تنظیم صندلی خودرو به شکل صحیح اهمیت بالایی دارد. صندلی خودرو باید به گونه ای باشد تا راننده دید کافی نسبت به جاده داشته باشد و از طرفی بر روی پدال ها و فرمان تسلط کافی داشته باشد.
صندلی یکی از مهم ترین بخش هایی است که هر راننده پس از نشستن در خودرو آن را برحسب قد و قواره خود تنظیم می کند تا بتواند در طول رانندگی، هم دید خوبی نسبت به اطراف داشته باشد و هم بر روی پدال ها و غربیلک فرمان تسلط کافی داشته باشد و در نهایت، در طول رانندگی احساس خستگی نکند.
فهرست مطالب
البته بهتر است بدانید اگر اولویت های اول و دوم یعنی دید کافی و تسلط بر روی بخش های کنترلی ارضا شود، پارامتر سوم، یعنی راحتی هنگام رانندگی، هم برای شخص فراهم خواهد شد و در صورت بروز تصادف، راننده در شرایط ایمن تری قرار می گیرد.
در چه حالتی تنظیم صندلی خودرو اشتباه است؟
۱. نزدیکی بیش از اندازه به فرمان
برخی راننده ها صندلی خود را طوری تنظیم می کنند تا در نزدیک ترین حالت به فرمان قرار گیرند، در این صورت، فضای کافی برای جابهجا کردن پاها وجود ندارد و از طرفی، دست راننده به دلیل نزدیکی زیاد، نمی تواند فرمان را خوب بچرخاند. اغلب کسانی که این گونه رانندگی می کنند، پشتی صندلی هایشان هم به صورت عمودی است که این قضیه موجب خستگی در رانندگی های طولانی می شود و علاوه بر آن، به ستون فقرات فرد هم آسیب می رسد.
۲. فاصله زیاد از فرمان و ارتفاع پایین صندلی
علاوه بر نزدیکی زیاد به فرمان، دوری بیش از اندازه از آن هم اصلاً مناسب نیست، زیرا راننده نه تسلط کافی بر روی فرمان و پدال ها دارد و نه این که می تواند اطرف خودرو را به خوبی ببیند. همان طور که پیش تر گفته شد، تحت این شرایط، در بلندمدت، شخص هم خسته می شود و هم این که به بدن خود آسیب می زند، زیرا به صورت اصولی بر روی صندلی ننشسته است.
تنظیم درست و اصولی صندلی خودرو به چه صورت است؟
در این قسمت پس از شرح و بررسی حالت های نادرست تنظیم صندلی نوبت به روش اصولی و مناسب می رسد که تحت آن رانندهT هم دید کافی دارد , هم بر روی فرمان و پدال ها مسلط است و هم این که کم تر خسته می شود. البته لازم به ذکر است که ارگونومی صندلی و همچنین طراحی آن در میزان راحتی فرد حین رانندگی بسیار تأثیرگذار است و به همین دلیل نمی شود تأثیر آن را با تنظیم اصولی صندلی از بین برد.
روش درست و اصولی تنظیم صندلی خودرو
۱. برای تنظیم صندلی به روش اصولی ابتدا باید ارتفاع آن را در موقعیتی قرار دهید که نسبت به اطراف خودرو دید کافی داشته باشید.
۲. در مرحله دوم باید پشتی صندلی را طوری تنظیم کنید که زاویه اش با نشیمنگاه کمی بیش تر از ۹۰ درجه (حالت عمودی) باشد تا به مهره های کمر و ستون فقراتتان آسیب وارد نشود.
۳. در این زمان باید صندلی را تا آن جایی جلو ببرید که مچ دستتان بر روی فرمان قرار گیرد و بتوانید آن را حول غربیلک دَوران دهید تا تسلط کافی بر روی فرمان داشته باشید (طبق فیلم آموزشی). در این بخش از تنظیم صندلی به احتمال زیاد پاهایتان هم کاملاً می توانند پدال ها را کنترل کنند.
۴. در قسمت آخر توجه داشته باشید که زاویه زانوی شما باید حدود ۱۲۰ درجه باشد کم تر به آن فشار وارد شود و کم تر از ناحیه پا احساس خستگی کنید (طبق فیلم آموزشی).
طبق کدام فیلم آموزشی!؟؟؟
لطفا آموزش صحیح نگاه کردن به بیرون از شیشه های خودرو رو هم بزارین . خیلی مفیده . 😐😂
ماشینهای سمند ، دنا و پژو همگی این عیب عمده را دارند که با حداکثر تنظیمات ممکن یعنی بالا بردن فرمان و پایین بردن صندلی و عقب کشیدن صندلی باز هم فضای کافی برای رانندگی افراد بلند قد ندارند ( افراد بالای ۱۸۵ سانت) و معمولا زانوی این افراد با فرمان درگیر میشه و پای آنها برای تسلط به گاز و ترمز آزادی کامل ندارد