خرید نیسان ایکس تریل چه مزایا و معایبی دارد؟

مزایا و معایب نیسان ایکس تریل

نیسان برندی شناخته شده و محبوب نزد ما ایرانی هاست. پیش و پس از انقلاب، نیسان حضوری نسبتاً فعال در بازار خودروی کشورمان داشته است.

مدیران 777 مدیران 777

پس از انقلاب، نیسان با همکاری پارس خودرو، پاترول را به شکلی انبوه وارد بازار ایران کرد. تولید پاترول در ایران بیش از دو دهه ادامه یافت. در دهه هشتاد، طیف جدیدی از محصولات نیسان به ایران رسید. باز هم پای پارس خودرو در میان بود. ماکسیما، سرانزا، پیکاپ، رونیز، قشقایی، مورانو و تیانا از جمله نیسان های دهه هشتادی بازار بودند. با شدت گرفتن تحریم ها، همکاری نیسان و پارس خودرو به پایان رسید. پس از برجام، صحبت هایی مبنی بر بازگشت نیسان شد، اما در عمل، اجرای این قرارداد همکاری آن قدر به طول انجامید که با خروج آمریکا از برجام، بار دیگر طرف ایرانی از همکاری با نیسان محروم ماند. البته نیسان در همان مدت کوتاه گشایش های پسابرجامی هم بی کار ننشست و تعدادی از محصولاتش را به ایران صادر کرد. شرکتی جدید با نام جهان نوین آریا، نمایندگی نیسان در ایران را بر عهده گرفت. این شرکت توانست دو کراس اوور جوک و ایکس تریل را در تیراژی نسبتاً بالا وارد بازار کند. نیسان جوک با توجه به چهره خاص و قیمت رقابتی، مورد استقبال خریداران قرار گرفت، اما ایکس تریل در برابر مافیاهای بازار از جمله هیوندای سانتافه و کیا سورنتو، شانس چندانی برای پیروزی پیدا نکرد. فیس لیفت ایکس تریل هم در تعدادی محدود وارد بازار شده است.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

امروز، قصد بررسی مزایا و معایب نسخه های قبل از فیس لیفت ایکس تریل را داریم. با ما همراه باشید.

طراحی: مردانه و باابهت

بیایید قبول کنیم که بعضی خودروها اصلاً منحصر به فرد هستند، یعنی برخلاف آن رویه عرف بازار پیش می روند و معمولاً هم جلب توجه می کنند. ایکس تریل شاید خیلی خاص نباشد، اما کاراکتر منحصر به خودش را دارد. در طراحی این خودرو، المان ها و ظرافت های موجود در رقبای کره ای دیده نمی شود. حتا برادر دوقلوی آن، یعنی رنو کولئوس، هم خودروی به مراتب عامه پسندتری است. اما ایکس تریل، همچون سایر شاسی بلندهای نیسان، یک اتومبیل قلدر و مردانه به حساب می آید. همین موضوع سبب شده است در مقایسه با سایر رقبا، جایگاه متمایزی پیدا کند و افراد خاصی به سراغ آن بروند. پوزه ایکس تریل، در عین سادگی، بسیار پخته و گیرا طراحی شده است. چراغ ها به نوار روشنایی روز مجهزند. جلوپنجره همان المان Uشکل دیگر تولیدات نیسان را در خود جای داده است. سپر عضلانی طراحی شده است. بدنه ایکس تریل از نمای کنار، به هیکل دم کرده یک ورزشکار ماهر می ماند که تازه بعد از زدن دمبل ها از باشگاه بیرون آمده است! در عین حال، خبری از خطوط پیچیده و حجم بازی عجیب و غریب هم نیست. طراحی جزییات همچون رینگ ها و آینه ها هم جذاب است. نمای عقب ایکس تریل شاید به مذاق هر کسی خوش نیاید. البته در مدل های فیس لیفت، طراحی این بخش با تغییر گرافیک چراغ ها و جزییات سپر بهبود یافته است، اما مدل های پیش از فیس لیفت، چراغ های ساده و بی روحی دارند. البته در مجموع، این نما از خودرو هم نمره قبولی را از نظر زیبایی دریافت می کند.

کابین: جادار و باکیفیت

مگر می شود درباره خودروی ژاپنی صحبت کرد و از کیفیت ساخت آن چیزی نگفت؟ نیسان ایکس تریل جدا از کیفیت فنی بالایش، متریال بسیار مرغوبی هم در بخش کابین دارد. طراحی داخلی ایکس تریل نسبتاً جذاب است و با ترکیب دو رنگ کرم و طوسی، دلباز به نظر می رسد. البته ناگفته نماند که ایکس تریل با تریم تمام مشکی هم وارد شده است. ادوات کنسول و پنل ها کاملاً در دسترس هستند. صفحه کیلومتر طراحی شیکی دارد. غربیلک فرمان با دیگر محصولات نیسان مشترک است و خوش دست به نظر می آید. طراحی رودری ها بسیار ارگونومیک جلوه می کند. دسته دنده هم در ارتفاع مناسبی نصب شده و کار کردن با آن راحت است. قطعات طرح کرومی، مشکی پیانویی و طرح کربن را در جای جای کابین می توان مشاهده کرد که فضای داخلی را از یکنواختی خارج کرده اند. جدا از قطعات پلاستیکی داشبورد، کیفیت روکش های چرمی صندلی ها و فرمان هم واقعاً بالاست.

فهرست امکانات: نسبتاً کامل

ایکس تریل شاید به اندازه یک سانتافه یا سورنتو پرآپشن نباشد، اما در برابر آن پولی که برایش پرداخت می کنید، آپشن های کافی را دارد و آش دهان سوزی محسوب می شود! کروز کنترل، سیستم کنترل ایستایی در سربالایی، سیستم کنترل سرعت در سرازیری، سیستم کنترل کشش، سیستم کنترل پایداری، سیستم کنترل هوشمند شاسی (ARC)، سنسورهای پارک جلو و عقب، برف پاک کن اتوماتیک، رادار تشخیص نقطه کور، رادار تغییر لاین، ترمز کمکی، سیستم تشخیص اجسام متحرک (MOV)، ترمز پارک برقی، سیستم کنترل ترمزهای در پیچ (ATC)، ترمز فعال پیشرانه (IEB)، چراغ های روز، سنسور نور، نور بالای اتوماتیک، تنظیم اتوماتیک ارتفاع چراغ ها، چراغ های مه شکن جلو و عقب، شست‌وشودهنده چراغ های جلو، چراغ های زنون جلو، فرمان الکتریکی حساس به سرعت، اینترفیس، روکش چرم فرمان و صندلی ها، ۶ بلندگو، نمایشگر ۷.۰ اینچ لمسی، دوربین دید عقب، دوربین دید ۳۶۰ درجه، ۶ کیسه هوا، سیستم ورود بدون کلید، استارتر دکمه ای، تهویه اتوماتیک دوگانه، کانال کولر عقب، کول باکس، تنظیم برقی صندلی های جلو، قابلیت تاشوندگی صندلی های عقب، گرم کن صندلی های جلو، سیستم ایزوفیکس در صندلی های عقب، صندوق عقب برقی، خروجی برق ۱۲ ولت، آینه الکتروکرومیک وسط، تاشوندگی برقی آینه های کناری، گرم کن آینه های کناری، سقف شیشه ای پانورامیک و شیشه های دودی عقب از مهم ترین آپشن های نیسان ایکس تریل هستند.

توانایی های فنی: ایده آل

نیسان ایکس تریل در بخش فنی، کاملاً یک خودروی رضایت بخش است. نه یک کلمه بیش تر و نه کم تر! هیچ کس نمی گوید که با این کراس اوور به آفرود بروید! با دیدن نشان نیسان بر روی فرمان، جوگیر نشوید و فکر نکنید که سوار بر نسل جدید رونیز شده اید! اصلاً برای بیراهه نوردی های سنگین طراحی نشده است. نهایتاً شاید در یک روز برفی که سدان ها و هاچ بک ها در خیابان های شهر گیر می کنند، ایکس تریل می تواند با تکیه بر سیستم دودیفرانسیل، راحت تر راه را بشکافد و جلو برود. پیشرانه ۲۵۰۰ سی سی قرار گرفته بر روی آن، دقیقاً همان موتور موجود در رنو کولئوس است. شاید پیشرانه چندان جدیدی نباشد، اما خوشبختانه مراقبت های یک پیشرانه توربو را هم نیاز ندارد و فقط با ریختن بنزین و آب و روغن می توانید بی دغدغه تا سال ها به آن گاز بدهید. ۱۷۰ اسب بخار قدرت و ۲۳۳ نیوتن متر گشتاور آن هم برای کراس اوور متوسطی چون ایکس تریل، اگرچه عالی نیست، اما کافی‌ست. نیسان برای انتقال قدرت از نسل جدید جعبه دنده های CVT خود، یعنی سری ایکس ترونیک، بهره گرفته است. باید با این جعبه دنده کار کنید تا متوجه شوید که چه قدر نسبت به CVTهای عادی تفاوت دارد. بسیاری از مشکلات کندی و تنبلی گیربکس های CVT در سری ایکس ترونیک برطرف شده است. با این اوصاف، ایکس تریل برای رساندن خود به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت، به کم تر از ۱۰.۰ ثانیه زمان نیاز دارد که برای یک کراس اوور متوسط خانوادگی، واقعاً قابل قبول است. حداقل می تواند خیال تان راحت باشد که پوزه بسیاری از رقبا همچون سانتافه و سورنتو را به خاک می مالید! در بحث کیفیت سواری هم که نیسان حرفی برای گفتن باقی نمی گذارد. نه نرمی مصنوعی سانتافه را دارد، نه اثری از کوبش های مرسوم در کراس اوورها در آن به چشم می خورد. البته هرگز وجود حدی از خشکی در سواری این خودرو را انکار نمی کنیم.

بازار دست دوم و خدمات: ضعیف تر از رقبا

شرکت جهان نوین آریا توانسته است رتبه خوبی در رضایت مصرف کننده از خدمات پس از فروش دریافت کند. عمده مالکان جوک و ایکس تریل هم از کیفیت خدمات ارائه شده در نمایندگی های این شرکت رضایت دارند. اما طبیعتاً قطعات این خودروها در بازار آزاد به فراوانی دیگر برندها یافت نمی شوند یا اگر هم باشند، قیمت هایی نجومی پیدا می کنند. در بحث بازار فروش، جوک وضعیت بهتری در مقایسه با ایکس تریل دارد. خریداران ایکس تریل را عده محدودی از کسانی تشکیل می دهند که واقعاً با علم به کیفیت تولیدات نیسان و ارزش این این خودرو در برابر رقم پرداختی به سراغش می روند. رک و راست که بخواهیم بگوییم، اگر قصد خرید ایکس تریل را دارید، بهتر است به عنوان گزینه ای بلندمدت به آن فکر کنید. اگر هوس شاسی بلند سواری چندماهه کرده اید و بعد از مدتی تصمیم به عوض کردن آن با خودروی دیگری می گیرید، به سمت ایکس تریل نیایید! چراکه فقط مصرف کنندگان واقعی مشتری این خودرو هستند و چندان بازار خرید و فروش داغی ندارد، بنابراین خودروی شما تا زمانی که به فروش برسد، باید مدتی طولانی در پارکینگ بخوابد.

سپهر عظیمی

پایگاه خبری اسب بخار     

۵ امتیاز از ۱ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.