که دراین مدل امری شایع است و شاید با افزودن مکمل به روغن گیربکس حل شود ولی برای افراد حساس آزاد دهنده است .
اخیرا ۵۰ کیلومتر راه جنگلی خاکی کوهستانی با پیچ های تند را با این خودرو طی کردم . با اینکه قدرت وموتور این مدل کم است ولی مشکلی پیش نیامد.
از این مدل انتظار شتاب نداشته باشید . در اتوبانها و در هنگام سبقت باید از ۵ به ۴ و حتی ۳ دنده عوض کنید تا بتوانید سبقت بگیرید .
مدلی است مقرون به صرفه و کم مصرف بیشتر برای رانندگی در شهر ها . با آن مسافرکشی نمی توانید بکنید ! برای خانمها بسیار مناسب است .
سلام دوستان من مدل ۱۴۰۰ اتومات x22 رو چند وقطی هست که خریدم و سعی کردم با دقت بررسی کنم. فکر کنم مدل های پایین تر از ۹۸ دارای ضعف بودن که در مدلهای بالاتر رفع شده، چون طی این مدت من هیچکدوم از مشکلاتی که شنیده بودم رو ندیدم و یا اگر هم دیدم خیلی جزیی بوده.
صدای موتور خیلی خیلی کم شنیده میشه که باعث تعجبه
کوبش خیلی خیلی کمه حتی از ۲۰۶ و ۲۰۷ کمتر که اینهم جای تعجبه
شتاب اولیه قابل قبوله و میشه گفت با ۲۰۶ تیپ دو یکی هست .
توی سرعت های بالا خیلی خوب عمل میکنه و شاید از ۱۰۰ به ۱۴۰ کمی کند انجام بشه.
توی سربالایی ها کمی ضعف دیده میشه ولی نه اونجوری که بعضی از دوستان میگن.
کلا نسبت به وزن خودرو و حجم موتور عملکرد خوبی داره.
صندلی ها کاملا راحت هست (راحت تر از تمام تولیدات داخل).
دید خیلی خوبی داره و کمی دید به عقب کمه که باید به آینه بقل و دوربین دنده عقب دقت کنید.
لوازم مصرفی و روغن هم تقریبا هم قیمت محصولات داخلیه شاید یکمقدار بیشتر که قابل توجه نیست.
مونتاژ و کیفیت قطعات کابین نسبت به قیمت این خودرو واقعا خوبه و سرو صدا اصلا نداره
بعد از حدود یک هفته قلق حرکت ماشین دستتون میاد و کند بودن در سربالایی براتون حل میشه.
در کل برای کسانی که تولید داخل سوار شدن و حالا این مدل رو انتخاب کردن باید بگم خوب که نه فوق العاده هست،
تحقیاتی که من کردم در سایت چری (این مدل TIGGO 2) هست .
موتور با کمک کمپانی AVL اتریش ساخته شده که ادعا میکنه تا یک میلیون کیلومتر نیاز به تعمیر پیدا نمیکنه.
لوازم برقی و هوشمند این خودرو با کمک بوش و زیمنس آلمان ساخته شده تا امنیت رو فراهم کنه مخصوصان ESC , HDC
طراحی توسط تیم ایتالیایی و آلمانی انجام شده که واقعا نسبت به رقبا و هم قیمت هاش یک سر و گردن بالاتره.
و نتیجه این میشه که خودرو های چینی هر روز رو به پیشرفت هستن و با چند سال پیش قابل مقایسه نیستن، محصولات داخلی از چین جا موندن و مقایسه کردن اونها اشتباهه.