تست درایو فونیکس FX برقی در پیست آزادی + ویدیو و تصاویر

فونیکس FX برقی
فونیکس FX برقی

به دنبال رویه جدید صنعت خودرو در معرفی محصولات برقی، در همین راستا شرکت مدیران خودرو پس از معرفی اولیه فونیکس FX برقی در نمایشگاه شیراز، امکان تست درایو آن در پیست آزادی را فراهم آورد که در ادامه به تجربه رانندگی حاصل از آن می پردازیم.

تیگو 8 پلاگین تیگو 8 پلاگین

فونیکس FX را باید از جمله خودرو های ساختار شکن در بازار ایران قلمداد کرد. خودرویی که با روی کار آمدنش عملا بسیاری از رقبای چینی به حاشیه رانده شدند و امروز نیز پس از گذشت چیزی در حدود ۲ سال، همچنان توانسته پرستیژ ظاهری خود را حفظ نماید. این خودرو با تکیه بر طراحی پست مدرنش (در زمان رونمایی در بازار ایران و با توجه به طراحی رقبا) و همچنین لیست آپشن های فراوان به خوبی توانست سهم خود از بازار را کسب نموده و در ادامه مسیر نیز بهبود بخشد و حالا این کراس اوور به ایستگاه برقی رسیده است. این شما و این هم فونیکس FX برقی.

ویدیو تست درایو FX برقی

درباره فونیکس FX برقی

طی برگزاری نمایشگاه پکن در حدود شش ماه پیش و نیز ایونت سالیانه چری (در حدود یک سال پیش) بود که این کمپانی به طور رسمی و عمومی چهره نسخه برقی اومودا ۵ یا فونیکس FX خودمان را به خبرنگاران حوزه خودرو و عموم مردم نشان داد.اف ایکس برقی را می بایست یکی از جدیدترین محصولات چری دانست که تقریبا هم گام با بازار جهانی، پایش به ایران نیز باز شده است.

طراحی ظاهری

این خودرو در نمای جلو و عقب نسبت به نسخه بنزینی فیس لیفت را تجربه کرده و این مورد خصوصا در نمای جلو، ملموس تر است. جلوپنجره FX در نسخه برقی حذف شده و پورت شارژ در بخش دماغه با دو استاندارد AC و DC تعبیه شده است. پکیج چراغ ها و سپر نیز کاملا تغییر کرده اند.

دماغه FX برقی طراحی X شکل به خود گرفته و به طور کل باید گفت یکی از خوش چهره ترین برقی های بازار ایران محسوب می شود. در قسپت عقب هم تغییرات کمی نظیر اضافه شدن یک بالچه کوچک و حذف خروجی های اگزوز از سپر عقب، رخ داده است. به عنوان آخرین مورد از تغییرات ظاهری هم می توان به استفاده از رینگ های آیرودینامیک برای این خودرو اشاره داشت. سلیر قسمت ها و جزئیات بدنه نسبت به نسخه بنزینی دست نخورده باقی مانده اند.

کابین و امکانات

فونیکس FX برقی

همواره مالکین خودروی FX بنزینی از کیفیت متریال کابین این خودرو گله مند بودند و نارضایتی آن ها نیز بر حق بود؛ با باز کردن درهای FX برقی و ورود به کابین دقیقا نخستین موردی که جلب نظر می نماید، کیفیت بسیار بهتر متریال داخلی در این نسخه است. این بهبود کیفی به خصوص در بخش رودری ها کاملا قابل لمس است. داشبورد خودرو نیز کمی تغییر کرده و شباهتش با محصولاتی همچون اکستریم LX و آریزو ۸ بسیار بیشتر شده است.

از امکانات نسخه برقی هم می توان به مواردی همچون هدآپ دیسپلی، شش کیسه هوای ۱۰ نقطه ای، سامانه کنترل پایداری الکتریکی، سنسور نور، سنسور باران، رادار نقطه کور، رادار بین خطوط، سامانه رانندگی خودکار بین خطوط، سامانه رانندگی خودران سطح ۲.۵ اتونوموس، کروز کنترل تطبیقی، فناوری LED چراغ ها، تهویه اتوماتیک دوکاناله، سامانه پاک‌سازی هوای کابین، سردکن و گرم‌کن صندلی های جلو، گرمکن فرمان، گرمکن صندلی های عقب، صندلی برقی راننده و شاگرد، فرمان کمکی برقی، دوربین ۳۶۰ درجه، نمایشگر لمسی، دسته دنده الکتریکی، ترمز پارک برقی و اتوهلد، شارژر بی سیم تلفن همراه، سیستم صوتی سونی، سانروف، درِب صندوق عقب برقی، نورپردازی متغیر کابین، فرمان پذیر صوتی تجهیزات الکتریکی خودرو، سامانه اخطار برخورد از جلو و عقب، ترمز اضطراری اتوماتیک، رینگ آلومینیومی و… اشاره کرد.

مشخصات فنی فونیکس FX برقی

فونیکس FX برقی
فونیکس FX برقی

مشخصات فنی FX برقی شامل یک موتور سنکرون مغناطیسی دائم با سیستم خنک‌ کننده مایع است. این موتور برقی می‌تواند ۲۰۴ اسب بخار قدرت و حداکثر ۳۴۰ نیوتن متر گشتاور تولید نماید. پک باتری این خودرو ۶۱.۰۶ کیلووات ساعتی بوده و می تواند با یک بار شارژ کامل مسافتی در حدود ۴۳۰ کیلومتر را پیمایش کند. شتاب صفر تا صد اعلامی فونیکس FX برقی حدود ۸.۷ ثانیه اعلام شده است.

تجربه رانندگی FX برقی

فونیکس FX برقی
فونیکس FX برقی

با قرار گرفتن پشت فرمان خودرو اولین چیزی که جلب نظر می نماید، عدم تعبیه کلید استارت روی داشبورد یا حتی پنل میانی دو صندلی است. هنگامی که ریموت داخل خودرو باشد، تنها با فشردن پدال ترمز، خودرو آماده حرکت و درواقع روشن است. دسته دنده به پشت فرمان منتقل شده و جالب آنکه برای خاموش کردن ماشین نیز می تواند این کار را از طریق کلید لمسی power off که در مانیتور جانمایی شده است، به انجام رسانید. گویی نه با یک خودرو بلکه با یک گجت سر و کار دارید.

فونیکس FX برقی
فونیکس FX برقی

اهرم گیربکس را در حالت درایو یا همان D قرار می دهیم. شتاب گیری اولیه خودرو به خصوص تا سرعت حدود ۷۰ کیلومتر بر ساعت بسیار خوب است و دلیل آن هم گشتاور آنی خودرو های برقی است. پس از آن فونیکس FX برقی قدری دچار افت توان می شود. به همین سبب شتاب ثبت شده ی ما برای این خودرو از اعلام رسمی کارخانه حدود ۱.۲ ثانیه بیشتر و درواقع ۹.۹ ثانیه بود. پایداری خودرو در پیچ ها خوب است و سیستم کنترل پایداری هم عملکرد مناسبی دارد. آنچه مشخص است در صورت تحت فشار شدید قرار گرفتن، فونیکس FX برقی تا حدودی ضعف در ترمز ها را نشان می دهد که البته آنچنان نگران کننده نیست چراکه عملا هیچکس با FX برقی رفتاری مشابه خبرنگاران در پیست اتومبیل رانی را ندارد. نکته دیگری که می توان در خصوص FX برقی بیان کرد، عملکرد درست آپشن ها و امکانات آن است.

فونیکس FX برقی
فونیکس FX برقی

در کل می توان فونیکس FX برقی را یک کراس اوور جوان پسند با فضای داخلی به نسبت خوب برای استفاده خانوادگی قلمداد کرد که دقیقا مناسب افرادی است که به دنبال تکنولوژی روز می گردند. آنچه در خصوص این خودرو بسیار حائز اهمیت است نحوه قیمت گذاری آن است؛ چراکه اگر قیمت آن بالاتر از نسخه بنزینی باشد، می توان شکست را برایش متصور شد.

گالری تصاویر FX EV

سوالات متداول

فونیکس FX برقی چه مشخصاتی دارد؟

مشخصات فنی FX برقی شامل یک موتور سنکرون مغناطیسی دائم با سیستم خنک‌ کننده مایع است. این موتور برقی می‌تواند ۲۰۴ اسب بخار قدرت و حداکثر ۳۴۰ نیوتن متر گشتاور تولید کند.

فونیکس FX EV چه امکاناتی دارد؟

 هدآپ دیسپلی، شش کیسه هوای ۱۰ نقطه ای، سامانه کنترل پایداری الکتریکی، سنسور نور، سنسور باران، رادار نقطه کور، رادار بین خطوط، سامانه رانندگی خودکار بین خطوط، سامانه رانندگی خودران سطح ۲.۵ اتونوموس، کروز کنترل تطبیقی، فناوری LED چراغ ها، تهویه اتوماتیک دوکاناله، سامانه پاک‌سازی هوای کابین، سردکن و گرم‌کن صندلی های جلو، گرمکن فرمان

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.