شراکت متفاوت زامیاد با کنیا

شراکت زامیاد با کنیا
شراکت زامیاد با کنیا

طی سال های اخیر، ایران سایت های خودروسازی متعددی در کشورهای مختلف احداث و راه اندازی کرده است. هدف از این سرمایه گذاری ها علاوه بر حرکت در تعمیق روابط سیاسی، زمینه های افزایش روابط اقتصادی و گسترش نفوذ در سایر بازارها را نیز مدنظر قرار داده است و می دهد. شراکت زامیاد با کنیا نیز از همین جنس است، با این تفاوت که دیگر قرار نیست زامیاد سرمایه گذاری کند.

مدیران 777 مدیران 777

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، در سفر اخیر رئیس جمهور به کنیا دو طرف در خصوص مونتاژ خودرو در این کشور به توافق رسیدند. طبق توافق های صورت گرفته، قرار شد شرکت زامیاد محصولات خود را به مرور به بازار خودروی این کشور عرضه کند و در اولین قدم نیسان آبی به این کشور صادر و به اسم Kifaru به فروش خواهد رفت.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

رئیس جمهور کنیا نیز در این خصوص  گفت: «جمهوری اسلامی ایران قصد دارد کارخانه مونتاژ خودرو را در مومباسا کنیا راه‌اندازی کند.»

ویلیام روتو، با بیان این که کارخانه ای قرار است ایجاد شود اذعان کرد: «حضور ایران در صنعت خودروی کنیا، ‌خبر خوبی برای مهندسان،‌ کارگران و فروشندگان خودروی این کشور است.»

وی با تأکید بر این که آغوش این کشور برای سرمایه‌گذاران و تجار ایرانی باز است، افزود: «کنیا فضای مناسبی را برای سرمایه گذاران و تولیدکنندگان ایجاد خواهد کرد.»

این گفته های رئیس جمهور کنیا باعث شده است که برخی باز هم گمان کنند که این بار نیز مقرر شده است خودروسازان ایرانی در یک کشور دیگر سرمایه گذاری کنند، اما این بار جنس این سرمایه گذاری متفاوت خواهد بود. در واقع، قرار نیست زامیاد در تجهیز خط تولید و احداث کارخانه خودروسازی در کنیا سرمایه گذاری مالی انجام بدهد، بلکه براساس توافق در سال اول هزار دستگاه نیسان از سوی زامیاد به این کشور صادر خواهد شد. در خلال این صادرات قرار است طرف کنیایی تحت نظر متخصصان این شرکت اقدام به تجهیز کارخانه کند. با آماده شدن این کارخانه و مهیا شدن شرایط تولید، زامیاد به منظور ادامه همکاری، قطعات مورد نیاز را برای مونتاژ به این کشور صادر و بر روند تولید آن نظارت می کند.

در واقع، اولین محصول حاصل از شراکت خودروساز ایرانی با کنیا نیسان آبی خواهد بود که به نام Kifaru در بازار این کشور به فروش خواهد رفت. البته همکاری زامیاد با این کشور تنها به صادرات و ارسال قطعات نیسان محدود نخواهد شد، بلکه صادرات سایر محصولات این شرکت از جمله ون هامون به کنیا در دستور کار قرار دارد و پس از آغاز کار، رفته رفته سبد محصولات زامیاد در کنیا تکمیل تر هم خواهد شد.

از سوی دیگر، با توجه به استقبال از محصولات ایرانی زامیاد و همچنین کاربردی و اقتصادی بودن آن ها به نظر می رسد این شرکت برنامه های متنوع و گسترده ای برای ادامه این همکاری در نظر داشته باشد که از جمله آن می توان به تبدیل کردن کنیا به هاب منطقه ای و افزایش ضریب نفوذ این شرکت در سایر بازارهای همجوار اشاره کرد. با این حال، اصلی ترین نکته ای که در این شراکت به چشم می خورد این است که زامیاد علاوه بر صادرات محصولات کامل و در ادامه قطعات، از نظر دانش فنی و مهندسی در این شرکت سرمایه گذاری خواهد کرد. این مهم نشان می دهد که توسعه همکاری های اقتصادی خودروسازان با سایر کشورها در مسیری جدید قرار گرفته است.

۴.۷ امتیاز از ۸ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.