موتور بوکسری چیست؟

موتور بوکسری تویوتا 68
موتور بوکسری تویوتا ۶۸

موتور بوکسری از آن دست اتفاق های عجیب و غریب دنیای خودروست. ایده اولیه آن را کارل بنز در سال ۱۸۹۶ داد، اما تحقیق و توسعه بر روی آن توسط فردیناند پورشه، مهندس قابل آلمانی، صورت گرفت. در نهایت، این کمپانی ژاپنیِ سوبارو بود که موتورهای بوکسری را به شکل انبوه و تجاری سازی شده مورد استفاده قرار داد.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

موتور بوکسری نوعی موتور احتراق داخلی است که پیستون های آن در امتداد یک صفحه افقی جا به جا می شوند.البته اشتباه مهمی در شناسایی موتورهای تخت و بوکسری همواره به وجود می آید. در حالی که، موتورهای تخت کاملاً با موتورهای بوکسری متفاوت هستند، اما گاه آن ها را به طور یکسان نام می برند.

مدیران 777 مدیران 777
موتور بوکسری سوبارو
موتور بوکسری سوبارو

در موتور بوکسری هر سیلندر در مقابل هم یک یاتاقان مجزا دارد و در نتیجه، نحوه کار به این صورت است که هر دو سیلندر افقی مقابل هم با یکدیگر کار می کنند و این بدان معناست این دو سیلندر مقابل هم در یک زمان خاص یک سیکل کاری را طی می کنند. هر دو در حال احتراق یا هر دو در حال مکش و به همین ترتیب ۴ زمانه سیکل طی می شود. دلیل نام گذاری هم به همین دلیل است که هر جفت پیستون به جای حرکت متناوب در سایر موتورها مثل موتورهای خورجینی به طور همزمان حرکت می کنند و درست مانند بوکسرها، که پیش از شروع مسابقه دست هایشان را به هم می کوبند، حرکت می کنند.

بوکسر
بوکسر

از مزایای موتور بوکسری می توان به ارتفاع پایین اشاره کرد که باعث ایجاد مرکز ثقل پایین می شود، در نتیجه، پایداری و هندلینگ بهتری را به ارمغان می آورد. لرزش این موتورها کم تر است و همچنین توازن بهتری هم دارند. این موتورها این مزیت بزرگ را دارند که در تعداد سیلندر کم حتا دو سیلندر توازن حرکتی طبیعی دارند، بنابراین به راحتی می توان از آن ها در هواپیماهای کوچک و موتورسیلکت ها هم بهره برد. توازن حرکتی طبیعی، این موتورها را از داشتن میل تعادل در میل لنگ بی نیاز می کند.

علی عشقان ملک

پایگاه خبری اسب بخار

به این مطلب رای دهید

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.