دنا جوانان در برابر آریزو ۵ اسپرت

دنا جوانان و آریزو ۵ اسپرت
دنا جوانان و آریزو ۵ اسپرت

شرکت ایران خودرو روز گذشته برای نخستین بار به طور رسمی از تصاویر دنا جوانان پرده برداشت. اکنون قصد داریم به مقایسه این خودرو با آریزو ۵ اسپرت بپردازیم.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

دنا پلاس را می توان یکی از محبوب ترین محصولات حال حاضر ایران خودرو دانست که از بدو تولد تاکنون همواره از بازار خوبی برخوردار بوده، هرچند که کیفیتش دائماً مورد بحث مشتریان این خودروست و از ایرادهای عجیب و غریبش نالانند. اکنون شرکت ایران خودرو با کم ترین میزان تغییرات ظاهری، نسخه ای جدید از دنا پلاس را تحت عنوان دنا جوانان عرضه کرده است؛ ما در این محتوا قصد داریم به مقایسه این خودرو با آریزو ۵ اسپرت بپردازیم.

دنا جوانان چه تغییرات فنی‌ای داشته است؟

این محصول مجهز به گیربکس اتوماتیک AT6 نسل هفتم است که در آن نسبت دنده‌ها بهبود یافته و همچنین از امکان خلاصی خودکار (Auto Neutral) برخوردار است. در این حالت، مدت معینی پس از توقف خودرو در وضعیت D و در صورت فراموشی راننده جهت تغییر وضعیت به حالت خلاص، گیربکس از حالت رانندگی (D) خارج و به حالت خلاص (N) تغییر وضعیت پیدا می‌کند و به محض رها کردن ترمز، جعبه‌دنده به طور خودکار به حالت رانندگی منتقل می‌شود. این عملکرد در محصول جدید دنا جوانان با هدف کاهش استهلاک گیربکس و همچنین کمک به کاهش مصرف سوخت و آلایندگی پیش‌بینی شده است.

 یکی دیگر از عمده تغییراتی که در این محصول اجرا شده، تغییر شبکه برق و الکترونیک آن به شبکه ایران خودرو (IKBCM) است. به گفته مهندسان شرکت ایران خودرو این پلتفرم با دانش فنی روز طراحی و تکوین یافته است و بر این اساس، اضافه کردن هرگونه امکانات و حالت‌های جدید الکترونیکی به خودرو ممکن شده است. این شبکه کاهش تعداد نودها را به همراه دارد.

ظاهر دو خودرو

در بخش ظاهری باید گفت بی تردید برگ برنده با آریزو ۵ اسپرت است، چراکه این خودرو از بدنه ای هماهنگ و یک‌دست بهره می گیرد و تنها ضعف آن را شاید بتوان طراحی برجسته سپر عقب دانست. از طرفی جلوپنجره و سپر جلوی این خودرو طراحی اسپرت و جذابی را ارائه می کنند.

در طرف مقابل، دنا پلاس را داریم‌؛ خودرویی که در هر نما به تنهایی جذابیت خود را دارد، اما وقتی به صورت کلی به بدنه خودرو نگاه می کنیم، هماهنگی چندانی میان اجزا نمی بینید. اکنون در نسخه جوانان برخی خط و خطوط قرمز نیز به اطراف جلوپنجره و داخل چراغ های جلو اضافه شده است، که نه تنها به زیبایی و القای حس اسپرت خودرو کمکی نکرده، بلکه از زیبایی قبلی نیز کاسته است. ای کاش برای مدل جوانان، حداقل شکل فیزیکی چراغ های جلو یا گرافیک داخلی‌شان به نحوی به مدل دوقلو تبدیل می شد تا یادآور پیکان جوانان خاطره انگیز باشد. ضمن این که سپر عقب نیز می توانست یک بازطراحی را تجربه کند تا قدری اسپرت تر شود و با بقیه بخش های خودرو هماهنگی بیش تری داشته باشد.

امکانات دو خودرو

از امکانات ایمنی و رفاهی آریزو ۵ اسپرت می توان به مواردی همچون قابلیت استارت از طریق ریموت، گرم‌کن صندلی های جلو، صندلی راننده برقی شش حالته، شش کیسه هوا، سیستم کنترل پایداری، ترمز پارک برقی، سیستم کنترل حرکت در سربالایی، اتوهلد، سیستم پایش باد تایرها، سیستم ورود و استارت بدون کلید، فرمان برقی با طرح Dکات، کروز کنترل، سیستم مالتی مدیا، دی لایت، سانروف، اتو لایت، تهویه الکتریکی و… اشاره کرد.

در طرف مقابل نیز دنا جوانان هم با دست پر در بخش امکانات ایمنی و رفاهی ظاهر شده است. این خودرو در بخش امکانات مواردی نظیر سیستم ترمز ضد قفل با توزیع الکترونیکی نیرو، ترمزهای تمام‌دیسکی، سامانه کمکی ترمز، کمک حرکت در سربالایی، سامانه کنترل الکترونیکی پایداری و سامانه کنترل هرزگردی چرخ‌ها یا کنترل کشش (TCS) ، چهار کیسه هوا، دوربین عقب، کمک‌پارک عقب، سامانه پایش فشار باد و دمای تایرها، آینه الکتروکرومیک، کروزکنترل، ورود و استارت دکمه‌ای، چراغ‌ها و برف‌پاک‌کن اتوماتیک، سان‌روف برقی، سیستم تهویه اتوماتیک و دریچه تهویه برای سرنشینان عقب، سیستم چندرسانه‌ای با قابلیت نمایش محتوای گوشی (میرورلینک) و راهنمای تعویض دنده (GSI) برای حالت دستی و… را ارائه می کند.

مشخصات فنی دنا جوانان و آریزو ۵ اسپرت

نسخه اسپرت آریزو ۵ در بحث فنی تفاوتی با نسخه توربو قبلی ندارد و همچنان به پیشرانه ۱.۵ لیتری توربوشارژر مجهز است. این پیشرانه ۱۴۷ اسب بخار قدرت را با گشتاور ۲۱۰ نیوتن متر تولید می کند و جعبه دنده اتوماتیک CVT با تعویض دنده مصنوعی ۹ سرعته توان را به چرخ های جلوی این سدان کلاس C می رساند. سیستم خنک کاری هوای ورودی به پیشرانه این خودرو مانند گذشته به سبک هوا به آب (Air to Water) است و باعث می شود نوسان توان بر اثر تغییر دما به حداقل برسد.

دنا جوانان در بخش فنی به پیشرانه EF7P TC، که نسخه ارتقایافته TC7 محسوب می شود، مجهز شده است. در این نسخه این پیشرانه به زمان بندی متغیر سوپاپ های ورودی و خروجی مجهز شده و توان خروجی آن به ۱۶۱ اسب بخار با گشتاور ۲۴۰ نیوتن متر رسیده است. حداکثر گشتاور این پیشرانه از دور موتور ۱۷۵۰ در اختیار راننده قرار می گیرد. سرسیلندر، میل لنگ، سوپاپ ها‌، یاتاقان ها، سیستم خنک کاری، میل سوپاپ ها و… در دنا پلاس جوانان با نسخه قبلی متفاوت است. گیربکس این خودرو نیز از نوع ۶ سرعته خودکار است که نسبت به CVT حس و حال بهتری را برای راننده به ارمغان می آورد.

انتخاب شما از بین دو گزینه فوق کدام است؟

دنا جوانان چه مشخصاتی دارد؟

دنا جوانان در بخش فنی به پیشرانه EF7P TC، که نسخه ارتقایافته TC7 محسوب می شود، مجهز شده است. در این نسخه این پیشرانه به زمان بندی متغیر سوپاپ های ورودی و خروجی مجهز شده و توان خروجی آن به ۱۶۱ اسب بخار با گشتاور ۲۴۰ نیوتن متر رسیده است. حداکثر گشتاور این پیشرانه از دور موتور ۱۷۵۰ در اختیار راننده قرار می گیرد. سرسیلندر، میل لنگ، سوپاپ ها‌، یاتاقان ها، سیستم خنک کاری، میل سوپاپ ها و… در دنا پلاس جوانان با نسخه قبلی متفاوت است. گیربکس این خودرو نیز از نوع ۶ سرعته خودکار است.

آریزو ۵ اسپرت چه مشخصاتی دارد؟

نسخه اسپرت آریزو ۵ در بحث فنی تفاوتی با نسخه توربو قبلی ندارد و همچنان به پیشرانه ۱.۵ لیتری توربوشارژر مجهز است. این پیشرانه ۱۴۷ اسب بخار قدرت را با گشتاور ۲۱۰ نیوتن متر تولید می کند و جعبه دنده اتوماتیک CVT با تعویض دنده مصنوعی ۹ سرعته توان را به چرخ های جلوی این سدان کلاس C می رساند. سیستم خنک کاری هوای ورودی به پیشرانه این خودرو مانند گذشته به سبک هوا به آب (Air to Water) است و باعث می شود نوسان توان بر اثر تغییر دما به حداقل برسد.

۳.۷ امتیاز از ۲۰ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.