آپشونولوژی: پژو 2008 پر آپشن تر است یا سانگ یانگ تیوولی؟

آپشن های سانگ یانگ تیوولی پژو 2008
آپشن های سانگ یانگ تیوولی پژو ۲۰۰۸

در بازار کراس اوورهای کامپکت، پژو ۲۰۰۸ ارزش خرید بالاتری دارد یا سانگ یانگ تیوولی؟ قطع به یقین، بخش مهمی از ارزش خرید هر خودرو را فهرست آپشن های رفاهی آن تشکیل می دهند.

مدیران 777 مدیران 777

همان ضرب المثل قدیمی که می گوید هر چه قدر پول بدهی همان قدر آش می خوری! حالا هم در بازار خودرو، خریداران به دنبال دریافت بیش ترین مقدار آش در کاسه های خود هستند! پژو ۲۰۰۸ از جمله خودروهای مونتاژی پسابرجامی بود که نقشی مهم در بازگشت برند پژو به ایران بازی کرد. تیوولی اما مهره ای استراتژیک در میان وارداتی هاست که امروز همه آن را می شناسند. اکنون پرسش اصلی این جاست که برای طیف خریداران کراس اوورهای کوچک، کدام خودرو می تواند پر آپشن تر باشد. این مقاله را در پاسخ به همین پرسش به نگارش درآورده ایم.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

رفاهی: شکست فرانسه از کره

پژو ۲۰۰۸ فقط در یک تیپ در ایران به تولید رسید. بنابراین برای مقایسه آن با خودروهای دیگر، تصمیم گیری چندان سخت نیست. اما تیوولی در چند تیپ به کشور ما وارد شده است که آخرین تیپ های موجود از نسخه های وارداتی آن از نوع فیس لیفت ملقب به آرمور هستند. تیوولی و ۲۰۰۸ همچون بسیاری از خودروهای این سطح قیمت، فاقد کروز کنترل هوشمند هستند و از نوع معمولی این آپشن در آن ها استفاده شده است. در تیوولی می توانید حالت رانندگی خود را از طریق یک سامانه ساده از میان سه حالت اقتصادی، زمستانی و قدرتی، انتخاب کنید، اما در ۲۰۰۸ چنین چیزی وجود ندارد. البته که گیربکس ۲۰۰۸ همچون سایر خودروهای پژو، مجهز به دکمه هایی برای انتقال به حالت های برفی و اسپرت است.

هنگام پارک تیوولی، سنسورهای هشداردهنده، هم در جلو و هم عقب به یاری شما می آیند، اما ۲۰۰۸ فقط در سپر عقب مجهز به این سنسورهاست. فشار باد لاستیک ها توسط یک سنسور در هر دو خودرو اندازه گیری و در صورت کمبود فشار، به راننده هشدار داده می شود. برف پاک کن های ۲۰۰۸ و تیوولی از نوع هوشمند هستند و با برخورداری از سنسور باران، به محض خیس شدن شیشه جلو شروع به کار می کنند. یکی از کمبودهای قابل ملاحظه در هر دو کراس اوور، ترمز پارک برقی است و واقعاً این که در خودروهایی با قیمت بیش از ۸۰۰ میلیون تومان، مجبور به استفاده از اهرم ترمز دستی به شکل سنتی هستید، توی ذوق می زند. البته که اهرم ترمز دستی پژو ۲۰۰۸ آن قدر جذاب است که چندان هم از نبود دکمه برقی به جای آن ناراحت نخواهید شد!

در سیستم های روشنایی هر دو خودرو موارد مناسبی دیده می شوند. چراغ های روز به شکل LED در هر رقیب تعبیه شده اند. سیستم اتولایت هم که با استفاده از یک سنسور نور، چراغ های جلو را به طور خودکار روشن می کند، هم برای مالکان تیوولی هم برای صاحبان ۲۰۰۸ موجود است. چراغ های مه شکن نیز در جلو و عقب هر دو خودرو به چشم می خورند و خوشبختانه نه پژو و نه سانگ یانگ، از آن دسته خودروسازانی نیستند که از نصب پروژکتور در جلو صرفه نظر کنند. لامپ چراغ ها در این دو از نوع هالوژنی است و طبیعتاً نباید در کراس اوورهایی اقتصادی، انتظار وجود لامپ های زنون را داشت. هیچ اثری از سیستم های چرخش چراغ در پیچ یا شست‌وشودهنده چراغ هم در این دو خودرو به چشم نمی آید.

تیوولی از فرمان الکتریکی برخوردار است، ۲۰۰۸ هم همین سیستم فرمان را دارد و نرمی و لذت رانندگی خوبی به شما هدیه می کنند. همچون تمام خودروهایی که به فرمان برقی مجهزند، سنسور سرعت هم در جعبه فرمان هر دو رقیب تعبیه شده است و دقت فرمان پذیری آن ها را در سرعت های بالا افزایش می دهد. یکی از نکات جالب توجه در بخش فرمان، مربوط به تفاوت در تنظیمات ستون فرمان دو خودروست، جایی که فرمان تیوولی فقط در دو جهت بالا و پایین تنظیم می شود، فرمان ۲۰۰۸ قابلیت تنظیم در عمق را هم دارد. هر دو فرمان با چرم مرغوبی روکش شده اند و دکمه های کنترل سیستم صوتی هم بر روی آن ها دیده می شود. به عنوان یک مطالبه، باید بگوییم که انتظار وجود پدال های شیفتر دنده در پشت فرمان هر دو آن ها را داشتیم، چراکه هر دو خودرو به عنوان کراس اوورهایی اسپرت، با هدف جذب جوانان به بازار آمده اند. حداقل از پژو انتظار می رفت که این شیفترها را از ۲۰۰۸ دریغ نکند. در این میان، یکی از برتری های فرمان تیوولی نسبت به ۲۰۰۸، امکان انتخاب حالت درایو برای آن است. لازم است بدانید که این سیستم از سیستم انتخاب حالت رانندگی خودرو، مستقل است و کاربردی جداگانه دارد.

در بخش سیستم صوتی، تیوولی با نمایشگر استاندارد ۷.۰ اینچی و ۶ بلندگو، کم و کسری ندارد. خبری از دوربین های اضافی نیست و فقط یک لنز دوربین برای دید دنده عقب گذاشته اند. سیستم صوتی این خودرو جدا از iPod، پورت HDMI را هم پشتیبانی می کند. پژو از قدیم برای سیستم های مولتی مدیای خودرو، سنگ تمام می گذاشت. در ۲۰۰۸ هم اگرچه خبری از یک سیستم صوتی برند نیست، اما آن چه پیش روی شما قرار می گیرد، حقیقتاً کیفیت پخش بالایی دارد. مانیتور ۷.۰ اینچی لمسی همچون تیوولی، در این جا هم دیده می شود، با این تفاوت که قابلیت Mirror Screen به آن اضافه شده است که می تواند محتوای تلفن همراه را نمایش دهد.

سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمه ای، در تیوولی به صورت استاندارد وجود دارند. اما احتمالاً بسیار تعجب خواهید کرد وقتی بدانید که ۲۰۰۸ فاقد این دو آپشن است! بنابراین بسیاری از مالکان این کراس اوور فرانسوی مجبور می شوند که به صورت افترمارکت، اقدام به نصب سیستم کی لس کنند. تهویه مطبوع تیوولی برخلاف کنترل پد زیبایی که دارد، از نوع اتوماتیک نیست! در حقیقت، فقط تنظیمات این سیستم به صورت دیجیتالی انجام می گیرد! آن طرف، پژو کاملاً تمایز خود را به عنوان یک خودروساز اروپایی نشان می دهد، چراکه نه تنها تهویه ۲۰۰۸ را از نوع اتوماتیک طراحی کرده، بلکه قابلیت تنظیم دوگانه درجه حرارت در آن را هم فراهم کرده است که آپشنی ارزشمند به حساب می آید. همچنین در حالی که تیوولی فاقد کول باکس است، ۲۰۰۸ این آپشن را به شما عرضه می دارد، شاید تنها برتری های ۲۰۰۸ به تیوولی در این بخش بود!

تنظیم صندلی های این دو خودرو به صورت دستی است و همین حالا از فکر صندلی های برقی بیرون بیایید، چراکه با خودروهایی سر و کار داریم که در بازار جهانی به عنوان محصولاتی نسبتاً ارزان و اقتصادی شناخته می شوند. البته سانگ یانگ سخاوت بیش تری به خرج داده و حداقل آپشن گرم کن را برای سرنشینان جلو در نظر گرفته است، اما ۲۰۰۸ نه تنها گرم کن ندارد، بلکه حتا صندلی هایش با چرم مصنوعی هم روکش نشده اند و با نشستن بر صندلی های پارچه ای آن به یاد پژو ۴۰۵ می افتید! خوشبختانه مکانیزم تاشوندگی صندلی های عقب تبدیل به یک استاندارد در تمام هاچ بک ها و کراس اوورهای دنیا شده است. هر دو خودروی حاضر در رقابت امروز نیز از این آپشن بهره می برند. سیستم ایزو فیکس هم که از استانداردهای روز اروپاست، در صندلی های عقب هر دو دیده می شود. خروجی برق ۱۲ ولت به طور جداگانه از فندکی برای سرنشینان هر دو خودرو وجود دارد. آینه وسط تیوولی از نوع الکتروکرومیک است، اما ۲۰۰۸ آینه ای معمولی دارد. آینه های کناری در هر دو رقیب به صورت برقی تا می شوند و به گرم کن نیز مجهز شده اند. شیشه های عقب ۲۰۰۸ از نوع دودی هستند، اما یکی از چشمگیرترین کاستی های ۲۰۰۸ نسبت به تیوولی، زمانی نمایان می شود که به سقف خودرو نگاه می کنید! هیچ شیشه ثابت یا سان روفی در این قسمت تعبیه نشده است و برخلاف تیوولی، سرنشینان ۲۰۰۸ از دیدن آسمان آبی در کابین محروم اند.

ایمنی: بازی به پنالتی!

پژو شاید در بحث آپشن های رفاهی، خساست به خرج داده باشد، اما وقتی که پای ایمنی به میان می آید با کسی تعارف ندارد، به خصوص که اتحادیه اروپا هم استانداردهای سخت گیرانه ای برای ایمنی خودروها تصویب کرده است. به این ترتیب، در این بخش می بینیم که ۲۰۰۸ پا به پای تیوولی و حتا بهتر از آن پیش می رود. سیستم های کنترل خودرو در سر بالایی، کنترل پایداری، کنترل کشش و سیستم ضد واژگونی، وظیفه حفظ تعادل تیوولی را بر عهده دارند. تمام این موارد، به جز سیستم ضد واژگونی، در ۲۰۰۸ هم به چشم می خورند. البته نبود این سیستم در ۲۰۰۸ به معنای نقص ایمنی یا هندلینگ محصول پژو نیست، چراکه کمپانی فرانسوی به روشی دیگر نبود آن را جبران کرده است. ترمزها در هر دو خودرو از نوع دیسکی در هر چهار چرخ هستند و سامانه ترمز کمکی هم در هر دوی آن ها تعبیه شده است. تعداد کیسه های هوا در این دو هم برابری می کند و برای سرنشینان هر کدام حداقل ۶ ایربگ وجود دارد.    

سپهر عظیمی

پایگاه خبری اسب بخار    

به این مطلب رای دهید

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.