سیمرغ ؛ سوپر اسپرت افغانستانی + ویدیو

سیمرغ
سیمرغ

سیمرغ اولین سوپر اسپرت و به طور کلی اولین خودروی کشور افغانستان است که در نمایشگاه ژنو قطر برای عموم به نمایش درآمده.

مدیران 777 مدیران 777

یکی از بحث برانگیزترین اتفاقاتی که چند وقت پیش خبرش آمد این بود که در افغانستان یک خودروی سوپر اسپرت یا به عبارتی یک سوپر کار به نام سیمرغ معرفی شده. جدا از حواشی سیاسی و مصادره هایی که صورت گرفت، بسیار حیرت انگیز بود که در کشوری مانند افغانستان که تقریباً هیچ صنعت خودروسازی ای ندارد، یک خودروی بسیار خاص تولید شده و حالا شاهد حضور آن در یکی از مهم ترین نمایشگاه های خودرویی جهان هستیم.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8
مهندس ارشد پروژه سیمرغ
مهندس ارشد پروژه سیمرغ

شرکت اینتاپ (Entop) به کمک ۵ مهندس، پروژه تولید نسخه اولیه سیمرغ را از ۵ سال پیش آغاز کرد و حدود چند ماه پیش بود که این خودروی اسپرت در افغانستان رونمایی و به دنیا معرفی شد.

حال پس گذشت حدود ۵ ماه محمد رضا احمدی مهندس ارشد پروژه، با کمک های مالی مردم، این خودرو را به نمایشگاه ژنو قطر برده تا بتواند آن را به جهانیان نشان دهد و همه را حیرت زده کند.

ویدیو معرفی سیمرغ و مصاحبه با محمد رضا احمدی طراح و سازنده:

در ادامه متن طراحی ظاهری و ویژگی های فنی این خودرو را مورد بررسی قرار می دهیم تا بیشتر با آن آشنا شوید.

مشخصات فنی سیمرغ

مشخصات فنی سیمرغ
مشخصات فنی سیمرغ

در نگاه اول حس می کنیم که برای این خودرو یا از یک موتور حجیم بنزینی استفاده شده و یا به صورت تمام الکتریکی می باشد و شتاب گیری فوق العاده ای دارد. در واقعیت اما زیر پوست خشن و جذاب سیمرغ، نه خبری از موتور ۱۲ سیلندر است و نه خبری از موتورهای برقی، بلکه شاهد یک موتور ۱.۸ لیتری بسیار قدیمی هستیم که در سال ۲۰۰۵ از آن برای تویوتا کرولا استفاده می شد.  

موتور ۱.۸ لیتری تویوتایی که برای این سوپر اسپرت استفاده شده کاملاً فابریک است و می تواند تا حدود ۱۳۰ اسب بخار توان و ۱۷۰ نیوتن متر گشتاور را از طریق یک گیربکس دستی به چرخ های عقب خودرو تحویل دهد. موقعیت قرار گیری این موتور در سیمرغ، پشت صندلی ها و دقیقاً بر روی محور عقب است (Mid-Engine).

البته به گفته مهندس طراحی این خودرو متوجه شدیم که برای انتخاب پیشرانه سیمرغ، با یکی از شرکت های باسابقه آلمانی رایزنی هایی صورت گرفته اما بحث تامین مالی طراحی (نیاز به ۲۶ تا ۳۲ میلیون یورو) باعث شده تا پیشرفتی در پروژه رخ ندهد.

برای سیستم تعلیق این خودرو از مکانیزم مولتی لینک پیشرفته استفاده شده تا به گفته مهندس ارشد تیم طراحی، در پیچ ها بتواند چسبندگی خوبی برایش فراهم کند.

طراحی ظاهری سوپر اسپرت افغان

طراحی ظاهری جلوی سیمرغ
طراحی ظاهری جلوی سیمرغ

برای طراحی قسمت جلوی این خودرو از طراحی بوگاتی الهام گرفته شده و شاهد دو چراغ LED خطی با کمی زاویه نسبت به سطح افق هستیم تا خشن بودن خودرو را به بیننده القا کند.

در طراحی قسمت عقب هم از برآمدگی هایی هماهنگ با قسمت جلو استفاده شده که یکدست بودن پروسه طراحی سیمرغ را به ما نشان می دهد.

طراحی قسمت عقب سیمرغ
طراحی قسمت عقب سیمرغ

به طور کلی هنوز تریم داخلی این خودرو کامل نشده و هنوز نمی دانیم که فرم داشبورد این خودرو به چه شکل است، به همین دلیل هیچ عکسی از درون کابین سیمرغ منتشر نشده.

در پایان می توان گفت که با وجود ناقص بودن پروژه سیمرغ از لحاظ فنی، پیشرانه ای و طراحی داخلی، اما معرفی آن در نمایشگاه بزرگی مانند ژنو قطر موجب خواهد شد تا دید دنیا به صنعت خودروی افغانستان تغییر کند و کمی اعتبار برایش به همراه بیاورد.

از شما مخاطبین عزیز می خواهیم تا نظر خود درباره سیمرغ، سوپر اسپرت کشور افغانستان را برای‌مان کامنت کنید.

مشخصات فنی سیمرغ چیست؟

موتور ۱.۸ لیتری تویوتایی که برای این سوپر اسپرت استفاده شده کاملاً فابریک است و می تواند تا حدود ۱۳۰ اسب بخار توان و ۱۷۰ نیوتن متر گشتاور را از طریق یک گیربکس دستی به چرخ های عقب خودرو تحویل دهد. موقعیت قرار گیری این موتور در سیمرغ، پشت صندلی ها و دقیقاً بر روی محور عقب است.

طراحی ظاهری سوپر اسپرت افغان چگونه است؟

برای طراحی قسمت جلوی این خودرو از طراحی بوگاتی الهام گرفته شده و شاهد دو چراغ LED خطی با کمی زاویه نسبت به سطح افق هستیم تا خشن بودن خودرو را به بیننده القا کند. در طراحی قسمت عقب هم از برآمدگی هایی هماهنگ با قسمت جلو استفاده شده که یکدست بودن پروسه طراحی سیمرغ را به ما نشان می دهد.

۳.۶ امتیاز از ۵۷ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.